Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Paris i november: tips og anbefalinger til at gøre din tur uforglemmelig

Med afslutningen på højsæsonen og julen lige om hjørnet er november en meget stille måned at besøge Paris i.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

8 minutters læst

Paris i november: tips og anbefalinger til at gøre din tur uforglemmelig

Eiffeltårnet | ©Kiarash Mansouri

Det er svært at besøge Paris og forvente at se byen og dens monumenter uden menneskemængder og for mange turister. Men hvis der er en måned, hvor køerne er kortere, og du ikke har problemer med at booke et værelse eller få et bord på en restaurant, så er det november.

I oktober slutter højsæsonen, og det kolde vejr tager til, hvilket giver byen en pause før julens ankomst. I årets næstsidste måned er der desuden to helligdage, der giver os mulighed for at gøre og se forskellige ting. Her er mine 10 anbefalinger til en af årets roligste måneder i den franske hovedstad.

1. Besøg krigsmuseet Invalides

Nationalpaladset Invalides| ©Daniel Vorndran
Nationalpaladset Invalides| ©Daniel Vorndran

Ud over Allehelgensdag er der en anden helligdag i kalenderen over hele landet i november. Den 11. november mindes man våbenstilstanden, der afsluttede Første Verdenskrig og satte dybe spor i Frankrigs og dets indbyggeres historie. I forbindelse med denne begivenhed er det et godt tidspunkt at lære om og opleve historien på Musée de la Guerre des Invalides.

I dette spektakulære arkitektoniske kompleks, som engang var bolig for krigsveteraner, der var invalider, kan du lære om Første Verdenskrig og andre krigskonflikter. Museet har originale våben, udstyr og udstillinger om den store krig.

Du kan og bør også benytte dit besøg til at se Napoleons grav i Domkirken. Du kan finde mere information i vores indlæg om, hvordan du besøger Musée des Invalides og Napoleons grav i Paris.

Få din billet til Invalidemuseet

2. Gode datoer at besøge Galeries Lafayette på

Rundvisning i Galeries Lafayette| ©Mario Sánchez Prada
Rundvisning i Galeries Lafayette| ©Mario Sánchez Prada

I det 19. århundrede, sammen med opførelsen af Eiffeltårnet og Moulin Rouge, blomstrede stormagasiner og gallerier også op. De betragtes som templer for luksus og shopping i Paris, og der er flere, som vi kan besøge for at shoppe før jul.

Galerie Lafayette, på Boulevard Haussmann ved siden af Opéra Garnier, er det mest berømte af dem alle. I november begynder de at pynte butikkerne op til jul, og de udnytter datoerne til at tiltrække kunder med attraktive udsalg, så det er et godt tidspunkt at besøge disse gallerier.

På samme boulevard ligger Printemps-varehusene til luksusshopping, og tæt på Luxembourg-haven ligger Le Bon Marché-varehuset.

Book en galleritur i Paris

3. Besøg den ukendte soldats grav under Triumfbuen

Den ukendte soldats grav| ©Zairon
Den ukendte soldats grav| ©Zairon

I anledning af våbenstilstandsdagen den 11. november kan du også besøge Den Ukendte Soldats Grav. Den samme 11. november, men i 1920, blev resterne af en uidentificeret soldat, der døde i slaget ved Verdun, overført til en grav i Triumfbuen som en hyldest og repræsentation af alle dem, der faldt under Første Verdenskrig. I 1923 blev der installeret en evig flamme, og siden da er den blevet tændt igen ved en lille ceremoni hver dag kl. 18.30.

På denne dag afholdes en særlig ceremoni, og et kæmpe fransk flag hænges op mellem søjlerne i Triumfbuen. Mange parisere lægger blomster til ære for denne soldat og denne helligdag, og turister har mulighed for at se Triumfbuen i al sin pragt som et fransk nationalsymbol.

Få din billet til Triumfbuen

4. Fejr festen for Beaujolais Nouveau

Flasker af vin| ©Hermes Rivera
Flasker af vin| ©Hermes Rivera

Hvert år den tredje torsdag i november fejres Beaujolais Nouveau-festivalen. Det er en ung fransk vin, der høstes i november i Bourgogne-regionen i de franske alper, og som kan smages på alle restauranter i Paris under denne festival.

Byens vingårde og bistroer afholder særlige smagninger, og det er den perfekte undskyldning for at hygge sig med venner og familie over en god fransk vin. Som et kuriosum kan det nævnes, at denne dag anses for at være den største vinfestival i verden, og at sælgere ikke må sælge denne berømte vin før netop denne dag. I Paris er det bedste sted at nyde denne festival Montmartre-distriktet.

Nyd en vinsmagning i en vinkælder i Paris

5. Et godt tidspunkt at bestige Eiffeltårnet uden at stå i kø

Foto af Eiffeltårnet| ©Valentin Antonucci
Foto af Eiffeltårnet| ©Valentin Antonucci

Eiffeltårnet er det ubestridte symbol på Paris, hvilket de tusindvis af turister, der besøger det hver dag, vidner om. Derfor er det almindeligt med lange køer. Hvis du vil undgå dem, selvom det er en kompliceret mission, er det bedst at rejse til Paris i lavsæsonen. November er en rigtig god måned til dette, med færre turister end normalt. Der er stadig klare dage, hvor man kan nyde udsigten fra toppen af Eiffeltårnet, og man behøver ikke at stå så meget i kø. Det er en vinderkombination, uanset hvordan man ser på det. Men du bliver nødt til at pakke dig varmt ind.

Book din billet til Eiffeltårnet

6. Søg ly for kulden på Musée d'Orsay

Indgang til Musée d'Orsay.| ©Daniel Vorndran
Indgang til Musée d'Orsay.| ©Daniel Vorndran

Paris er også museernes by og hjemsted for nogle af verdens vigtigste museer. I de kolde dage i november er det altid en god idé at besøge dem og undgå vejret ved at se kunstværker. Den sædvanlige anbefaling er at tage på Louvre, hvilket selvfølgelig altid er en god idé, men i dag er mit råd at besøge Musée d'Orsay.

Det er måske ikke så populært som søstermuseet Louvre, men nogle af de værker, det huser, er kendt over hele verden. Manets Frokost på græsset, Van Goghs Stjernenat eller hans selvportræt er nogle af de værker, du kan se på denne gamle jernbanestation, der nu er omdannet til museum.

Få din billet til Musée d'Orsay

7. Udnyt Black Friday til at shoppe på Champs Elysées

Champs Elysées| ©PCA Stream
Champs Elysées| ©PCA Stream

Ud over sin skønhed er Champs Elysées kendt for sin shopping. Fra luksusbutikker til de mest kendte franchisebutikker - der er noget særligt ved at shoppe på Champs Elysées. Og det bedste tidspunkt at forkæle sig selv på er i ugen op til den 29. november med Black Friday-rabatterne.

På denne avenue finder du nogle af de mest prestigefyldte og velkendte mærker i verden i butikker, der vil overraske dig med deres spektakulære design. Desuden begynder Champs Elysées allerede at blive oplyst på dette tidspunkt, og de første julemarkeder dukker op.

8. Nyd førjulsstemningen uden besværet

Julemarked i Jardin des Tuileries| ©Sortiraparis
Julemarked i Jardin des Tuileries| ©Sortiraparis

I slutningen af november begynder de første juledekorationer at dukke op i Paris' gader. Selvom der stadig er lang tid til jul, er det et godt tidspunkt at vandre rundt i de pyntede gader og nyde byen og julestemningen uden de sædvanlige menneskemængder, der ankommer, når højtiden nærmer sig.

Champs Elysées bliver de første lys sat op, og de første julemarkeder dukker op i Paris. Det er det mest populære sted i Paris at nyde julestemningen. Alternativt kan jeg anbefale en gåtur gennem Montmartre-kvarteret. Her er der mere stille, og juleudsmykningen er mere diskret, men lige så smuk og hyggelig.

9. Besøg Frihedsgudinden og fejr Thanksgiving... i Paris?

Kopi af Frihedsgudinden i Paris| ©Mariana C
Kopi af Frihedsgudinden i Paris| ©Mariana C

Det lyder måske mærkeligt, men det er det. Den parisiske hovedstad og New York City er tættere forbundet, end du måske tror. Så meget, at den berømte statue i New York blev lavet i Frankrig og sendt til Amerika i 1886 som en gave til årsdagen for den amerikanske uafhængighedserklæring.

Som et resultat af de gode relationer mellem de to lande gav det amerikanske land en kopi af Frihedsgudinden til byen Paris år senere i anledning af 100-året for den franske revolution i 1889. I dag kan den franske version af Frihedsgudinden ses på Svaneøen nær Eiffeltårnet. Du kan benytte lejligheden til at se den ved at booke et krydstogt på Seinen ved siden af indgangen til Eiffeltårnet.

Udnyt det faktum, at Thanksgiving Day fejres i USA den 24. november, til at besøge denne lille frihedsgudinde. Den parisiske by er også hjemsted for et stort amerikansk samfund, og Thanksgiving-højtiden bliver stadig mere populær. Det er ikke ualmindeligt at se nogle restauranter tilberede den traditionelle kalkun på denne dag.

10. Se de berømte kirkegårde i Paris

Montparnasse-kirkegården| ©Jérôme Blum
Montparnasse-kirkegården| ©Jérôme Blum

Allehelgensdag fejres i mange lande den 1. november, en dag dedikeret til at ære de døde. I Frankrig går traditionen ud over det religiøse aspekt, og det er almindeligt, at de berømte kirkegårde i byerne er fyldt med nysgerrige tilskuere. Det gælder især i Paris, som har nogle af de mest berømte og smukke kirkegårde i verden. Den 1. er dog ikke det bedste tidspunkt at besøge dem på, da mange parisere tager derhen for at ære deres slægtninge.

  • Père-Lachaise-kirkegården er den mest besøgte kirkegård i verden og huser gravene for så berømte mennesker som Oscar Wilde og Jim Morrison.
  • Passy-kirkegården
  • Montparnasse-kirkegården
  • Montmartre-kirkegården
  • Pantheon of the Illustrious: Denne imponerende bygning ligger i Latinerkvarteret, et af de bedste kvarterer i Paris, meget tæt på Luxembourg-haven, og huser gravene for nogle af de vigtigste navne i Frankrigs og verdens historie som Voltarie, Rousseau og Victor Hugo, blandt andre.

Novembertemperaturer i Paris

Triumfbuen i Paris| ©xiaoshu.paris
Triumfbuen i Paris| ©xiaoshu.paris

Som du kan forestille dig, begynder temperaturerne i Paris at falde i november. Det er dog først i slutningen af måneden, at kulden begynder at sætte ind. Resten af måneden er temperaturerne behagelige, med en højeste temperatur på 11 grader celsius og en laveste på 6 grader celsius. Det er en relativt regnfuld måned med en gennemsnitlig nedbørsmængde på mellem 8 og 14 dage, men det regner normalt ikke med ekstrem kraft. Så glem ikke din paraply. Alt i alt er temperaturerne ganske behagelige indtil slutningen af måneden, men kulde eller regn vil bestemt ikke lægge en dæmper på dit besøg i en så smuk by.

Antallet af turister i november i Paris

Markedsgaden Rue Cler| ©Michele Louise
Markedsgaden Rue Cler| ©Michele Louise

Som jeg allerede har påpeget, er den største fordel ved at rejse til Paris i november det reducerede antal turister. November indleder lavsæsonen for turister i den franske hovedstad, som normalt varer indtil maj. Selvom der aldrig vil være mangel på turister i Paris, er det et faktum, at de største turistattraktioner er mindre overfyldte. Færre køer og mindre menneskemængder.

Det skal også bemærkes, at 1. og 11. november er helligdage i landet, og selvom de fleste monumenter forbliver åbne, benytter mange parisere lejligheden til at besøge dem. Starten på lavsæsonen har også indflydelse på hotelpriserne, som er lavere end normalt. Hvis du er på udkig efter en stille måned, er november et af de bedste tidspunkter at besøge Paris på.

Hvad skal du pakke til et besøg i Paris i november?

Pakning af din bagage| ©Vlada Karpovich
Pakning af din bagage| ©Vlada Karpovich

Vær forberedt på koldt og regnfuldt vejr, hvis du beslutter dig for at rejse til Paris i november. Og hvis du planlægger at besøge Paris under Black Friday, vil det ikke være en dårlig idé at pakke en ekstra kuffert. Så hvad skal du pakke til din rejse? Her er de:

  • Tøj i bomuld.
  • Jakker og vandtæt tøj.
  • Paraplyer og vandtætte støvler.
  • Varme og frem for alt behagelige sko.
  • En ekstra kuffert til din Black Friday-shopping.