Hvor kan man se julelysene i Paris

Kan du forestille dig at besøge lysets by i fuld gang? Hvis du skal til Paris i julen, så læs mine tips til at finde de bedste steder at se lysene, der oplyser den franske hovedstad.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Hvor kan man se julelysene i Paris

Udsigt over Triumfbuen ved juletid | ©Craig Philbrick

Planlægger du en juletur til Paris? En af de bedste måder at fejre jul på i Paris er at se lysene, der fylder de mest emblematiske steder i byen. Fra store avenuer som Champs Elysées til mere stille kvarterer i udkanten.

Lysene er normalt tændt fra slutningen af november til begyndelsen af januar, så du har masser af tid til at tage til Paris og opleve en særlig jul og besøge turistattraktioner, der ser endnu mere imponerende ud på denne tid af året. For når mørket falder på i Paris, dukker julen op i form af tusinder og atter tusinder af lyspærer, som vil ledsage dig på din rejse.

Lysshowet ved Eiffeltårnet

Paris om natten| ©Luciano Teixeira
Paris om natten| ©Luciano Teixeira

Hver aften er Eiffeltårnet oplyst, men fra november til januar bliver lysene fra de ca. 20.000 pærer endnu mere specielle, da verdens mest berømte tårn ikke er det eneste, der skinner, men hele stien, der fører op til det, er fyldt med lys, der skaber en festlig atmosfære.

Tusindvis af lys flankerer stien for besøgende, der ankommer til tårnets esplanade. Når du booker din billet til Eiffeltårnet, vil du ud over synet af lys og farver blive mødt af en lille restaurant i en gennemsigtig kuppel, der er placeret på første sal hver jul. Har du brug for et stop, før du fortsætter med at beundre den parisiske jul? Her kan du få en varm (og sød!) drink.

Skøjteløb under lysene fra Eiffeltårnet

Hvis du i stedet for at slappe af har lyst til lidt mere bevægelse, hvorfor så ikke stå på skøjter? Det er rigtigt, i juletiden er der installeret en skøjtebane rundt om Eiffeltårnet, hvor du kan skøjte omgivet af et lysshow, der gør denne plan endnu mere genial.

Og hvis du rejser til Paris med børn, har dette besøg en overraskelse, som de vil elske... Jeg har ladet mig fortælle, at jule manden går rundt om Eiffeltårnet i årets mest specielle uger. Skal du ikke hen og se ham? Husk, at selvom du ikke behøver en billet for at gå rundt i området, så skal du have en billet, hvis du vil op i Eiffeltårnet.

Book dine billetter til Eiffeltårnet

En oplyst sti på Avenue des Champs Elysées

Belysning af Champs Elysées| ©Levon Avdoyan
Belysning af Champs Elysées| ©Levon Avdoyan

Udover at Champs Elysées altid er et af Paris ' must-see julemarkeder, fylder hundredvis af lys og animationer om natten Paris' travleste avenue med magi. Det er uden tvivl meget spændende at gå mere end 2 kilometer mellem træer fyldt med lysende guirlander.

Selvom turen er lidt lang, anbefaler jeg, at du tager det roligt og stopper ved markedsboderne, mens du ser, hvordan Triumfbuen bliver større og større, mens du går hen imod den.

Hvis du ikke kan lide menneskemængder, bliver det svært at undgå dem, for at se lysene på Champs Elysées er en af de vigtigste juleplaner i Paris, især på den dag, hvor lysene tændes. Jeg vil dog minde dig om, at lysene er tændt fra slutningen af november til begyndelsen af januar, så du kan tage af sted på det tidspunkt, beundre dem mere roligt og, hvorfor ikke, forlænge julestemningen lidt længere.

Julelys og juletræer på Place Vendome

Jul på Place Vendome| ©lights.of.world
Jul på Place Vendome| ©lights.of.world

Fra november til januar er Place Vendome også fyldt med gyldne lys for at fejre julen. Derfor er det et must, hvis du vil opleve julen i Paris.

Bortset fra de lyskæder, der pryder facaderne, skiller belysningen af Place Vendome sig ud med sine dekorationer, især de gigantiske grantræer, der er grønne om dagen, men om natten ser sneklædte ud på grund af de mange hvide og blå lys, der dækker dem.

Mit råd er at tage hen og se disse lys sidst på dagen, når man bare har lyst til at hvile sig lidt. Forfinelsen, glitteret og glamouren på denne plads vil dog snart forsvinde, for glitteret og glamouren på denne plads vil vække enhver. Du kan også booke en privat tur i Paris, der tager dig med til denne og andre steder, hvor lysene taler for sig selv.

Book en privat rundtur i Paris

Oplev alle de oplyste butiksvinduer på Avenue Montaigne

Julelys på Avenue Montaigne| ©Ron Gunzburger
Julelys på Avenue Montaigne| ©Ron Gunzburger

En af de mest luksuriøse avenuer i Paris har været oplyst med julelys siden slutningen af november. Ud over den generelle belysning af alle gader i Paris, er det i dette område lysene i butiksvinduerne, der får alle forbipasserende til at måbe.

Selv hvis du ikke har tænkt dig at købe noget i butikkerne der (som Chanel eller Louis Vuitton), er mit råd at gå en tur, mens du beundrer hver udstilling, de er det hele værd! Tro ikke, at det er nok bare at kigge på et af butiksvinduerne, for hvert modebrand designer hver butik med omhu og efter sin egen personlighed.

En af de store fordele ved lysene på Avenue Montaigne er, at du ikke behøver at vente til om natten for at se dem, for om dagen blænder de også og giver liv til de kolde parisiske vinterdage. Desuden kan du også se dem ved at hoppe på Paris Sightseeing Bus, hvis du ikke har lyst til at gå så meget.

Book en billet til Paris' sightseeingbus

Se Paris oplyst fra pariserhjulet på Place de la Concorde

Jul på Place de la Concorde| ©Cécile Leducq
Jul på Place de la Concorde| ©Cécile Leducq

Hvis du går blandt de hængende lys på Avenue des Champs Elysées, kommer du måske til Place de la Concorde, hvor belysningen er lige så spektakulær og skaber en julestemning, der vil fortrylle selv de mest skeptiske. Men hvis der er én ting, der er blevet et must-see, når julen kommer til Paris, så er det pariserhjulet, der er placeret på Place.

Bortset fra lysene er det bedste ved dette pariserhjul udsigten, som ikke har noget at misunde de bedste udsigtspunkter i Paris. Kan du forestille dig at kunne se centrum af Paris oplyst i julen? Klatre derop, og du vil stå med åben mund, for jeg lover dig, at udsigten er utrolig.

  • Pris: ca. 12 euro, men der er rabat til børn.
  • Tip: Når I kommer ned, kan I voksne benytte lejligheden til at få en beroligende gløgg i en af boderne rundt omkring, mens I fortsætter med at kigge på lysene. Det er lækkert!

Tændingen af Notre Dame-juletræet

Jul i Notre Dame| ©Albyn Davis
Jul i Notre Dame| ©Albyn Davis

Selvom Notre Dame-katedralen ikke er specielt oplyst i juletiden, er det store træ foran katedralen nok til at lyse hele pladsen op. Har du aldrig set det før? Nu har du endnu en ting at tilføje til din liste.

Ud over lysene er træet dekoreret med stor omhu, hvilket gør det endnu mere imponerende og smukt. Kombinationen af træets naturlige grønne farve og de blå lys er det perfekte supplement til Notre Dame.

  • Tip: Brug mindst en halv time på at sidde på en bænk i nærheden og beundre træet og det lys, det afgiver mod den stjerneklare parisiske himmel.

De mest traditionelle lys i Saint-Germain-des-Prés

St Germain des Prés gademarked| ©ParisDiscoveryGuide
St Germain des Prés gademarked| ©ParisDiscoveryGuide

Kender du dette distrikt i det 6. arrondissement i Paris? Nogle af historiens største intellektuelle og kunstnere har mødtes på dens brasserier og caféer, men ved juletid er alle gaderne fyldt med lys. Jeg anbefaler især, at du tager til Boulevard Saint Germain og Place Saint Germain des Prés, hvor alle lysdekorationerne er koncentreret.

Selvom mange tager til Saint-Germain-des-Prés bare for at se julemarkedet eller få en drink på de traditionelle caféer, er der mange, der bliver overraskede, når de ser et lysshow.

Saint-Germain-des-Prés har ikke de mest kraftfulde lys i Paris, men jeg kan forsikre dig om, at der er noget særligt ved dem. Desuden er det et mindre turistpræget område, hvor man kan nyde julen på en mere afslappet måde. Jeg anbefaler, at du opdager lysene, mens du lærer alle gaderne at kende på en rundtur i Saint-Germain-des-Prés, så du får mest muligt ud af at være der og lærer det at kende i dybden.

Book en rundtur i Saint-Germain-des-Prés

Julens ankomst til Galeries Lafayette og Boulevard Haussman

Jul i Galeries Lafayette| ©Coral Pin
Jul i Galeries Lafayette| ©Coral Pin

Har du lyst til at opleve, hvordan det er at træde ind i en julehistorie? Så noter dig denne anbefaling: Boulevard Haussman. Dette område er hjemsted for de mest berømte stormagasiner i Paris, så ud over lysene kan du forvente vinduesudstillinger fulde af dekorationer og endda automater, der byder julen velkommen.

Jeg kan forsikre dig om, at alle de store butikker vil tiltrække sig opmærksomhed med deres lys, farver og julevinduer, men hvis der er et sted, du gerne vil hen, er det Galeries Lafayette og dens oplyste facade. Du har sikkert hørt om det, for i løbet af året er bygningens arkitektur allerede imponerende nok, men i julen er den det endnu mere.

Hvis du ikke tror mig, så se denne video, og vent, til du ser det 25 meter høje træ, der troner over Galleriernes sal i juledagene. Men ud over træet vil du se, hvordan vinduerne i alle butikkerne i Gallerierne følger en fælles stil og design for at bevare harmonien og bringe julemagien til hvert hjørne.

En landsby af lys i Bercy Village

Landsbyen Bercy| ©Sarah Graham
Landsbyen Bercy| ©Sarah Graham

Når du ankommer til Bercy Village, vil du føle, at din fantasi løber løbsk. Dekorationerne antager tusind og én form (dyr, kugler, træer osv.), og de er alle oplyste. Resultatet? Et landskab af lys, der forvandler dette udendørs shoppingcenter til en slags julelandsby skabt af nogle af de bedste franske designere.

Bercy Village er et historisk sted, så ud over at se lysene kan du sidde på en af terrasserne og betragte den hvide konstruktion af sten, træ, stål og glas, mens du får et godt glas vin, da denne lille landsby er fuld af vinkældre.

Bercy ligger i det 22. arrondissement og er ikke så populær som andre kvarterer, så det er et godt sted at nyde lysene i Paris uden så mange mennesker, men med den samme spænding og julestemning.

Julenætter på Louvre og i Tuileries-haven

Jul i Tuileries-haven| ©Tatsuo Kudo
Jul i Tuileries-haven| ©Tatsuo Kudo

Skal du til Louvre på din rejse til Paris? Jeg anbefaler, at du tager af sted i sidste øjeblik eller endda udnytter den dag, hvor de åbner om aftenen, så du, når du går derfra, befinder dig i den store Tuilerieshave klædt på til jul og med lys, der oplyser hele stedet.

I centrum af Paris strækker den storslåede Louvrehave sig ud, og ved juletid er den, ud over at være vært for et smukt marked, også fuld af store lysende strukturer.

Og mens du slentrer rundt mellem de lysende dekorationer og opdager de utallige former, de antager, kan du gøre nogle juleindkøb i markedsboderne. Har du allerede noteret dig alle de steder, hvor du kan se julelysene i Paris? Jeg lover, at de vil blænde dig på en god måde, og du vil opleve en magisk jul.

Køb billetter til Louvre