Amalfi På 2 Dage: Alt Du Skal Vide

Det er ikke umuligt at opdage Amalfi på kort tid, for byen byder på en lang række aktiviteter, der holder dig underholdt. Tjek de bedste ting at lave på denne to-dages rejseplan.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Amalfi På 2 Dage: Alt Du Skal Vide

Scenic Amalfi Coast |©John J Young

Amalfikysten gemmer på en række skatte, og byen Amalfi er et af de steder, man bare må se. I baglandet er der naturområder af enestående skønhed, en kystlinje med forfriskende strande og uendelige nuancer af blåt, samt bygninger af stor arkitektonisk og kulturel betydning. Hvis du gerne vil lære denne smukke by at kende, men kun har to dage, skal du ikke bekymre dig! Du har tid til at gøre alt det væsentlige: besøge Papirmuseet, katedralen og hovedpladsen og endda flygte til kysten eller besøge nærliggende byer, såsom Capri, Ravello eller Positano.

Dag 1: Oplev flere historiske steder, Papirmuseet og Havfruestranden

Katedralen i Amalfi|©Frank Guthrie
Katedralen i Amalfi|©Frank Guthrie

Forslaget til dag 1 er at lære nogle af de vigtigste historiske steder i byen at kende. Det gælder Andreaskatedralen, torvet, klosteret og Torre Dello Ziro. Bagefter kan du tage til Papirmuseet, se solnedgangen ved Havfruernes Strand og slutte af med en lækker middag i hjertet af den gamle bydel.

Besøg Piazza Duomo eller katedralpladsen

Den bedste måde at starte sin tur på er fra Domkirkepladsen, især på grund af dens beliggenhed. Denne plads ligger i centrum af Amalfi, hvilket gør den nem at komme til.

Når du ankommer, vil du lægge mærke til facaden på katedralen St. Andrew, byens skytshelgen, som ligger på den ene side af pladsen. I midten af pladsen kan du se Sankt Andreas-fontænen, som er lavet af marmor og ledsaget af fire engle.

Du finder også terrasser med restauranter, butikker og caféer, hvor du ikke kun kan sidde ned og spise morgenmad og nyde en lækker italiensk kaffe. På nogle af dem har du også mulighed for at deltage i et af de bedste madlavningskurser i Amalf, som tilbydes af kokkene på disse steder. Du vil lære at tilberede nogle af de lokale delikatesser (kager, hummerhaler, Sfogliatella, panettone, cannoli osv.). Hvis du gerne vil have dette med på din rejseplan, så tøv ikke med at booke et madlavningskursus i Amalfi for at sikre, at du ikke går glip af noget.

Book et madlavningskursus i Amalfi

Besøg basilikaen og krypten i katedralen for apostlen Sankt Andreas

Hvis du går et øjeblik fra torvet, kommer du til Amalfi-katedralen. Det første, du vil bemærke, er, at dens arkitektur er usædvanlig. Det skyldes, at strukturen har gennemgået flere renoveringer, og i dag blander den elementer fra romansk-arabisk, gotisk, barok og renæssance.

Efter at have besteget mere end 60 trin for at komme ind i indhegningen, vil du se den indre struktur, der består af basilikaen, klosteret og krypten. Krypten indeholder resterne af Sankt Andreas, som blev bragt til stedet i 1208 fra Konstantinopel.

Du vil også bemærke den stærke tilstedeværelse af den arabiske stil, som afspejles i de forskellige indvendige tårne og de syriske bronzedøre. Dette vigtige religiøse sted fra det 9. århundrede er en af de attraktioner, man ikke må gå glip af på de bedste Amalfi ture.

 • Pris: Indgang til basilikaen og krypten er gratis.
 • Åbningstider: fra 9.00 til 18.45, marts til juni. Fra 9.00 til 19.45 fra juli til september og fra 10.00 til 13.00 og fra 14.30 til 16.30 fra november til februar.
 • Sted: Piazza Duomo, 1, 84011 Amalfi.

Gå på opdagelse i Paradisoklosteret

Meget tæt på katedralens hovedbygning, 120 meter væk, finder du Paradisoklosteret. Det er en bygning fra det 13. århundrede i maurisk stil, der fungerer som en slags museum. Den udstiller forskellige religiøse genstande og gravene fra forskellige adelige i byen.

Når du lærer Chiostro del Paradiso at kende, vil du se forskellige kunstneriske værker som freskomalerierne, der pryder kapellerne, sarkofagerne og de mange genstande og relikvier. Du vil også se en hvælving med ædelsten og alfabeter og relikviehovederne.

Glem ikke at gå gennem den lille have, der er omgivet af mauriske søjler og flettede buer. Alt dette, sammen med skulpturerne indeni og palmerne, gør stedet værdigt til at blive kaldt et paradis for evig hvile.

 • Pris: Indgangsprisen er ca. 3 euro for voksne og ca. 1 euro for børn.
 • Åbningstider**:** fra kl. 9.30 til 17.30. Åbningstiderne kan variere afhængigt af sæsonen.
 • Beliggenhed**:** Via Salita Episcopio, 5, 84011 Amalfi.

Nyd udsigten fra Torre dello Ziro

Torre dello Ziro - Amalfi|©Reg Marjason
Torre dello Ziro - Amalfi|©Reg Marjason

Hvis du går en kilometer fra klosteret, kommer du til Torre d ello Ziro. Her finder du skønhed og historie både indvendigt og udvendigt. Bygningen er en stenfæstning fra det 15. århundrede og blev brugt til at holde øje med pirater.

For at komme dertil kan man enten gå eller tage en bus, men husk, at ruten er stejl, da tårnet ligger på toppen af byen. I begge tilfælde vil Torre dello Ziro give dig en betagende panoramaudsigt over Amalfis tage og Salernobugten. Du vil endda få et glimt af andre nærliggende byer som Salerno.

Mens du laver denne aktivitet, vil du sandsynligvis høre legenden om hertuginden Joan af Aragona, som blev indespærret i tårnet for utroskab.

Gå på opdagelse i Museo della Carta

Hvis du forlader tårnet og går i ca. 28 minutter ad Salita S. Lorenzo del Piano og Via delle Cartiere, kommer du til Museo della Carta, et andet vigtigt sted på din rejseplan. Det er et museum, der udstiller alt, hvad der har med papir og dets produktionsproces at gøre.

Indenfor kan du se forskellige gamle instrumenter, der blev brugt til at behandle og producere papir, svarende til det 13. århundrede. Du vil også finde restaurerede trykpresser, træklubber samt forskellige manuskripter og gamle dokumenter.

Du kan også besøge biblioteket, som huser forskellige specialudgaver. Et besøg på museet anbefales også som en vigtig aktivitet, hvis du rejser med børn, da de vil have det sjovt og lære på samme tid. Du kan endda vælge en guidet tur med hands-on erfaring med at lave håndlavet papir.

 • Pris: Entréen koster ca. 3 euro for børn under 12 år og ca. 4,50 euro for voksne.
 • Åbningstider**:** fra kl. 10.00 til 18.30, generelt. Åbningstiderne kan variere afhængigt af sæsonen.
 • Sted: Via delle Cartiere, 23, 84011 Amalfi.

Se solnedgangen fra Lido Delle Sirene-stranden

Lido delle Sirene|©Riccardo Grasso
Lido delle Sirene|©Riccardo Grasso

Når du forlader museet, kan du gå 15 minutter i retning af Lido Delle Sirene-stranden. Her kan du sige farvel til solen, nyde solnedgangen og byde natten velkommen. Du kan endda booke en bådtur langs Amalfikysten, mens du nyder den vidunderlige udsigt, som kun denne del af havet kan tilbyde

. Dette lille naturområde er en af de bedste strande i Amalfi af flere grunde. Selv om der er et godt udvalg af produkter og tjenester, er der ikke så mange mennesker som på andre strande i nærheden, hvilket gør opholdet mere behageligt.

På den anden side kan du på denne strand udnytte tiden til at tage en dukkert i havet, nyde udsigten og slappe af. Hvis du har lyst, kan du nyde nogle af de lækre retter eller snacks, der tilbydes i området. Desuden behøver du ikke at skynde dig for at nyde denne plads, da der er adgang indtil de tidlige aftentimer.

 • Pris: Den gennemsnitlige pris for adgang til stranden er ca. €5, og den gennemsnitlige pris for en bådtur er €137.
 • Åbningstider**:** Stranden er åben indtil kl. 19.
 • Beliggenhed: Piazzale del Protontini, 4, 84011 Amalfi.

Book en bådtur på Amalfikysten

Slap af i en par-spa

En ideel oplevelse til at afrunde en helt særlig dag er at booke en spa-session i Amalfi, den bedste måde at slappe af på med boblebade, middelhavsbade, lerbade, fodbade med salte og et afslapningsområde.

Det varer to timer, og under hele turen deler du ikke behandling med nogen anden person. Det inkluderer også en 30-minutters parmassage.

 • Pris: den gennemsnitlige pris er ca. 127 euro.
 • Tidsplan: Du kan vælge mellem en lang række tidsplaner hver dag i ugen.

Book en spa-oplevelse i Amalfi

Tag en aftentur langs Ruga Nova Mercatorum

Som afslutning på din første dag foreslår jeg en aftenvandring langs Ruga Nova Mercatorum, en af Amalfis hovedfærdselsårer. Dette besøg er en af de foretrukne ting at lave i Amalfi om aftenen for turister, fordi du kan lave flere aktiviteter på samme tid.

I første omgang kan du benytte lejligheden til at tage på en lille gastronomisk tur eller bare smage på nogle af de mest populære retter i regionen. Det er også muligt at gå rundt i området, som er fyldt med bygninger af stor historisk værdi.

Turen foregår udelukkende til fods, hvilket gør den mere rolig. Du kan også overvære koncerter eller gadeshows af forskellig slags på denne hovedgade. Du kan også købe håndlavet papir, urter, krydderier og meget mere i de forskellige souvenirbutikker.

Book en bådtur langs Amalfikysten

Dag 2: Tag ud til kysten og besøg nogle landsbyer i nærheden af Amalfi.

Amalfikysten|©HugoHA
Amalfikysten|©HugoHA

Som du kan se, er Amalfi en by med masser at se og lave. På rejsens anden dag kan du tage en tur ud til havet og besøge Amalfikysten og tage en dukkert i det krystalklare vand. Det er også muligt at tage til nogle af de omkringliggende landsbyer som Ravello, Positano og Capri.

Mulighed 1: Oplev drømmende landskaber i Ferriere-dalen

Hvis du vil transporteres til en magisk verden med betagende landskaber, skal du booke en trekking-udflugt til Valle delle Ferriere, et område, der er kendt for sin populære skønhed.

Denne vandretur anses for at være af medium-lav sværhedsgrad og velegnet for de fleste, da den er i alt 6,4 kilometer lang, 3,2 km hver vej. Den varer cirka fire timer, og du vil hele tiden være ledsaget af en ekspertguide, som vil forklare detaljeret om dette vidunderlige steds historie og natur.

 • Pris: prisen for udflugten er ca. 41 euro.
 • Tidsplan: den finder sted om morgenen omkring kl. 9.15.
 • Sted: Du får startstedet at vide, når du booker.

Book en trekkingtur til Valle delle Ferriere

Mulighed 2: Sejl langs Amalfikysten og få en unik oplevelse

På din sidste dag i byen kan du sejle langs Amalfikysten og få en unik oplevelse væk fra byens travlhed. Og hvis du har lyst, kan du tilmelde dig en af bådturene fra Amalfi, hvis rute du kan tage i dit eget tempo.

Du kan booke en bådtur langs Amalfikysten eller endda vælge en kajaktur i Amalfi. Når du er i havnen Marina Coppola og ombord på en båd, begynder du at sejle langs Salernobugten. Du vil opdage hjørner af kystlinjen, som kun kan nås ad søvejen. Du vil blive forbløffet over de smukke naturlandskaber og de maleriske kystbyer.

Du vil også få mulighed for at se nærmere på livet i havet. Du kan tage en dukkert ved et af stoppene undervejs. Du kan også snorkle eller tage et dybere dyk for at se de arter, der lever på bunden af det hav, der omgiver denne region.

Book en kajaktur i Amalfi

Mulighed 3: Tag en færgetur til byen Capri

Det tager kun ca. 1 time og 40 minutter med færge fra Amalfi til Capri. Efter min mening er det et must at booke en udflugt til Cap ri. Det er en vidunderlig ø med smukke gader og uforglemmelige uds igter over havet, landsbyerne og mange andre attraktioner. Det er uden tvivl en af de mest anbefalede destinationer blandt de bedste dagsture fra Amalfi.

Når færgeturen begynder, vil du blive forbløffet over udsigten over kystlinjen. Når du ankommer til Capri, kan du gå en tur rundt og se øens naturlige vartegn som de ikoniske Faraglioni-klipper, Corallo-grotten, den hvide grotte og statuen af Scugnizzo.

Du har også tid til at tage en dukkert i havet. Og hvis du vil udforske Capri i dybden, så tag til Den Blå Grotte. Der vil du få en betagende udsigt over vandet blandet med solens stråler. Du kan også tage smukke billeder fra byens udsigtspunkter, se de villaer, der nu er museer, og tage svævebanen op på Mount Solaro for at se landskabet fra toppen.

Book en udflugt til Capri

Mulighed 4: Rejs til Ravello fra Amalfi og rejs tilbage til middelalderen i et par timer

Ravello|©David Curry
Ravello|©David Curry

Hvis du starter fra Amalfi og kører cirka 7 kilometer med bus eller privatbil, kommer du til den smukke by Rav ello. Det er en by fuld af eksotiske steder, som tager dig tilbage til middelalderen for at opdage dens kultur og historie.

Ravello ligger mellem bakkerne, og fra Ravello kan du nyde en betagende panoramaudsigt over Amalfikysten. Dette, sammen med de forskellige naturområder, der findes i området, giver dig mulighed for at slappe af uden anstrengelse.

Uanset om du rejser med offentlig eller privat transport, vil du under din udflugt til Ravello kunne besøge nogle af de smukkeste steder. Det er tilfældet med Villa Rufolo, som stammer fra det 13. århundrede og var komponisten Richard Wagners residens. I dette palæ vil du se:

 • Arkitektoniske eksempler med arabisk indflydelse: såsom de tyrkiske bade og klostrene.
 • Smukke haver med eksotiske planter og blomster, der springer ud næsten hele året rundt takket være regionens klima.

Book en udflugt til Ravello

Mulighed 5: Besøg Positano for at se dens historiske og naturlige skatte

En køretur på 60 minutter fra Amalfi bringer dig til den smukke by Positano. Dette er endnu en af de små byer, der udgør den fantastiske Amalfikyst, fuld af farverige facader ud mod havet og med mange steder at besøge.

Ved ankomsten kan du gå ind i byens historiske centrum og besøge nogle emblematiske bygninger, såsom kirken Santa Maria Assunta. En anden mulighed er at besøge butikkerne i de smalle gader i området for at købe kunsthåndværk og andre souvenirs.

Du kan også tage til stranden i Positano, enten på en lokal udflugt eller på egen hånd. To af de mest populære strande er: Spiaggia Grande og Fornillo-stranden. På begge strande kan du tilmelde dig vandaktiviteter som snorkling, svømning i ro og mag eller bare solbadning.

Book en udflugt til Positano

Kom rundt i Amalfi og det omkringliggende område med offentlig transport

Bustur i Amalfi|©Leon Reed
Bustur i Amalfi|©Leon Reed

Hvis du er i tvivl om, hvordan du kommer rundt i Amalfi, er offentlig transport en af de mest almindelige og billigste muligheder. Hver tur koster ca. 2,40 euro, men du kan købe billetter til flere ture og returrejser.

Billetter til offentlig transport kan købes ved autoriserede stoppesteder eller salgssteder. Køreplanerne varierer alt efter sæsonen. Disse to oplysninger gives af Amalfis turistkontor, så prøv at finde ud af det, så snart du ankommer til Amalfi.

Book en trekking-udflugt til Ferriere-dalen

Tag en færge for at besøge kystbyerne

Færge i Amalfi|©cw4210
Færge i Amalfi|©cw4210

For at komme ud af Amalfi ad søvejen har du mulighed for at tage færgen. Det er en overkommelig løsning til omkring 5 euro. En af de største fordele er de mange muligheder, du har med hensyn til køreplaner, ruter, selskaber og billetter.

For eksempel tilbyder nogle lokale offentlige transportselskaber som NLG og Travelmar billetter med en rute, der dækker flere byer. Det er praktisk, hvis man vil besøge flere destinationer på kortere tid.

Hvis du gerne vil til Amalfi, er det ingen hindring at have lidt tid. Der er muligheder og ruter, der giver dig mulighed for at se det bedste af byen. Desuden er transportmidlerne tilgængelige, så du får en behagelig rejseoplevelse.

Book en spa-oplevelse i Amalfi