Louvre-museets åbningstider

Vil du gerne besøge Louvre-museet under din rejse til Paris? Før du køber dine billetter, bør du se åbningstiderne for at planlægge dit besøg.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Louvre-museets åbningstider

Louvre-museet om natten | ©Richard Powazynski

Louvre-museet er en af verdens vigtigste kulturinstitutioner og Frankrigs mest elskede museum. Inden for dens mure huser den berømte værker som Leonardo da Vincis La Gioconda, Delacroix' Friheden leder folket og Venus de Milo, et levn fra det antikke Grækenland.

Louvre-museet er utvivlsomt en af de turistattraktioner, som du skal se på din rejse til Paris. Men kender du dens åbningstider, det bedste tidspunkt at besøge den på, eller hvor lang tid det tager at se den?

Bare rolig, for at du kan organisere dit besøg i detaljer(ved at se, hvordan du får billetter eller hvordan du kommer til Louvre), fortæller jeg dig alt om åbningstiderne på Louvre-museet i dette indlæg. Læs videre!

1. Hvad er åbningstiderne på Louvre-museet?

Louvre-museets sal| ©SpirosK photography
Louvre-museets sal| ©SpirosK photography

Louvre-museet er åbent hver dag fra kl. 9 til 18, undtagen tirsdag, hvor det er lukket på grund af restaurering, vedligeholdelse og installation af nye værker i de forskellige rum i bygningen.

Derudover har Louvre-museet også åbent på særlige datoer som juleaften (24. december) og nytårsaften (31. december), men med kortere åbningstider fra kl. 9 til 17.

Hvornår er det seneste tidspunkt at besøge Louvre-museet?

På Louvre er sidste adgang for besøgende kl. 17.00, dvs. en time før lukketid.

Men hvis du vil have mest muligt ud af dette kulturelle besøg, anbefaler jeg, at du ikke tager til kunstgalleriet med så lidt tid, for rummene bliver ryddet 30 minutter før lukketid, og for at få et overblik over al den kunst, der er samlet inden for dens mure, er det ikke værd at gå ind på det tidspunkt, for du vil stort set ikke se noget.

Det er bedre at vente til et andet tidspunkt, hvor du har mere fritid til at besøge museet, så du kan få mest muligt ud af den pris, du har betalt for billetter til Louvre-museet.

Køb billetter til Louvre-museet

2. Hvornår lukker Louvre-museet?

Facade af natmuseet| ©Lonni Besançon
Facade af natmuseet| ©Lonni Besançon

Det gode ved Louvres åbningstider er, at det er åbent alle årets dage, inklusive helligdage, undtagen tirsdage (den eneste dag, hvor museet er lukket), juledag (25. december), nytårsdag (1. januar) og arbejdernes dag (1. maj), hvilket giver dig masser af muligheder for at planlægge dit besøg på et af verdens vigtigste museer.

Husk Louvre-museets lukkedage, når du forbereder din rejse til Paris, hvis du har planer om at tage på kulturelt besøg under dit ophold. Hvis din ferie falder sammen med disse dage i december, januar og maj, skal du under alle omstændigheder ikke være bekymret, for Paris er en livlig by, hvor der altid er masser af ting at se og lave.

Køb billetter til Louvre-museet

3. Hvor lang tid tager det at besøge Louvre-museet?

På en guidet tur| ©Henk Bekker
På en guidet tur| ©Henk Bekker

Et standardbesøg på Louvre-museet tager normalt ca. 3 timer i gennemsnit, men alt efter hvor meget du er interesseret i kunst og arkæologi, kan du bruge mere tid på at se Louvres fineste malerier i detaljer.

I så fald kan du, når du har været inde i et stykke tid og har brug for at få renset hovedet, tage en pause fra denne fascinerende rejse gennem kunsthistorien ved at tage en pause i en af museets caféer eller restauranter.

4. Hvor lang tid tager det at besøge Louvre-museet?

Udvendig udsigt over museet| ©Pedro Szekely
Udvendig udsigt over museet| ©Pedro Szekely

Dette er ikke et let spørgsmål at besvare. Louvre er et enormt museum med over 400 sale med mere end 35.000 kunstværker, så det afhænger af dine interesser og hvor lang tid du vil bruge på at se hver enkelt samling.

Men for at få et overblik over de vigtigste samlinger skal du bruge mindst 2 timer og 30 minutter på at besøge museet.

Selv om det er en ambitiøs plan, vil jeg råde dig til ikke at tage til Louvre med den hensigt at besøge alle museets rum på en enkelt dag, da det er en næsten uoverskuelig opgave i betragtning af museets størrelse.

Jeg anbefaler det ikke, fordi du vil blive stresset fra det ene rum til det andet, knap nok bemærke kunstværkerne foran dig og med en kulturel overdådighed, der sidst på dagen sandsynligvis ikke vil gøre det muligt for dig at huske alt det, du har set. Du skal nyde Louvre-museet langsomt og roligt! Og hvis du har brug for det, eller hvis du har lyst til det, kan du altid vende tilbage senere for at se, hvad du er gået glip af.

5. Jeg har ikke meget tid, kan jeg besøge Louvre-museet?

Napoleon-maleri på museet| ©Ennya2000
Napoleon-maleri på museet| ©Ennya2000

Selvfølgelig! I så fald anbefaler jeg, at du tager en ekspresrundvisning på Louvre-museet, hvor en guide viser dig de vigtigste værker i samlingen og samtidig forklarer, hvad du ser.

Dette er en af de mest anbefalede guidede ture på Louvre-museet for rejsende, der ikke har meget tid i Paris, men som ikke vil rejse uden at have besøgt museet. Det er den bedste løsning, fordi du lærer en masse på en guidet tur, og tiden er altid dobbelt så lang.

6. Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Louvre-museet?

Louvre-pyramiden| ©Patrick Langwallner
Louvre-pyramiden| ©Patrick Langwallner

Faktisk er det altid et godt tidspunkt at besøge dette imponerende skatkammer af fin kunst, men det er rigtigt, at der er mindre travlt ved frokosttid. Det er det ideelle tidspunkt at nyde det, hvis du ikke bryder dig om de mange turister omkring visse kunstværker som f.eks. "La Gioconda".

Louvre er en af de vigtigste turistattraktioner i Paris, ligesom Eiffeltårnet eller Notre Dame-katedralen, og der vil trods alt altid være store grupper af mennesker, der står i kø for at komme ind.

Især i weekender og mandage (den dag, hvor andre museer i Paris normalt er lukket) i sommermånederne og i julen, hvor det er højsæson i Paris.

Så hvis det passer ind i din tidsplan, kan du spise frokost i nærheden af Louvre og gå ind i frokostpausen, når der er færre besøgende.

7. Hvad med børn?

Børn på Louvre| ©Joe Shlabotnik
Børn på Louvre| ©Joe Shlabotnik

Det er det samme med børn som med andre besøgende. Det bedste tidspunkt at tage med dem til Louvre uden at de lange køer tager deres pris og bliver trætte, før de kommer ind, er på en hverdag i frokostpausen, hvor folkemængden forsvinder for at spise en bid mad, og de små har bedre mulighed for at se kunstværkerne tæt på og uden at blive forhindret. Det giver dig som forælder altid mere ro i sindet, da du hele tiden kan holde øje med dit barn og sikre dig, at det ikke forsvinder i mængden.

Hvis du på den anden side kun har et par timer til at se Louvre-museet med dine børn på grund af din tidsplan, kan du også overveje at stå tidligt op med dem for at stille dig i kø før dørene åbner og komme ind som de første om morgenen. På den måde kan du forlade museet, når der er en større menneskemængde på museet omkring middagstid.

8. Hvor lang er køen for at komme ind på Louvre-museet?

Louvre-museets billetkontor| ©Sergey Kovalyov
Louvre-museets billetkontor| ©Sergey Kovalyov

Hvis du beslutter dig for at vente med at købe billetter til Louvre-museet, når du er i byen, kan du forvente store køer ved billetkontoret, som kan vare mellem 40 minutter og 2 timer, afhængigt af hvor travlt der er på den dag, du har valgt at besøge museet. Dertil kommer sikkerhedskøen, som kan forlænge ventetiden med flere minutter.

Der er en måde at undgå dette på, eller i det mindste reducere køerne, og det er ved at købe dine Louvre-billetter online i stedet for ved billetkontoret og vælge "ingen kø" for at komme ind så hurtigt som muligt. Det er det hele værd!

Køb billetter til Louvre-museet

9. Hvad er åbningstiderne for gavebutikken?

Boutique du Louvre| ©Pigalle_boy
Boutique du Louvre| ©Pigalle_boy

Et besøg på Louvre-museet er fantastisk, men souvenirbutikken er ikke mindre fantastisk. Der er flere af dem spredt ud over hele komplekset, men den vigtigste er Boutique du Louvre, som ligger i gangen til Grand Louvre.

Museet er åbent fra kl. 10 til 18.30 alle ugens dage undtagen tirsdag, hvor det er lukket. Den er også lukket den 25. december, 1. januar og 1. maj.

Åbningstiderne for de andre butikker på Louvre-museet er som følger:

  • Salon Denon: 9:30-17:30, alle dage undtagen tirsdag. Denon-fløjen - første sal - afdeling med franske malerier
  • Napoleon Stall: 9:30-17:30, alle dage undtagen tirsdag. Midlertidigt udstillingsrum.
  • Denon Stall: 9:30 til 17:30, alle dage undtagen tirsdag. Mezzanine Denon-fløjen, under pyramiden.

10. Åbningstider for turistattraktioner i nærheden af Louvre-museet

Besøg i Palais Royal i Paris| ©AndreCarrotflower
Besøg i Palais Royal i Paris| ©AndreCarrotflower

Louvre-museet ligger på Place du Palais Royal. Når du har besøgt Louvre, vil du måske udforske andre turistattraktioner i det omkringliggende område. Hvis du vil tilrettelægge dit besøg i detaljer, kan du se deres åbningstider.

  • Palais Royal de Paris: Åbent indtil den 18. maj fra kl. 8 til 19 / fra den 19. maj til den 8. juni fra kl. 8 til 21 / fra den 9. juni fra kl. 8 til 22.30.
  • Musée d'Orsay: Åbent tirsdag, onsdag, fredag og i weekenden fra 9.30 til 18.00. Torsdag fra kl. 9.30 til 21.45. Lukket om mandagen.
  • Musée des Arts Décoratifs: Åbent tirsdag til søndag fra kl. 11 til 18. Lukket om mandagen.