Bedste aftenture i Rom

Lær Roms mest romantiske og gådefulde side at kende med en helt særlig nattur til byens mest emblematiske steder. Det bliver en oplevelse, du altid vil huske!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

Bedste aftenture i Rom

Vatikanstaten om natten | ©Giuseppe Milo

Roms oldtid giver byen en uimodståelig charme og skønhed. På hvert hjørne er der et palads, et tempel eller et antikt monument, som indhyller byen i en særlig atmosfære. Og selvom denne unikke stemning allerede er tydelig om morgenen, forvandles Rom til en magisk og spændende by, når solen går ned.

I skumringen, når lysene, der pryder byen, tændes, er det det perfekte tidspunkt at tage en afslappet slentretur gennem Roms monumentale gader og opdage den mest romantiske side af Den Evige Stad. Her er de 5 bedste natture i Rom, som du kan tage på i løbet af din ferie.

1. Tag på en natvandring i Rom

Det romerske Colosseum om natten| ©Raul Valdizan
Det romerske Colosseum om natten| ©Raul Valdizan

At tage på en natvandring i Rom er den bedste måde at beundre byens monumenter i al deres pragt.

Ledsaget af en guide kan du tage en hyggelig spadseretur gennem gaderne i det historiske centrum og opdage nogle af byens mest symbolske steder med en anden atmosfære, og som du aldrig har set dem før (Colosseum, Trevi-fontænen, Pantheon, Forum Romanum osv.).

Det er en fantastisk plan, som jeg anbefaler dig at gennemføre, hvis det er første gang, du besøger byen, for ud over at nyde udsigten og landskabet vil du også lære en masse om Roms historie.

Guiden vil ledsage dig under turen gennem nogle af Roms bedste seværdigheder (Terrazza del Pincio, Piazza di Spagna, Piazza del Popolo osv.), så du kan tage nogle fantastiske billeder som souvenir af oplevelsen. Derudover kender han en masse interessante fakta og vil give den kulturelle tur et meget underholdende præg, så du vil få en fantastisk tid.

Book en nattur i det oplyste Rom

2. Tag med på eventyr på en nattur i Rom på hjul!

Nattur til Den Spanske Trappe| ©Allie_Caulfield
Nattur til Den Spanske Trappe| ©Allie_Caulfield

Hvis du har lyst til at opdage Rom om natten på en sjov og anderledes måde... har du så nogensinde overvejet at tage på en natlig tur på segway eller cykel? Det er en fantastisk tur i byen, især hvis du rejser med familien - børnene vil elske idéen!

Desuden kommer du meget længere på hjul, end hvis du var til fods, og det har den fordel, at du ser meget mere uden at få ømme fødder efter en lang gåtur.

Ledsaget af en guide langs ruten vil du høre mange anekdoter og historier om de monumenter, du ser undervejs (Trevifontænen, Pantheon, Colosseum, Forum Romanum...), og du vil nyde det smukke oplyste romerske landskab fra ikoniske steder som Piazza di Spagna, Piazza Venezia, Piazza Navona eller Capitolium, blandt andre.

På bare én nat får du en sensationel fotoreportage af Rom, mens du går rundt i byen på en meget original og spændende måde. Tør du prøve det? Det vil være en plan, du ikke vil glemme!

Book en natlig Segway-tur i Rom

3. Vov at opdage den mest gådefulde side af Rom med en spøgelsestur om natten

Udsigt mod broen og Castel Sant'Angelo| ©Jose Mateo Jurado
Udsigt mod broen og Castel Sant'Angelo| ©Jose Mateo Jurado

En gammel by som Rom har gennem tiden skabt et væld af overraskende og interessante historier. Hvis du ikke besøger Rom for første gang, og du har lyst til at gøre noget anderledes for at udforske andre facetter af byen, er en nattur til Roms legender en meget underholdende mulighed. Der findes også mere specifikke ture som Engle og dæmoner i Rom baseret på Dan Browns værker.

Med denne slags aktiviteter kan du beundre flere af de mest emblematiske monumenter og steder i byen som Castel Sant'Angelo, Palazzo Farnese, Basilica di Sant'Andrea della Valle eller Ponte Sisto i stjernernes skær og med et nyt perspektiv, mens du lytter til fantastiske historier, legender og myter, der har fundet sted i Rom i århundreder.

Roms natlige legendeture varer normalt ikke så længe (omkring 1 time og 30 minutter), så de er ret seje aktiviteter at lave, hvis du ikke har meget tid i byen, men du ikke vil opgive at se den oplyst om natten og med et strejf af mystik- du vil have det sjovt!

Book en natlig spøgelsestur i Rom

4. Tag en bid af den romerske nat med en nattetur med et gastronomisk twist!

Nyd italiensk pizza| ©Nik Owens
Nyd italiensk pizza| ©Nik Owens

Hvis to af dine største passioner er kunst og gastronomi, er Rom det rette sted for dig at nyde begge dele. Og den bedste måde at gøre det på er at tage på en nattevandring i Rom med et gastronom isk twist.

Det er kutyme at spise pizza i Rom om aftenen, så du starter din aften med en lækker tyndskorpepizza på en italiensk restaurant. Bagefter tager du på en måneskinstur i byens gader for at se den mere gådefulde side af byen og dens smukke monumenter som Colosseum, Trevifontænen, Pantheon, Peterspladsen og -basilikaen, Kapitolshøjen og Piazza Navona.

Prikken over i'et på en uforglemmelig aften bliver en autentisk italiensk gelato. Dette er landet, hvor denne delikatesse blev opfundet, og gelato har en særlig smag - når du først har prøvet den, vil du helt sikkert gerne prøve den igen! Derfor vil jeg i dette indlæg give dig en liste over de bedste gelato-butikker i Rom, så du kan komme tilbage, når du har lyst.

Natturene af denne slags varer normalt lidt længere end resten af natturene i Rom**(lidt mere end 3 timer**), men de er det værd, for udover at nyde det oplyste landskab i Den Evige Stad, får du også en lille og sjov gastronomisk oplevelse, som altid får humøret i vejret.

Book en madtur om natten i Rom

5. Nyd en intim aften med en privat nattur i Rom.

Nat ved Trevi-fontænen| ©Henning Klokkeråsen
Nat ved Trevi-fontænen| ©Henning Klokkeråsen

Hvis du foretrækker at lære Rom at kende om natten på en mere intim måde uden at være en del af en stor gruppe turister, eller hvis du vil overraske din partner med en romantisk plan kun for to gennem gaderne i den evige stad og se dens smukke monumenter oplyst under stjernerne, er en anden interessant mulighed at overveje de private natture i Rom.

Med denne type tur får du mulighed for at udforske Rom om natten i et privat køretøj med chauffør og skræddersy din egen rute rundt i byen og besøge de monumenter, du bedst kan lide: Colosseum, Trevi-fontænen, Pantheon, Vatikanet, Peterspladsen, Circus Maximus eller Piazza Navona, blandt andre.

Derudover er private natture i Rom en fremragende mulighed for at nyde den særlige charme, som byen udstråler ved mørkets frembrud, hvis du ikke har meget tid, eller hvis du ikke ønsker at blive for træt, da de kun varer omkring 2 timer og 30 minutter og normalt inkluderer transport til hotellet.

Book en Vespa Night Tour i Rom

6. Bliv betaget af det oplyste Rom med en minibustur

Tag et billede af Colosseum| ©David Monje
Tag et billede af Colosseum| ©David Monje

Forestil dig at betragte de oplyste romerske monumenter og gader fra komforten i en minibus. På en to timers tur til de mest emblematiske steder i byen kan du nyde de bedste udsigter uden at blive træt og lade dig rive med af chaufføren, som ikke overlader noget til improvisation.

På denne tur vil du se de mest repræsentative pladser i Rom som Piazza della Repubblica, Piazza Venezia eller Piazza Navona, uden selvfølgelig at glemme den spektakulære Petersplads, som, når den er oplyst, er endnu mere imponerende.

Men på ruten med denne komfortable minibus vil du ikke gå glip af Colosseum eller Circus Maximus, hvis belysning ikke vil efterlade nogen ligeglade, såvel som Gianicolo-bjerget, der betragtes som det mest romantiske sted i Rom.


Er det værd at tage på en nattur i Rom?

Pantheon ved nattetide| ©Ricardo Ramírez Gisbert
Pantheon ved nattetide| ©Ricardo Ramírez Gisbert

Selvfølgelig er det det! Hvis Roms skønhed er slående i dagslys, skinner den evige stad med en særlig charme, når mørket falder på.

Desuden er der normalt ikke så mange turister om aftenen sammenlignet med om morgenen, og slentreturen gennem Roms centrum er mere rolig. For eksempel kan du nyde nogle af monumenterne som Trevi-fontænen eller Sant'Angelo-broen, som altid er overfyldt med mennesker, meget mere.

Selvom disse ture finder sted om natten, er de monumenter, du besøger, godt op lyst for at fremhæve deres charme, og det giver dig mulighed for at værdsætte deres arkitektoniske og dekorative elementer fra en anden synsvinkel end om dagen.

Hvis du er fotoentusiast, vil jeg derfor anbefale dig at tage på en nattur i Rom, for undervejs vil du få mulighed for at tage nogle af de bedste billeder på din tur. Det vil være en aktivitet, som du vil nyde meget!

Og ikke at forglemme, at en gåtur om natten gennem det monumentale Rom er en meget romantisk og intim oplevelse, især hvis du vælger en privat nattur i Den Evige Stad. En god plan til at overraske din partner på ferien.

Hvor meget koster det at tage på en nattur i Rom?

Natudsigt over Triumfbuen| ©Dennis Jarvis
Natudsigt over Triumfbuen| ©Dennis Jarvis

Fra 24 € kan du finde muligheder i Hellotickets for at lave en nattur i Rom, der passer til enhver smag og pengepung.

Prisen på turene afhænger af faktorer som aktivitetens varighed og antallet af turistattraktioner, der skal besøges, om det er en standard eller privat tur, om den foregår til fods eller på hjul, om den inkluderer en gastronomisk oplevelse under turen eller transfer til og fra hotellet, for at nævne nogle få.

Hvor lange er natturene i Rom?

Johannesbasilikaen i Rom ved nattetide| ©Mark CjC
Johannesbasilikaen i Rom ved nattetide| ©Mark CjC

Rom-natture varer normalt omkring 3 timer, hvilket gør dem til en god aktivitet at lave før middagen.

Nogle af natturene i Rom inkluderer endda en lille madoplevelse undervejs, så når turen er slut, kan du springe den tid over og fortsætte med at udforske byen om natten på egen hånd.

Kan jeg tage på en nattur i Rom med børn?

Hele familien på tur i Rom om natten| ©Dale Cruse
Hele familien på tur i Rom om natten| ©Dale Cruse

Ja, helt sikkert! De fleste aftenture i Rom starter normalt omkring kl. 18 eller 19, så det er en god ting at gøre i Rom med børn før aftensmaden. Guiderne er altid meget venlige over for børn, og turene er meget familievenlige.

Under alle omstændigheder er det forældrene, der kender børnene bedst til at vide, om en tur af denne slags er noget, de kan lide. Efter min mening tror jeg det, for under en nattur vil de ikke kun nyde den smukke udsigt over Roms centrum og dens monumenter, men de vil også lære ting på en sjov og underholdende måde.

Desuden er der natture rundt i Rom, der kan gøres på cykel eller Segway for at give dem et ekstra strejf af originalitet og eventyr. En plan, som teenagere helt sikkert vil elske at gøre under deres ophold i Den Evige Stad!