11 ting du kan lave på Ibiza i februar

Ibiza er kendt for sine fester ved havet, varmen og stranddagene. I februar begrænser det kolde vejr disse planer, men giver besøgende mulighed for at nyde øen med færre turister og et venligt klima.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

11 ting du kan lave på Ibiza i februar

Ibiza | ©Ibiza Magic

Hvis du planlægger at besøge Ibiza om vinteren, kan du nyde øens fredfyldte landskaber med færre turister og lære øens mere alternative side at kende.

Fra at deltage i lokale festivaler til at opleve Ibiza-karnevallet, vandrestier, mandelblomsten i Santa Inés og den gamle befæstede by, der er mange aktiviteter at se og gøre på Ibiza i februar. Her vil jeg fortælle dig om de bedste alternativer.

1. Fortab dig i den gamle befæstede bydel

Rundt om Dalt Vila| ©Nicolas Vigier
Rundt om Dalt Vila| ©Nicolas Vigier

Den gamle befæstede by på Ibiza er et af de vigtigste besøg for at lære øens historie at kende, og i februar kan du opdage den i dit eget tempo, enten på en privat rundtur på Ibiza, som inkluderer denne del af øen, eller på egen hånd.

Det lille antal turister og det køligere vejr gør det lettere for dig at udforske Portal de Ses Taules, katedralen, slottet og Plaza de Armas.

Dalt Vila er også hjemsted for ruinerne af de middelalderlige mure, der gjorde Ibiza til et af symbolerne på spansk modstand i Det Baleariske Hav, og giver dig mulighed for at lære øens kulturelle side at kende.

Book en privat rundtur på Ibiza

2. Udnyt en af de få aktiviteter i lavsæsonen

IBIZA QUAD-UDFLUGT|©BEVELS2
IBIZA QUAD-UDFLUGT|©BEVELS2

Jeg kan allerede fortælle dig, at i februar, som er lavsæson, vil du ikke finde en bred vifte af aktiviteter og udflugter, som du kan se i sommer- eller forårssæsonen.

Quad-ture er dog normalt tilgængelige praktisk talt hele året rundt, med februar som en måned, hvor du kan nyde denne aktivitet enhver dag på året. Hvis jeg var dig, ville jeg udnytte det, for om sommeren bliver pladserne hurtigt udsolgt.

At nyde en quad-tur på Ibiza betyder, at man lærer øens mest traditionelle landskab at kende, men på en helt anden og meget sjovere måde, det er der ingen tvivl om.

Book en quad-tur på Ibiza

3. Tag en tur til Es Vedra for at se solnedgangen

Øen Es Vedra| ©Boris Bollow
Øen Es Vedra| ©Boris Bollow

Solnedgange er en stor attraktion på Ibiza om sommeren, men øens dis forhindrer nogle gange, at man kan nyde fænomenet tydeligt. Om vinteren, derimod, er Ibizas himmel klar, og panoramaudsigterne vinder terræn, især dem med udsigt over havet.

Øen Es Vedrá, en naturlig masse af massive sten, næsten 400 meter høj, byder på en af de bedste solnedgange om vinteren og føjer til oplevelsen alle de hemmeligheder og mysterier, der omgiver dette øområde og dets Triangle of Silence.

Du kan lære Es Vedrá at kende på en bådtur fra Ibiza, leje en sejlbåd eller en lille båd, der giver dig mulighed for at nå kysten eller betragte den fra Cala d'Hort, selvom jo tættere du kommer på holmen, jo tættere vil du være på en af de smukkeste og mest uhindrede solnedgange på De Baleariske Øer, en fordel, som Ibiza kun tilbyder i vintermånederne.

4. Deltag i festlighederne i Santa Eulalia

Santa Eulalia skytshelgen festligheder| ©Nagel D
Santa Eulalia skytshelgen festligheder| ©Nagel D

Den 12. februar er Santa Eulalias festdag, og på Ibiza, nærmere bestemt i Santa Eulalia del Río, varer festlighederne indtil marts, så hvis du planlægger at besøge øen i februar, kan du deltage i arrangementer, der omfatter aktiviteter for børn, livemusikshows, lokale madboder og sportsaktiviteter.

Santa Eulalia er et referencepunkt for Barcelona, og det samme gælder for Ibiza, som fejrer modet hos den lille pige fra Sarriá, der stod op mod de forbud, som myndighederne i Romerriget indførte .

5. Oplev fyrtårnet Faro des Moscarter næsten uden turister

Faro des Moscarter fyrtårn| ©Ramon Lacambra
Faro des Moscarter fyrtårn| ©Ramon Lacambra

Den nordlige spids af øen krones af det smukke Faro des Moscarter-fyrtårn, en høj marinelanterne, der skiller sig ud med sin markante stribede bemaling og giver en vid udsigt over den klippefyldte kystlinje.

Moscarter-fyrtårnet er det mest kendte fyrtårn på Ibiza og det største med sine 52 meter i højden. Det kan ses fra alle steder langs nordkysten, og bølgerne slår ind blot en kort afstand fra fyrtårnet, så det er bedst at besøge det på en dag, hvor havet ikke er så oprørt.

Du kan nå fyrtårnet, som er en del af ruten med de fem fyrtårne, på en gåtur fra Portinatx, som i februar, når der er få turister, bliver meget fredelig.

6. Oplev karneval på Ibiza

Karneval på Ibiza| ©Jose Antonio Moreno
Karneval på Ibiza| ©Jose Antonio Moreno

Hvis du besøger Ibiza i februar, kan du opleve mange af øens fester, og en af de mest berømte er karnevallet, som er kendt for de populære parader med trupper gennem hovedgaderne i Santa Eulalia del Río, San Antonio og hovedstaden Ibiza.

Karnevallet på øen er meget farverigt, og i hvert hjørne af Ibiza kan man lytte til temamusik, deltage i præmieoverrækkelserne og nyde de gastronomiske konkurren cer, hvor man kårer den bedste paella og den bedste omelet i Rúas de Carnaval.

At nyde karnevallet på Ibiza er også en af de bedste planer, hvis du planlægger at besøge Ibiza med børn, og hvis du vil deltage i en af de mest traditionelle fester på De Baleariske Øer, som også har sin udgave på Formentera.

7. Nyd mandelblomsten i Santa Inés

Mandeltræer| ©@Blende_9
Mandeltræer| ©@Blende_9

Blandt Ibizas traditioner er en af de mest berømte i landsbyen Santa Inés, som i februar måned bliver øens hovedattraktion med sine Pla de Corona-marker, hvor mandellundene dækker alt i et tæppe af hvidt.

Mandeltræernes blomstring er et skue, som ibizanerne følger nøje, og de nyder at tage de bedste billeder og besøge landsbyen Santa Inés, selv når vejret kan blive lidt køligt.

Hvis du planlægger at besøge mandellundene i Pla de Corona, må du ikke gå glip af Santa Inés-kirken og tortillabaren Can Cosmi, som ligger lige overfor og kun et par minutter fra mandeltræernes hvide tæppe.

8. Besøg de uspolerede bugter på øen

Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier
Cala d'Hort| ©Nicolas Vigier

Et af de positive aspekter ved at besøge Ibiza om vinteren er, at det er muligt at opdage områder som øens uspolerede eller vilde strande og gøre det i fred og ro og i dit eget tempo uden den store tilstrømning af turister. Her er nogle af dem:

 • Cala Llentrisca
 • Es Codolar, i San José
 • Es Portitxol og Es Canaret, i San Juan
 • Ses Balandres, i San Antonio,

Hvor kompliceret adgangen er, afhænger af beliggenheden, og dem i San Juan er de mest tilgængelige og de bedste til at se solnedgangen, som er en af de bedste aktiviteter på Ibiza.

Ses Balandres er den sværeste bugt at komme til på grund af dens afsides beliggenhed og derfor den, der har færrest besøgende, især i februar eller i vintermånederne. For at komme til denne bugt skal man hænge i et reb ned ad en lodret klippevæg, men det er det hele værd.

9. Oplev Ibizas vandreruter

Vandreture på Ibiza| ©Goianobe
Vandreture på Ibiza| ©Goianobe

Om vinteren er vejret på Ibiza ideelt til at vandre langs øens vandrestier, hvor du kan opdage forskellige landskaber af varierende sværhedsgrad. Fra Es Broll til Cap Llentrisca kan du besøge bjergstier, bycentre, dale, dyrkede marker og kanaler.

På disse stier vil du opdage skønheden i Middelhavslandskaberne med deres klipper, huler og holme og også den åbne udsigt over øen mod Formentera og Es Vedrá.

Disse ruter varierer i længde afhængigt af deres kompleksitet, men nogle, som Cap des Falcó-ruten, kan gennemføres på et par timer, hvilket er nyttigt, hvis du planlægger et kort ophold på Ibiza. Hvis det er tilfældet, er her en liste over aktiviteter, du kan lave på øen i løbet af et 3-dages besøg.

10. Besøg landsbyen Balafia

Sant Llorenç de Balàfia| ©José Rente
Sant Llorenç de Balàfia| ©José Rente

Den sande arkitektoniske tradition for Ibiza-stilen finder man ikke i den gamle befæstede by eller i San Antonio, men i den lille landsby Balafia, en gruppe middelalderlige tårne, befæstninger og landlige boliger, der blev bygget som et fort til at forsvare sig mod angribere.

Denne landsby Sant Llorenç, som ligger næsten midt på øen, kan besøges i bil fra Santa Eulalia del Río. Balafia er en gådefuld landsby, der har eksisteret i mere end 10 århundreder, og som fortæller øens historie som et område, der blev belejret af erobrerne i middelalderen.

I februar kan du besøge denne landsby på en stille måde, uden så mange turister og med et ideelt klima. Under din tur til Balafia kan du også besøge den maleriske kirke Sant Llorenc og de snoede gader, der snor sig gennem bjergstierne.

11. Spis tapas og vin i Sant Mateu

Tapas og vin på Ibiza| ©Gary Cordingley
Tapas og vin på Ibiza| ©Gary Cordingley

Sant Mateu er en landlig landsby nær Santa Inés, der er kendetegnet ved sine grønne plantager og rolige gader, som undslipper turisttravlheden på resten af øen.

Det er også en populær destination for cykelentusiaster og et ideelt sted at spise tapas og nyde den lokale vin, især hvis man vil i ly for øens vind eller har haft en regnvejrsdag.

Du kan besøge Sant Mateu i februar efter dit besøg til de blomstrende mandeltræer i Santa Inés eller for at ride de koldere dage ud og spise frokost eller middag i nogle af de berømte lokale barer og restauranter , såsom Juntos House, Ses Casetes eller Sa Tanca de Mossènyer, som alle serverer vintermad og tilbyder opvarmede rum om vinteren.

Temperaturer på Ibiza i februar

Februar på Ibiza| ©Ibiza Magic
Februar på Ibiza| ©Ibiza Magic

På trods af vinteren er vejret i februar på Ibiza sjældent koldt med en gennemsnitstemperatur på 16°, med laveste temperaturer på 8° og højeste temperaturer på 20°. Det er også en måned, hvor himlen generelt forbliver klar, så solnedgange og panoramaudsigter kan finde sted som normalt.

Temperaturerne kan falde om natten, især i kystområderne, og jeg anbefaler, at du beskytter dig mod vinden, som kan være meget kold på overskyede dage.

Tilstrømningen af turister på Ibiza i februar

Turister på Ibiza| ©Stan de Haas
Turister på Ibiza| ©Stan de Haas

Hvis du planlægger at besøge Ibiza i marts eller februar, vil du besøge øen i de måneder, hvor der er færrest turister, så du kan nyde seværdighederne i dit eget tempo og uden menneskemængderne.

Husk på, at Ibiza er et sted, som turister primært besøger om sommeren, så i efterårs- og vintermånederne er mange af øens attraktioner lukkede, og nogle udflugter er ikke tilgængelige.

Det er heller ikke tid til at svømme i havet, selvom du vil kunne gå på stranden uden besvær og nyde Ibizas naturlige steder, som vil være tilgængelige næsten udelukkende for dig.

Priser i Ibiza i februar

Betalende person| ©Towfiqu barbhuiya
Betalende person| ©Towfiqu barbhuiya

Hvis du planlægger at besøge Ibiza i februar, er det en af de måneder, hvor priserne falder med næsten 30%, så hoteller, nogle udflugter og basale tjenester som mad og turisttransport bliver billigere.

Hvad skal man pakke for at besøge Ibiza i februar?

Rejsebagage| ©Swansway Motor Group
Rejsebagage| ©Swansway Motor Group

Selvom vejret på Ibiza i februar ikke er alt for koldt, skal du helst pakke varmt nok til at klare vinden og eventuelle regnvejrsdage. Nedenfor er en liste over det tøj, jeg anbefaler, at du pakker til din rejse:

 • Termo-T-shirt
 • Termiske sokker
 • Vandtæt jakke
 • Vandtætte handsker
 • Vandtætte og behagelige støvler
 • Halstørklæde af uld
 • Hue af uld
 • Komfortable vandresko
 • Bukser
 • Solbriller
 • Fleece-bukser
 • Uldtrøjer
 • Termiske frakker

Alternative planer for at beskytte dig mod kulden på Ibiza i februar

Puget-museet| ©Rodrigo Casanova
Puget-museet| ©Rodrigo Casanova

Langt de fleste af Ibizas planer er udendørs, så den bedste måde at beskytte sig på er med det rigtige tøj under de udflugter og attraktioner, man besøger, selvom man også har alternativer til regnvejrsdage eller dårligt vejr på Paseo Vara del Rey, hvor man kan shoppe eller spise, eller besøge museet for moderne kunst i Dalt Vila, Puget-museet eller det arkæologiske museum.

Du kan også vælge butikkerne i Marina-området eller biograferne i øens hovedstad. Og hvis du har lejet en bil, kan du besøge nogle af landsbyerne inde på øen, for selv i dårligt vejr har Ibiza nogle af de bedste landskaber og solnedgange i verden.