Ibiza på 4 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Fire dage er nok til at udforske Ibiza, så længe du ved, hvordan du skal organisere din rejseplan. Spild ikke tiden og skynd dig at opdage de vigtigste destinationer på øen.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Ibiza på 4 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Ibiza | ©Michael Tomlinson

Ibiza er en spansk ø i Middelhavet, som er kendt for sine strande, udsigtspunkter og historiske monumenter. Du kan besøge alle øens turistmål på fire dage, men du bør selvfølgelig planlægge en rejseplan for at undgå distraktioner og få mest muligt ud af hvert minut.

Nogle af de bedste ting, du kan lave på Ibiza, er en tur rundt i den gamle bydel, et besøg på Formentera (en nærliggende ø), Las Dalias, Playa Aigües Blanques, Sa Marina og San Antonio Abad.

Dag 1: Gå rundt i den gamle bydel i Ibiza og se de vigtigste seværdigheder

Ses Taules-porten| ©Ralf M
Ses Taules-porten| ©Ralf M

På din første dag på Ibiza er planen enkel: Udforsk hele det historiske kvarter, også kendt som Dalt Vila.

Du vil opdage de arkitektoniske skatte, som denne muromkransede bydel har bevaret i århundreder.

Portal de Ses Taules-porten

Turen begynder ved Portal de Ses Taules, som byder dig velkommen til Dalt Vila. Du vil blive forbløffet over denne imponerende buede port og de enorme renæssancemure, der blev erklæret for verdensarv i 1999 og bygget i det 16. århundrede efter ordre fra kong Philip II for at beskytte byen.

Ved siden af triumfbuen kan du også se et par kopier af romerske statuer og det kongelige våbenskjold.

Så snart du krydser Portal de Ses Taules, finder du Patio de Armas (Våbengården) med i alt 10 buer. Dette område var engang øens berømte hippiemarked.

Barokkirken Santo Domingo

Cirka fem minutter væk fra den sidste destination ligger barokkirken Santo Domingo, hvis historie går tilbage til det 16. og 17. århundrede. Du vil kunne betragte den arkitektoniske skønhed i dette monument, som tidligere husede dominikanerfædrenes kloster.

Under besøget vil du få mulighed for at se kirkens indre skib, som er 31 meter langt. Du vil også se hovedalteret, som har en genovesisk barokaltertavle, kuplen med okkerfarvede fliser og fem sidekapeller, som er placeret på hver side.

Ibiza-katedralen

Når du har besøgt barokkirken Santo Domingo, kan du gå til Ibiza-katedralen (ca. 7 minutters gang). Hvis du foretrækker det, kan denne religiøse bygning besøges som en del af mange cykelture på Ibiza.

Det er et af de mest emblematiske monumenter på øen, da det blev bygget i det 13. århundrede og var stedet for Yebisah-moskeen.

Når du går ind i katedralen, vil du bemærke, hvordan barokstilen dominerer i hele skibet, mens den gotisk-katalanske stil er meget markant i resten af strukturen.

Hvis du er rejst til Ibiza i august, nærmere bestemt den 5., vil du desuden kunne nyde en festlig atmosfære på grund af processionen af Snøens Jomfru gennem gaderne. Det er øens skytshelgen, hvis billede findes i katedralen.

 • Pris: gratis adgang.
 • Tidsplan: tirsdag til lørdag (kl. 10-14 og kl. 17-19).
 • Hvor: Ibiza Katedral. Historisk kvarter.

Ibizas rådhus

Rådhuset er et andet must-see i det historiske kvarter. Det består af et par bygninger: palæet Can Botino og dominikanernes kloster. Begge bygninger har en enkel arkitektonisk stil med lave, hvide mure.

Du kan besøge dem mandag til fredag fra kl. 8.30 til 13.30 og se det, der engang var dominikanerbrødrenes kloster.

Rådhuset er desuden omgivet af nogle palmer, og lige ved siden af finder du et lille udsigtspunkt. Her kan du hvile dig, mens du betragter panoramaudsigten over Middelhavet og de krydstogtskibe, der sejler i dette farvand.

 • Pris: gratis adgang.
 • Åbningstider**:** Mandag til fredag (kl. 8.30-13.30).
 • Hvor: Ibizas rådhus. Det gamle kvarter.

Puget-museet

Når du forlader katedralen, kan du se Can Comasema-paladset (to minutter til fods). Puget-museet har ligget der siden 2007, og her finder du en vigtig samling på 130 værker: fotografier, akvareller, tegninger og oliemalerier.

Du kan besøge det fra tirsdag til søndag fra kl. 10.00 til 14.00 og fra kl. 17.00 til 20.00. Det er også gratis.

Ifølge nogle våbenskjolde fra Francolí-familien, som er blevet fundet, stammer dette museums struktur fra det 15. århundrede. Senere, i det 19. århundrede, tilhørte det Palou de Comasema-familien, som ejer den kunstneriske arv, der er udstillet i dag.

Kapellet i San Ciriaco

Endelig kan du gå til San Ciriacos kapel. Det er et lille andagtsrum, som blev bygget til ære for denne helgen i 1754. Alteret er placeret på gaden, så du kan besøge det når som helst på dagen.

Lige under alteret kan du se en besynderlig tunnelindgang, som blev simuleret til minde om begivenheden den 8. august 1232, da de første kristne erobrere kom ind i byen gennem den. Det skete takket være hjælp fra sønnen til en arabisk sheik, som forrådte sin bror og allierede sig med fjenden.

Dag 2: Besøg Formentera fra Ibiza

Formentera| ©andreaferracani
Formentera| ©andreaferracani

På andendagen kan du besøge Formentera fra Ibiza. Det er en lille naboø med store turistattraktioner at nyde.

La Savina

Når du stiger af færgen fra Ibiza, er det første, du ser, den farverige landsby La Savina. Her kan du nyde en smuk, naturlig udsigt over havet, skibene og den berømte holm i nærheden. Alt dette, mens du går langs promenaden.

Bagefter finder du et loppemarked (fra 10:00 til 00:00), hvor du kan købe kunsthåndværk, tøj, smykker og souvenirs. Der er masser af restauranter, caféer og barer til morgenmad eller frokost.

Hvis du ønsker det, kan du desuden booke en tur, hvor du kan se alt, hvad det nærliggende Es Vedrá har at byde på, eller tage en anden tur inden for Formentera, som vil hjælpe dig med at prioritere destinationerne, hvilket gør det ret praktisk, hvis du er rejst til Ibiza med børn, da de let kan blive trætte.

Levante-stranden og Ses Canyes-stranden

Cirka 10 minutter fra den forrige destination finder du Levante-stranden med smukt hvidt sand, en kystlinje på 1450 meter og turkisblåt vand, hvor du kan dykke.

Der er også et system af klitter og en lille skov, der fører til saltbassinerne.

50 meter fra Playa de Levante kan du også nyde den rolige nudiststrand Ses Canyes, som er kendetegnet ved fraværet af vegetation og en række klipper. Ideel, hvis du vil væk fra menneskemængderne, som du finder, hvis du er rejst til Ibiza om sommeren.

Es Pujols

Es Pujols er en lille landsby med meget at byde på. Du kan sidde på en af de livlige caféer og spise og drikke i restauranterne eller barerne. På gågaden finder du også et stort shoppingområde med moderigtige butikker, og hver aften kan du nyde håndværksmarkederne.

Du kan også nyde den smukke natur i bugterne, hvor de lokale fiskere efterlader deres både. Men det bedste, man kan gøre på Es Pujols-stranden, er at ligge på sandet og svømme i det rolige vand.

Book et besøg på Formentera med færge fra Ibiza

Sa Tanca Vella-kapellet

Efter besøget i Es Pujols anbefaler jeg et besøg i Capella de Sa Tanca V ella (10 minutter væk i bil). Denne bygning stammer fra 1336 og anses for at være det ældste kapel på Formentera.

Under dit besøg kan du se nærmere på denne enetages europæiske romanske konstruktion og lære om dens historie. Strukturen ligner et lille slot, væggene er robuste og helt hvide, og indvendigt er der et tøndehvælv og en række enkle ornamenter, som straks fanger din opmærksomhed.

La Mola fyrtårn

Faro de la Mola-fyrtårnet, cirka 16 minutter fra Capella de Sa Tanca Vella, er den sidste destination på denne anden dag.

Du kan bestige denne historiske 22 meter høje konstruktion, som blev indviet i slutningen af 1861. Fra fyrtårnets udsigtspunkt har man en privilegeret panoramaudsigt over Middelhavet og solnedgangen.

Efter denne oplevelse ved fyrtårnet kan man gå på de nærliggende restauranter og smage på Middelhavets og Mallorcas gastronomi eller, hvis man ønsker det, gå på en af barerne og drikke og danse, før man tager tilbage til Ibiza.

 • Pris: fra 4,5 €.
 • Åbningstider: Tirsdag til søndag (kl. 10-14 og kl. 17-21).
 • Hvor: Faro de la Mola fyrtårn. El Pilar de la Mola, Formentera.

Dag 3: Las Dalias gademarked, Aigües Blanques-stranden og Sa Marina

Las Dalias gademarked| ©David Garcia
Las Dalias gademarked| ©David Garcia

I forlængelse af rejseplanen er målet, at du skal få mest muligt ud af din tredje dag på Ibiza ved at shoppe på et historisk marked og i modebutikker, snorkle på en strand med krystalklart vand og smage på øens gastronomi og drikkevarer.

Las Dalias loppemarked

Start dagen på gademarkedet Las Dalias, hvis historie går tilbage til midten af 1950'erne, hvor det først åbnede som en uformel gadebar. Det er et ikonisk sted for de lokale og et must for turister.

Når du ankommer til Las Dalias på Ibiza, vil du blive indhyllet i en farverig atmosfære af konstant fest.

Du kan nyde et stort gastronomisk udbud i madboderne, restauranterne, caféerne og barerne. Der er også flere butikker, og på håndværksmarkedet kan du købe souvenirs, smykker, lædervarer, malerier og andre genstande.

Hvis du har besluttet dig for at besøge Ibiza i december eller i påsken, kan du desuden finde særlige markeder, som kun er åbne på disse datoer.

 • Pris: gratis adgang.
 • Åbningstider**:** lørdag (kl. 10), søndag (kl. 11). Om sommeren er der åbent på mandage, tirsdage og søndage (fra kl. 19). Den hellige uge (åbent på de fire dage med religiøse fester).
 • Hvor: Las Dalias gademarked. Las Dalias de Ibiza.

Aigües Blanques-stranden

Efter dit besøg på Las Dalias' gademarked anbefaler jeg, at du tager til Aigües Blanques-stranden. Der kan du ligge på det hvide sand og slappe af, mens du nyder horisonten på denne maleriske kystlinje, der er omgivet af klipper. Du kan også svømme sikkert i det krystalklare vand, da det er lavt.

Hvis du vil nyde en af de bedste snorkeloplevelser på Ibiza, kan du leje en guidet tur, som vil give dig det nødvendige udstyr og råd til dykket.

På den måde kan du udforske revet ved denne strand og lære dens marine liv at kende. Det er helt sikkert en god plan at inkludere blandt de ting, man kan lave på Ibiza i juni, juli eller august, som plejer at være de varmeste måneder.

Book en snorkeloplevelse på Ibiza

Sa Marina

En sidste destination for denne dag er Sa Marina, kendt som fiskernes kvarter, der ligger ved siden af Dalt Vila eller øens historiske kvarter.

Her kan du shoppe i fashionable butikker som den historiske Sombrerería Bonet (1916), Bamba Adlib eller Noss Ibiza, blandt andre.

Du finder også en række caféer, barer og restauranter med middelhavs- eller italienske menuer, blandt andre. Det er tilfældet med La Tana, Bar Maravillas, Mamá Pomela osv. Du kan også gå en tur langs havnen for at nyde udsigten, og hvis du er heldig, finder du måske et hippiemarked.

Dag 4: San Antonio de Portmany

San Antonio de Portmany| ©Oleg
San Antonio de Portmany| ©Oleg

På den fjerde og sidste dag på Ibiza kan du udforske sognet San Antonio de Portmany og opleve dets landskaber, monumenter, bykunst og natteliv.

Sa Punta des Molí kulturelle rum

Den første destination, du skal besøge i byen San Antonio, er Sa Punta des Molí Cultural Space, som ligger i den ene ende af S'Arenal-stranden. Her kan du se en symbolsk vindmølle, og du kan udforske dens indre.

Du finder også et vandhjul , der blev brugt til at udvinde vand fra brønde, og en trull eller mølle, der tidligere blev brugt til at knuse oliven for at destillere olie. Endelig er der indrettet et udstillingsrum i et hus ved siden af vindmøllen.

 • Pris: gratis adgang.
 • Åbningstider: Tirsdag til lørdag (10:00 til 13:00 og 17:00 til 20:00).
 • Hvor: Sa Punta des Molí Cultural Space. San Antonio de Ibiza.

Tag på en gratis rundtur i San Antonio

Når du har besøgt Sa Punta des Molí Cultural Space, kan du tage med på en gratis vandretur for at opdage byen, eller du kan leje en af cykelturene på Ibiza.

Uanset hvilken løsning du vælger, får du mulighed for at se de vigtigste monumenter og lære om deres historie.

Du besøger Columbus' æg, et 6 meter højt kunstværk, der viser karavellen Santa Maria. Når du cykler gennem gaderne, vil du se udstillinger af bykunst på nogle facader, som tilhører lokale og internationale kunstnere(Pablo Herrero og Phlegm).

Du kommer også forbi San Antonio-kirken (14. århundrede), yachtklubben, rådhuset og det gamle koloniale hus, som i dag er kendt som malernes plads.

Tag på en bådtur

For at fortsætte din rejseplan er der ikke noget bedre end at sejle i Ibiza og nyde et andet perspektiv.

Du bør gå ned til promenaden og booke en bådtur. Faktisk omfatter nogle af disse ture vandaktiviteter som snorkling, springplatforme, jetski og surfing, blandt andre.

Bådturene tilbyder også ofte små fester om bord med DJ's, mad og drikke. Så det hele afhænger af dine præferencer, når du vælger den type oplevelse, du ønsker.

Book en bådtur på Ibiza

Tag en tur til promenaden Ses Variades

Før du tager af sted, må du ikke gå glip af Ses Variades-promenaden for at se den utrolige solnedgang fra denne klippekyst og tage nogle billeder. Du kan også spise, drikke og slappe af på caféerne, restauranterne og barerne på dette travle sted.

Blandt højdepunkterne er den emblematiske Café del Mar, der blev grundlagt i 1980, og Café Mambo, hvor du finder live DJ's med fantastiske chill out-sessioner hver dag.

Hvis du vil have en forsmag på San Antonios berømte natteliv, kan du tage på Es Paradis-klubben eller Eden.

Book festen på all inclusive-båden Oceanbeat

Offentlig transport på Ibiza

Færge på Ibiza| ©Javier Ortega Figueiral
Færge på Ibiza| ©Javier Ortega Figueiral

Offentlig transport på Ibiza tilbyder normalt flere ruter, som gør det nemt at rejse rundt på øen. Du kan komme fra lufthavnen til de største byer og andre turistområder.

Selvfølgelig skal du huske på, at rejser med offentlig transport har tendens til at være længere end dem med privatbil. Derfor bør du tage højde for den tid, det tager at komme af og på offentlig transport.

Faktisk er det sådan, at i højsæsonen på Ibiza kører ruterne normalt med stop hvert 30. minut for at forbedre servicen.

 • Dag 1: Ibizas gamle bydel
 • Ibiza-katedralen
 • Gratis adgang
 • Tirsdag til lørdag.
 • Beliggenhed: Muromkranset by. Historisk kvarter.
 • Dag 2: Formentera fra Ibiza
 • La Savina
 • Færgetransport fra 17 €.
 • Hver dag
 • Sted: Øen Formentera
 • Dag 3: Las Dalias loppemarked, Aigües Blanques-stranden og Sa Marina
 • Las Dalias gademarked
 • Gratis adgang
 • Lørdag og søndag. Om sommeren (mandag, tirsdag og søndag)
 • Beliggenhed: Las Dalias på Ibiza
 • Dag 4: San Antonio de Portmany
 • Sa Punta des Molí kulturelt rum. San Antonio de Ibiza
 • Gratis adgang
 • Fra tirsdag til lørdag
 • Sted: San Antonio de Ibiza sognekirke