Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hvornår skal man rejse til Marrakesh

Hvis du allerede har besluttet dig for, at Marrakech skal være din næste destination, men ikke er sikker på, hvornår du skal tage af sted, kan du i dette indlæg læse om det bedste tidspunkt at besøge byen på.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutters læst

Hvornår skal man rejse til Marrakesh

Marrakech | ©Danae Tsoutreli

Når du planlægger, hvad du skal se og lave i Marrakech på din ferie, er det en god idé at vide, hvornår på året du vil rejse, og hvordan vejret er på det tidspunkt.

I denne by i det marokkanske indland er klimaet et tørt middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre, hvor det kan regne. Med dette i tankerne kan du måske spekulere på, hvornår det er det bedste tidspunkt at rejse til Marrakech.

I dette indlæg vil vi gennemgå, hvordan vejret er i de forskellige årstider, så du kan få en idé om, hvad du kan forvente i byen hele året rundt og vælge den tid, der passer bedst til dine planer i Marokko. Læs videre!

1. Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Marrakech?

Slot i Marokko| ©Martina Rathgens
Slot i Marokko| ©Martina Rathgens

Forår og efterår er det bedste tidspunkt at rejse til Marrakech.

Da det er en destination i indlandet, anbefaler jeg at vælge månederne september til maj i Marrakech for at udforske byen og undgå sommermånederne, da vejret er meget varmt og tørt.
Med temperaturer, der nemt kan overstige 40ºC, kan det være svært at gå rundt i gaderne og se på seværdigheder.

Under alle omstændigheder er det altid en god idé at tjekke de gennemsnitlige temperaturer i Marrakech, når du planlægger din rejse, så du kan træffe de rigtige valg med hensyn til dine ferieplaner og det tøj, du pakker i bagagen.

Jeg ønsker at reservere aktiviteter i Marrakech

2. Marrakech om foråret

Besøg i Todra-slugterne.| ©albertxebic
Besøg i Todra-slugterne.| ©albertxebic

Foråret er det bedste tidspunkt at rejse til Marrakesh i det indre af landet, da dagene er solrige, og temperaturen kan ligge på omkring 30 °C og er behagelig i forhold til om sommeren. Om dagen er vejret ikke svedigt, og du kan lave en masse udendørs aktiviteter, f.eks. en tur til Marrakech-ørkenen. Om natten er der milde temperaturer med et lavpunkt på mellem 10°C og 15°C, hvilket er ideelt til at slentre rundt i byen.

I Marts i Marrakesh kan ned til 9°C, hvilket gør det til en lidt uforudsigelig måned med hensyn til vejret. Så når du pakker din kuffert, skal du være forberedt på alt. Pak tøj, der passer til varme temperaturer, men glem ikke at pakke en let jakke eller en trøje, hvis det bliver køligt om aftenen.

April i Marrakesh og maj i Marrakesh har samme vejrmønster, men mens der i april kan komme enkelte byger, er der næsten ingen i maj, når sommeren nærmer sig.

Med hensyn til antallet af turister stiger antallet af besøgende og priserne i påsken, da mange europæere besøger Marokko på denne tid af året. Det er højsæson, så hvis du vil have en god pris på din forårsrejse, anbefaler jeg, at du sammenligner mulighederne og bestiller tidligt.

3. Marrakech om efteråret

Kameler til turen i Marrakech| ©Jaume Pera
Kameler til turen i Marrakech| ©Jaume Pera

Ud over foråret er efteråret det andet bedste tidspunkt at rejse til Marrakech.

I september er det varmt i Marrakesh, men det er ikke brændende, og temperaturen ligger omkring 30 °C, som om sommeren i nogle europæiske lande. Det regner sjældent, og himlen er som regel klar, hvilket er fantastisk til at tilbringe dagen med sightseeing i byen og vandre rundt i soukerne uden at føle sig overfyldt.

I oktober falder temperaturerne i Marrakech en smule, og der kommer nogle efterårsbyger mod slutningen af måneden. Det er også et godt tidspunkt til udendørs aktiviteter, f.eks. en udflugt i ørkenen med aktiviteter inkluderet eller en udforskning af Marrakeshs centrum.

Det regner lidt mere i november end i de foregående måneder (men det er ikke noget, man ikke kan ordne med en mackintosh), men temperaturen ligger omkring 20 °C, så vejret er meget behageligt til sightseeing. Det bliver dog ret køligt om aftenen, så jeg anbefaler, at du pakker en jakke med i bagagen.

Antallet af turister falder en smule i Marokko om efteråret, så priserne er mere overkommelige, og der er lettere adgang til indkvartering. Under alle omstændigheder vil jeg råde dig til at være proaktiv og booke så langt i forvejen som muligt for at spare lidt på dit budget.

4. Marrakech om vinteren

Nat i Marokko| ©Jasmine Halki
Nat i Marokko| ©Jasmine Halki

Vinteren er også et godt tidspunkt at besøge Marrakesh på, især januar i Marrakesh og februar i Marrakesh, hvis du vil besøge ørkenen på en dagstur, da det ikke regner så ofte. Marrakech er en anden sag, hvor det kan regne mere end normalt, men med en paraply er det nemt at klare sig med en paraply.

Temperaturen ligger omkring 20 °C om dagen, men om natten kan den falde til frysepunktet i ørkenen.

Denne sæson falder sammen med den lavsæson for turister i Marokko. Da der er færre besøgende, tilbyder hotellerne gode priser, som du kan drage fordel af, hvis du er på udkig efter en budgetrejse til Marrakech.

Der sker dog noget mærkeligt i Marrakesh i december, hvor priserne stiger kraftigt trods vinteren, fordi mange europæere vælger at tilbringe juleferien i Marokko for at slippe for sneen og kulden i deres hjemlande.

Hvis du vil forsøge at få en bedre pris, er mit råd, at hvis du ønsker at besøge Marrakech i december, så book tidligt. Det er normalt ikke alt for koldt, undtagen om natten, og dagtemperaturerne er behagelige, så du vil have en god tid under vinterens sightseeing.

I dette andet indlæg kan du læse, hvad du kan se og lave i Marrakech om vinteren.

5. Marrakech om sommeren

Cykling i Marokko| ©Lahcen Errami
Cykling i Marokko| ©Lahcen Errami

Hvis der er ét begreb, der kendetegner Marrakech om sommeren, er det brændende varme.

Termometrene kan nemt stige til 40ºC i det indre af landet, hvor Marrakech ligger, og minimumstemperaturerne ligger omkring 20ºC, så juni i Marrakech, juli i Marra kech og august i Marrakech er ikke det bedste tidspunkt at rejse til byen på, hvis du ikke kan tåle den sviende varme.

Temperaturerne begynder at blive meget høje i juni, men juli og august er måske de mindst ønskelige måneder at besøge Marokko i, da de er de varmeste på året.

Det afholder dog ikke mange frygtløse rejsende fra at besøge Marrakesh om sommeren, og derfor er der stadig mange mennesker og høje priser, da det falder sammen med de europæiske turisters ferie.

Så selv hvis du beslutter dig for at rejse til Marrakech om sommeren, anbefaler jeg, at du pakker noget køligt tøj i kufferten, så du ikke sveder som en kylling hele dagen, og at du på den anden side står tidligt nok op til at udnytte de tidlige timer af dagen, hvor det er mindst varmt, til at lægge dine planer i byen.

Efter middag vil jeg råde dig til at slappe af ved poolen på dit hotel indtil frokosttid og derefter tage ud for at udforske de bedste restauranter i Marrakech og smage på den lækre marokkanske mad. Og sidst på dagen, når solen er gået ned, kan du gå en tur rundt på Jamaa el Fna-pladsen og drikke en kop mynte-te.

I dette andet indlæg kan du læse, hvad du kan se og lave i Marrakech om sommeren.


Vi sammenligner i tabellen de forskellige sæsoner for at besøge Marrakech

 • Forår
 • Behagelige temperaturer
 • Lejlighedsvis regn
 • Højsæson
 • Travle turistattraktioner
 • Sommer
 • Meget høje temperaturer
 • Sjældne nedbørsmængder
 • Lavsæson
 • Turistattraktioner er ikke særlig overfyldte
 • Efterår
 • Milde temperaturer
 • Sjældne nedbørsmængder
 • Mellem sæson
 • Mindre overfyldte turistattraktioner
 • Vinter
 • Kolde temperaturer
 • Kraftig nedbør
 • Mellem sæson
 • Lidt overfyldte turistattraktioner