Roms Piazza di Spagna: alt du har brug for at vide for at nyde det

Hvis du er i den smukke by Rom, må du ikke gå glip af den vidunderlige Piazza di Spagna og alt omkring den. Det er et område fuld af glamour og shoppinggader, hvor alle besøgende kan shoppe og tage en souvenir med hjem fra denne fantastiske by.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

8 minutters læst

Roms Piazza di Spagna: alt du har brug for at vide for at nyde det

Piazza di Spagna i Rom | ©Kanesue

Piazza Spagna er et af de mest magiske steder i hele Rom, og den er omgivet af nogle af de mest betydningsfulde monumenter. Der er også restauranter, der tilbyder typisk lokal mad og andre retter, der vil glæde din gane. Uden tvivl et must på din liste over ting, du skal se og lave i Rom.

I denne artikel vil jeg fortælle dig alt, hvad du skal se for at nyde hele stedets charme og kende hver enklave uden at skulle gå glip af nogen af dem.

1. Tag en tur rundt på Piazza di Spagna

Villa Borghese fra turistbussen| ©Wikimedia
Villa Borghese fra turistbussen| ©Wikimedia

Den bedste måde at lære et sted at kende på er med en ekspertguide, som kan fortælle dig alle dets hemmeligheder. På Piazza di Spagna kan du tage en tur og lære byens mest betydningsfulde og smukke monumenter at kende. På denne type tur vil du også få mere at vide:

  • Via del Condotti

Denne gade i Rom starter på Piazza di Spagna, og dens navn kommer fra de kanaler, der fører til Agrippas termiske vand. Da den ligger meget tæt på pladsen, er den meget populær blandt turister, så meget, at det er det mest fashionable shoppingcenter i Rom. Da det er det største shoppingcenter i byen, er her en artikel om de 10 bedste ting at købe, så du kan få en souvenir med hjem.

  • Villa Borghese

Villa Borghese er en park i Rom, der har forskellige stilarter af italienske haver med store områder og damme, engelsk stil og springvand. Denne store park har 9 indgange, og en af dem er PIazza Spagna, og inde i den er der museer, bygninger og attraktioner som Villa Borghese Pinciana, så når du går ind, vil du nyde forskellige attraktioner på samme sted. Her er en artikel om billetter til Borghese-galleriet, som vil være nyttig, hvis du beslutter dig for at forlænge denne del af besøget.

  • Piazza Del Popolo

Mange ture går fra Piazza Spagna til Piazza del Popolo, som er en af de mest berømte pladser i Rom. På denne plads finder du 3 kirker, hvor du kan se deres arkitektur og barokstil. Disse kirker giver pladsen en unik stil, og den er meget populær blandt turister.

Book en tur til fontæner og pladser i Rom

2. Trappen på Piazza di Spagna

Piazza di Spagna-trappen| ©Daniel Basso
Piazza di Spagna-trappen| ©Daniel Basso

Denne plads er kendt som Piazza di Sp agna, fordi den er hjemsted for den spanske ambassade. Det er et af de mest emblematiske steder i Rom. Trappen kaldes en trappe til himlen, fordi det er et perfekt konstrueret sted med trin lavet af marmor.

I nærheden af pladsen er der steder, hvor man kan købe en lækker is og nyde den smukke udsigt og stedets struktur. Donne Sotto le Stelle-paraden, en af de begivenheder, der finder sted i juli i Rom, pynter op på pladsen. Det er perfekt at tage derhen på den dato for at se paraden.

Det er ideelt at gå derhen om aftenen og sidde på trappen og nyde solnedgangen i selskab med andre turister.

Book en tur til Roms fontæner og pladser

3. Barcaccia-fontænen

Barcaccia-fontænen| ©Carlo Raso
Barcaccia-fontænen| ©Carlo Raso

Det er et springvand i barokstil formet som en båd og med indgraverede familievåbenskjolde. Det ligger midt på Piazza di Spagna, og det er muligt at tage fantastiske billeder af det i en unik stil.

Du finder springvandet, når du går ned ad marmortrappen. Hvis du tager til Rom om sommeren, vil du opdage, at fontænen er en velkommen afveksling fra Roms kvælende varme.

Book en privat tur i Rom

4. Trinità del Monte-kirken

Klatring op til Trinità del Monte-kirken| ©Carmen Alonso Suarez
Klatring op til Trinità del Monte-kirken| ©Carmen Alonso Suarez

Det centrale monument på Piazza di Spagna er kirken Trinità del Monte. Den ligger på toppen af trappen, er i gotisk stil og har en facade prydet med symmetriske klokketårne.

Fra kirken kan man se den smukke udsigt over det omkringliggende område. For at komme dertil kan du tage en bus eller Roms metro. Kirken kan besøges fra tirsdag til søndag fra kl. 6.30 til 20.00. Der er gratis adgang, men det er almindeligt i mange kirker i Rom at blive bedt om at give en donation til vedligeholdelsen.

5. Restauranter omkring PIazza Spagna

Nyd italiensk pizza| ©Nik Owens
Nyd italiensk pizza| ©Nik Owens

Hvis du besøger Piazza di Spagna, bør du ikke overse restauranterne omkring den. De har unikke retter med typiske fødevarer, men ikke kun det, de tilbyder også forskellige retter til alle de mennesker, der besøger stedet.

Alla Rampa

Denne restaurant er velegnet til vegetarer og med mulighed for at lave glutenfri eller veganske retter. Du kan finde italiensk mad med romerske specialiteter.

De tilbyder måltider til middag, frokost, brunch og har altid sent åbent. Priserne på måltiderne varierer fra 4,50 € til 16,00 €.

Fashion It Caffe' Restaurant

Tæt på PIazza Spagna ligger denne 4-stjernede restaurant, som serverer middelhavsmad og italiensk mad. Den har udendørs siddepladser, så du kan nyde Roms behagelige klima og natur.

Deres service er også af høj kvalitet, og de er eksperter i at lave desserter og cocktails. Deres priser er overkommelige nok til, at hele familien kan spise med.

La Degusteria del Bergamotto

En anden restaurant, du ikke bør gå glip af, er La Degusteria del Bergamotto. Den ligger meget tæt på torvet med en enkel, men elegant indretning og unikke retter. De serverer især frokoster og middage med de bedste vine, som Rom har at byde på.

En ting ved denne restaurant er, at den har WiFi, så du stadig kan lave dine yndlingsaktiviteter med din telefon. Den har en jazzbar, der tilbyder en afslappet og rolig atmosfære.

For at spise der skal du reservere bord på forhånd. Gavekort er også tilgængelige. Priserne varierer fra 12,00 € til 22,00 €.

Ristorante Leonardo

Restauranten har en elegant indretning med grå og hvide farver, som giver stedet et unikt præg. Det er velegnet til folk, der er vegetarer og kan lide at spise glutenfrit.

Der er altid åbent til sent om aftenen, så hvis du har brugt din tid på at se dig omkring på PIazza Spagna, kan du komme til dette sted og nyde en velsmagende ret.

Der er også en terrasse, hvor du kan spise udendørs, og priserne ligger på omkring 10 €.

La Strega Nocciola

En ting, der får denne restaurant til at skille sig ud, er, at al maden er italiensk, og at man kan bestille take-away. Derudover varierer priserne fra €2,50, €3,50, €4,50 eller €6,50. Restaurantens hovedattraktion er dens desserter, og det mest populære salgsargument er dens is.

Book en madtur i Rom

6. Keats-Shelley-huset

Keats-Shelley-huset på Den Spanske Trappe| ©Keats1795
Keats-Shelley-huset på Den Spanske Trappe| ©Keats1795

Dette er et museum dedikeret til de romantiske digtere Percy Bysshe Shelley og John Keats, som ligger øst for Piazza Spagna. Bygningen bevarer forskellige minder fra disse forfatteres og digteres liv.

Den store samling omfatter skulpturer, manuskripter, malerier og førsteudgaver, der minder om livet for de digtere, som de hylder. Museet har også det største og bedste bibliotek over romantisk litteratur i verden, hvortil der hvert år føjes tusindvis af bind.

Billetter og åbningstider til Keats-Shelley House

Du kan købe billetter direkte fra billetkontoret. Billetpriserne er:

  • Børn under 6 år: Gratis adgang.
  • Voksne: Omkring 6 euro.
  • Over 65 år og under 18 år: Cirka 5 euro.

Museet er åbent mandag til lørdag fra 10:00 til 13:00 og 14:00 til 18:00. Så hvis du er fan af poesi og romantik, skal du lægge vejen forbi dette unikke sted i verden.

7. Søjle af Inmaculada

Inmaculada-søjlen på Plaza España| ©Eduardo Ortín
Inmaculada-søjlen på Plaza España| ©Eduardo Ortín

Dette storslåede værk er dedikeret til den u besmittede undfangelse, som blev proklameret af pave Pius IX i romersk stil. Den består også af en marmorbase og understøttes af cipollino-marmor. Søjlen er tolv meter lang og bærer en bronzestatue af Jomfru Maria på toppen.

Festen den 8. december

Dette sted er meget vigtigt for de mennesker, der bor der, for hver 8. december fejrer de højtideligheden for den ubesmittede undfangelse. Alle folk kommer sammen for at ofre kurve med roser sammen med den hellige fader. Disse blomster symboliserer kærligheden til byens indbyggere, der føler, at de er børn af Jomfru Maria.

Det er en meget smuk begivenhed fuld af glæde og fred, så hvis du planlægger at besøge Rom i december, så tøv ikke med at komme og nyde denne unikke fest i verden.

8. Antico Caffé Greco

Indgangen til Antico Caffé Greco| ©Bill Learmonth
Indgangen til Antico Caffé Greco| ©Bill Learmonth

Når du har gået hele Piazza di Spagna rundt, kan du stoppe ved denne elegante café, som er den ældste i byen. Det er også den tredjeældste café i verden, hvilket betyder, at den er gennemsyret af historie.

Den ligger på Via del Condotti, kun et par skridt fra Den Spanske Trappe. Caféen blev tidligere besøgt af kunstnere og intellektuelle. Det er et sted med udsmykning og atmosfære, der tager dig med til andre tider, og det er også en slags galleri på grund af alle udstillingerne. Det er meget besøgt af turister på grund af den type arkitektur, det har, og de billeder, det har, hvilket gør det til en uovertruffen café.

Rummet har navnet ''Ominibus'' og opbevarer flere kunstværker og minder til de personer, der kom på caféen. Blandt disse vigtige personer er María Zambrano, som ofte kom på caféen.

9. Augustus' mausoleum

Besøg i Augustus' mausoleum| ©Jamie Heath
Besøg i Augustus' mausoleum| ©Jamie Heath

Augustus' Mausoleum ligger i nærheden af Piazza di Spagna og kan nås ved at gå ned til floden. Dette monument er et af de vigtigste i det antikke Rom.

Du kan se den cirkelformede struktur dækket af hvid marmor. Det er omgivet af smukke stedsegrønne træer og en statue af grundlæggeren af dette monument. Indeni er der koncentriske korridorer, der er forbundet med kamre, der understøtter taget. I den centrale hal er der to cirkulære tromler dækket af jord, og ved indgangen er der to obelisker.

Gennem årene er den blevet brugt som en middelalderlig fæstning, en prydhave, en tyrefægterarena og en scene til koncerter. I dag, efter en hård restaurering, er det et turiststed for hele verden.

Uden tvivl et sted fuld af historie og charme; et besøg er et must.

10. Via Margutta

Besøg på Via Margutta| ©Carlo Raso
Besøg på Via Margutta| ©Carlo Raso

Endelig, fem minutter fra Piazza di Spagna, finder du en af de mest charmerende og karakteristiske gader i Rom, som også er med i film som "Roman Holiday" og i sange. Den ligger mellem Piazza Spagna og Piazza del Popolo, og dens navn er Via Margutta.

Via Margutta er et magisk sted, hvor borgere og turister slentrer rundt i fred og ro. Og efeu og slyngplanter dækker paladsernes facader. Denne vej har kunst- og antikvitetsgallerier, restaureringsværksteder og butikker med kunsthåndværk.

Det er alt sammen ting, du kan se og gøre på Piazza di Spagna for at nyde alle de vidunderlige monumenter og gå ind på restauranterne for at smage de velsmagende retter, der tilbydes.

Og hvis det ikke er nok (hvilket jeg ikke tror, det er), er der også mulighed for at lære byen at kende med natture i Rom, så du kan opleve pladsen fra et andet perspektiv.