Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Roms Piazza Navona: en praktisk guide til at udforske det

Roms Piazza Navona er et af de gratis turiststeder, som du ikke må gå glip af, når du er i den smukke italienske hovedstad. Den arkitektoniske og historiske tiltrækningskraft suppleres af store kunstneriske monumenter, en venlig atmosfære og underholdende steder at besøge i nærheden, så skynd dig at komme af sted!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

9 minutters læst

Roms Piazza Navona: en praktisk guide til at udforske det

Piazza Navona i Rom | ©ArtHouse Studio

Den barokke stil på Piazza Navona i Rom gør den til en af de mest populære pladser i Rom. Når du besøger byen, vil du finde mere end ét fascinerende springvand, kvalitetsrestauranter og masser af mennesker, både lokale og turister. Så du vil føle den indbydende og livlige ånd, der hersker på pladsen.

Der er mange sjove og kreative begivenheder, som du vil have lyst til at se og huske for altid. Der er også masser af steder i nærheden, hvor du kan lære mere om romersk historie, tage flotte billeder og spise som italienerne gør. Tilføj dette besøg til din liste over ting at se og gøre i Rom, og nyd en dag på og omkring Piazza Navona ved at gøre en eller flere af tingene på denne liste.

1. Beundre det imponerende Cuatro Rios-springvand

De fire floders springvand| ©Beatriz Sánchez Begines
De fire floders springvand| ©Beatriz Sánchez Begines

Det berømte firflodsfontæne stjæler al opmærksomheden fra de besøgende og er et af de bedste springvand i Rom. Det er et enormt skulpturelt ensemble af marmorbænke med en egyptisk obelisk med en højde på op til 16 meter. Det ligger i det centrale område af pladsen og er det mest bemærkelsesværdige af de tre springvand.

Dens navn, Fontana dei Quattro Fiumi på italiensk, skyldes de fire statuer, som den består af. De er en allegorisk fremstilling af fire floder: Sølv, Donau, Nilen og Ganges. Det var de største og vigtigste floder, der var kendt på det tidspunkt, hvor den blev bygget.

Dette værk tilskrives den populære billedhugger Bernini og blev bestilt af pave Innocent X. Springvandet blev udført i 1651 og indeholder også repræsentationer af betydningsfulde dyr. Blandt disse er alligatoren, hesten, slangen og løven, som svarer til de forskellige kontinenter. Det er et must på enhver af de bedste guidede ture i Rom.

Bestil en rundvisning på Roms pladser og springvand

2. Besøg det interessante Gladiatormuseum

Gladiator Museum artikler| ©tiqets
Gladiator Museum artikler| ©tiqets

Hvis du vil nyde en fremragende romersk udstilling, må du ikke gå glip af det interessante Gladiatormuseum, der ligger på samme plads. Her kan du se forskellige våben og den type tøj, som gladiatorerne bar dengang. Du vil blive transporteret tilbage i tiden, når du genoplever disse mænds episke kampe.

Du vil gennem en audioguide få oplysninger om de soldater, der kæmpede fantastiske kampe på liv og død. Du vil også få lov til at tage billeder af den fine samling, der er udstillet på dette lille, men attraktive sted.

Det er klart, at dette besøg vil give din rejse lidt mere variation, og du kan gøre det sammen med din familie eller venner. Det er også en af de ting, man kan lave i Rom med børn; jeg vil vædde på, at de vil blive fascineret af gladiatorvåben og -kostumer.

Billetter og åbningstider for Gladiatormuseet på Piazza Navona

Museet er åbent hver dag fra kl. 10 til 19, og du kan købe billetter på billetkontoret eller på den officielle hjemmeside for 12 euro for voksne og 10 euro for børn i alderen 6 til 15 år.

Bestil en vandretur i Rom

3. Nyd de mange forskellige gadeevents

Nyd Piazza Navona| ©Guy Sie
Nyd Piazza Navona| ©Guy Sie

Roms Piazza Navona er stedet, hvis du ligesom jeg kan lide afslappede og originale arrangementer. Afhængigt af hvornår du tager af sted, kan du finde markeder med souvenirs om dagen eller forskellige slags shows om aftenen. Hvis du tager dertil i festsæsonen, vil du helt sikkert opleve festligheder og meget mere.

Malerne og tegnere, både portræt- og karikaturkunstnere, samles ofte på dette torv for at vise deres talent frem. Så du kan få et portræt, der vil få dig til at værdsætte dit besøg i Italien endnu mere. Du vil endda se og høre musikere, som vil sætte yderligere liv i den kunstneriske og bohemeagtige atmosfære, der kendetegner området.

Bestil en Vespa Night Tour i Rom

4. Tag billeder af Neptun-fontænen

Neptuns springvand| ©kaffeeeinstein
Neptuns springvand| ©kaffeeeinstein

Neptuns springvand er et af de populære springvand i Rom, der indeholder ferskvand. Det er en attraktion på Piazza Navona i Rom og er en populær turistattraktion. Jeg garanterer, at de billeder, du tager af dette arkitektoniske vartegn, vil være værdige til den bedste fototur i Rom.

Du vil blive fuldstændig imponeret af de værker af forskellige italienske kunstnere, som gennem århundreder har deltaget i dens tilblivelse. Blandt dem var Giacomo della Porta, der tegnede det, og Gregorio Zappalà sammen med Antonio della Bitta, der færdiggjorde det.

Oprindeligt havde Neptunfontænen ingen statuer, men kun et bassin af hvidt marmor. Der blev dog tilføjet store statuer for at skabe harmoni mellem alle de springvand, der dominerer pladsen. Derfor er det endte med at blive meget slående og er mere end et blik værd.

Bestil en rundvisning på Roms pladser og springvand

5. Se det luksuriøse Palazzo Pamphili

Udvendigt af Pamphili-paladset| ©Flávio Cruvinel Brandão
Udvendigt af Pamphili-paladset| ©Flávio Cruvinel Brandão

Det er ikke hver dag, at man får mulighed for at se et autentisk gammelt palads som Palazzo Pamphili. Men når du befinder dig på Piazza Navona i Rom, har du denne mulighed lige ved hånden. Du vil blive forbløffet over elegancen i den imponerende struktur, der består af 3 bygninger med 3 grå etager hver.

Der er den centrale med en balkon, der er støttet af 4 søjler over portalen og en på hver side. Vinduerne er forskellige fra etage til etage, men de har alle en unik og smuk arkitektonisk stil. Våbenskjoldet, som identificerer Pamphili-familien, er tydeligt på bygningen og består af tre liljer over en due, der holder en olivengren i næbbet.

Da det blev færdiggjort i 1650, var det Pamphili-familiens adelige residens, men siden 1920 har det været brugt af den brasilianske ambassade i Italien. Uanset hvilken funktion den har, vil du gerne se den og tage et par billeder foran den.

6. Oplev det hemmelige Domiziano Stadion

Besøg på Domiziano Stadion| ©Allie Caulfield
Besøg på Domiziano Stadion| ©Allie Caulfield

Jeg vil gerne fortælle dig en interessant hemmelighed eller kuriositet om Piazza Navona, som du sikkert ikke vidste. Under den ligger resterne af det antikke Stadio Domiziano, som er erklæret Unesco-verdensarv, i en højde af præcis 4,50 meter. Selv om den ikke længere eksisterer, har du mulighed for at besøge det, der er tilbage af dens ruiner.

Den moderne by har erstattet den og næsten begravet den, men pladsen har bevaret sine dimensioner og sin form. Faktisk kan man finde de forskellige rester af stadionet i forskellige kælderrum i bygninger. Så de er en ekstra mulighed for at besøge Roms hemmelige steder. Undgå menneskemængderne og kaos ved at besøge disse arkæologiske udgravninger med en audioguide, 3D-videoer og paneler.

På den måde vil du lære mere om det tidligere kejserlige Roms stadion, som kunne rumme næsten 30.000 tilskuere. Du kan forestille dig de skrig og den begejstring, der fyldte stedet med de sportslige præstationer, der fandt sted der. Du kan planlægge din sightseeingtur på Stadio Domizianos hjemmeside, men det er en kuriositet, som du helt sikkert vil få fortalt om, hvis du bestiller en guidet tur på Piazza Navona.

Bestil en guidet tur på Piazza Navona

7. Nyd en lækker dessert på en isbar i nærheden.

Forskellige typer is| ©Lama Roscu
Forskellige typer is| ©Lama Roscu

At smage romersk is er ikke noget, du kun kan gøre, hvis du besøger Rom om sommeren. Når du slentrer rundt i Rom, er der intet bedre end at smage en velsmagende kold dessert. Du kan forkæle dig selv med en is ved at besøge en af iskioskerne i nærheden af Piazza Navona. Mens du er der, har du mulighed for at vælge mellem en lang række forskellige smagsvarianter, alt efter din smag.

Jeg kan forsikre dig om, at der er en behagelig atmosfære på de forskellige steder, og at den service, de tilbyder, vil opfylde dine forventninger. Udarbejdelsen af disse is indeholder ikke kun præsentationer, der vil tiltrække dig og få din mund til at løbe i vand. De bruger også en række naturlige frugter og lækre ingredienser af høj kvalitet.

Der er mange isbarer, som du kan besøge, og som ligger på samme plads eller ret tæt på den. Men hvis du vil prøve den bedste is i Rom(og det ved jeg, at du vil), kan du ikke vælge hvilken som helst af dem. Her gør jeg det nemt for dig at vælge ved at anbefale mindst 2 steder:

  • Cremi Gelateria Artigianale: De har meget velsmagende is, der kommer i kegler i forskellige størrelser og til forskellige priser. Deres is er håndlavet og indeholder en bred vifte af frugter, afhængigt af årstiden. Da det ligger tæt på Piazza, kan du nyde dem, mens du ser på springvandene.

  • Gelateria Tre Fontane: Deres hjemmelavede is er af fremragende kvalitet og til en meget overkommelig pris. De har en række forskellige smagsvarianter, herunder chokolade, tiramisu og pistacchio. Nyd disse is, mens du sidder på den smukke Piazza Navona i Rom.

8. Gå ikke glip af charmen ved Moro-fontænen

Springvand af Moro| ©Lufke
Springvand af Moro| ©Lufke

Moro-fontænen, som er forsynet med jomfruvand, *har en charme, som du ikke bør gå glip af. For at se den skal du blot gå mod den sydlige ende eller side af den brede Piazza Navona. Den var dekoreret med masker, drager og tritoner takket være det imponerende arbejde, som kunstnere fra det 16. århundrede udførte.

I 1874 blev det imidlertid renoveret for at skabe det design, der er gældende den dag i dag. Gian Lorenzo Bernini fik til opgave at skabe et bassin, der skulle kopiere det tidligere bassins design. Statuen, der er skåret af kunstneren Giannantonio Mari, blev placeret i midten af dette bassin.

Denne repræsentative statue forestiller en maur, der holder en delfinhale og et delfinhoved i sine hænder. Herfra strømmer vandet ud, fra de ben, som statuen har. Hvis du besøger stedet om aftenen, vil du bemærke, at de forskellige farvede lys, der oplyser disse stykker, tilføjer et ekstra positivt præg.

9. Nyd lokal mad på en god restaurant

Nyder pizza| ©Krisp Cut
Nyder pizza| ©Krisp Cut

Hvis du bruger meget tid på at vandre rundt på Piazza Navona i Rom og dens omgivelser, er det kun naturligt, at du har lyst til at spise. Heldigvis er der flere restauranter i nærheden, som tilbyder en række forskellige retter, der afslører den italienske gastronomis fortræffelighed.

Prøv forskellige pastaretter, pizzaer, forretter og andre retter, der vil glæde din smag. På grund af den privilegerede beliggenhed i dette turistområde er priserne ofte højere end andre steder. Men tro mig, udsigten, stemningen, den opmærksomme og venlige betjening og madens kvalitet retfærdiggør det, du betaler.

For at sikre, at dette er tilfældet, skal du naturligvis vælge godt, hvilken restaurant du vil spise på. Jeg anbefaler 2 specifikke steder, som du kan tilføje til de bedste steder at spise i Rom:

  • Tucci: Den udmærker sig ved sin turistmæssige atmosfære, sine pastaretter, sin risotto, sine pizzaer og den fremragende service fra personalet. Herfra kan du se direkte ud over pladsen, og hvis du foretrækker det, kan du spise på en terrasse under åben himmel. Hvis du er veganer eller vegetar, kan du spørge efter deres særlige menuer.

  • Bernini: Med et godt forhold mellem kvalitet og pris skiller den sig især ud for sine ravioli, lasagne og pizzaer. Tjenerne yder en førsteklasses service, så du vil føle dig godt tilpas, og du vil være lige midt på pladsen.

10. Tag smukke souvenirs med hjem fra L'Artigianato

På udkig efter en souvenir i L'Artigianato| ©ArtiganatoItalia
På udkig efter en souvenir i L'Artigianato| ©ArtiganatoItalia

Jeg kan ikke forestille mig en bedre måde at afslutte din rundtur på Piazza Navona i Rom end ved at besøge en souvenirbutik. Selv om der er flere, er en af mine favoritter L'Artigianato, som har meget overkommelige priser. Her finder du også et bredt udvalg af gaver, som du gerne vil tage med hjem.

Der er f.eks. nogle håndlavede træstykker og nogle fængslende keramikfigurer. Alt, hvad du finder, er relateret til Italien og Rom, og mange af disse detaljer er helt originale. Mens andre er kopier af god kvalitet, som du måske stadig gerne vil have.

Det er værd at forevige dit besøg og tage noget med dig, der vil vare hele livet. Hvis du vil have noget særligt, skal du ikke tøve med at kigge efter det i denne butik.