Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Paris?

Har du lyst til at tage til Paris? Ikke underligt, men du skal vide, at selvom det aldrig er et dårligt tidspunkt, er den franske hovedstad bedst at besøge på forskellige tidspunkter afhængigt af den type rejse, du ønsker at foretage.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Paris?

Billede af flyet bagfra | ©SOCIAL.CUT

Det er lige meget, hvor mange gange du har været der, for der er altid noget nyt at se eller gøre i Paris, eller en ny måde at besøge byen på. Sandheden er, at afhængigt af hvilken tid på året du tager af sted, kan du nyde en bred vifte af ting at lave eller endda føle, at du er i en helt anden by.

Der er måneder, såsom vintermånederne, hvor den mindre overfyldte turistsæson får det til at se meget roligere, mindre overfyldt og endda billigere ud, selv om det er koldt nok til at tvinge dig til at gå indendørs. Hvis du vil nyde naturen, er der mange flere begivenheder og aktiviteter, der venter på dig i forårs- og sommermånederne. Hvilken en vælger du?

Det bedste tidspunkt at tage til Paris på

Forår i Paris| ©Florencia Potter
Forår i Paris| ©Florencia Potter

Den franske hovedstad er altid en perfekt feriedestination, hvor du kan planlægge tusindvis af aktiviteter, men hvis der er et tidspunkt, hvor du kan nyde det mest, med færre menneskemængder, milde temperaturer, flere begivenheder og masser af lys, så er det foråret i Paris, mellem april og juni. Desuden oversvømmer de lange dage og forårets farver hvert et hjørne af byen, hvilket gør det endnu mere specielt.

Tænk på alle haverne og parkerne i Paris... med alle de blomstrende planter og deres søde duft, der gennemsyrer dine gåture. På denne tid af året, hvor der sjældent falder regn, og dagene er længere og mere solrige, begynder pariserne også at gå ud på de berømte bistroterrasser, så du kan slutte dig til dem, mens du nipper til en god vin.

Særlige, men mere overfyldte tider på året

Selvom vejret også er godt om sommeren, vil du finde flere mennesker ved turistattraktionerne og højere priser for overnatning.

En anden særlig tid er december. Selv om julen i Paris endnu ikke er begyndt som sådan i begyndelsen af måneden, er december tiden til at nyde julemarkederne og lysene i gaderne og butikkerne. Det er dog et noget dyrere tidspunkt at besøge Paris på, og jeg anbefaler det ikke, hvis du ikke kan lide store menneskemængder eller kulde.

For ja, vinteren i Paris er særlig hård, og selvom det er charmerende at se byen sneet til, er det ikke så spektakulært, når man skal stå i kø et eller andet sted, tro mig. Og hvis du vil i Disneyland, er nogle af attraktionerne lukket af sikkerhedshensyn.

Det bedste tidspunkt at tage til Paris på, hvis du vil besøge museerne

Louvre-museet| ©Irina Ledyaeva
Louvre-museet| ©Irina Ledyaeva

Paris er lysets by, kærlighedens by... Og også Paris' museumsby. Hvis du vil se nogle af de mest berømte kunstværker i historien, anbefaler jeg, at du tager til Paris i januar eller februar, da det er måneder, hvor der er mindre turisme, så du vil kunne få adgang til dem hurtigt og nemt. Desuden vil varmen på museerne gøre den parisiske vinter mere udholdelig.

Jeg anbefaler, at du laver en liste over de museer, der appellerer mest til dig, og planlægger dine besøg for at bestille billetter eller endda få dem gratis, da nogle søndage i måneden er gratis. Men hvis du vil spare penge på dette aspekt, kan du få Paris Pass, som inkluderer prioriteret adgang til næsten alle parisiske museer.

De museer, du ikke må gå glip af, er:

 • Louvre Museum: Nogle af de vigtigste kunstværker på Louvre er La Gioconda af da Vinci eller Venus de Milo. Desuden er bygningens arkitektur og pyramidepladsen, der giver adgang til de besøgende, et besøg værd. Mit råd er at købe billet til Louvre i forvejen, da det er et af de mest besøgte museer i verden, og du ikke vil gå glip af det.
 • Musée d'Orsay: Selvom det måske ikke er så verdenskendt som Louvre, er Musée d'Orsay lige så fuld af kultur og kunst, omend mere moderne. Der er måske ikke romerske skulpturer, men der er de store malerier af kunstnere som Renoir, Gauguin, Cézanne og Monet.
 • Pompidoucentret: Kan du lide moderne kunst? Så skal du gøre et stop ved Pompidoucentret. Når du ankommer, vil du blive forbløffet over bygningens dias, trapper og farver, men det indre, hvor værker af Picasso og Matisse hviler, er endnu mere utroligt.

Book din billet til museerne i Paris

Det bedste tidspunkt at tage til Paris på, hvis du vil nyde naturen

Besøg i Versailles' haver| ©Dennis Jarvis
Besøg i Versailles' haver| ©Dennis Jarvis

Når foråret kommer til Paris, fyldes byen med farver og glæde, så der er ikke noget bedre tidspunkt at nyde naturen i Paris' parker og haver. Desuden er det ligegyldigt, hvilken måned du rejser i, for blomsterne i Paris strækker sig over hele foråret og endda ind i sommermånederne.

De naturlige haver i Paris, som du absolut skal besøge, er:

 • Champ de Mars: Her kan du sidde på det grønne og bløde græs og holde picnic, mens du betragter Eiffeltårnet.
 • Luxembourg-haven: Her kan man tage et kursus i trædyrkning eller bare sætte sig i en af de mange metalstole og slappe af i solen.
 • Jardin des Plantes: Dette er den botaniske have i Paris, hvor du kan gå gennem labyrinten og beundre de tusindvis af plantearter, der findes her, f.eks. rosenhaven og de historiske træer.

Beundre naturen i Versailles' have

Hvis der er én have, du skal besøge, så er det Versailles' have. Den dækker mange hektar (det er praktisk talt umuligt at se den i sin helhed!), men hvis der er noget, der er endnu mere magisk end at slentre rundt blandt vegetationen, springvandene og skulpturerne, så er det at gøre det til rytmen af musikken fra forestillingen om de store vande.

Ved du ikke, hvad det er? I løbet af foråret, sommeren og en del af efteråret i Paris er der musikalsk belysning af Versailles-fontænerne, og jeg kan ikke anbefale nok gange, at du køber en billet til Versailles-slottet, der inkluderer showet - det er utroligt!

Book en tur til Versailles fra Paris

Bedste tidspunkt at rejse til Paris, hvis du rejser med børn

På tur til Disney| ©Lyle Hastie
På tur til Disney| ©Lyle Hastie

Skal din næste familieferie være i Paris? Jeg kan forestille mig spændingen hos de små derhjemme, især fordi Paris er en by med mange alternativer og planer for børn, når de besøger Paris. Min anbefaling er, at du tilrettelægger din rejse på tidspunkter, hvor der ikke er så mange mennesker, både i Paris og i Disneyland, som helt sikkert er et must at besøge. Hvor længe er det? Mellem januar og marts og maj og juni.

De store menneskemængder i Disneyland opstår, når der normalt er skoleferie, så det er bedst at undgå disse datoer, hvor billetterne til Disneyland Paris Park også normalt er dyrere. Jeg vil heller ikke anbefale dig at tage afsted om vinteren, fordi mange af Disneyland Paris' attraktioner vil være lukkede, og i koldt vejr er de ikke så sjove, synes du ikke?

Book din billet til Disneyland

Bedste tidspunkt at tage til Paris, hvis du vil spare penge

Julelandsbyen Canopée des Halles| ©ParisDiscoveryGuide
Julelandsbyen Canopée des Halles| ©ParisDiscoveryGuide

Hvem siger, at man ikke kan rejse billigt i Paris? Selvom Paris altid har været betragtet som en dyr by, er der et tidspunkt på året, hvor priserne bliver billigere, fordi det er lavsæson. Hvor billigt er det? Mellem januar og marts, for i begyndelsen af året, når julen er overstået og foråret stadig gemmer sig, er den franske hovedstad meget roligere og dermed også priserne, hvilket giver dig mulighed for at spare penge under din rejse.

Bortset fra at finde billigere indkvartering og fly, kan du også nyde særlige begivenheder, såsom vinterudsalg eller skøjteløb, og endda besøge et parisisk julemarked, da de har tendens til at blive indtil begyndelsen af januar.

Vinteren i Paris er selvfølgelig iskold, så pak dig varmt ind, især hvis du skal på skøjtebanen omkring Eiffeltårnet på denne tid af året, så en god plan er at bruge eftermiddagen på at skøjte og derefter booke en nattur i Eiffeltårnet (kun i sommersæsonen).

Køb din billet til Eiffeltårnet

Det bedste tidspunkt at tage til Paris på, hvis du elsker musik

Moulin Rouge om natten| ©Leandro Kibisz
Moulin Rouge om natten| ©Leandro Kibisz

Hvilken musikstil passer bedst til dig? Bare rolig, for Paris er en by, hvor jazz, techno, blues, pop... Kort sagt, alle genrer mødes. Selvom der er shows som Moulin Rouge hver aften året rundt, skal du rejse om sommeren, når festivaler og friluftskoncerter er på deres højeste, hvis du vil nyde parisisk musik på en anden måde:

 • Festival de Saint-Denis: Elskere af klassisk musik nyder virkelig denne festival, som finder sted i juni. Du kan lytte til historiske stykker i den gotiske basilika Saint-Denis, som omfavner de musikalske toner med sine smukke farvede glasvinduer og klare lys.
 • World Music Day: Pariserne fejrer årets længste dag (21. juni) med World Music Day. Gør dine bedste dansetrin klar, for de parisiske kvarterer er fyldt med livebands og musik. Mit råd er, at selvom hele byen er fuld af musik, skal du tage til Montmartre-kvarteret, som altid har været et meget kunstnerisk og bohemeagtigt kvarter, som helt sikkert vil være det endnu mere på denne dag.
 • Chopin Festival: Hvert år (omkring juni-juli) får den polske komponist en smuk hyldest i Parc de la Bagatelle, hvor flere klassiske koncerter finder sted. Findes der en bedre måde at nyde naturen, musikken og sommeren i Paris på end med Chopin?
 • Paris Jazz Festival: Du vil føle, at du er med i en film, hvis soundtrack blander tonerne fra saxofoner, trompeter og andre instrumenter styret af improvisation. Desuden er koncerterne gratis, hvis du køber billet til Parc Floral de Vincennes, hvor Paris Jazz Festival afholdes.
 • Rock en Seine: Festivalen Rockon the Seine finder sted i august. Tre dage, fem scener og dusinvis af kunstnere, der bringer rytmen til Paris.

Book billetter til Moulin Rouge med middag og transport

Det bedste tidspunkt at tage til Paris på, hvis man rejser som par

Eiffeltårnet som et par| ©Dominique ROELLINGER
Eiffeltårnet som et par| ©Dominique ROELLINGER

Planlægger du en romantisk rejse til Paris? Der er en grund til, at den kaldes kærlighedens by, og der er masser af ting, man kan lave som par. De fleste af disse planer er udendørs (som en sejltur på Seinen eller en picnic), så min anbefaling er, at du vælger en måned som juni, hvor vejret er godt, og alle disse aktiviteter er tilgængelige.

En af de store romantiske planer i Paris er selvfølgelig at bestige Eiffeltårnet. Det er altid et godt tidspunkt at gøre det på, men hvis jeg skal fortælle dig en hemmelighed, så er foråret et af mine yndlingstidspunkter, fordi himlen er klar, og du kan få et meget klart fugleperspektiv over Paris.

Må jeg give dig endnu et tip? Kombiner Eiffeltårnet med et krydstogt på Seinen, som ikke er muligt om vinteren på grund af kulden, men når det gode vejr kommer, bliver det en af de store planer igen. Jeg anbefaler at starte turen ved solnedgang efter en lang dag i Paris, så sørg for at booke i god tid.

Book et krydstogt på Seinen

Det bedste tidspunkt at tage til Paris på, hvis du vil spare tid og køer

Paris-pas| ©AntisocialClub
Paris-pas| ©AntisocialClub

Jeg kan heller ikke lide at stå i lange og tilsyneladende endeløse køer for at komme ind på et museum eller en turistattraktion. Selvom du altid har mulighed for at få et Paris Pass og få direkte adgang til langt de fleste af disse steder, kan du undgå køerne ved at rejse på et mindre turistet tidspunkt af året, som f.eks. i februar og marts.

I disse måneder mellem årets begyndelse og påske- og sommerferien er der ikke så travlt i Paris. Der er trods alt ingen fælles ferieperioder, som der er i måneder som april eller juli, så det er mere bekvemt at bevæge sig rundt i Paris og ikke finde køer og køer af mennesker, hver gang du vil gå et sted hen.

Vær forsigtig, selvom der er færre mennesker, skal du stadig vente i en kø, selvom det vil gå hurtigere. For at skære ned på tiden skal du sørge for at købe billetter til populære steder som Louvre eller Versailles på forhånd.

Book dit Paris Pass

Det bedste tidspunkt at tage til Paris på for at få gode billeder

Tag et billede ved Triumfbuen i Paris| ©Sebastien Gabriel
Tag et billede ved Triumfbuen i Paris| ©Sebastien Gabriel

Hvis du er fotograf, professionel eller amatør, ved du, at det altid er et godt tidspunkt at finde kameraet frem og fylde filmen op. Men ud over det er det bedste tidspunkt, når de steder, du vil fotografere, er næsten tomme, uden mennesker, der krydser foran linsen. Selvom det kan være svært i Paris, er mit råd, at du altid står tidligt op for at tage billeder.

Hvis du vil være sikker på at få et godt billede af ikoniske steder som Trocadero eller trapperne på Montmartre, er det bedst at stå tidligt op og tage af sted. Turistattraktioner begynder normalt at blive fyldt op allerede kl. 9.

En anden ting, du måske bør være opmærksom på, er, at i de måneder, især i begyndelsen af året, hvor turismen er lav, benytter parisiske institutioner lejligheden til at udføre vedligeholdelsesarbejde eller rengøre nogle monumenter som Triumfbuen eller Eiffeltårnet, så tjek på forhånd, om det vil være tilfældet.

Book en privat rundtur i Paris

Det bedste tidspunkt at tage til Paris og nyde modens hovedstad

Paris modeuge model| ©Simon Ackerma
Paris modeuge model| ©Simon Ackerma

September og marts, det er de måneder, hvor Paris er fuld af mode takket være modeugerne. De store designeres modeshows finder sted i marts (forår-sommer-sæsonen) og september (efterår-vinter-sæsonen). Begge måneder kan varmt anbefales, hvis du vil se den mest fashionable side af den franske hovedstad, for selv om du ikke kommer til at se showene, kan du stadig gå hen til indgangen og se gæsterne ankomme.

Selvfølgelig er det kun dem med en invitation, der har adgang til showene, men mange små butikker i Paris udnytter denne tid, hvor moden er over hele byen, til at præsentere deres kollektioner i en mere afslappet atmosfære.

Sammenligning af de bedste tidspunkter at besøge Paris på

For at du har alle oplysninger lige ved hånden, er her en tabel over de bedste tidspunkter at besøge Paris på:

 • Forår
 • marts-juni
 • Højeste 20º C
 • Lav 4º C
 • Ideelt til besøg i parisiske haver og udendørs aktiviteter.
 • Værst: minimumstemperaturerne kan være lave
 • Sommer
 • juni-september
 • Maksimum 25º C
 • Minimum 13º C
 • Ideel til at nyde livemusik og rejse som par.
 • Det værste: varmen og menneskemængderne.
 • Efterår
 • September-december
 • Højst 21º C
 • Lav 5º C
 • Ideelt til at se den musikalske belysning af Versailles-fontænerne og besøge modeugen.
 • Værst: regn og færre timer med dagslys.
 • Vinter
 • december-marts
 • Højeste 7º C
 • Lav 1°C
 • Ideel til at besøge byens museer, besøge Disneyland med børn og spare penge.
 • Det værste: kulden