Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hvor lang tid tager det at besøge Louvre

Hvis du planlægger en tur til Louvre, men ikke ved, hvor lang tid det vil tage, så læs videre!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

10 minutters læst

Hvor lang tid tager det at besøge Louvre

Louvre-museet, Paris | ©Vlada Karpovich

Louvre-museet er en must-see attraktion i Paris, og det er et must-see, som du virkelig vil nyde, især hvis du elsker kunst og arkæologi. Det er et must-see, som du virkelig vil nyde, især hvis du elsker kunst og arkæologi.

Når du skal købe billet til Louvre-museet og planlægge dit besøg, skal du vide, hvordan du får fat i billetter, hvor meget de koster, hvordan du kommer derhen, åbningstider og hvor lang tid, du skal bruge til et grundigt besøg. I dette indlæg fortæller jeg dig alt, hvad du behøver at vide for at planlægge din rute rundt på museet i forhold til den tid, du har. Læs videre!

Hvor lang tid har jeg brug for til at se Louvre-museet?

Louvre-pyramiden| ©Patrick Langwallner
Louvre-pyramiden| ©Patrick Langwallner

Spørgsmålet til en million dollars! Det har ikke et enkelt svar, for Louvre er enormt, og i sidste ende afhænger længden af dit besøg af din passion for kunst og den tid, du ønsker at bruge på hver samling på museet.

Generelt varer et standardbesøg, der giver dig et overblik over samlingerne, normalt mellem 2 og 3 timer i gennemsnit. Men hvis du er til kunst og arkæologi, vil du sikkert gerne have mest muligt ud af din billet til Louvre og blive længere for at få så meget med som muligt, især hvis du kun er i Paris i et par dage.

Hvordan griber man et besøg på Louvre an?

Louvre-museets størrelse er enorm. Med sine 160.000 m2 udstiller de mere end 400 rum mere end 35.000 kunstværker. Det er derfor meget vanskeligt at besøge museet i sin helhed på en enkelt dag. Efter min mening er det en meget ambitiøs og næsten uopnåelig plan.

Mit råd er ikke at tage derhen med dette mål for øje, for selv om du starter turen med entusiasme, vil du efter et stykke tid sandsynligvis føle dig stresset, styrte fra det ene rum til det andet, knap nok bemærke kunstværkerne foran dig, og du vil ende med en betydelig kulturel fordøjelsesbesvær. Museer skal nydes i ro og mag!

Hvis dit mål er at se Louvre-museet i sin helhed, skal du huske, at du altid kan vende tilbage til Paris for at opfylde denne og mange andre planer, der venter dig i denne smukke by.

Køb billetter til Louvre-museet

Se Louvre-museet på en formiddag

Venus fra Milo på Louvre-museet| ©Ivo Jansch
Venus fra Milo på Louvre-museet| ©Ivo Jansch

Dette er den mulighed, som de fleste besøgende vælger. Den guidede tur til Louvre-museet er tilgængelig fra 589 kr i Hellotickets. En ideel mulighed for at få en meget interessant tilgang til dette museum, hvis det er første gang, du besøger det, da det vil give dig en generel idé om dets mest emblematiske kunstværker.

Derudover undgår du generelt køer med billetter til en guidet tur på Louvre-museet, og du vil kunne komme hurtigt ind i bygningen og starte turen uden forsinkelser. En fordel at tage i betragtning, hvis du besøger Louvre med børn.

Hvad sker der på museet om morgenen?

1. Stueetagen

2. Første sal

3. Anden etage

Book din guidede tur på Louvre-museet

Se Louvre-museet på én dag

Hammurabis lovbog| ©Gary Todd
Hammurabis lovbog| ©Gary Todd

Hvis du planlægger at besøge Louvre-museet på egen hånd, fordi du har en ret god idé om, hvilke værker du gerne vil se, kan du få billetter til Louvre-museet fra 306 kr.

På den måde kan du designe din egen rute gennem rummene, mens du lytter til audioguidens fortælling. Dette er den mest enkle løsning, perfekt til dem, der besøger Paris på et budget.

Hvad kan man se på museet på en dag?

1. Stueetagen

2. Første etage

3. Første etage

Hvor skal man spise?

Hvis du har tænkt dig at tilbringe en hel dag på Louvre-museet, bliver du på et tidspunkt nødt til at holde en pause for at få ny energi, så du kan fortsætte din tur. Inde på museet er der masser af muligheder for at spise, fra kiosker og boder til caféer og restauranter.

Da du kun har en dag til at se Louvre, vil jeg råde dig til at vælge en let snack for at dulme appetitten og komme videre med rundvisningen så hurtigt som muligt. Her er nogle steder, hvor du kan få en hurtig bid mad på Louvre:

  • Starbucks: Etage -1. Mezzanin Richelieu-fløjen, under pyramiden. Åbent hver dag fra kl. 11 til 17.30 undtagen tirsdage.
  • Paul's Bakery: 2. etage under pyramiden. Tilbyder kontinuerlig service fra kl. 10.30 til 17.30.
  • Denon og Richelieu Bar: Etage -1. Mezzanin i Richelieu-fløjen og mezzanin i Denon-fløjen, under Pyramiden. Åben fra kl. 9 til 17.
  • Le Café Mollien: 1. sal i Denon-fløjen (sektionen med franske malerier). Tilbyder kontinuerlig service fra kl. 9.45 til 16.45.

Men hvis du foretrækker at vente til slutningen af dit besøg med at spise frokost, kan du finde flere forslag i indlægget Hvor kan man spise i nærheden af Louvre-museet.

Hvad skal man se på vej ud?

Når du er færdig med din rundvisning på Louvre, og inden du fortsætter med at udforske Paris, kan du gå ind i midten af Cour Napoléon og beundre Ieoh Ming Peis pyramide, en enorm glaspyramide, hvor indgangen til museet er placeret.

Mange turister benytter afslutningen af deres besøg på Louvre til at tage nogle souvenirbilleder ved siden af denne imponerende pyramide, som har nøjagtig de samme proportioner som Cheops-pyramiden i Egypten. Indenfor finder du også flere souvenirbutikker og caféer, hvor du kan slentre rundt og tage en pause.

Besøget på Louvre-museet kan være meget intenst, men hvis du stadig har energi til mere sightseeing, er der i nærheden af museet nogle meget cool turistattraktioner som Tuileries-haverne, det kongelige palads i Paris, Musée d'Orsay eller Place Vendome.

Køb billetter til Louvre-museet

Se Louvre-museet på to dage

Mona Lisa| ©Matthias Mueller
Mona Lisa| ©Matthias Mueller

Hvis du er kunstelsker, vil du gerne have mest muligt ud af dit besøg på Louvre-museet og bruge så meget tid som muligt i hvert rum på at beundre alle de udstillede værker - der er mere end 35.000 udstillede værker!

Det er praktisk talt umuligt at se alle samlingerne på en formiddag eller en dag, men hvis du planlægger at tilbringe en uge i Paris eller fjorten dage i Paris, er det mere realistisk, at du kan afsætte mindst to dage til Louvre for i ro og mag at betragte størstedelen af de fløje, som museet er opdelt i.

For at se museet på to dage anbefaler jeg, at du den første dag tager på en guidet tur i Louvre-museet for at få en første indføring i de mest ikoniske kunstværker. På den anden dag kan du fuldende besøget ved at se andre typer værker ved at bruge Paris Pass, fra 1.128 kr, da dette turistkort inkluderer adgang til dette museum sammen med mange andre turistattraktioner i den franske hovedstad.

Hvad skal man se på museet på to dage?

1. Stueetagen

2. Første etage

3. Anden etage

Hvor kan man spise?

Hvis du planlægger at besøge Louvre-museet på to dage, skal du ud over at planlægge din rute gennem samlingerne også planlægge dine måltider. Til en kulturel fordybelse af denne art har du brug for styrke og også et sted at tage en pause, når du har været inde i et stykke tid og har brug for at tømme hovedet.

Der er flere spisemuligheder på museet, fra restauranter og caféer til boder og kiosker. Da du har flere dage til at udforske bygningen, kan du benytte lejligheden til at tage en lang frokostpause for at gennemgå alt, hvad du har set indtil nu, og hvad du stadig mangler at se. Her er nogle steder at spise på Louvre-museet:

  • Goguette: Etage -1. Mezzanin i Richelieu-fløjen, under pyramiden. Der er kontinuerlig servering fra kl. 11 til 16.45.
  • La Terrasse de Pomone: I Tuileries-haven. Åben dagligt fra kl. 10 til 17.
  • Bistrot Benoit: 2. etage under pyramiden. Fra kl. 11.00 til 16.00.
  • Café Richelieu- Angelina: 1. etage i Richelieu-fløjen (nær Napoleon III's soveværelse).

Hvad skal man se på vej ud?

Ved afslutningen af dit besøg, inden du forlader Louvre, kan du vende tilbage til Ieoh Ming Peis pyramide (hvor indgangen til museet ligger) for at se nærmere på et andet af Paris' ikoner og et af de nyeste.

Den blev indviet i 1989, men er en idé fra det 19. århundrede til minde om Napoleon Bonaparte. Det er sandsynligt, at arkitekten Ieoh Ming Pei var opmærksom på dette projekt og tog det op igen, da han fik til opgave at renovere museet.

Denne glaspyramide er nu hovedindgangen til Louvre og et mødested for mange besøgende. Du kan ikke forlade stedet uden at tage et souvenirbillede ved siden af og besøge souvenirbutikkerne!

Book dit Paris Pass

Hvor lange er de guidede ture på Louvre-museet?

Rundvisning på Louvre| ©vasse nicolas,antoine
Rundvisning på Louvre| ©vasse nicolas,antoine

Guidede ture på Louvre-museet varer normalt mellem 2 timer og 2 timer og 30 minutter, afhængigt af guidens rundtur i bygningens indre, selvom de alle normalt dækker de vigtigste samlinger. Det virker måske ikke som lang tid, men bare rolig, det er faktisk mere end nok tid til at få en generel idé om Louvre-museet, hvis du er førstegangsbesøgende.

Hvis du er kunsthistorisk interesseret, vil du sikkert gerne bruge mere tid i rummene. Hvis du vil bruge mere end 3 timer der, hvilket er den gennemsnitlige længde af et standardbesøg på Louvre, er mit råd at gå med en klar idé om, hvad du vil se, fokusere på den tur og få mest muligt ud af oplevelsen.

I betragtning af bygningens størrelse skal du ikke forsøge at se hele Louvre-museet på en enkelt dag - det er en næsten uoverkommelig opgave. Det er bedre at sætte sig mål og se det lidt efter lidt, selv om du er nødt til at tilbringe flere dage der eller besøge flere, hvis du virkelig er interesseret i samlingerne.

Book en guidet tur på Louvre-museet

Er det værd at besøge Louvre, hvis jeg ikke har så meget tid?

Salen på Louvre-museet| ©SpirosK photography
Salen på Louvre-museet| ©SpirosK photography

Ja, det er det! Selv hvis du ikke har meget tid til alle de turistattraktioner, du skal se i Paris under dit ophold, er et besøg på Louvre-museet et must blandt museerne i Paris på grund af samlingernes betydning i kunstens verden.

For at få mest muligt ud af den smule tid, du har der, anbefaler jeg dig at tage en ekspresrundvisning på Louvre-museet, hvor en guide vil forklare mesterværkerne i samlingen i detaljer i en rejseplan på kun 2 timer.

Det er den bedste mulighed for de rejsende, der ikke ønsker at forlade Paris uden at besøge Louvre, men har en meget stram tidsplan. Det vil spare dig en masse tid!

Køb billetter til Louvre-museet

Tips før du besøger Louvre-museet

Når du planlægger dit besøg, anbefaler jeg, at du laver lidt research:

Book din guidede tur på Louvre-museet