Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Tenerife på 4 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Tenerife er den største af De Kanariske Øer og en af de øer, der har flest attraktioner at byde på. Her fortæller jeg dig, hvilke seværdigheder du kan se på en 4-dages rejseplan.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minutters læst

Tenerife på 4 dage: en guide til at få mest muligt ud af dit besøg

Tenerife | ©Laura Beswick

At lære Tenerife at kende på 4 dage virker som en vanskelig opgave, men med den rigtige rejseplan og en intens tur kan du besøge så mange seværdigheder som muligt under dit korte ophold. Den ideelle måde at gøre dette på er at opdele øen i sektorer og tildele en til hver dag.

Blandt de bedste ting at se og gøre på Tenerife er en tur til Santa Cruz, Teide Nationalpark og dens bjergtoppe, forlystelsesparken Siam Park og landsbyerne på den nordlige del af øen. Ind i mellem kan du besøge pyramider, klipper og grotter, der vil vise dig, at Tenerife er en ø for alle.

Dag 1: Rundtur i Santa Cruz, besøg Palmetum, spis frokost på det kommunale marked og tag en svømmetur i César Manrique-parken

Palmetum| ©Jon Guerra
Palmetum| ©Jon Guerra

Jeres første dag på øen starter med en gåtur gennem Santa Cruz' hovedgader, hvor I kan begynde at udforske og lære om Tenerifes historie og kultur. Du vil også kunne besøge Palmetum, spise frokost på det traditionelle Nuestra Señora de África-marked og tilbringe eftermiddagen i César Manrique Maritime Park, hvor du kan svømme og slappe af.

Rundvisning i Santa Cruz de Tenerife

Denne tur starter i Santa Cruz de Tenerife, som er øens vigtigste by og et paradis for den gamle kanariske kultur. Det er en tur, som du kan foretage til fods eller på cykel, hvor du besøger Nuestra Señora de la Concepción-kirken og Plaza de España, to af byens mest repræsentative steder.

Book en cykel for at udforske Tenerife

Besøg Palmetum, den største botaniske have på De Kanariske Øer

Blandt selve gaderne i Santa Cruz er dit næste stop Palmetum of Santa Cruz, der ligger i Puerto de Honduras-området. Det er en botanisk have på 12 hektar, hvilket gør den til den største på De Kanariske Øer og et fristed for palmer og den lokale flora.

Palmetum er et af de vigtigste projekter på De Kanariske Øer, fordi det på få år er lykkedes at omdanne en losseplads til et naturområde for besøgende. I dag er det den mest repræsentative grønne lunge i byen, ligesom det er det største botaniske reservat af tropiske palmer i verden.

Et besøg i Palmetum i sin helhed tager dig ca. 3 timer og er en af de bedste ting at lave på Tenerife. Parken er åben for offentligheden hver dag fra kl. 10.00 til 18.00, og den almindelige entré koster 6 euro.

Spis frokost på det kommunale marked Nuestra Señora de África

Efter at have besøgt Palmetum kan du ved frokosttid besøge det kommunale marked Nuestra Señora de África, der ligger blot et par gader væk. Her kan du, som navnet antyder, opleve mange af de afrikanske rødder, som Tenerife har på grund af sin nærhed til dette kontinent, samt de bedste lokale gastronomiske produkter.

Jeg anbefaler, at du prøver de eklektiske retter på Bokanka, de latinamerikanske delikatesser på Antojitos de mi Tierra og tapas på Gastrobar El Gusto por el Vino, hvis du foretrækker en mere spansk løsning.

Efter frokosten anbefaler jeg, at du bruger lidt tid på at slentre rundt i gallerierne for at lære stedet bedre at kende.

  • Åbningstider: hver dag fra kl. 6.00 til 20.00.
  • Adresse: Av. de San Sebastián, 51, Santa Cruz de Tenerife.

Museum for natur og arkæologi, et af de bedste museer på Tenerife.

Tag en svømmetur i den maritime César Manrique Park

Efter frokost foreslår jeg, at I bruger eftermiddagen i Parque Marítimo César Manrique, som er et stort kompleks af svømmebassiner for voksne og børn, med solariumområder, legeområder for børn og gastronomiske tilbud. Et besøg i Parque Marítimo er en ideel mulighed, hvis du planlægger at besøge Tenerife med børn.

Parque Marítimo César Manrique ligger kun et par gader fra det kommunale marked og kan nås på 10 minutters gang eller med bybusser på linje 914 og 921 til Tres de Mayo station.

Denne park kan også være et alternativ, hvis du planlægger at besøge Tenerife i december eller i de måneder, hvor det blæser mere eller er koldere på strandene, da den har opvarmede pools, hvor du kan tage en afslappende svømmetur.

  • Åbningstider: hver dag fra kl. 10.00 til 19.00.
  • Pris: fra 5 € pr. person.

Middag i García Sanabria-parken

Når du er færdig med dit besøg i Parque Marítimo, kan du afslutte den første dag med en middag på nogle af restauranterne og barerne i området omkring Parque García Sanabria, et af de mest populære nattelivsområder på Tenerife.

Dag 2: Besøg Teide Nationalpark, Roque Cinchado og Pyramiderne i Güímar

Besøg Teide Nationalpark| ©Marek Piwnicki
Besøg Teide Nationalpark| ©Marek Piwnicki

Hvis den første dags rundtur i Santa Cruz de Tenerife ikke var eventyrlig nok for dig, så gør dig klar, for på den anden dag foreslår jeg en rute gennem naturen i Teide Nationalpark, som indeholder Tenerifes højeste bjerg, og du vil også kunne besøge andre steder som Roque Cinchado og Pyramiderne i Güímar.

Besøg Teide Nationalpark, Spaniens højeste top

Teide er det højeste punkt ikke kun på Tenerife, men også i Spanien, og den tredje højeste vulkan i verden. Den har været inaktiv i mere end 200 år, men er nu et must for turister, der rejser rundt på De Kanariske Øer, da dens toppe byder på nogle af de bedste udsigter over Atlanterhavsøerne.

Teide ligger ca. 65 km syd for Santa Cruz, og den bedste måde at besøge den på er på en organiseret udflugt, selv om du også kan udforske den på egen hånd i bil på TF-21, hvilket tager ca. halvanden time.

Hvis du beslutter dig for at tage en af de mange udflugter til Teide, kan du gå langs vandrestierne ledsaget af en lokal ekspertguide, som vil give dig oplysninger om et af de mest repræsentative steder i Spanien.

Teide svævebane

Under dit besøg på vulkanen kan du også vælge at rejse med Teide-kabelbanen, som på en 10-minutters tur forbinder nationalparkens base med La Rambleta-stationen, få meter under toppen.

Dette er den mest tilgængelige måde at komme til et af Teides højeste punkter på og koster ca. 49 euro pr. besøgende, inklusive adgang til udsigtspunktet Pico Viejo.

Sammen med resten af Teide-parken er dette et af de bedste steder i Europa til stjernekiggeri om natten. En af de bedste måder at gøre dette på er med en organiseret stjerneskue-tur.

Bestil Stars Night Sky safari på Teide-bjerget

Tag en vandrerute rundt om Roque Cinchado

I hjertet af øen, i Teide Nationalpark og ved siden af vulkanen, kan du besøge Roque Cinchado, en af de mest symbolske klippeformationer på Tenerife.

El Cinchado hører til Roques García-gruppen, selv om den har en unik form med en smallere base end toppen, hvilket adskiller den fra resten og gør den til en attraktion i sig selv.

På Roque Cinchado, som ligger i en højde af 2.100 meter, kan du få nogle af Tenerifes bedste fotografier. På nætter, hvor det er fuldmåne, tilbyder naturparken udflugter, hvor man kan betragte det stjernefelt, der dannes på himlen.

Besøg på Roque Cinchado kombineres normalt med besøg på Alto de Guajara, som er den højeste top i det naturlige amfiteater Las Cañadas del Teide, og med vandreture til Montaña Blanca og gennem månelandskabet.

Besøg pyramiderne i Güímar

På vej tilbage til Santa Cruz de Tenerife, på TF-1, ligger den botaniske have og etnografiske park Pirámides de Güímar, et stort frilandsmuseum bygget omkring de seks pyramidestrukturer, der er orienteret mod solen i henhold til den astronomiske kalender, og som blev bygget i det 19. århundrede af de indfødte Guanches.

Disse pyramider er hovedattraktionen i Güímar, i den vestlige del af Tenerife. Faciliteterne omfatter også den etnografiske park, Casa Chacona-museet og gifthaven, som er den mest kendte af parkens botaniske haver.

Du kan besøge dette sted hver dag fra kl. 10.00 til 18.00, og almindelig adgang koster ca. 13 euro.

Du kan gå en tur til Pyramiderne i Güímar med en audioguide og beundre en af de få oprindelige ruiner, der stadig står tilbage på De Kanariske Øer, og som bevarer Guanche-kulturen på Tenerife.

Reserver din billet til Pyramiderne i Güímar

Dag 3: Besøg Siam Park, tag på en hvalsafari og udforsk strandene på det sydlige Tenerife

Siam Park| ©Andrei Rosca
Siam Park| ©Andrei Rosca

Efter en oplevelsestur foreslår jeg for den tredje dag en rejse gennem den sydlige del af øen for at opleve det, der anses for at være den bedste vandpark på planeten.

I dette område vil du også kunne besøge nogle af de smukkeste strande på Tenerife, såsom Playa de las Américas, Playa del Duque og Playa Fañabé.

Besøg Siam Park, en temapark med thailandsk arkitektur

Vandparken Siam Park er ikke kun en af de bedste forlystelsesparker på Tenerife, men også en af de bedste i verden, ifølge internetafstemninger, der gentages hvert år. Den ligger i Costa Adeje i den sydlige del af øen og kan nås fra Santa Cruz i bil ad TF-1-vejen på knap en time eller med bus på linje 110 og 111 til Magma-stationen.

Siam Park er en vandtemapark inspireret af thailandsk arkitektur, hvor du kan surfe på op til 4 meter høje bølger, slappe af på den naturlige hvide sandstrand og mærke adrenalinsuset i Tower of Power, en 28 meter lang forlystelse, hvor du kan køre gennem et akvarium fyldt med hajer og rokker.

Denne park er et fantastisk sted at besøge med hele familien og er åben hver dag fra kl. 10 til 18. Billetter til almindelig adgang koster ca. 40 euro for voksne og 28 euro for børn.

Tag på en hval- og delfinobservationstur

De Kanariske Øer er et af de ideelle steder for hval- og delfinobservation, og Tenerife er ingen undtagelse. Derfor kan du fra Puerto Colón, kun få gader fra vandlandet Siam Park, booke en hvalsafari, hvilket er en ideel plan, hvis du er på tur på øen med børn, og du gerne vil lære de forskellige hvalarter at kende, der findes på Tenerife.

Der findes hvalsafari-udflugter på øen for alle og til forskellige priser, men jeg anbefaler dem, der sejler langs Tenerifes kyst, da I vil kunne se hvalerne i deres naturlige habitat, og da det er en mindre båd, vil I kunne se delfiner og hvaler tæt på, og i nogle muligheder kan I endda opleve en snorkeltur, hvis vejret tillader det.

Bemærk også, at det bedste tidspunkt at se hvaler og delfiner på Tenerife er mellem december og juni, i vinter- og forårssæsonen.

Book en hval- og delfinobservationstur

Tag på tur til strandene på den sydlige del af Tenerife

Når du vender tilbage fra din hvalsafari, kan du spise en bid mad i området Costa Adeje og derefter besøge nogle af strandene i Tenerifes sydlige del, hvor du kan svømme i det varme, krystalklare vand og vente på solnedgangen. Nogle af dem, jeg kan nævne:

Playa de las Americas

Playa de las Américas er den mest berømte strand i syd, der strækker sig fra Chayofita-bjerget til Barranco del Rey-slugten. I området finder du en række pubber, barer og restauranter, da det er et af de vigtigste underholdningssteder på Tenerife.

Duque-stranden

Hvis du foretrækker en mere rolig løsning, kan du besøge Playa del Duque, nord for Siam Park. Dette er en strand, der er indhegnet mellem kunstige klipper, med krystalklart, varmt vand, rigelig plads til afslapning og et mindre antal turister.

Fañabé-stranden

Hvis du derimod ønsker en mere traditionel strand, kan du besøge Fañabé, som er lidet kendt af turister og normalt besøges af lokale. Her kan du ud over hvileområder finde nogle af de bedste kajak- og snorkeloplevelser på Tenerife.

Book en kajak- og snorkeltur på Tenerife

Dag 4: Besøg Cueva del Viento og ruten gennem landsbyerne på den nordlige del af Tenerife

Vindens hule| ©Eladio Anxo Fernánde
Vindens hule| ©Eladio Anxo Fernánde

Til den sidste dag foreslår jeg en rute gennem den nordlige del af øen for at besøge Cueva del Viento, som er det største vulkanske rør i Europa og et af de største i verden.

Du må ikke gå glip af de maleriske landsbyer San Cristóbal de la Laguna, Puerto de la Cruz, Icod de los Vinos og Garachico, så du kan lære en anden side af Tenerife at kende.

Besøg Cueva del Viento (Vindens hule)

Cueva del Viento, som i årevis blev betragtet som verdens største vulkanske rør, er en restformation af lavastrømmene fra Pico Viejo, som ligger ved siden af vulkanen Teide og er en af de højeste tinder på Tenerife. Dette rør, der har en udstrækning på 17 kilometer, er et naturligt skuespil af kløfter og lavaterrasser, som også tjener til at analysere den vulkanske oprindelse af De Kanariske Øer.

Her kan du også tage nogle af de bedste fotografier af Tenerife og tage på en guidet tur, hvor du lærer om de fossiler og andre palæontologiske skatte, der findes på et af øens længe glemte steder.

Husk, at besøget i Cueva del Viento kan tage mellem 3 og 4 timer, afhængigt af tempoet på din vandring, og at det er af middelhøj sværhedsgrad på grund af det snoede terræn og de trange rum inde i røret, der præsenteres som en rejse ind i jordens indre.

  • Hvordan man kommer dertil: Man kan komme til Cueva del Viento i bil fra Santa Cruz ad TF-5-vejen på ca. 45 minutter eller med bus på linje 108 og 102 kombineret med linje 360.
  • Pris: Almindelig adgang koster ca. 20 euro.

Ruten til landsbyerne i den nordlige del af Tenerife

For at afslutte rundturen på Tenerife og lære en alternativ profil af øen at kende, er en ideel mulighed at besøge landsbyerne i nord, som langt fra de mest travle strande byder på god gastronomi, flotte landskaber, paradisiske ruter og et stort antal attraktioner.

Icod de los Vinos

Den første nærliggende landsby, der ligger tre kilometer fra Cueva del Viento, er Icod de los Vinos, hvor det berømte Drago Milenario træ, som er det ældste på De Kanariske Øer, står. Her kan du også besøge det historiske centrum, besøge dets barer til frokost, og hvis du er naturelsker, kan du også besøge Mariposario del Drago, en af Spaniens største.

Garachico

I Garachico kan du besøge en landsby, der blev genopbygget på asken efter vulkanen Trevejos udbrud, og også et malerisk sted med San Miguel-slottet og Puerta de la Tierra-parken samt udsigtspunkterne, der giver en bred panoramaudsigt over øen og de naturlige pools El Caletón, der er skabt af den vulkanske lava.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz, der ligger 30 minutter i bil fra Garachico, er turistemblemet for den nordlige del af øen, da den har en strandpromenade med San Felipe-slottet og nogle af de bedste strande i området, såsom Playa Jardín og Playa de San Telmo.

San Cristóbal de la Laguna

Det sidste stop inden hjemrejsen til Santa Cruz bliver i San Cristóbal de la Laguna, der ligger næsten i udkanten af hovedstaden, en by med smalle gader i kolonistil, som engang var Tenerifes hovedstad. Her kan du besøge katedralen, Casa Lercaro og klosteret Santa Catalina de Siena samt barer og restauranter, hvor du kan spise og skåle for den intense rundtur på Tenerife.

Besøg Icod de los Vinos og Garachico på en organiseret udflugt

Og det er afslutningen på denne 4-dages tur til de bedste steder på Tenerife. Nok tid til at lære meget af øens kultur, historie og sjov at kende og nyde, selvom jeg er sikker på, at du vil have lyst til at komme tilbage!