Malaga på 4 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Det er muligt at opdage de vigtigste turistmål i Malaga på fire dage. Det eneste, du skal gøre, er at tilrettelægge din rejseplan og ikke spilde et minut.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Malaga på 4 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Caminito del Rey | ©Francisco José Rubio

Malaga er en by med et stort udvalg af historiske steder, kunst- og arkæologimuseer, marinaer og smukke strande med krystalklart vand, der indbyder til at dykke ned i dem. Derudover er der byerne på Costa del Sol og mange andre turistmål.

Der er mange ting at se og gøre i Malaga, såsom en vandretur i det historiske centrum, ture og udflugter i og ud af byen. Faktisk er fire dage måske ikke nok, så her er en rejseplan med de must-see-destinationer.

Dag 1: Rundtur i Malagas historiske centrum

Katedralen La Encarnación| ©Michael Gaylard
Katedralen La Encarnación| ©Michael Gaylard

Målet med din første dag er at udforske byens historiske centrum og opdage arkitektoniske, religiøse og kulturelle monumenter som inkarnationskatedralen i Malaga, Pablo Picasso-museet, Malaga-museet og Alcazaba.

Inkarnationens katedral i Malaga

Dagen starter med et besøg i katedralen i Malaga og Alcazaba, som du kan købe fra 250 kr. Den betragtes som en sand arkitektonisk juvel for Malagas befolkning og kombinerer barok-, gotisk- og renæssancestil.

Dette er uden tvivl en af de bedste ting, du kan lave i Malaga, og som du ikke kan undlade at indarbejde i din rejseplan, da du under turen vil opdage en række perspektiver, arkitektoniske detaljer og kunstværker, som f.eks:

 • Hovedfacaden med sin barokke stil og et par tårne, der fremhæver et stort antal klokker og den ottekantede grundplan med en kuppel.
 • Det barokke kor, som er bygget op i tre niveauer og har 44 siddepladser. Hele dette område blev designet i cedertræ og mahogni, begge materialer udskåret med billedet af apostlene, nogle præster og en række helgener.
 • Hovedkapellet, der fremstår som det centrale område i katedralen. Her kan du se tabernaklet, der tilhører Jomfruen af Inkarnationen, ledsaget af et ikonografisk værk, der viser nogle berømte scener som "Passionen" og nogle profeter.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 6 € pr. person.
 • Åbningstider**:** Mandag til lørdag (kl. 10-18) og søndage (kl. 10-14).
 • Sted: Catedral de la Encarnación de Málaga. C. Molina Lario.

Book et besøg i Málagas katedral og Alcazaba

Pablo Picasso-museet

Når du er færdig med rundvisningen i inkarnationskatedralen i Malaga, fortsætter din første dags rejse i Malaga på Picasso-museet, hvor billetter kan bestilles for 30 kr. Museet ligger inde i Buenavista-paladset, og her kan du ikke alene opleve en kronologisk rejse gennem kunstnerens liv, men også betragte renæssancearkitekturen fra det 16. århundrede i det emblematiske monument.

Når du kommer ind på Picasso-museet, kan du se skulpturer, malerier, et vægtæppe, tegninger, en linoleumsplade, grafiske værker og andre eksempler, der repræsenterer Picassos kunstneriske stadier i den lyserøde og blå periode, kubisme osv.

Der er mange af kunstnerens værker, som du vil kunne sætte pris på, og blandt de mest kendte finder du:

 • Bañista tendida (1931), en gipsskulptur, der måler 26 x 82 x 43 cm.
 • Kvinde med løftede arme (1936), inspireret af hans sentimentale partner, fotografen Dora Maar.
 • Jacqueline siddende (1954), olie på lærred.

Det er vigtigt at vide, at åbningstiderne på Picasso-museet i Malaga normalt er fra kl. 10.00 til 19.00. Derudover varierer billetpriserne til museet normalt efter aldersgruppe, så du kan måske få en reduceret pris.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 5 € pr. person.
 • Åbningstider**:** hver dag fra kl. 10 til 19.
 • Sted: Pablo Picasso-museet i Buenavista-paladset.

Book dine billetter til Picasso-museet

Malaga Museum

Ruten for denne første dag fortsætter på Malaga Museum, hvor du kan nyde en permanent samling af arkæologiske genstande og kunst, der spænder fra det 15. århundrede til nutiden.

I løbet af turen vil du se genstande fra den forhistoriske, fønikiske, romerske og muslimske periode. I alt er der mere end 15.000 arkæologiske prøver, der vidner om de forskellige stadier, som byen Malaga har oplevet.

Med hensyn til de 200 værker, der udgør museets kunstsamling, vil du kunne se værker af lokale kunstnere og andre genier inden for maleri og skulptur, der satte deres præg på det 19. århundrede: "La última gran ola" af Emilio Ocón, "Alegoría de la Historia, Industria y Comercio de Málaga" af Bernardo Ferrándiz og Muñoz Degrain, blandt andre. Det er uden tvivl en mulighed, du ikke må gå glip af, når du skal vælge de bedste museer i Malaga.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 1,50 € pr. person.
 • Åbningstider**:** Tirsdag til lørdag (kl. 9-21) og søndage (kl. 9-15).
 • Sted: Malagas museum i Palacio de la Aduana.

Alcazaba

Plaza de Armas, La Alcazaba| ©Paul VanDerWerf
Plaza de Armas, La Alcazaba| ©Paul VanDerWerf

Alcazaba kunne være din sidste destination på denne første dag. Det er en middelalderfæstning bygget i det 11. århundrede i en overvejende maurisk arkitektonisk stil.

Denne fæstning ligger cirka to minutters gang fra din forrige destination (Malaga Museum). Du skal gå mod nordøst fra Plaza de la Aduana og dreje i retning af C/ Alcazabilla. Der vil du se Alcazaba på en bakke, der giver dig en privilegeret udsigt over havet. Indenfor kan du også nyde et lille palads med labyrintiske mure, tårne, en række gårdspladser, smukke springvand og farverige haver.

Du kan besøge dette monument hver dag året rundt sammen med en anden af de must-see seværdigheder, vi allerede har nævnt, Malagas katedral. For at gøre det kan du bestille en guidet tur til katedralen, det romerske teater og Alcazaba i Malaga for 250, men du skal være opmærksom på, at åbningstiderne for Alcazaba i Malaga varierer afhængigt af sommer- og vintersæsonen. Når du er færdig med dette besøg, kan du tage tilbage til hotellet for at hvile dig eller, hvis du ønsker det, overvære et af de bedste flamenco-shows i Malaga.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 2,20 € pr. person.
 • Åbningstider**:** sommer (mandag til søndag fra 9.00 til 20.00) og vinter (mandag til søndag fra 9.00 til 18.00).
 • Sted**:** Alcazaba i gaden Alcazabilla.

Book et besøg i Alcazaba

Dag 2: Oplev Costa del Sol i Malaga

Torremolinos| ©Terry Whalebone
Torremolinos| ©Terry Whalebone

I løbet af disse dage vil du rejse gennem Malagas kystregion og opdage de vigtigste byer, der udgør Costa del Sol. Det er en noget omfattende rejseplan, som strækker sig over to dage. Du vil kunne udforske hver landsby og stoppe, når du har lyst til at overnatte i en af dem. Næste morgen fortsætter du turen.

Torremolinos

Programmet for den anden dag af dit besøg starter i Torremolinos. Det er en af de mest populære byer på Costa del Sol, som ligger ca. 30 minutter fra Malaga. Her vil du se vigtige historiske monumenter og smukke strande.

Under turen til Torremolinos kan du besøge:

 • Kirken Nuestra Señora del Carmen, bygget i det 20. århundrede.
 • La Casa de los Navajas, med en historie på mere end 90 år og en neo-mudejar arkitektonisk stil. Det er åbent hver dag, og der er gratis adgang.
 • Pimentel-tårnet, som tidligere var kendt som byens forsvarstårn. Man kan klatre op på dets terrasse og nyde panoramaudsigten.

Benalmádena

Kun 11 minutter fra Torremolinos finder du din anden destination, Benalmádena. Det er en by, der byder på historiske monumenter, golfbaner og en smuk marina.

Der er mange aktiviteter at tage sig til, f.eks:

Mijas

Eventyret fortsætter i Mijas. Det er endnu en af Malagas landsbyer, som er kendt for sine gader med hvidkalkede huse med farverige blomsterkrukker på facaden. Du skal kun køre ca. 25 minutter fra Benalmádena for at nyde denne landsby. Du kan også tage en tur til Mijas og Marbella fra Malaga, fra 353 kr

I Mijas vil du se et bjerg- og kystlandskab. Du vil også se:

 • Den ikoniske bronzestatue af et æsel midt på Plaza Virgen de la Peña.
 • Privilegerede udsigter over Mijas fra udsigtspunkterne Paseo de la Muralla og La Ermita del Calvario, som ligger i den højeste del.

Derudover er denne landsby et godt alternativ, hvis du vil tage en pause for at overnatte, da der er flere muligheder at indarbejde blandt de ting, man kan gøre i Malaga om natten, f.eks:

 • Tagtil Plaza Virgen de la Peña og deltag i gruppedans, ledet af en professionel instruktør. Dette, hvis din rejse falder sammen med tirsdag eller torsdag.
 • Nyd en aften med tapas på de lokale barer og restauranter fra kl. 8 til midnat med særlige priser om sommeren. Ideelt, hvis du vil på en gastronomisk tur.

Book en udflugt til Mijas og Marbella

Fuengirola

Fuengirola, Malaga| ©Peep Squeak
Fuengirola, Malaga| ©Peep Squeak

For at komme til den næste destination skal du køre 10 minutter. På den måde kommer du til byen Fuengirola, som anbefales, hvis du er til vandaktiviteter og golf.

På kysten i Fuengirola har du mulighed for at besøge nogle strande som La Campana, Los Boliches, Las Gaviotas, blandt andre. Du kan dykke eller snorkle, uanset årstiden, da Malaga om vinteren ikke har noget snefald, og vandet forbliver varmt.

Desuden finder du:

 • Nogle termiske bade (romerske offentlige bade med termisk vand), hvor du kan fordybe dig og slappe af.
 • Gamle romerske villaer, som du kan gå rundt og beundre.
 • Det mauriske slot Sohail fra det 10. århundrede med imponerende tårne og mure.

Det er vigtigt at vide, at Fuengirola har et ganske livligt natteliv takket være det store antal diskoteker og pubber. Derfor er dette endnu et sted, hvor du måske kan overveje at overnatte.

Dag 3: Fortsæt din tur rundt i landsbyerne på Costa del Sol i Malaga

Marbella Strand| ©Damien Ramos
Marbella Strand| ©Damien Ramos

På dag tre i Malaga kan du fortsætte med at udforske Costa del Sol, da det er en region, der består af flere landsbyer med forskellige attraktioner. Derfor vil du denne gang besøge Marbella, Estepona og Manilva.

Marbella

Du kan nemt komme til Marbella fra Malaga, da denne emblematiske by er inkluderet i Costa del Sol-ruten, specifikt 28 minutter væk fra den sidste destination (Fuengirola). Og hvis du ikke vil bekymre dig om, hvordan du kommer dertil, kan du også booke en udflugt til Marbella fra 353

I Marbella har du mulighed for at slentre rundt i den gamle bydel og tage til strandene for at svømme og ligge i sandet. Du kan også slentre langs promenaden og stoppe ved de trendy butikker, barer og restauranter.

Book en udflugt til Marbella og Mijas

Estepona

Et andet af Costa del Sols ikoniske steder er byen Estepona, som ligger ca. 27 minutters kørsel fra Marbella.

Det er en by med et naturligt sceneri af palmer og det krystalklare vand på Rada-stranden.

Estepona har også en fiskerihavn og en marina. I sidstnævnte er der restauranter og områder til vandsport. Der er også den historiske bydel med sine emblematiske bygninger.

Manilva

For at afslutte dag 3 i Malaga med at udforske Costa del Sol skal du køre 17 minutter til Manilva. Det er en by med smukke strande, en stor marina og historiske monumenter.

Nogle af de aktiviteter, man kan lave i Manilva, omfatter:

 • Besøg Castillo de la Duquesa, som er en gammel fæstning, hvis konstruktion går tilbage til det 18. århundrede.
 • Vinrute, så du kan lære om vindyrkningskulturen og smage på nogle af drikkevarerne.
 • Enbådtur for at se solnedgangen, ideelt hvis du besøger Malaga om sommeren, da solnedgangen er mere intens.
 • Enrundtur til barer og restauranter i marinaen, hvor man kan få en drink og en bid mad.

Dag 4: Flygt fra byens stress og jag, og tag på en udflugt fra Malaga

Caminito del Rey, Malaga| ©Frayle
Caminito del Rey, Malaga| ©Frayle

Som du kan se, er der masser af ting at se og lave i Malaga. På dag 4 i Malaga er planen at flygte fra byens stress og jag og udforske nogle af de nærliggende naturområder, enten på egen hånd eller ved at deltage i en guidet dagstur fra Malaga. Denne gang vil jeg fortælle dig om nogle af de bedste muligheder for din sidste dag på eventyr:

Mulighed 1: Caminito del Rey-tur fra Malaga

En af mine yndlingsmuligheder for at slippe væk fra byen for en dag er en udflugt til Caminito del Rey fra Malaga, fra 515 kr, for at opdage dens naturlige områder.

Når du ankommer, finder du en kort sti på 1,5 kilometer og en sti på 2,7 kilometer, som du skal krydse for at komme til kontrolområdet, hvor du får en sikkerhedshjelm for at starte eventyret.

Under oplevelsen vil du gå langs en luftsti, der er installeret omkring væggene i Gaitanes-kløfterne. Derudover krydser du en hængebro i 100 meters højde, hvorfra du har en privilegeret og uforglemmelig udsigt.

Det er en 8 kilometer lang lineær rute, som du gennemfører på maksimalt fire timer. Til sidst går du 2,1 kilometer ned ad en sti, der fører dig til togstationen.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra €10 pr. person.
 • Tidsplan: hver dag (kl. 9-15).
 • Sted: Caminito del Rey.

Book en udflugt til Caminito del Rey

Mulighed 2: Tur til Gibraltar

Med en tur til Gibraltar, som du kan booke fra 260 kr, kan du komme i kontakt med naturen, nyde en fantastisk udsigt, lære om historien i denne britiske koloni i Spanien og meget mere.

Når du ankommer til Gibraltar, kan du slentre langs Main Street, hvor du finder et stort antal butikker, restauranter, barer og caféer. Du kan også se rådhuset, den ikoniske katedral og retsbygningen. Sidstnævnte er stedet, hvor Yoko Ono og John Lenon blev gift i slutningen af 1960'erne. Du har også mulighed for at tage svævebanen op til klippen for at besøge bl.a. den gamle jødiske kirkegård, det mauriske slot, San Miguels hule og abens hule.

Dette er helt sikkert en tur, der kan afslutte dit ophold i den andalusiske by. Du vender tilbage til hotellet efter solnedgang, og hvis du har brug for det, kan du bruge en transferservice til Malaga Lufthavn.

Book en udflugt til Gibraltar

Mobilitet i Malaga til at udforske byen

Malaga| ©Maxime PJ.
Malaga| ©Maxime PJ.

Malaga er godt forbundet med de omkringliggende byer, hvad angår transport. Der er også flere offentlige transportmidler: bus, metro, taxi, blandt andre, alle med ruter, der dækker forskellige dele af byen.

Du kan nemt nå enhver destination i og uden for det historiske centrum. Du skal selvfølgelig kende busruterne og have et kort over metrolinjerne ved hånden.

Book en tuk tuk-tur i Malaga

Turistbus til at komme rundt i Malaga

Turistbus| ©City Sightseeing
Turistbus| ©City Sightseeing

Turistbussen i Malaga er et meget populært og økonomisk transportmiddel, som giver dig mulighed for at komme rundt i byen på en behagelig måde og uden risiko for at fare vild. Du kan lave din egen rejseplan.

Du har i alt 19 stop, hvor du kan stige af og på så mange gange, du vil, for at besøge de steder, der interesserer dig: Picasso-museet, katedralen, den botaniske have, blandt andre. Du skal bare holde øje med køreplanen for at nå bussen til tiden.

Book en turistbus i Malaga

Oversigt over din 4 dages rejseplan i Malaga

 • Dag 1: Malagas historiske centrum
 • Katedralen for inkarnationen i Malaga
 • Pablo Picasso-museet
 • Malagas museum
 • Alcazaba
 • Dag 2: Costa del Sol
 • Torremolinos
 • Benalmádena
 • Mijas
 • Fuengirola
 • Dag 3: Costa del Sol
 • Marbella
 • Estepona
 • Manilva
 • Gratis adgang
 • Hver dag året rundt
 • Beliggenhed: Andalusisk kommune på Andalusiens sydvestkyst
 • Dag 4: Udflugter fra Malaga
 • Mulighed 1: Caminito del Rey
 • Mulighed 2: Tur til Gibraltar