Paris i oktober: anbefalinger og tips til at nyde byen

En stille måned med unikke begivenheder og festivaler og efterårets skønhed til at ledsage dem. Oktober er et godt tidspunkt at besøge Paris på, og i dette indlæg vil jeg fortælle dig hvorfor.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

9 minutters læst

Paris i oktober: anbefalinger og tips til at nyde byen

Udsigt over Louvre-museet | ©Shubhagata Sengupta

Hvis du overvejer at rejse til Paris og ikke har besluttet dig for, hvilke datoer der er bedst at besøge, vil jeg i dag fortælle dig om de fordele, som Paris har at byde på i oktober, og de bedste aktiviteter, du kan lave i den måned.

Hvis du er en af dem, der ikke kan udstå store menneskemængder ved turistmonumenter, kan du slappe af i oktober. Det er rigtigt, at du ikke kan undgå køer i Paris, men du kan minimere dem. Og selvom vejret er lidt køligt, ser efteråret spektakulært ud i de parisiske gader. Vil du vide, hvad der er de bedste festivaler, begivenheder og aktiviteter i Paris i oktober? Find ud af det nedenfor:

1. Oplev en særlig Halloween hos Disney eller en skræmmende en af slagsen i katakomberne

Katakomberne i Paris| ©MykReeve
Katakomberne i Paris| ©MykReeve

Halloween fejres nu næsten overalt i verden, og Paris er ingen undtagelse. Faktisk bliver den fejret med særlig dedikation. Overalt i byen, på museerne og i parkerne, er der utallige aktiviteter i forbindelse med denne dag. Hvis du vil opleve en skræmmende dag på den bedst mulige måde, er her et par ting, du kan lave i Paris den 31. oktober.

Nyd Disneyland Paris

Den første er at fejre Halloween i Disneyland Paris. Hver Halloween pyntes parken op til denne dag, og der er aktiviteter, hvor de ondeste og mest skræmmende figurer er i centrum. En meget anbefalelsesværdig Halloween for både unge og gamle. Hvis du vil opleve denne dag i Disney, er du nødt til at organisere det på forhånd og købe dine Disneyland-billetter så hurtigt som muligt, da efterspørgslen er meget høj.

Besøg katakomberne i Paris

Hvis du vil leve dig ind i atmosfæren omkring denne fest, er det bedste, du kan gøre, at besøge Paris' katakomber og kirkegårde. I førstnævnte kan du se knogler og kranier stablet op i dybet af den franske hovedstad. Paris' kirkegårde er smukke på deres egen måde, men de kan også være skræmmende, især på Halloween. Den mest berømte af dem er Père Lachaise, hvor blandt andre Jim Morrison er stedt til hvile.

2. Nyd synet af fontænerne i Versailles

Nyd synet af fontænerne| ©FranceTourist
Nyd synet af fontænerne| ©FranceTourist

Efteråret er et af de mest fotogene tidspunkter på året at besøge haverne og parkerne i Paris. Versailles-slottets have er en af de smukkeste. I slotshaven er der mere end 50 springvand med mytologiske temaer, der fungerer som en attraktion for de besøgende, da der fra maj til oktober er et natligt show med lys og musik.

Hver lørdag og søndag aften opføres dette show, hvor vandet bevæger sig i takt til musikken ledsaget af et lysspil. Det kan kun ses fra 22. maj til 31. oktober, så i årets tiende måned har vi en af de sidste chancer for at nyde de berømte fontæner i Versailles. Og som en ekstra bonus ser Versailles' haver særligt smukke ud om efteråret.

Book en rejse til Versailles

3. Søg ly for efterårskulden i Louvre

Opéra Garnier| ©Helen Simonsson
Opéra Garnier| ©Helen Simonsson

Oktober er næsten uundgåeligt en overskyet, regnfuld eller koldere dag i byen. Disse dage er ideelle til at udnytte og besøge nogle af de indendørs skatte, som Paris har at byde på. Min bedste anbefaling er et besøg på Louvre. Du kan tilbringe hele dagen med at se på nogle af Louvres vigtigste kunstværker, mens det regner. Og du behøver ikke engang at gå ud for at spise, da museet selv har restauranter samt nogle butikker.

Et andet alternativ er at besøge Opéra Garnier. Hvis det er smukt udenpå, er det fantastisk indeni. På kolde dage kan du tage en guidet tur i Operafantomets bolig, og du vil ikke blive skuffet.

Book din billet til Louvre

4. Fejr Fête de la Vendimie på Montmartre

Druehøstfestival på Montmartre| ©ViajaaFrancia
Druehøstfestival på Montmartre| ©ViajaaFrancia

Oktober er en af de mest specielle og unikke festivaler i Paris, kendt som Montmartre Grape Harvest Festival. Denne festival er centreret omkring en gastronomisk festival og aktiviteter som parader, danse og fyrværkeri.

Bydelen, der er berømt for sin bohemeagtige atmosfære og for at huse Sacré-Coeur-basilikaen, består af flere bakker, der engang var fulde af vinmarker. I dag er nogle af disse vinmarker stadig bevaret, og efter høsten i oktober finder der en festival sted, som er mere end 100 år gammel.

Efter druehøsten, i den første eller anden weekend i oktober, afholdes denne festival, som besøges af tusindvis af mennesker. Alle aktiviteterne finder sted omkring Basilica of the Sacred Heart. Du kan benytte denne festival til at se Montmartre-kvarteret i al sin pragt og især til at nyde gastronomien og vinen. Alle arrangementer er gratis, og alle er velkomne,så tjek de officielle datoer og tidspunkter, før du rejser til Paris, og vær sikker på, at du får chancen for at opleve noget unikt.

Book en guidet tur på Montmartre

5. Besøg Conciergerie de Paris og mindes Marie Antoinette

Conciergeriet eller Retfærdighedspaladset| ©Ricardo André Frantz
Conciergeriet eller Retfærdighedspaladset| ©Ricardo André Frantz

Conciergeriet eller Retfærdighedspaladset er et must-see i Paris. Denne historiske bygning er mest kendt for at huse Sainte Chapelle, en af de smukkeste kirker i Paris og i verden efter min smag. Men det er ikke på grund af kapellet, at det er mest anbefalelsesværdigt at besøge dette kompleks i oktober. Marie-Antoinette er ansvarlig for det. Denne berømte dronning af Frankrig var fængslet i den samme bygning, som blev et fængsel under den franske revolution, i sine sidste dage.

Og hvad har det at gøre med oktober måned, spørger du? Jo, det var i samme måned, men i 1793, at Marie-Antoinette blev henrettet på den plads, der nu er kendt som Place de la Concorde. Conciergerie har bevaret fangehullet, hvor hun tilbragte sine sidste dage, nu omdannet til et kapel, og prøver på guillotiner som den, der blev brugt til henrettelsen af dronningen, som var et af nøglepunkterne i den franske revolution.

Book din billet til Sainte Chapelle og Conciergerie

6. Oktober er kulturens måned takket være efterårsfestivalen

Efterårsaften| ©Paola Breizh
Efterårsaften| ©Paola Breizh

Vi kan roligt sige, at oktober er kulturens måned i Paris. Ud over Den Hvide Nat afholdes efterårsfestivalen eller Festival d'Automne à Paris i hele oktober. Selvom den starter i september og slutter i november, foregår størstedelen af festivalen i oktober.

På disse datoer er de mere end 45 steder, der er en del af festivalen, vært for en bred vifte af kulturelle aktiviteter. Teaterstykker, musikkoncerter i alle genrer, danseforestillinger, filmforevisninger... listen er uendelig. Pompidoucentret, Odeon-teatret og Musée d'Orsay er blot nogle af de steder, hvor der er særlige arrangementer på denne tid af året.

Reserver din billet til Musée d'Orsay

7. Oplev det bedste hestevæddeløb i verden. Qatar, Triumfbuen-pris

Væddeløbsbanen Longchamp| ©Wikimedia
Væddeløbsbanen Longchamp| ©Wikimedia

Nu vi er ved sport, vidste du så, at Paris i oktober er vært for det, der anses for at være det bedste hestevæddeløb i verden? Ja, det er rigtigt. Grand Prix de l'Arc de Triomphe finder sted den første weekend i oktober på Longchamp-væddeløbsbanen og er et sandt skue.

Her deltager de bedste fuldblodsheste i verden og de bedste jockeyer i et løb omgivet af aktiviteter og frem for alt en masse glamour. Hvis du allerede har set det hele i Paris, er det en anderledes måde at nyde dit ophold i den franske hovedstad på.

Book din billet til Triumfbuen

8. En af årets mest specielle nætter i Paris, "Nuit Blanche" (natten i hvidt)

Nuit Blanche i Paris| ©Hervé
Nuit Blanche i Paris| ©Hervé

Hvis du besøger Paris den første weekend i oktober, kan du opleve en af de mest specielle nætter i byen. Hver første lørdag i oktober siden 2002 fejrer byen det, der er kendt som Nuit Blanche eller den hvide nat.

Kulturen er hovedpersonen, og natten igennem er gaderne fyldt med kunstnere af alle slags, mange museer og haller åbner i de tidlige morgentimer og viser udstillinger, der er unikke for den dag. Musikkoncerter og festivaler er også almindelige på den hvide nat. Desuden kører meget af den offentlige transport rundt i Paris til langt ud på natten. Hvis din rejse er mere kulturel end noget andet, vil du sætte stor pris på at være i Paris den nat.

Book en privat rundtur i Paris

9. Gå en tur og nyd efteråret i Tuileries-haven

Tuileriehaven om efteråret| ©Jim Lukach
Tuileriehaven om efteråret| ©Jim Lukach

Som sagt er efteråret et ideelt tidspunkt at slentre gennem parker og haver i Paris. Selvfølgelig ligger Versailles-haverne i udkanten, men du behøver ikke at gå så langt for at se et perfekt postkort. I centrum af Paris og ved siden af Louvre-museet ligger Tuileries-haverne.

Engang var det haverne til det palads, der i dag huser Louvre, men i dag er de blevet omdannet til en smuk park, der fungerer som et mødested for pariserne. Hvis vejret er godt, kan man spise en afslappet frokost i en af parkens kiosk-restauranter eller bare slentre rundt, som den franske adel gjorde i gamle dage. Det er et godt sted at trække stikket for en stund fra byens travlhed.

Book en privat rundtur i Paris

10. Løb de 20 km i Paris

Deltagelse i et maraton| ©Edward Gebuis
Deltagelse i et maraton| ©Edward Gebuis

Atleter har også en stor begivenhed at deltage i eller se på i Paris. I oktober afholdes et af de vigtigste og mest populære løb i hovedstaden. De 20 kilometer i Paris. Løbet har været afholdt siden 1979 og tiltrækker i øjeblikket omkring 30.000 løbere fra hele verden. Løbet starter ved Pont de Léna-broen og slutter ved foden af det mytiske Eiffeltårn.

At deltage i dette løb giver dig mulighed for at løbe rundt om mange af Paris' ikoniske monumenter, mens du dyrker sport og også bidrager til sociale formål, da indtægterne fra løbet går til velgørenhed. Og hvis du ikke er til løb, kan du altid se deltagerne nå målstregen i unikke omgivelser under Eiffeltårnet.

Book en cykeltur i Paris

Oktobertemperaturer i Paris

Efterår i Paris| ©Cliffano Subagio
Efterår i Paris| ©Cliffano Subagio

Oktober i Paris er en måned med rent efterårsvejr. Temperaturerne er mere til den kølige side og spænder fra 9 grader til 16 grader.

Hvad angår regnen, falder den normalt mellem 8 og 15 dage om måneden, så glem ikke din paraply. Men i oktober kan du stadig nyde mange solskinstimer. Solen går normalt ned mellem kl. 19.00 i begyndelsen af måneden og kl. 18.00 i slutningen af måneden. Man må ikke glemme, at Seinen flyder gennem den franske hovedstad, hvilket giver et fugtigt klima.

For at opsummere: I oktober begynder kulden at sætte ind, men temperaturerne er stadig behagelige nok til at besøge Paris. Alligevel vil jeg efterlade dig med artiklen om, hvilke datoer der er bedst at besøge Paris, så du er klar over fordelene og ulemperne ved hver dato.

Book en natlig cykeltur i Paris

Turistsæsonen i Paris i oktober

Udvendigt billede af museet| ©Pedro Szekely
Udvendigt billede af museet| ©Pedro Szekely

Oktober måned falder inden for det, der betragtes som højsæsonen i Paris, som generelt løber fra 1. april til 31. oktober. Det er dog rigtigt, at antallet af turister begynder at falde betydeligt i oktober. Du vil ikke have de store problemer med at få et hotelværelse eller et bord på en restaurant, og der vil ikke være lange køer ved seværdighederne.

Manglen på store helligdage og det kolde efterårsvejr betyder, at antallet af turister, der besøger den parisiske hovedstad, falder. Derfor falder priserne også. I den forstand er det en meget anbefalelsesværdig måned at organisere sin rejse til Paris.

Book en privat rundtur i Paris

Hvad skal du pakke til dit besøg i Paris i oktober?

Forberedelse af din bagage| ©Vlada Karpovich
Forberedelse af din bagage| ©Vlada Karpovich

Med tanke på kulden, fugtigheden, regnen og efterårets komme er dette de ting, du bør pakke til dit besøg i Paris i oktober:

  • Bomuldstøj, der ikke er for tykt.
  • Jakker og vandtæt tøj.
  • En paraply er et must.
  • Varme og frem for alt behagelige sko.
  • Tag noget mere elegant på, hvis du skal i operaen eller til et show, der kræver formel påklædning.

Book en shoppingtur til La Vallée outlet