London St Pauls Cathedral billetter: hvor meget de koster, hvor man køber dem og meget mere

Med en højde på 110 meter er St Paul's den næsthøjeste katedral i verden og et must-see på din rejse til London.

María Cano

María Cano

9 minutters læst

London St Pauls Cathedral billetter: hvor meget de koster, hvor man køber dem og meget mere

Paul's Cathedral | ©Eric Titcombe

St Paul's Cathedral i engelsk barokstil ligger på Ludgate Hill og er et uundværligt besøg på din rejse til London. Med sine 110 meter er det den næsthøjeste katedral i verden efter Peterskirken, og fra kuplen har du en af de bedste panoramaudsigter over byen.

Den er hjemsted for bispedømmet og biskoppen af London og har været vidne til begivenheder af stor historisk betydning som brylluppet mellem prins Charles og Diana af Wales og begravelserne af Winston Churchill og Margaret Thatcher.

Det er i øjeblikket den mest symbolske religiøse bygning i Storbritannien og modtager hundredvis af turister hver dag. Så hvis du planlægger at besøge den, anbefaler jeg, at du køber dine billetter på forhånd for at undgå lange køer og ventetid. Den har også nogle imponerende hjørner, som du vil elske at fotografere, og endnu bedre, hvis du kan gøre det på lysere tidspunkter.

:

Den bedste løsning

Billetter til St. Paul's Cathedral i London

Gå på opdagelse i Saint Paul's Cathedral, og bestig kuplen for at nyde panoramaudsigten.

En perfekt mulighed, hvis du ikke vil spilde tid ved billetkontoret og nyde et komplet besøg i denne barokke katedral, et London-ikon af stor historisk og arkitektonisk værdi.

Sørg for at besøge en af de mest berømte katedraler i Europa, St. Berømt for sin kuppel og fremragende bevarede barokstil, men også berømt for sine festligheder. Det er stedet for store kongelige begivenheder som brylluppet mellem prins Charles og Lady Di i 1981.

Du kan også se gravene for mange vigtige figurer i britisk historie som Winston Churchill.

Hvis du rejser rundt i London og endnu ikke har besøgt St. Paul's, foreslår jeg, at du bestiller dine billetter på forhånd og dykker ned i Storbritanniens reneste historie.

Anbefales, hvis... du er en elsker af arkitektur eller ej. St Paul's Cathedral er et must-see på din rejse til London og vil imponere dig på alle måder.

Hvor meget koster billetter til St Paul's Cathedral?

Pauls Katedral| ©Loco Steve
Pauls Katedral| ©Loco Steve

Billetter til St Paul's Cathedral koster fra £29 pr. voksen, hvis de købes på forhånd. Der er også visse grupper, der får en reduceret pris, f.eks. studerende og personer over 65 år, der betaler ca. 20 euro, eller børn under 18 år, der kun betaler ca. 2,10 euro. Der er også familiebilletter til en voksen med to eller tre børn fra €33 og til to voksne med to eller tre børn fra €50.

Billetprisen inkluderer audioguiden. Tøv ikke med at få en, så du kan finde ud af alle detaljerne under besøget. Bemærk også, at adgang til St Paul's Cathedral er inkluderet i nogle af byens turistpas, f.eks. London Pass eller Explorer Pass.

Book din billet til St Paul's Cathedral

Er der guidede ture i St Paul's Cathedral?

Detaljer om St Paul's Cathedral| ©duncanh1
Detaljer om St Paul's Cathedral| ©duncanh1

På dit besøg i St Paul's Cathedral kan du tage en guidet tur for at lære alt om monumentets historie og arkitektur, selvom disse kun er tilgængelige på bestemte dage og på bestemte tidspunkter.

Den guidede tur tager dig gennem hovedskibet, krypten, kapellet Saint Michel og Saint George, koret og den geometriske trappe. Og hvis dit besøg ikke falder sammen med en af de guidede ture, skal du ikke bekymre dig, da en gratis audioguide på flere sprog er inkluderet i billetprisen, og du vil også være i stand til at finde ud af alle detaljer og kuriositeter i Saint Paul's Cathedral.

Book din entrébillet til St Paul's Cathedral

Hvordan får man billetter til St. Paul's Cathedral?

Inde i St Paul's Cathedral| ©soomness
Inde i St Paul's Cathedral| ©soomness

Billetter til St Paul's Cathedral kan købes både i billetkontoret og online, men jeg anbefaler, at du køber dem på forhånd og online, da det vil spare dig tid og penge og sikre, at du får adgang til dette meget besøgte monument på daglig basis.

Køb billetter til St Paul's Cathedral

Er billetter til St Paul's Cathedral inkluderet i nogen af byens sightseeingpas?

Under en messe i St Paul's Cathedral| ©duncanh1
Under en messe i St Paul's Cathedral| ©duncanh1

Besøget i St Paul's Cathedral er inkluderet i nogle af de mest populære turistpas i London som London Pass, et kort, der anbefales til dem, der vil se så mange attraktioner som muligt på deres rejse, eller London Explorer Pass, til de mere selektive rejsende, der kun vil se et bestemt antal attraktioner.

Med London Pass vælger du antallet af dage (1, 2, 3, 5 eller 7), og i løbet af den tid har du ubegrænset adgang til i alt 80 attraktioner, herunder St Paul's Cathedral. Prisen afhænger således af antallet af dage, du køber det.

 • Endagspasset koster fra 99 € pr. voksen og 64 € pr. barn.
 • To-dages passet koster fra 134 € pr. voksen og 81 € pr. barn.
 • Tre-dages passet koster fra €146 pr. voksen og €93 pr. barn.
 • Firedagespasset koster fra 163 € pr. voksen og 111 € pr. barn.
 • Femdagespasset koster fra €181 pr. voksen og €116 pr. barn.

Med London Explorer Pass betaler du for et bestemt antal attraktioner. Således koster passet til 3 attraktioner fra 74 € pr. voksen og 54 € pr. barn, passet til 5 attraktioner koster fra 113 € pr. voksen og 77 € pr. barn, og passet til 7 attraktioner koster fra 141 € pr. voksen og 99 € pr. barn.

Hvis du vil have flere detaljer om turistpassene, kan du læse indlægget Det bedste turistkort i London.

Book dit London Sightseeing Pass

Hvordan kommer man til St Paul's Cathedral?

Venter på undergrundsbanen| ©Ingela Persson-Rue
Venter på undergrundsbanen| ©Ingela Persson-Rue

Du kan komme til St Paul's Cathedral med metro, bus eller tog. Efter min mening er undergrundsbanen den mest behagelige løsning, men hvis du går fra Millennium Bridge, har du mulighed for at tage nogle fantastiske billeder med kuplen i baggrunden.

 • Metro: Hvis du tager metroen, skal du tage den centrale linje, og du kan ikke gå glip af stationen på din destination, da den hedder St. Paul's og ligger ved siden af templet. Du kan dog læse den praktiske guide til Londons undergrundsbane for flere detaljer.
 • Bus: Med bus har du mange muligheder, da du kan komme dertil med linjerne 4, 8, 11, 15, 17, 23, 25, 26, 56, 76, 100, 172 og 242.
 • Tog: Du kan også tage toget, og de nærmeste stationer er City Thameslink, som er den nærmeste og kun ligger tre minutters gang væk, Blakfriars, som ligger ca. fem minutter væk, og Cannon Street, som ligger ca. seks minutter væk.

Parkering

St Paul's Cathedral har ikke en parkeringsplads, men der er en offentlig parkering splads ved siden af kirken, hvis man vælger at bruge bilen som transportmiddel. Parkeringspladsen hedder Baynard House Car Park og ligger på 133 Queen Victoria Street, cirka fem minutters gang fra monumentet. Priserne starter ved €5 (£4) pr. time.

Book din billet til St Paul's Cathedral

Er det tilrådeligt at tage til St Paul's Cathedral med børn?

Rundvisning i St Paul's Cathedral| ©Gary Campbell-Hall
Rundvisning i St Paul's Cathedral| ©Gary Campbell-Hall

Paul's Cathedral er et anbefalet besøg, hvis du tager afsted med familiens yngste medlemmer, da udsigten fra det sidste galleri i kuplen, 85 meter høj, virkelig vil forbløffe dem. De vil få mulighed for at se de mest emblematiske monumenter og steder i byen som London Eye, Millennium Bridge, Tate Modern, Parlamentet...

Hvis du tager afsted med de små, kan du besøge indlægget om ting at lave i London med børn, hvor du finder andre originale ideer til din rejse.

Book din billet til St Paul's Cathedral

Ting, du ikke må gå glip af i St Paul's Cathedral

Detaljer om katedralens kuppel| ©David Barrie
Detaljer om katedralens kuppel| ©David Barrie

St Paul's Cathedral er et must-see på din rejse til London. 110 meter høj er den den næsthøjeste katedral i verden. Nedenfor fortæller jeg dig, hvad du ikke må gå glip af på dit besøg.

 • Kuplen: På dit besøg i St Paul's Cathedral har du mulighed for at bestige kuplen. Den består af tre cirkulære gallerier, og Wren var inspireret af Michelangelos arbejde i Peterskirken, da han designede den. Dens udsmykning er bemærkelsesværdig på grund af malerierne af apostlen Paulus.
 • Whispering Gallery Med 257 trin og en højde på ca. 30 meter er det første stop. Dets navn, Whispering Gallery, skyldes den særlige akustik.
 • Stengalleriet: Stengalleriet giver dig adgang til en udvendig korridor, der omgiver kuplen og ligger ved 376 trin.
 • Detgyldne galleri: Med en højde på 85 meter er det bygningens højeste punkt. Lad dig ikke afskrække af trapperne, for fra toppen har du en af de bedste panoramaudsigter over London, 528 trin.
 • Krypten Dette er en anden af attraktionerne ved besøget. I denne krypt ligger nøglepersoner fra britisk historie som Winston Churchill, admiral Nelson, hertug Wellington, Christopher Wren, Florence Nightingale og Alexander Fleming. Desuden er resterne af de templer, der lå før Christopher Wrens nuværende design fra 1666, bevaret.
 • Facaden: Både før og efter dit besøg anbefaler jeg, at du sætter dig foran facaden og nøje betragter dens tårne og skulpturer. En af dens særegenheder er uret, som med en diameter på fem meter stammer fra slutningen af 1800-tallet.
 • Skibet: Så snart du træder ind i Saint Paul's Cathedral, vil du blive overrasket over de høje lofter. Jeg anbefaler, at du tager et kig på de mange freskomalerier i templet. Hovedalteret fra 1958 og koret i midten af skibet skiller sig også ud. Saint Paul's Cathedral er også hjemsted for det største orgel i Storbritannien. Det blev installeret i slutningen af det 17. århundrede og har i alt 7.189 piber.

Hvis du efter dit besøg i Saint Paul's Cathedral har lyst til at se byen fra andre observatorier, så tøv ikke med at tage op til The Shard eller London Eye. I indlæggene views from The Shard eller views from the London Eye har du flere detaljer om begge udsigtspunkter.

Book din billet til St Paul's Cathedral

Hvad er åbningstiderne for St Paul's Cathedral?

Døbefonten i St Paul's Cathedral| ©Gary Campbell-Hall
Døbefonten i St Paul's Cathedral| ©Gary Campbell-Hall

Paul's Cathedral er åben mandag til lørdag fra kl. 8.30 til 16.30, selvom besøget i kuplen er kortere, fra kl. 9.30 til 16.15. Jeg anbefaler, at du tager af sted tidligt om morgenen og starter besøget i kirkeskibet, når der ikke er for mange mennesker, så du kan gå op til kuplen en time senere, når de giver adgang.

Køb billetter til St Paul's Cathedral

Hvor lang tid har du brug for til at besøge St Paul's Cathedral?

St Paul's Cathedral om natten| ©Brian Smithson
St Paul's Cathedral om natten| ©Brian Smithson

Besøget i St Paul's Cathedral er beregnet til at vare ca. to timer. Det er vigtigt at tage højde for dette, så du kan planlægge resten af dagen så godt som muligt, da der er flere monumenter og museer ved siden af katedralen, som du kan se før eller efter besøget.

Hovedattraktioner i nærheden af St. Paul's Cathedral

Tate Modern Museum i London| ©Eric Titcombe
Tate Modern Museum i London| ©Eric Titcombe

Efter dit besøg i St. Paul's Cathedral anbefaler jeg, at du benytter lejligheden til at besøge nogle af byens seværdigheder tættest på templet for at få mest muligt ud af dagens sightseeing. Her er de vigtigste:

 • Museum of London: Dette er et af de vigtigste museer i byen, og dets samling omfatter værker fra forhistorisk tid til i dag.
 • Shakespeare's Globe Theatre: Det ligger i Southwark og er en rekonstruktion af The Globe fra slutningen af det 16. og begyndelsen af det 17. århundrede, hvor dramatikeren William Shakespeare skrev en lang række skuespil.
 • The Millennium Bridge: Denne hængebro til fodgængere forbinder City of London med Bankside-området.
 • Tate Modern: Dette museum for moderne kunst har en vigtig samling af værker, der omfatter malerier af kunstnere som Dalí, Picasso og Cézanne.

Jeg anbefaler også, at du læser indlægget 10 hemmelige steder i London og lærer andre overraskende forslag til din rejse at kende.

Køb billetter til St Paul's Cathedral

Anbefalinger til at besøge St. Paul's Cathedral

Eftermiddag i St Paul's Cathedral| ©Matt Smith
Eftermiddag i St Paul's Cathedral| ©Matt Smith

Hvis du ønsker, at dit besøg i St Paul's Cathedral skal være så udbytterigt som muligt, skal du ikke tøve med at tage hensyn til følgende anbefalinger:

 • Køb din billet på forhånd for at spare et par euro og undgå at spilde tid ved billetkontoret.
 • Det erikke muligt at tage billeder eller videoer indenfor, så jeg anbefaler, at du fokuserer på besøget og nyder det så meget som muligt.
 • Gå tidligt om morgenen, så du har en chance for at se hovedskibet, før det bliver overfyldt med turister.

Jeg anbefaler, at du har behagelige sko på, da du skal op ad over 500 trin for at se kuplen.

Hvis dit besøg falder sammen med en korforestilling eller orgelkoncert, er du heldig, da du kan nyde to shows for prisen af ét.

Køb billetter til St Paul's Cathedral