10 bedste pizzaer i Rom

Elsker du pizza? Med undtagelse af Napoli er der ingen steder, du kan spise bedre pizza end i Rom - de tager det til det yderste!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

10 bedste pizzaer i Rom

Pizza | ©Krisp Cut

Hvis der er en pizza, som kan måle sig med den napolitanske, så er det den romerske pizza. Med sin tynde, sprøde dej er det i Rom kutyme at spise den om aftenen og sjældent til frokost, selvom det er så lækker en ret, at den altid er god på alle tider af døgnet, og der er ingen tvivl om, at det er en af de ting, man skal gøre i Rom.

Når du er i den evige stad, vil du sikkert stille dig selv million-dollar-spørgsmålet: hvor spiser man de bedste pizzaer i Rom? Tag bestik af det! Her er de 10 bedste pizzaer i Rom.

1. Pizzeria da Baffetto

Ved indgangen til Pizzeria da Baffetto| ©Mike Wegner
Ved indgangen til Pizzeria da Baffetto| ©Mike Wegner

Køerne ved indgangen vidner om, at Pizzeria da Baffetto serverer nogle af de bedste pizzaer i Rom. Man skal gå tidligt for at få et bord, for stedet er lille, og mange kommer her for at få en autentisk træfyret pizza.

Pizzeria da Baffettos pizzaer er tynde, sprøde og med kvalitetsingredienser. Størrelsen er god, så du går ikke sulten derfra. Betjeningen er hurtig, og mens du venter på at blive betjent, kan du se "pizzaioloerne" tilberede pizzaerne - det ser let ud at se på, men det er et trick!

Pizzeriaet ligger i nærheden af Piazza Navona.

 • Adresse: Via del Governo Vecchio, 114, 00186 Roma
 • Anbefaletpizza: Pizza Salami

Book en Rom-tur og et pizzakursus

2. Pizzeria La Montecarlo

Pizza med skinke fra Pizzeria La Montecarlo| ©su-lin
Pizza med skinke fra Pizzeria La Montecarlo| ©su-lin

Pizza er signaturretten på Pizzeria La Montecarlo. En af de bedste pizzaer i Rom, lavet i en træfyret ovn med en tynd skorpe og en sprød kant, der vil give dig lyst til at gentage.

De har et bredt udvalg (napolitansk, krydret salami, marinara, med grøntsager ...), men på Pizzeria La Montecarlo tilbyder de også andre meget gode italienske specialiteter som pasta, salater og crostini.

Servicen er hurtig, og man bliver betjent med det samme. De har også en terrasse, som er ideel til at nyde en lækker pizza på sommeraftener i Rom. Atmosfæren er som regel ret livlig.

Dette pizzeria ligger også i nærheden af Piazza Navona, ikke langt fra Pizzeria da Baffetto.

 • Adresse: Vicolo Savelli, 13, 00186 Roma
 • Pizza anbefaling: Pizza Napolitana

Book et pizzakursus med middag

3. Sforno

Pizzeria Sforno's lokaler| ©Igor W. Schiaroli
Pizzeria Sforno's lokaler| ©Igor W. Schiaroli

Dette pizzeria ligger ikke særlig centralt i byen, men i Subaugusta-området, men det er turen værd, for Sforno serverer en af de bedste pizzaer i Rom og er blevet en kultrestaurant blandt romerne.

Sforno drives af kokken Stefano Callegari, et af de førende navne i pizzaverdenen som skaberen af trapizzino, en spektakulær pizza fyldt med de mest varierede ingredienser (kødboller i sauce, aubergine parmesan, oste ...). Når du ser dem, vil din mund løbe i vand, fordi de ser så gode ud!

Servicen er opmærksom og hurtig. Atmosfæren er rigtig god, og priserne er rimelige. Selv om det ligger lidt uden for turistvejene, er det et besøg værd.

 • Adresse: Via Statilio Ottato 110/116, 00175 Roma
 • Pizza anbefales: Pizza Clemente

4. Il Fiorentino

Nyd en god italiensk pizza i Il Fiorentino| ©Tiziano J
Nyd en god italiensk pizza i Il Fiorentino| ©Tiziano J

Du finder Pizzeria Il Fiorentino ikke langt fra Lateranbasilikaen i San Giovanni/Pigneto-området. Det er et typisk italiensk pizzeria, som serverer store, hjemmelavede, træfyrede pizzaer. Et perfekt sted at blive mæt af pizza.

Stedet er lille, uprætentiøst, men ganske hyggeligt, og stemningen er venlig. Betjeningen er charmerende og opmærksom. De tager sig af dig med det samme. Når du har bestilt pizzaerne, kan du se ingredienserne, og hvordan de bliver lavet i den træfyrede ovn i køkkenet.

Il Fiorentinos pizzaer er nogle af de bedste i Rom. De er lækre, og priserne er meget billige. Ejerne er også konditorer, og deres søde sager er meget berømte.

Restauranten er kun åben til middag efter kl. 19. Husk det, hvis du vil besøge dem!

 • Adresse: Il Fiorentino, Via del Pigneto, 87, 00176 Roma
 • Anbefaletpizza: Pizza Margherita

5. Panattoni Ai Marmi

Nyd de mange forskellige pizzaer på Pizzeria Panattoni Ai Marmi| ©Aimarmi
Nyd de mange forskellige pizzaer på Pizzeria Panattoni Ai Marmi| ©Aimarmi

Hvis du slentrer gennem Trastevere-kvarteret, og din mave pludselig begynder at knurre, skal du tage til Pizzeria Panattoni Ai Marmi for at få en hurtig kur - de laver nogle af Roms bedste pizzaer!

Det er en travl restaurant, og det er ikke ualmindeligt at se køer ved indgangen for at få et bord. Selvom ingen bryder sig om at vente længe, betyder det på den lyse side, at pizzaerne på Panattoni Ai Marmi er til at dø for.

Faktisk kan du se dem blive lavet på stedet, da ovnen er fuldt synlig i spisestuen - der er ingen hindring! Selvom hovedretten er pizzaerne, laver denne restaurant også andre retter som suppli al telefono (kroketter med ris, mozzarella og hårdkogte æg) eller torskefilet.

Atmosfæren er ung og uformel. Meget behagelig. De har en terrasse, hvor man kan spise, når vejret er godt.

 • Adresse: Viale di Trastevere, 53, 00153 Roma RM, Italien
 • Anbefaletpizza: Pizza Capricciosa

Book en madtur i Trastevere

6. Dar Poeta

Indgangen til pizzeriaet Dar Poeta| ©Marco Verch
Indgangen til pizzeriaet Dar Poeta| ©Marco Verch

Hvis du vil spise en af Roms bedste pizzaer uden at forlade Trastevere, skal du tage til Dar Poeta, en lille restaurant, der ligger i en lille gyde i kvarteret. Restaurantens gode beliggenhed gør, at du hurtigt kan komme derhen, selv i myldretiden til frokost.

Nogle gange er der kø ved indgangen til restauranten, så det er en god idé at komme tidligt eller bestille bord, hvis man vil underholdes af Basilica Santa Maria i Trastevere, en af de smukkeste og mest berømte kirker i Rom.

Ud over gode pizzaer kan du på Dar Poeta prøve andre retter fra det bedste italienske køkken. Vi kan varmt anbefale calzone og pistacie tiramisu, som er af en anden verden. Og til at drikke, et glas hvidvin. Hvis dagen er solrig, anbefaler jeg at spise på terrassen, det er fantastisk!

 • Adresse: Vicolo del Bologna 45 00153 Roma
 • Anbefaletpizza: Pizza Roma

7. Porto Fluviale

Servering af pizza fra Porto Fluviale| ©Porto Fluviale Pizza
Servering af pizza fra Porto Fluviale| ©Porto Fluviale Pizza

Hvis du leder efter et pizzeria uden for alfarvej i Rom, som besøges af romere snarere end turister, er Porto Fluviale et rigtig godt valg.

Det ligger i Ostiende-kvarteret og er en dejlig, rummelig restaurant med en ungdommelig, moderne stemning. Indretningen er lidt anderledes end på de fleste pizzeriaer i byen. Betjeningen er hurtig og opmærksom.

Pizzaerne er fantastiske, og Porto Fluviale serverer både pizzaer med tynd skorpe og napolitanske pizzaer. Men hvorfor vælge - det er bedst at bestille en af hver!

Jeg anbefaler, at du bestiller bord i forvejen, da det er et meget populært sted blandt romerne og bliver meget overfyldt, især i weekenden.

 • Adresse: Via del Porto Fluviale, 22 - 00154 - Roma
 • Pizzaanbefaling: Pizza Napolitana

8. Pizza og mozzarella

Vegetarisk pizza fra Pizzeria Pizza e Mozzarella| ©Cindy Kurman
Vegetarisk pizza fra Pizzeria Pizza e Mozzarella| ©Cindy Kurman

Hvis du har mistet overblikket over de seværdigheder, du allerede har besøgt i løbet af dagen, og har brug for en pause til at genoplade batterierne, er der ikke noget bedre end en god italiensk pizza på Pizza e Mozzarella- navnet siger det hele! Dette pizzeria er Italien, når det er bedst.

Pizzaerne er lavet med friske ingredienser, og kvaliteten er tydelig i hver bid. Dejen har den helt rigtige mængde salt og tykkelse, og resultatet er uovertruffent!

Stedet er lille, da det er mere fokuseret på take-away, men det har en masse charme. Pizza e Mozzarella er ideel til en hurtig bid mad, hvile lidt og fortsætte med at besøge Rom.

Betjeningen er meget behagelig. Gentages!

 • Adresse: Via del Piè di Marmo 32, 00186 Roma Italien
 • Anbefaletpizza: Pizza Margherita

9. Trattoria Da Francesco

Lokale af Trattoria Da Francesco| ©Da Francesco
Lokale af Trattoria Da Francesco| ©Da Francesco

Tæt på Piazza Navona, på Piazza del Fico, finder du dette typiske italienske familiedrevne trattoria, hvor du kan smage nogle af de bedste pizzaer i Rom: Trattoria Da Francesco.

Med så central en beliggenhed tror du måske, at ventetiden på et bord vil være lang, hvis du kommer uden reservation, men det er ikke rigtigt tilfældet. Selvom der nogle gange kan være kø ved indgangen til restauranten, er betjeningen så hurtig og effektiv, at du bliver betjent på ingen tid, og du kan nyde en kæmpe pizza inde i restauranten.

Trattoria Da Francescos pizzaer er supertynde og sprøde, perfekt til dem, der ikke kan lide pizzaer med tyk dej. Menuen er omfattende (capricciosa, fire oste, trøffel, pølse, skinke og champignon...), så hvis du virkelig er sulten, anbefaler jeg, at du bestiller flere for at prøve lidt af hvert. Eller du kan servere en tallerken pasta eller burrata med soltørrede tomater til din pizza - det er alt sammen lækkert!

 • Adresse: Piazza del Fico 29, 00186 Roma Italien
 • Pizzaanbefaling: Boletus pizza

10. Pizzeria Italia siden 1987

På rundtur til pizzeriaer i Rom| ©Pizzeria Italia dal 1987
På rundtur til pizzeriaer i Rom| ©Pizzeria Italia dal 1987

Hvis du planlægger at gå en lang tur rundt i Villa Borghese (en af de største og smukkeste parker i Rom ), enten fordi du vil besøge Borghese-galleriet, der ligger derinde, eller bare fordi du har lyst til at nyde lidt natur på din tur, anbefaler jeg, at du før eller efter dit besøg stopper ved Pizzeria Italia dal 1987 for at genoplade batterierne.

Det er ikke et særlig stort sted, men det er det perfekte sted at tage en pause og få et hurtigt og lækkert måltid. Du kan endda bestille pizza til at tage med og holde en lille picnic i parken.

Pizzeria Italia dal 1987 har de et bredt udvalg af pizzasmag, og ejeren af restauranten er supervenlig og tager sig tid til at forklare menuen for dig. Hvis du er til de lidt skæve smage, så bestil Nutella-pizzaen - det bliver en fornøjelse!

 • Adresse: Corso d' Italia 103, 00198 Roma Italien
 • Pizzaanbefaling: Calzone med pølse og ost