Rom i juli: de bedste ting i byen

Juli er en af de bedste måneder at rejse til Rom. De solrige dage giver dig mulighed for at nyde forskellige udendørs arrangementer - find ud af, hvad der foregår!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

10 minutters læst

Rom i juli: de bedste ting i byen

Hjemlandets alter, Rom | ©Michele Bitetto

De varme sommerdage betyder, at der er endnu flere ting at lave og se i Rom om sommeren. Du kan tilbringe afslappede eftermiddage med at gå eller cykle gennem Italiens haver, gader og attraktioner. For eksempel Borghese-haverne og Castel Sant'Angelo.

Derudover har du mulighed for både om dagen og om aftenen at se forskellige shows, film og underholdende arrangementer. De fleste af disse er helt udendørs, så du kan få mest muligt ud af vejrforholdene. Find ud af her, hvordan du kan nyde din rejse til Rom i højsæsonen, hvor der er så mange aktiviteter at tage sig til.

1. Se et operashow under åben himmel

Caracalla-badene|©sandralawson
Caracalla-badene|©sandralawson

Der er en tradition, du kan se i Rom i juli, som du helt sikkert vil nyde. Denne skik er baseret på, at der hvert år opføres rigtige operashows i denne måned. Forskellen fra andre shows er, at de har en særlig funktion: de er udendørs på forskellige steder.

Programmet omfatter normalt præsentation af op til 3 forskellige shows. Selvom opera ikke er blandt dine foretrukne musikgenrer, kan du stadig have det sjovt. Der er ingen måde, hvorpå du ikke kan elske at være blandt så unikke og imponerende ruiner i løbet af en vidunderlig aften. Detaljer om forestillingerne kan findes på Teatro Dell'Operas hjemmeside, og billetter til friluftskoncerter kan købes her.

De plejede kun at blive afholdt i de berømte Terme Antoninae, eller Caracallas bade, som er historiske ruiner. Nu afholdes de også i det store Circus Maximus, hvorfra man kan se en betagende udsigt i baggrunden af operashowet. Frem for alt vil du i det fjerne se det vigtige og smukke palads fra det imperium, der plejede at være Rom.

Billetter til open-air operakoncert i Rom

2. Tag til filmfestival i Trastevere

Nyd biograffestivalen i Trastevere| ©Andrea Littera
Nyd biograffestivalen i Trastevere| ©Andrea Littera

Blandt de mange ting, man kan lave og se i Rom i juli, er biograffestivalen i Trastevere, et af Roms mest maleriske kvarterer. Takket være denne festival kan du se gratis film, og det er bestemt noget, du skal benytte dig af. Specifikt i juli tilbydes der et fremragende udvalg af meget interessante film.

De genrer, som du får mulighed for at se, er især dem, der indeholder klassiske og moderne gyserfilm. Derudover er der science fiction-film og andre animerede film. Titlerne, som svarer til disse typer film, er ret varierede og populære.

Hvis du finder ud af, hvor du kan spise i Trastevere, får du en udendørs aften med film og god mad. Da de nøjagtige filmlister og udsendelsesdatoer varierer, skal du tjekke den officielle hjemmeside for at lægge dine planer. Jeg anbefaler, at du runder oplevelsen af med en lækker middag.

Book en madtur i Trastevere

3. Gå til Campo De' Fiori-markedet i sæsonen

Produkter fra markedet i Campo dei Fiori| ©Joanne Clifford
Produkter fra markedet i Campo dei Fiori| ©Joanne Clifford

En af de enkle ideer til, hvad man kan lave eller se i Rom i juli, er at besøge Campo De' Fiori. Det er et lokalt marked, der udmærker sig om sommeren, hvor du har mulighed for at købe friske råvarer, herunder frugt. Nogle af de frugter, der er i sæson i den måned, er:

 • Hindbær
 • Pærer
 • Vandmeloner
 • Blåbær
 • Jordbær
 • Brombær

Hvis en af disse er din favorit, så tøv ikke med at købe flere. Det er det ideelle tidspunkt, fordi de frugter, der er mange af på denne tid af året, naturligvis er på tilbud. Som om det ikke var nok at spare penge, garanterer jeg, at den maleriske atmosfære, du vil opleve, er meget fængslende.

Indgangen til Piazza Campo De' Fiori, hvor dette store romerske marked ligger, er helt gratis. Så det koster dig bogstaveligt talt ikke noget at slentre rundt, og du kommer heller ikke til at bruge for meget på at købe lækre søde snacks.

Book din private tur i Rom

4. Tag en cykeltur gennem hovedstaden

Nyd en cykeltur| ©Blue Bird
Nyd en cykeltur| ©Blue Bird

At køre med de bedste turistbusser er én måde at se Rom på i juli. Men jeg vil mene, at den mest traditionelle og spændende måde at udforske hovedstaden på er på cykel.

Da det ikke er koldt, er det mere behageligt at være ude i den friske luft, og du bestemmer selv, hvor hurtigt du vil køre. Det giver dig en masse frihed til at stoppe op og se nærmere på ethvert monument eller sted, der tiltaler dig. Hvis du gør det sammen med din partner eller din familie, bliver det selvfølgelig endnu sjovere.

Book en tur på elcykel i Rom

5. Besøg det store Castel Sant'Angelo

Castel Sant'Angelo| ©Diego Albero Román
Castel Sant'Angelo| ©Diego Albero Román

Tilføj Castel Sant'Angelo til din liste over, hvad du skal se i Rom i juli, for tro mig, det er det hele værd. Jeg anbefaler et besøg om aftenen (kun om sommeren) for at nyde udsigten.

Vær ikke som de andre turister, der ignorerer denne juvel i hovedstaden, som ser fænomenal ud oplyst om natten. Hvis du tager derhen lige før solnedgang, vil du stå med åben mund over det, du ser.

Du vil være privilegeret at se Rom dækket af et gyldent bad. Hvis du er fristet til at forevige disse uvurderlige øjeblikke på billeder, så køb billetter til Castel Sant'Angelo.

Køb billetter til Castel Sant'Angelo

6. Gå en tur gennem galleriet og de berømte Borghese-haver

Pladser i Villa Borghese| ©Unsplash
Pladser i Villa Borghese| ©Unsplash

En anden ting, man kan se og gøre i Rom i juli, er at tjekke Villa Borgheses haver ud. Mens du er der, kan du gå ind i Borghese-galleriet, som udstiller en særlig samling af kunst i løbet af måneden. Desuden giver det varme vejr mulighed for en behagelig gåtur gennem haven, som er fuld af naturlige vidundere.

Bortset fra de særlige udstillinger, som galleriet arrangerer hvert år i juli, er der de almindelige udstillinger. Listen over værker, der falder ind under denne kategori, omfatter værker af Caravaggio, Bernini, Canova, Titian og Raffaello. Der er også aktiviteter, der er ideelle for børn, såsom Cinema dei Piccoli og en biopark.

Suppler dit besøg i dette berømte galleri med en spadseretur gennem de farverige haver. Hvis du foretrækker det, kan du tage en guidet tur, så du kan udforske dette område i dybden. Den eneste dag, galleriet ikke er åbent, er mandag. Resten af ugen kan du komme fra kl. 9.00 til 19.00.

Book en guidet tur i Borghese-galleriet

7. Tag på en udflugt for at udforske det omkringliggende område

Landsby ved stranden|©Tetyana Kovyrina
Landsby ved stranden|©Tetyana Kovyrina

Hvis du skal til Rom i flere dage, kan du booke en af dem til at lære omgivelserne at kende ved at booke en udflugt. Her er nogle muligheder, som måske vil interessere dig:

Udflugt til Capri

Hvis der er en udflugt, der er værd at tage på, er det til øen Capri. Det er en af de smukkeste byer i det sydlige Italien, hvor glamour er det vigtigste. Da det er en ø, er en af hovedattraktionerne havgrotterne, især Den Blå Grotte. Vi anbefaler dog, at du planlægger og booker din tur i forvejen for at undgå køer og lange ventetider.

Udflugt til Positano og Amalfikysten

Uden tvivl en af de smukkeste udflugter, man kan tage på, da den er erklæret verdensarv af UNESCO. Du besøger Amalfi og Positano, to idylliske og maleriske landsbyer med deres små huse og stejle trapper på Middelhavskysten. Du kan booke dine billetter online.

Udflugt til Toscana

En tur, hvor en professionel guide vil fortælle dig alle detaljerne om de landsbyer, der udgør dette spektakulære område i Italien. Du vil besøge Orcia-dalen nær Siena, vinbyer som Montepulciano og Montalcino og byen Pienza, som også er på UNESCO's verdensarvsliste. Her er linket til at booke din udflugt til Toscana.

Udflugt til Capri fra Rom

8. Gå ikke glip af det fantastiske Estate Roma

Udsigt over Tiber-floden fra festivalen| ©tjsalo
Udsigt over Tiber-floden fra festivalen| ©tjsalo

En festival, man ikke må gå glip af i Rom i juli, er den fantastiske Estate Roma. Den afholdes praktisk talt i løbet af denne sommermåned, da den involverer et stort antal begivenheder, der varer flere dage. Det er alt fra gode visninger af forskellige film og foredrag til koncerter og forestillinger.

I løbet af denne lange festival vil du i omgivelserne ved den lange Tiber-flod finde adskillige barer og boder, der er åbne med mad. Synes du, at tanken om at smage på italiensk gastronomi, lytte til levende musik eller læse bøger tiltaler dig? Hvis du vil prøve at gøre alle disse ting sammen, skal du deltage i Estate Roma.

Alt, hvad der er sket de seneste år, er et bevis på, at denne festival bliver fejret i stor stil. Selvfølgelig ændres planerne hvert år, og det er vigtigt at holde sig opdateret for at kunne deltage. Heldigvis er der den officielle hjemmeside, hvor du kan finde alle de oplysninger, du har brug for, for ikke at gå glip af noget.

9. Nyd en forfriskende stund i en swimmingpool

Nyd poolen| ©Kindel Media
Nyd poolen| ©Kindel Media

Det er umuligt at benægte, at Rom er ret varm i juli, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Takket være de høje temperaturer er det faktisk muligt at planlægge en sjov tid i en swimmingpool. Sommeren viser sig at være det perfekte tidspunkt at svømme og køle af i et hotel eller en fælles pool.

I juli er flere af hotellets pools åbne for offentligheden. Så selv om du ikke har reserveret plads på et hotel med pool, kan du få glæde af dem. Tro mig, når du begynder at mærke varmen, vil tanken om at køle af med en svømmetur virke fremragende og endda meget nødvendig.

Entréprisen for at tilbringe dagen der afhænger af det specifikke sted, du vælger. Den dag, du tager af sted, beliggenheden, faciliteterne og de tilbudte tjenester vil stadig have indflydelse på, om det er dyrere eller billigere. Nogle af de tilgængelige muligheder er:

 • Circolo belle Arti
 • Swimmingpool delle rose
 • Hotel Palazzo Naiadi
 • Lanciani Tennis Club
 • Grand Hotel Gianicolo

10. Besøg et museum, mens du lytter til klassisk musik

På besøg på Capitolin-museet i Rom| ©Mike Steele
På besøg på Capitolin-museet i Rom| ©Mike Steele

Klassisk musik er det perfekte akkompagnement til de kunstværker, der findes på museerne. Når du besøger nogle af museerne i Rom i juli, kan du nyde denne type musik helt live og også søge ly for varmen i disse dage i den italienske hovedstad.

Mens du ser de forskellige udstillinger af bestemte værker, vil du høre liveoptrædener. Du vil høre en meget professionel musiker optræde og spille sange fra perioden. Jeg kan forsikre dig om, at denne form for begivenhed vil hjælpe dig med at opleve noget helt nyt i hovedstaden.

For at få adgang til denne form for aktivitet, skal du have billetter fra 20 euro til 30 euro. De kan købes online via hjemmesiden.

11. Gå på opdagelse i de italienske butikker, og udnyt tilbuddene

Shopping i Rom| ©Sam Lion
Shopping i Rom| ©Sam Lion

Gode tilbud er altid eftertragtede, og du vil helt sikkert gerne benytte dig af dem. Heldigvis vil du i Rom i juli opleve massive udsalg rundt omkring i byen. I de første par uger vil du finde en række butikker i byen, der sætter priserne ned.

Du kan drage fordel af rabatter på op til 50% på en række varer, hvilket sparer dig penge. Det er dog vigtigt, at du begrænser dig til at købe eller tage imod tilbud fra store, velkendte butikker.

Gå rundt i disse butikker og udnyt sæsonens lave priser. På den måde vil du kunne tage forskellige souvenirs med hjem fra din tur til den italienske hovedstad.

Hvordan er vejret i Rom i juli?

Nyd sommeren i Rom| ©Miriam Mezzera
Nyd sommeren i Rom| ©Miriam Mezzera

Hvis du rejser i juli måned, vil du opleve sommersæsonen i byen Rom. Det er en varm måned, hvor temperaturerne når et højdepunkt, hvilket gør byen varm. Du vil se strålende solskin, der får temperaturen til at nå et gennemsnit på 26°C.

Men i de senere år har varmeniveauet været højere og nået op på omkring 37°C. Du kan finde byen fri for regn, da det generelt kun regner i 3 dage i juli. Selv hvis du har været i varme klimaer før, skal du være opmærksom på, at Roms luftfugtighed gør alting sværere.

Så hvis du beslutter dig for, at juli er det bedste tidspunkt at besøge Rom, skal du prøve ikke at tilbringe for meget tid i solen i de centrale timer. Sørg også for at være godt hydreret så meget som muligt, og vælg hoteller med aircondition.

Sådan pakker du til Rom i juli

Organisering af din bagage| ©Vlada Karpovich
Organisering af din bagage| ©Vlada Karpovich

For at sikre, at du har det godt på din ferie til Rom i juli, skal du pakke dine tasker godt. Det generelle råd eller forslag, jeg kan give dig, er at pakke sommertøj. Det betyder, at det skal være meget let og behageligt i betragtning af det varme vejr på den tid af året.

Tag for eksempel bluser eller T-shirts med korte ærmer (især om sommeren), som ikke er for tykke. Tag også hatte på, så du kan dække dig mod solen, og sandaler, der ikke er for tildækkede. Glem selvfølgelig ikke at pakke noget formelt tøj til begivenheder, der kræver en sådan påklædning.

For eksempel lange bukser, skjorter, nederdele eller knælange kjoler. Men generelt, når du planlægger din rejse til Rom, skal du huske på, at det, du pakker, skal være friskt. Andre must-haves er selvfølgelig badetøj, paraply og solcreme. Nu er du klar.