Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste Krakow Billetter

Krakow er en af Polens største seværdigheder, og i denne definitive guide kan du finde nogle af de bedste ting at lave i byen, fra at besøge Auschwitz til at overvære en jødisk musikkoncert.

Bedste Krakow Billetter

Krakow edificio blanco |©Kerttu

Krakow er en af Polens mest kendte og smukkeste byer. Selvom den ikke er så berømt som Warszawa, som er landets hovedstad, skiller den sig ud som et af de kulturelle og religiøse epicentre i Østeuropa. Der er masser af aktiviteter at gå på opdagelse i under dit besøg, og du kan udforske byens fortid, som er tæt knyttet til historien om polsk selvforbedring.

Fra besøg i Auschwitz' udryddelseslejr til deltagelse i en jødisk musikkoncert, traditionelle folkloreshows inklusive middag, attraktioner i Krakow Zoo og Energylandia, en af Polens mest berømte forlystelsesparker, tilbyder Krakow billetter til aktiviteter for alle aldre.

1. Billetter til udryddelseslejren Auschwitz

Koncentrationslejren i Krakow|©Pixabay
Koncentrationslejren i Krakow|©Pixabay

Anden Verdenskrig markerede en af de mørkeste episoder i menneskehedens historie, og Polen var et af de lande, der led mest under konflikten. Ud over at lide under forfølgelse og bombardementer blev Auschwitz-Birkenau bygget på landets territorium. Det var den mest berømte udryddelseslejr i Nazityskland og blev kendt for sine barakker, krematorier og eksekutionspatruljer.

På din rejse til Krakow kan du besøge dette sted i udkanten af byen, få en rundvisning i lejren, komme ind i barakkerne og vandre gennem de interne museer, som præsenterer de mest rå aspekter af stedet, hvor mere end en million mennesker blev myrdet, og kun få overlevede.

Auschwitz er fuldt skiltet, så du kan vandre gennem områder ne på egen hånd og styre din tid til at lære dette sted, der nu betragtes som en historisk hyldest til ofrene for Holocaust, at kende i dybden. Den bedste løsning er at vælge skip-the-line-billetter for at undgå forsinkelser og menneskemængder.

Book en rundvisning i Auschwitz med billet

2. Billetter til et folkloreshow med middag i Krakow

Ballet 'Krakow Dance'|©ilvic
Ballet 'Krakow Dance'|©ilvic

Den bedste måde at opleve polsk folklore på er at tage på en typisk restaurant i centrum af Krakow for at lytte til et folkemusikband, mens du spiser en typisk lokal menu, som normalt består af polsk pasta med kål og svampe. Med din billet kan du prøve traditionelle pierogi og dumplings fyldt med ost, kød og grøntsager, som alle betragtes som en delikatesse i det regionale køkken.

I disse oplevelser kan du lære om polske danse, kostumer og det traditionelle polske køkken i løbet af en magisk aften i bygninger fra det 15. århundrede, som vil tage dig med på en rejse tilbage i tiden. Du kan også deltage i folkloredans, deltage i aktiviteterne og få taget et billede med de optrædende, hvis kostumer og makeup vil fange dit blik.

Book billetter til et folkloreshow med middag

3. Billetter til Energylandia

EnergiLandia|©Łukasz Miska
EnergiLandia|©Łukasz Miska

Energylandia er en forlystelsespark, der ligger ca. 50 km fra Krakow, og som giver dig mulighed for at vælge en anderledes plan for din rejse og lære mere end 60 attraktioner at kende i 5 tematiske zoner, som udmærker sig ved deres mangfoldighed for hele familien og ved deres svimlende lege. Fairytale Land, Family Zone, Extreme Zone, Dragone Zone og Water Park er højdepunkterne i denne park, som er en af de største i Polen.

Det er også et ideelt alternativ, hvis du planlægger at besøge Krakow med børn, eller hvis du vil lære om byens historie gennem de fantastiske fortællinger i Drageslottet, parkens epicenter, hvor du også finder den største rutsjebane. Denne attraktion er bygget i zadra-træ og anses for at være en af de højeste i Europa. Er du klar til udfordringen med at køre i den? Book dine billetter på forhånd, så du ikke går glip af noget.

Book billetter til forlystelsesparken Energyland

4. Billetter til Krakow Zoo

Krakow Zoo|©ragnebl
Krakow Zoo|©ragnebl

Beskyttede dyreområder er ofte de bedste steder at besøge med børn, hvis man planlægger en bytur med familien, og Krakow er ingen undtagelse, da man kan besøge den lokale zoologiske have. Dette kompleks ligger i udkanten af byen, og selvom det ikke er særlig stort, er det et dyreparadis, hvor man kan støde på eksotiske dyr som amurtigeren eller den manede ulv.

Under turen vil du også møde andre dyr, der er sjældne i andre europæiske zoologiske haver, såsom pandabjørne, Rothschilds giraffer, dværgflodheste eller lemurer, samt andre mere almindelige arter af pingviner, antiloper, heste, leoparder og elefanter.

Med dine billetter til Krakow Zoo får du også adgang til et rekreativt område, hvor du kan nyde fordybende oplevelser eller slappe af i restauranten, som tilbyder drinks og måltider.

Book billetter til Krakow Zoo

5. Billetter til en jødisk musikkoncert

Traditionel jødisk dans|©Universidad de Guadalajara / Feria Internacional del Libro de Guadalajara
Traditionel jødisk dans|©Universidad de Guadalajara / Feria Internacional del Libro de Guadalajara

Hvis du er en af dem, der foretrækker at opleve den lokale kultur, når du besøger et sted, så må du ikke gå glip af billetter til disse 1-times koncerter med klezmermusik, som er en typisk østeuropæisk musikgenre. Denne stil er kendt for sine dansemelodier, som fremføres af professionelle musikere og synges på jiddisch, det sprog, der tales af de fleste jøder af slavisk oprindelse.

Traditionen for denne genre blev født blandt ortodokse jøder, hvilket er grunden til, at mange af melodierne i dag bruges ved bryllupper eller religiøse fester, men det er også en festlig musikstil, der overskrider jødedommens grænser, og i mange tilfælde, som f.eks. i Krakow, kan man høre den fremført af sekulære musikere, hvilket gør den til en kulturel oplevelse uafhængig af enhver religion.