Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Billetter til operaen i Rom

Få en smagsprøve på det italienske kulturliv ved at gå i operaen i Rom: hvordan man får fat i billetter, priser, hvordan man kommer derhen... I denne artikel fortæller jeg dig alt, hvad du har brug for at vide om dit besøg i operateatret.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Billetter til operaen i Rom

Opera i Rom | ©sunshinecity

Det levende røde fløjl, den berømte gyldne kuppel med fresker af Annibale Brugnoli og en majestætisk Murano-lysekrone med 27.000 glasdråber er de vigtigste elementer til en operaaften fuld af lidenskab og følelser. Lad dig ikke narre af den nøgterne facade, Operahuset huser et drømmerum, hvor du kan nyde de bedste operaer i verden med stil.

Læs videre i denne artikel for at finde ud af, hvordan du køber dine billetter, hvordan du kommer til teatret, hvad du kan se i det omkringliggende område ... Jeg fortæller dig alle detaljerne, så du kan nyde denne vigtige plan, der skiller sig ud blandt alle de ting, du kan se og gøre i Rom.

Hvor meget koster billetter til Operateatret?

Uden for teatret| ©Pantchoa
Uden for teatret| ©Pantchoa

Glem alt om at skulle spare op i et helt år for at nyde de bedste operaforestillinger. Teatro dell'Opera tilbyder billige billetter til alle budgetter, med pladser fra €22 til €160.

Prisforskellen fra den ene billet til den anden skyldes det valgte sæde (de sidste rækker på galleriet er de billigste og de første rækker på tribunen de dyreste) og antallet af forestillinger af værket.

Det samme stykke på premieredagen kan koste mellem 4 og 35 euro mere end ved de efterfølgende forestillinger. Men du skal ikke bekymre dig om lyden, for teatret er bygget i form af en hestesko, der fungerer som et resonanskammer, så uanset hvilken plads du vælger, kan du høre operaen i al sin pragt.

Billetpriserne til balletten varierer på samme måde som til operaforestillinger, men priserne er lidt billigere, fra 20 til 100 euro for de bedste pladser ved premieren på forestillingen.

Nyd en rabat på 25%:

For at bringe opera og ballet ud til alle publikummer tilbyder teatret 25 % rabat på billetter til unge under 25 år, studerende under 30 år og personer over 65 år.

Glem ikke at medbringe et gyldigt ID for at nyde godt af denne rabat. Denne rabat kan ikke anvendes på premierer, balkoner eller gallerier.

Benyt dig af Operakortet:

Hvis du er operaelsker og planlægger at gå regelmæssigt i operaen, kan Operakortet være din store allierede.

Med en pris på 10 € for voksne og 5 € for unge under 25 år, kan du få 10% rabat på billetter til Operahuset og Terma de Caracalla (ikke medregnet premierer og balkon- og gallerisæder), 30% rabat på billetter til Roman Philharmonic Academy, blandt andre.

Tjek Roms Oper as hjemmeside for de andre fordele ved Operakortet. Du kan købe dit kort i teatrets billetkontor.

Abonner på Operateatret:

Er du blevet forelsket i opera, balletter og alle deres forestillinger? Bare rolig, for Teatro de la Ópera har forskellige abonnementer til rådighed, så du ikke går glip af nogen af deres værker.

Vælg den mulighed, der passer bedst til dine præferencer, den komplette opera, weekender eller hvis du foretrækker balletforestillinger.

Sådan får du billetter til Operateatret:

Teaterkassen| ©Josep Reverend
Teaterkassen| ©Josep Reverend

Hvis operaen er på programmet under dit besøg i Rom, skal du ikke vente med at købe billetter til sidste øjeblik, for selv om du kan købe dem ved billetkontoret, bliver de hurtigt udsolgt.

Her er de forskellige muligheder, du har for at købe dine billetter uden problemer online, ved teaterets billetkontor eller for at reservere dem eksternt.

Køb dine billetter ved billetkontoret

Hvis du er i Rom og foretrækker at have dine billetter i hånden, kan du gå til Piazza Beniamino Gigli, 1, for at købe dine billetter. Billetkontoret er åbent mandag til lørdag fra kl. 10.00 til 18.00 og søndag fra kl. 9.00 til 13.00. Bemærk venligst, at billetkontoret er lukket på helligdage.

Du kan betale for dine billetter:

 • Kontant.
 • Med en ikke-overførbar bankoverførsel til Rome Opera Theatre Foundation.
 • Med check til Rome Opera Theatre Foundation (du skal altid have dit identitetskort på dig).
 • Med kredit- og debetkort: American Express, Visa, Maestro, Mastercard, BankAmericard, CartaSi, Diners.

Hvis billetterne er til forestillinger samme dag, skal du komme til Operahuset en time før eller op til 15 minutter efter forestillingens start.

Køb dine billetter online

Hvis du foretrækker at købe dine billetter online på forhånd for at undgå køer eller overraskelser, kan du gå ind på deres hjemmeside og se alle tilgængelige forestillinger, pladser, datoer osv.

Køb eller book dine billetter via telefon:

Du kan også købe dine billetter pr. telefon på 06 48160255. Husk, at dette nummer er en italiensk linje, og at der kan blive opkrævet provision, når du ringer fra udlandet, og du skal indtaste landekoden.

Billetter købt via telefon skal afhentes i billetkontoret 48 timer før forestillingen.

Sådan kommer du til operahuset

Inde i en vogn i Roms metro| ©N i c o l a
Inde i en vogn i Roms metro| ©N i c o l a

Operahuset ligger på Piazza Beniamino Gigli 7 i det gamle Esquilino-kvarter og er let tilgængeligt med offentlig transport.

Hvis du har Roma Pass, har du gratis adgang til al offentlig transport (metro og busser) i Rom, så længe dit kort er aktivt.

Bemærk venligst, at transport til lufthavne og regionaltog ikke er inkluderet. Du kan også købe Omnia Card for at nyde godt af gratis offentlig transport.

Til Operahuset med metro

En af de hurtigste måder at komme rundt i Rom på er med metro. For at komme til Roms operahus anbefaler jeg, at du tager linje A til Repubblica Teatro Dell'Opera stop, som ligger ved siden af teatret.

Du kan købe billetter på metrostationerne og også i de tobaksforretninger og kiosker, der er markeret med et blåt skilt med et T på. For mere information, tjek denne guide om, hvordan man bruger metroen i Rom.

Alle muligheder for at komme dertil med bus

Afhængigt af hvor du er i byen, kan du tage forskellige buslinjer, her viser jeg dig alle de tilgængelige ruter.

Men hvis du planlægger at tage bussen til teatret, anbefaler jeg, at du tager af sted i god tid, da ventetiden mellem busserne kan være op til 20 minutter eller mere.

 • Fra Via Nazionale: H, 40, 60, 60, 64, 70, 71, 170, 116T
 • Fra Via Depretis: 70, 71
 • Fra Via Cavour: 16, 75, 84, 150 (helligdag), 360, 590, 649, 714
 • Fra togstationen (Stazione Termini): 16, 38, 75, 75, 86, 90, 90, 217, 310, 360, 649, 714

Med taxa fra hvor som helst i byen

Den nærmeste taxaholdeplads til Operahuset i Rom er 6645, og det er uden tvivl den mest behagelige måde at rejse på.

Den perfekte parkeringsplads, hvis du kommer i bil

Hvis du foretrækker at rejse i din egen bil, skal du ikke bekymre dig om parkering, da teatret tilbyder 50% rabat på Garage Mediterraneo parkeringspladsen. Kør til Calle Massimo D'Azeglio 12, og efterlad din bil under fuld sikkerhed og overvågning.

Besøg Operateatrets historiske og audiovisuelle arkiv

I operahuset| ©KT
I operahuset| ©KT

Mere end 11.000 skitser til scenografi, fotografier af forestillinger, 84.000 kostumer, lydbånd, videoer og meget mere venter på dig i dette storslåede katalog, der samler al historisk dokumentation fra Teatro dell'Opera di Roma. Hvis du brænder for opera, må du ikke gå glip af denne encyklopædiske samling, mere end 100 års historie med kunstnerisk hukommelse i et arkiv, der er åbent for offentligheden, så du kan nyde de begivenheder, der har fundet sted siden teatrets åbningsdag i 1880.

Tips og anbefalinger til at besøge operahuset

Teatrets kuppel| ©Pantchoa
Teatrets kuppel| ©Pantchoa

For at nyde en operaaften med stil giver jeg dig alle de anbefalinger og oplysninger, du har brug for, så intet overrasker dig:

 • Husk, at det er forbudt at filme eller fotografere forestillingerne, så alt foto- og videoudstyr bliver opbevaret i teatrets garderobe. Det er også forbudt at bruge mobiltelefoner i salen. Fokuser på at nyde denne unikke oplevelse, og sæt dine 5 sanser ind i stykket, det bliver helt sikkert en aften, du sent vil glemme.
 • Til de fleste forestillinger kan du klæde dig afslappet, men til åbnings- eller premiereaftenerne skal du være forberedt med dit bedste tøj, fordi det bliver en filmbegivenhed.
 • Hold øje med tiden, og kom ikke for sent, for det er forbudt at komme ind på tilskuerpladserne og de nummererede pladser på galleriet eller balkonen, når forestillingen er begyndt.
 • Operahuset i Rom har en fremragende café med en detaljeret menu af Alba Esteve Ruiz, kendt som Roms marcipankok. I denne restaurant kan du nyde en udsøgt middag eller snack med varme og kolde retter, som du kan hente i pausen af forestillingen eller før arrangementet. Husk, at al mad og drikke skal opbevares i de tildelte områder og ikke må medbringes til forestillingen. Hvis du foretrækker at spise frokost eller middag uden for teatret, anbefaler jeg, at du tager et kig på denne restaurantanbefaling for et bredt udvalg af lækre retter at vælge imellem.

Åbningstider for Roms operahus:

Operateater om natten| ©California Will
Operateater om natten| ©California Will

Operaen sover aldrig i den evige stad. Operahuset i Rom har forestillinger hele året rundt, men for at gøre det endnu smukkere og dykke endnu dybere ned i det romerske liv, vil du, hvis du rejser til Rom i sommermånederne, opleve, at der er forestillinger i Caracalla-badene.

Det er næsten et must atbesøge Caracalla-badene, et af antikkens mest majestætiske termiske centre, hvis du rejser til Rom.

Selv om de blev bygget mellem 212 og 216, kan vi i dag stadig nyde de store murstensvægge og enorme hvælvinger, hvilket gør det til et idyllisk sted at nyde operaen på sommeraftener.

Caracalla-badene har dannet ramme om store operaer siden 1930, og i dag er de også vært for forskellige festivaler og danse- og musikforestillinger. Billetter kan købes på Roms operahus' hjemmeside

. Opera- og ballettiderne afhænger af de forskellige forestillinger.

Hvad kan man lave i området omkring operahuset?

Santa Maria Maggiore-kirken| ©Pierre-Selim Huard
Santa Maria Maggiore-kirken| ©Pierre-Selim Huard

Når du besøger operahuset, skal du huske at besøge Esquilino-kvarteret for at få en hel dag ud af Rom.

Dette kvarter var hjemsted for personligheder som Cicero, Horats og Maecenas, og selvom det ikke er et af de mest populære steder i Rom, rummer det værdifulde relikvier som Sankt Teresas ekstase og Cornaro-kapellet i Santa Maria della Vittoria-kirken eller Sankt Thomas' finger i Santa Croce in Gerusalemme-kirken.

En af hovedattraktionerne i denne del af byen er Santa Maria Maggiore-kirken, en af Roms syv hovedbasilikaer. Santa Maria Maggiore er en af de fire store basilikaer i Rom og den eneste, der har bevaret sin oprindelige palæokristne grundplan og mosaikker fra det 5. århundrede.

Man kan også slentre gennem Piazza della Repubblica og se Nayades-fontænerne og basilikaen Santa Maria degli Angeli e dei Martyri.

I hjertet af Esquilino ligger Piazza Vittorio Emanuele. Den blev bygget i 1870, og her kan du slentre gennem Nicola Caliparis haver, se resterne af en romersk fontæne fra det 3. århundrede e.Kr. og se Porta Magica bygget af Massimiliano Palombara (den eneste overlevende port af de fem, der blev bygget i Villa Palombara).

Rom er fuld af majestætiske monumenter og bygninger. At besøge byens bedste pladser er noget, du ikke må glemme at inkludere i din rejseplan.

Til sidst vil jeg anbefale

Book din rejse| ©Vlada Karpovich
Book din rejse| ©Vlada Karpovich

Rom er hjemsted for et af verdens 7 nye vidundere, Colosseum, hvilket gør det til et af de vigtigste turistmål for enhver rejsende, der ønsker at opleve det vidunderlige italienske kulturliv, og derfor er det lidt vanskeligt at finde det perfekte tidspunkt med hensyn til kapacitet.

Som en personlig anbefaling, prøv at bestille dine operabilletter så lang tid i forvejen som muligt. Selvom du kan købe billetter til forestillinger samme dag i teatrets billetkontor, er det en risikabel løsning.

Hvis du foretrækker at vente til sommermånederne og besøge operaen i Caracalla-badene, er det også bedst at bestille billetterne i forvejen, da der trods de varme sommermåneder kommer mange turister for at nyde sommerens danse-, musik- og operafestivaler.

Husk, at du med Roma Pass eller Omnia Card kan besøge byen med gratis billetter eller store rabatter. Tag et kig på de forskellige muligheder for at se, hvilken der passer bedst til dine behov.

Hvis du er løbet tør for billetter til Roms operahus, skal du ikke bekymre dig, da Italiens hovedstad bringer opera til alle hjørner af byen.

Palazzo Santa Chiara eller Basilica of San Paolo Intramuros er andre steder, hvor du kan nyde musik i al sin pragt. Hvis du foretrækker en friluftskoncert, kan du tage til Roms Terrazza Borromini nær Piazza Navona og nyde Puccini, Rossini og Verdi over en aperitif.

Du kan også bestille billetter til en operakoncert i Valdenserkirken, der ligger i hjertet af Rom, et idyllisk sted at nyde en koncert med de bedste tenorer og sopraner fra Opera de Camera.

Book en operakoncert under åben himmel