Paris i juni: begivenheder og aktiviteter du ikke må gå glip af

Juni markerer begyndelsen på højsæsonen, den mest dynamiske og energiske fase i Paris - velkommen til sommer i kærlighedens by!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Paris i juni: begivenheder og aktiviteter du ikke må gå glip af

Paris, Frankrig | ©Carl Newton

De begivenheder, du finder i Paris i juni, er noget af et spektakel og fokuserer hovedsageligt på kunst**(Fête de la Musique, Chopin Festival, Paris Jazz** Festival) og sjov**(The French Open, Paris Beer** Festival, Paris Bicycle Festival).

Selvom du helt sikkert vil se flere turister end i de foregående måneder, kan det alt sammen kompenseres for, hvis du er interesseret i sjov og spektakel. Juni er heller ikke den mest turistede måned, så det er ikke en dårlig idé at udnytte denne tid til at slappe af i denne storslåede by.

1. Deltag i Fête de la Musique

Ved Fête de la Musique i Paris| ©Jean-Pierre Dalbéra
Ved Fête de la Musique i Paris| ©Jean-Pierre Dalbéra

Fête de la Musique ledsages af musikalske begivenheder i Montmartre, Marais, Place de la Bastille, Place des Invalides og Champs Elysées. Alle musikgenrer er med, fra rock, rap og jazz til klassisk musik. Festival de la Musique afholdes normalt i slutningen af juni

Overalt i Paris, og i stort set alle byer i Frankrig, afholdes der gratis musikkoncerter i gader, parker og endda på metrostationer for at fejre starten på sommeren i Paris.

I alle arrondissementer kan man opleve liveoptrædener udendørs, og der afholdes koncerter på de mest usædvanlige steder, og hvor man ellers kan forestille sig det. For mere information besøg den officielle hjemmeside for begivenheden.

Book en guidet tur i Paris

2. Skab dit eget stykke gadekunst i Paris

Gadekunst i byen| ©InfoParis
Gadekunst i byen| ©InfoParis

Ikke al kunst i Paris findes på museer. Derfor råder jeg dig til at booke en graffiti-workshop i Paris, hvor du kan opleve en kunstart, der bliver mere og mere populær og indflydelsesrig - gadekunst! Og du får mulighed for at deltage aktivt i denne oplevelse.

Et team af professionelle gadekunstnere vil lære dig de bedste teknikker til at skabe dit eget kunstværk med aerosolspraymaling og male det på et vægmaleri, så du kan sætte dit præg på en gade i den franske hovedstad. Denne 2-timers aktivitet inkluderer alt materiale og udstyr: iltmasker, tegneblyanter, handsker, sprays og andre værktøjer, der er nødvendige for workshoppen.

Du vil også modtage en didaktisk lektion om principperne for graffititegning. Oplev et nyt kald!

Book en graffiti-workshop i Paris

3. Hav det sjovt som et barn på Fête des Tuileries - Paris Fair

Karrusellen på Fête des Tuileries| ©Jean-François Gornet
Karrusellen på Fête des Tuileries| ©Jean-François Gornet

Det er som et tivoli i din barndom med trampoliner, radiobiler og candyfloss. Det lille tivoli fylder et hjørne af Jardin des Tuileries og ender ved kanten af Place de la Concorde. Tivoliet finder sted i slutningen af juni og varer normalt en uge, så hvis du er i Paris i tre dage eller mere, bør du overveje at lægge vejen forbi i det mindste en dag, og hvis det er om aftenen i Paris, så meget desto bedre.

Der er masser af skræmmende forlystelser, sjove spil og masser af pop-up-restauranter, der serverer hurtig fransk grillmad. Et godt sted at besøge, hvis man rejser med børn til det lille Paris. Der er endda flere attraktioner, der minder om forlystelserne i Disneyland Paris, et besøg du bestemt ikke må gå glip af, hvis du opholder dig flere dage i Paris - oplev den magiske verden i Disneyland Park og Walt Disney Studio!

Book dine dagsbilletter til Disneyland Paris

4. Tag på cykeltur til La Fête du Velo - Cykelfestivalen

Folk på cykelfestivalen| ©Thomas Bresson
Folk på cykelfestivalen| ©Thomas Bresson

Cykelfestivalen blev skabt for 20 år siden med det årlige mål at øge bevidstheden om cykling. Den afholdes den første weekend i juni over hele Frankrig og byder på cykelløb, cykelevents og workshops.

Du kan leje en cykel og cykle med tusindvis af parisere rundt i byen for at fejre Le velo! eller du kan booke en cykeltur rundt i Paris. Du vil sætte pris på, hvor mange gadesælgere, der deltager i denne begivenhed ved at sælge flasker med vand og frugt. For ikke at nævne, at mange restauranter tilbyder særlige menuer og mere fokuseret på at genoplade dine batterier i en weekend, hvor der forbruges en masse energi.

Turene til denne festival giver dig en spektakulær udsigt over Eiffeltårnet, Notre Dame og lejlighedsvis et krydstogt på Seinen, hvis du er heldig.

Book en cykeltur i Paris

5. Nyd musikken på Chopin-festivalen

Parc de Bagatelle, hvor festivalen afholdes| ©Wikimedia
Parc de Bagatelle, hvor festivalen afholdes| ©Wikimedia

Den årlige festival afholdes i Parc de Bagatelle og byder på eftermiddags- og aftenkoncerter med pianister fra hele verden. Hvis du er Chopin-elsker, må du ikke gå glip af det. Chopin-festivalen finder sted i slutningen af juni og inkluderer andre musikalske mini-events, der gør begivenheden endnu bedre.

Begivenheden opstod som en måde at fejre den store musiker Frederic Chopins karriere på, eller bedre kendt som den mest romantiske klaverkomponist i historien. I 1983 skabte Chopin Society i sin visdom den årlige Chopin Festival for at fejre denne store mands kunstneriske karriere og for at tiltrække fans af hans musikalske stil og gøre det muligt for hans musik aldrig at blive glemt.

6. Følg med i alle de seneste musikalske nyheder på Paris Jazz & Blues Festival

Paris Jazz Festival| ©InfoParis
Paris Jazz Festival| ©InfoParis

Denne internationale begivenhed er udråbt til en af de bedste musikfestivaler i verden og finder sted over fire weekender i den smukke Parc Floral de Vincennes. Det fulde program offentliggøres i midten af maj. Noget af det bedste ved festivalen er, at koncerterne er gratis og inkluderer adgang til parken.

Begivenheden starter i slutningen af juni og løber frem til midten af juli i Paris,så husk at besøge festivalens officielle hjemmeside for at holde dig så opdateret som muligt.

7. Nyd den syvende kunst på Champs Elysées Film Festival

Champs Elysées| ©PCA Stream
Champs Elysées| ©PCA Stream

Den røde løber er rullet ud: Paris, film og sommer. Denne sjove filmfestival præsenterer 80 franske og amerikanske film i biograferne på Avenue des Champs-Elysées: Le Balzac, Gaumont Marignan, Le Lincoln, Publicis Cinémas, UGC George V og Club de l'Etoile.

Ud over visningerne er der branchearrangementer med en række paneldiskussioner og en konkurrence om at vælge festivalens seks bedste film. Festivalen finder sted i midten af juni og varer normalt omkring en uge. Så du har allerede planer, hvis du tilbringer 7 dage i Paris.

Festivalen er spektakulær og meget berømt både nationalt og internationalt, men hvis du er i Paris i 4 dage eller mindre, vil jeg anbefale, at du nyder præsentationen i stedet for selve filmene, da det kan være meget tidskrævende. Med andre ord, hvis man er i Paris i kort tid, er det tilrådeligt at få mest muligt ud af sit korte ophold. Her er et indlæg med flere tips til at besøge Paris, så alt går glat.

8. Skål på Le Mondial de la Bière - Paris' ølfestival

På ølfestivalen| ©David Taquin
På ølfestivalen| ©David Taquin

Elskere af håndværksøl mødes for at skåle i det historiske Maison de la Mutualité og gå på opdagelse i en verden af øl med smagsprøver og mesterklasser. Denne festival finder sted i midten af juni og betragtes som en af de sjoveste festivaler.

80bryggerier vil være repræsenteret sammen med det bedste fra Paris' gademad. Hvis du nyder øl, bør du deltage i denne megafest og gastronomiske elitebegivenhed Le Mondial de la Bière venter på dig!

9. Oplev Nuit aux Invalides - De invalides nat

Nationalpaladset Invaliderne| ©Daniel Vorndran
Nationalpaladset Invaliderne| ©Daniel Vorndran

Oplevden historiske nat i "Les Invalides" på (Cour d'Honneur, Hotel des Invalides, 7. arrondissement) i et blændende lyd- og lysshow.

Showet fremhæver begivenhederne under Første Verdenskrig, fortalt gennem et barns øjne. Det iøjnefaldende show er oplyst af 1.000 stearinlys og indeholder den nyeste laserteknologi.

Taler du ikke fransk? Bare rolig, showet er tilgængeligt på engelsk. La Nuit aux Invalides finder sted i slutningen af juni. Men for at være sikker på at være der, er det tilrådeligt at reservere en plads på begivenhedssiden.

10. Deltag i Marche des Fiertés - Paris Pride Parade

Pride-parade| ©Amanda Hinault
Pride-parade| ©Amanda Hinault

Paris Pride Parade (kaldet March des Fiertés LGBT) har været afholdt hvert år i 41 år og har haft deltagelse af en million mennesker hvert år. Det er også en af de største Pride-parader i verden. Paraden starter på Place de la Concorde kl. 14.00 og slutter kl. 17.00 på Place de la Concorde, men festlighederne fortsætter selvfølgelig længe efter det. Du vil endda se flag omkring nogle af Paris' vartegn.

Det er en fest med gratis koncerter, dans og selvfølgelig en gigantisk parade. For at finde ud af, hvilken dag i juni det er, kan du besøge den officielle eventside.

Vejret i Paris i juni

Regn i Paris| ©Peter Secan
Regn i Paris| ©Peter Secan

Gennemsnitstemperaturen i forsommeren i Paris er omkring 17 grader, med laveste temperaturer på 13 og højeste på 20.

Selvom der altid er en chance for regn (så sørg for at medbringe din paraply), plejer vejret at være ret godt og gør det meget sjovere at udforske den franske hovedstad. Du bør også overveje at medbringe solcreme og hatte til de dage, hvor termometeret stiger!

Tag på en privat rundtur i Paris

Hvad skal du have på, og hvad skal du pakke til Paris i juni?

Pakning| ©Vlada Karpovich
Pakning| ©Vlada Karpovich

Selvom vejret generelt er ret varmt, skal du tage højde for regnvejrsdage og nogle kølige nætter. Cardigans, lette jakker og halstørklæder er perfekte, når det er varmt om dagen og køligere om natten i Paris.

Paris er en by, der bedst udforskes til fods, så det er en god idé at pakke behagelige vandresko. Selv om mange fejlagtigt tror, at man skal "klæde sig pænt på" for at besøge denne europæiske by, er sandheden, at man ikke behøver at klæde sig pænt på, hver gang man går ud.

Tag en rundtur i Paris' latinerkvarter

Ting at vide, før du besøger Paris i juni

Arts et Métiers-stationen på Paris' metro| ©Clicsouris
Arts et Métiers-stationen på Paris' metro| ©Clicsouris

Du skal vide, før du tager af sted, at i modsætning til Paris i maj**, hvor turistsæsonen stadig er ved at komme i gang, er juni starten på højsæsonen, hvilket betyder, at du vil få masser af selskab rundt omkring i byen. Så det betaler sig at vide, hvordan man kommer rundt i Paris, især med metroen.

Et tip: Du bør booke overnatning i god tid, især når der er særlige begivenheder og helligdage.

Tag en rundtur på Montmartre