10 Ting At Lave I Amalfi I April

Udnyt forårets pragt til at nyde Amalfi: fejr påske, tag på vandretur og tag på stranden. Vil du vide mere om alle mulighederne?

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

10 Ting At Lave I Amalfi I April

Vista desde el mar de Amalfi |©Jose Javier Martin Espartosa

Amalfi ligger i det sydlige Italien og er en af juvelerne på kysten af samme navn. Denne vidunderlige by gemmer på mange skatte og aktiviteter, steder med uovertruffen naturlig skønhed, en lokal gastronomi, der vil betage dig, vandreområder, museer og meget mere.

Desuden vil du nyde det endnu mere, hvis du besøger den i april, da vejret bliver mere gunstigt for udendørs aktiviteter. Du kan besøge parken Amalfi Valle delle Ferriere, tage en sejltur i solnedgangen, besøge de nærliggende strande, tage til Smaragdgrotten, fejre påske som en lokal og gå på opdagelse i gaderne og monumenterne. Læs videre for at opdage alle mulighederne.

1. Tag med på en bådtur rundt i Amalfi

Bådtur langs Amalfikysten| ©Maria Rosaria Sannino
Bådtur langs Amalfikysten| ©Maria Rosaria Sannino

Da april generelt er forårsmåned i Amalfi, er der mange muligheder for sjov og underholdning. En af mulighederne er at booke en bådtur langs Amalfikysten

. På turen kan du beundre de strande, der kun er tilgængelige fra søsiden. Derudover kan du svømme, snorkle eller dykke under turen .

Husk, at denne oplevelse ikke kun vil være visuel, da du vil nyde lækre snacks om bord på båden sammen med nogle vine som Prosecco. Alt dette i selskab med din partner, venner eller familie.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Prisen for denne aktivitet starter ved 137 € for grupper på maks. 6 personer.
 • Varighed: Aktiviteten kan vare ca. 4 timer.

Book en bådtur langs Amalfikysten

2. Gå en tur i Ferriere-dalen

Ferriere-dalen| ©Oren & Shimrit Nadir
Ferriere-dalen| ©Oren & Shimrit Nadir

Da der er gode chancer for godt vejr i Amalfi i april, er det oplagt at booke en vandretur til Valle delle Ferriere, hvor man kan se det smukke reservat, der bærer samme navn, og lære området at kende fra en anden vinkel.

Aktiviteten starter ved et mødested, hvor den lokale guide vil give dig nogle instruktioner og oplysninger om den rute, du skal følge. Bagefter går du ind i dalen og beundrer den typiske flora og fauna i regionen samt de historiske ruiner. Du krydser vandløb og går gennem skoven for at se de smukke vandfald, der dukker op på din vej.

Det vil helt sikkert være en udendørs oplevelse, som du kan indarbejde i din rejseplan for mindst 2 dage i Amalfi. Du vil kunne slappe af, tage billeder og få lidt fysisk aktivitet på samme tid.

Nyttige oplysninger

 • Pris: prisen for oplevelsen starter fra €91 pr. person.
 • Varighed: turen varer ca. 5 timer.

Book en trekking-udflugt til Valle delle Ferriere

3. Benyt lejligheden til at gå langs stranden eller tage på en kajaktur

Sorrentos havn| ©yukkycakes
Sorrentos havn| ©yukkycakes

I april har du flere solrige dage til at lade batterierne op. En af de bedste måder at få mest muligt ud af solskinnet på er at besøge strandene eller nyde vandaktiviteter som f.eks. en kajaktur i Amalfi. På den måde kan du nyde landskabet eller tage en dukkert for at klare tankerne.

Nogle af de bedste strande i Amalfi, ifølge turister og lokale, som du kan besøge under dit ophold, inkluderer følgende:

 • Marina Grande Beach: ligger et par minutter fra Amalfi. Du vil sandsynligvis finde et vist antal turister her i løbet af april. Men det vil ikke forhindre dig i at nyde det naturlige miljø.
 • Havfruernes strand: En anden af de mest kendte strande i regionen på grund af dens tætte beliggenhed, da den kun ligger 8 minutters gang fra byens centrum. Dens tiltrækningskraft ligger i det faktum, at den tilbyder en masse ro og skønhed til sine besøgende.
 • Il Duoglio Spiaggia-stranden: Den er meget livlig og ligger en kilometer væk fra Amalfi. En af dens hovedattraktioner er muligheden for at dyrke forskellige aktiviteter og vandsport.

Book en kajaktur i Amalfi

4. Nyd en unik gastronomisk oplevelse med en kulinarisk ekspert

Italiensk gastronomi| ©Flavio Salles
Italiensk gastronomi| ©Flavio Salles

Forårssæsonen i Amalfi er også et godt tidspunkt at smage de friske råvarer, der er karakteristiske for årstiden. Book et madlavningskursus i Amalfi, og lær det italienske køkkens hemmeligheder af en kulinarisk ekspert.

Det anses for at være et af de bedste madlavningskurser i Amalfi, og her laver du mad på en terrasse med udsigt over havet. Menuen omfatter normalt en forret, en hovedret (en slags frisk pasta som Fusilli, Scialatielli eller Ndunderi di Minori) og en dessert som Mamma's English soup, frugttærte og citrus- og flødekage. Alt sammen ledsaget af vin, vand eller kaffe.

Til sidst sætter du dig til bords og smager på retterne, som kombinerer gastronomisk teknik med familietradition. Alt dette, mens du får en drink og udveksler ideer om oplevelsen.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Prisen for oplevelsen starter ved 118 €.
 • Tidsplan: aktiviteten starter kl. 10.

Book et madlavningskursus i Amalfi

5. Oplev Smaragdgrotten og betragt dens særegne vand i forårslyset

Smaragdgrotten| ©Amphipolis
Smaragdgrotten| ©Amphipolis

De længere solskinstimer i april er ideelle til at besøge steder som Smaragdgrotten. Det er en fascinerende grotte, hvor vandet får en særegen smaragdgrøn farve, som vil fascinere dig.

For at komme til dette sted kan du køre i 10 minutter og derefter tage trappen eller elevatoren ned til grottens indgang. Du har også mulighed for at tage til søs. Det gør du ved at sejle i en båd i ca. 15 minutter fra marinaen.

Når du er inde i Smaragdgrotten, tager du på en bådtur med din guide. Du vil se forskellige geologiske formationer som stalagmitter og stalaktitter. Derudover vil du kunne tage smukke fotografier af de farver, der opstår, når solens stråler kommer i kontakt med vandet. De trænger ind i grotten gennem hullerne mellem stenene og forstærker skønheden i dette magiske natursceneri.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Indgangsbilletten til grotten koster normalt 7 euro pr. person. Hvis du tager med en af de lokale operatører på molen, er prisen fra €15 pr. person.
 • Åbningstider**:** Elevatorområdet er åbent fra kl. 8 til 16, og der er adgang via trapperne indtil kl. 20.

6. Tag rundt i Amalfi til fods for at besøge højdepunkterne i denne kystby

Amalfi om natten| ©Aurora D'Arco
Amalfi om natten| ©Aurora D'Arco

Uanset om du er på gennemrejse i april måned eller planlægger at tilbringe 3 dage eller mere i Amalfi, bør du udnytte forårets komme til at vandre gennem gamle stræder og nyde den betagende udsigt over klipperne, mens du opdager skønhederne i det historiske centrum.

Husk dog, at ruten kan være forskellig, afhængigt af guiden og dine rejsemål. Nogle af de vigtigste seværdigheder, du kan besøge, er f.eks:

 • Piazza Duomo, hvor jeg anbefaler, at du starter din gåtur. Her kan du se Andreasfontænen i marmor samt de forskellige restauranter og caféer i det omkringliggende område.
 • Andreaskatedralen med sin imponerende struktur, der blander forskellige kunstneriske stilarter, og de endeløse trapper.
 • Facaderne på de hvide huse, som reflekterer sollyset og giver hele området et særligt look.
 • Kirken Santa Maria Maddalena, som på grund af sin beliggenhed modtager turister fra både Amalfi og Atrani.

7. Fejr Pasquetta, festen for påskedag i Amalfi

Amalfi strand| ©Mario & Debbie
Amalfi strand| ©Mario & Debbie

Hvis du tilfældigvis er i Amalfi i april måned, vil dit besøg sandsynligvis falde sammen med fejringen af Pasquetta. Det er en helligdag, der fejres hver mandag efter påskesøndag.

Under denne religiøse og civile fest finder der mange aktiviteter sted. Det gælder f.eks. sammenkomster med venner og familie, picnic i det fri og gåture i omgivelserne. Alt dette for at få mest muligt ud af forårets komme. Man behøver blot at gå gennem nogle af gaderne i byens centrum for at opleve den festlige atmosfære, hvor lokale og turister nyder denne dag med at spise og drikke på barer, restauranter og caféer.

Fordi denne aktivitet normalt falder sammen med forårssæsonen, får du et behageligt og varmt vejr, forskellige scenarier fulde af farver, vegetation i al sin pragt og masser af sollys. Dette er en fremragende mulighed for at tilmelde sig en af de bedste ture i Amalfi.

8. Besøg Museo della Carta og lær, hvordan man laver håndlavet papir

Museo della Carta| ©David Bartus
Museo della Carta| ©David Bartus

Museo della Carta er en af de attraktioner, der tilbyder fuld adgang til sine aktiviteter i april måned. Det er en glimrende mulighed for at lære faciliteterne at kende og tilmelde sig en fordybende oplevelse, hvor man lærer at lave håndlavet papir.

Produktionen af papir var nøglen til Amalfis velstand, og denne praksis fortsætter den dag i dag. Derfor udstiller museet nogle af de gamle redskaber, der blev brugt i papirproduktionsprocessen, herunder træhamre, trykpresser og meget mere.

Du vil også se en række manuskripter, gamle dokumenter osv. på din tur gennem museet. Du kan også besøge biblioteket, som indeholder nogle specialudgaver til historikere og professorer.

Nyttige oplysninger

 • Pris: Indgangsbilletten starter ved 4,50 € for voksne og omkring 3 € for børn under 12 år. Den praktiske rundvisning koster normalt omkring 6 €. Der er også mulighed for en eksklusiv rundvisning til omkring 12 €.
 • Åbningstider**:** fra kl. 10.00 til 18.30, generelt. Åbningstiderne kan variere afhængigt af sæsonen.
 • Beliggenhed**:** Via delle Cartiere, 23, 84011 Amalfi.

9. Deltag i et fotoshoot med en lokal fotograf

Kvinde fotograferer landskabet| ©ROMAN ODINTSOV
Kvinde fotograferer landskabet| ©ROMAN ODINTSOV

Uanset om du bare er på gennemrejse eller beslutter dig for at blive 4 dage eller mere i Amalfi, bør du udnytte forårets stærke farver og deltage i et fotoshoot under ledelse af en professionel guide. Du vil vandre rundt i gaderne i denne kystby på jagt efter det bedste landskab.

Alt, hvad du skal gøre, er at møde fotografen på et forudbestemt sted. Han vil vise dig nogle teknikker til at skabe fotografiske kompositioner, mens han nævner nogle af de steder, du vil besøge. På den måde får du smukke billeder i Amalfi.

Blandt de emblematiske steder, der kan fungere som baggrund for dine billeder, er Sankt Andreas-fontænen, Piazza del Duomo, katedralens facade, anløbsbroen på Via Lungomare dei Cavalieri, stranden Lido delle Sirene og husene med de hvide facader.

10. Smag en af de traditionelle gelattos i hjertet af byen

To personer med gelato| ©Nick Amoscato
To personer med gelato| ©Nick Amoscato

Forårssæsonen i byen er meget velegnet til at smage de traditionelle gelattos, som du kan prøve forskellige steder, men især i gelato-butikkerne, der ligger omkring Piazza Duomo. På denne måde kan du slappe af, uanset om det er morgen eller eftermiddag, mens du ser turisterne passere forbi og beundrer stedets skønhed.

Så snart du kommer til pladsen, skal du bare se dig omkring på de gelattos, der tilbydes, og vælge den, du finder mest interessant. Her er i hvert fald et par af byens traditionelle gelateriaer:

 • La Pasticceria Andrea Pansa, et etablissement med en familiehistorie, hvis oprindelse går tilbage til 1830. Det ligger i nærheden af San Andrés-fontænen, og her kan man smage hjemmelavede gelattos og andre desserter.
 • Isbaren Al Corso, et ret enkelt, men meget velkendt sted blandt de lokale. Den tilbyder lækre hjemmelavede gelattos med smag samt en iøjnefaldende yoghurt naturel. Den ligger i nærheden af katedralen.

Husk, at denne aktivitet er en glimrende mulighed, hvis du rejser med børn. En anden fordel er, at du ikke behøver at gå langt væk fra centrum for at finde et gelatteria, så du kan nemt inkludere det blandt de ting, du kan lave i Amalfi om aftenen.

Temperaturer i Amalfi i april

Udsigt over Amalfi| ©BIG ALBERT
Udsigt over Amalfi| ©BIG ALBERT

Temperaturerne i Amalfi i april kan variere mellem 17°C og 21°C, med et maksimum på 25°C. Dagene med de laveste temperaturer ligger mellem 10°C og 13°C, med et minimum på 7°C. Et ideelt klima til at nyde alle de ting, man kan lave i Amalfi.

Denne måned dækker overgangsperioden mellem vinter og sommer, som officielt begynder i den foregående måned. Som dagene går, stiger temperaturen, og antallet af solskinsdage øges, så det når sit højdepunkt fra juni og frem.

Book en trekkingudflugt til Valle delle Ferriere

Alternative planer for beskyttelse mod varmen i Amalfi i april

Marina Grande, Sorrento, Italien| ©Veselina Dzhingarova
Marina Grande, Sorrento, Italien| ©Veselina Dzhingarova

Selvom du ikke nødvendigvis vil opleve overdreven varme i april, er det vigtigt at tage nogle forholdsregler, da du vil være i direkte kontakt med solens stråler. Så sørg for, at du altid har solbriller og solcreme ved hånden, og prøv at bruge disse produkter ofte.

På den anden side er hydrering afgørende, så du bør altid have en flaske vand med dig. Prøv også at vælge udendørs områder, da de er mere vindstille, og du vil aldrig føle dig trykkende varm.

Book en spa-oplevelse på Amalfi