Seværdigheder fra The Shard i London

London Eye er et ægte blikfang, men udsigten fra The Shard er endnu mere spektakulær, fordi det er den højeste bygning i Storbritannien. Find ud af, hvad du kan se fra The View!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Seværdigheder fra The Shard i London

The Shard i London | © Daria Shevtsova

Siden åbningen i 2012 har skyskraberen The Shard forandret Londons skyline for altid. Observatoriet, The View, er stedet, hvor man kan få en betagende 360º panoramaudsigt over byen.

I dette indlæg vil jeg give dig et lille forsmag på, hvad du vil kunne se under denne oplevelse, men intet kan sammenlignes med at se London fra over 300 meters højde. Du bliver nødt til at se det selv!

1. Themsen

Udsigt over London fra The Shard over Themsen| ©Darko M.
Udsigt over London fra The Shard over Themsen| ©Darko M.

Fra observatoriet på den moderne skyskraber The Shard har du en af de mest fantastiske udsigter over Themsen, en af de længste floder i Europa med sine 346 kilometer.

Den løber gennem hjertet af London og er derfor et af de mest ikoniske vartegn. Der er mange måder at nyde den på, både til lands, til vands og i luften.

Uanset om det er et fugleperspektiv fra The View over et glas champagne eller en lang gåtur langs bredden, mens du opdager monumenter som Tower of London, Tower Bridge og London Eye, blandt andre.

Du kan også tage på en bådtur, hvis du beslutter dig for at tage på et krydstogt på Themsen. Det er en plan, som jeg varmt kan anbefale, fordi den vil give dig et unikt perspektiv på den britiske hovedstad, og også fra højderne.

Og hvis turen foregår om natten, vil du få en magisk og romantisk oplevelse på dækket af båden, hvor du kan nyde udsigten over Londons bygninger, der er oplyst af farvede lys.

Bestil en krydstogt på Themsen

2. Tower Bridge

Tower Bridge set fra Shard| ©american_rugbier
Tower Bridge set fra Shard| ©american_rugbier

Tower Bridge er et af Londons symboler, som du kan se fra observatoriet på The Shard, og du må ikke gå glip af et billede af den, når du sætter foden ned på jorden igen.

Med sin smukke victorianske stil og Themsen som baggrund er Tower Bridge nu en af Londons mest fotograferede turistattraktioner, selv om den oprindeligt ikke blev bygget til dekorative formål, men af rent praktiske årsager - for at forbinde de to sider af floden, da byen voksede mod øst.

Når du er færdig med at besøge The View, kan du gå ud og spise frokost i nærheden af The Shard eller udforske det indre af Tower of London, som også kan ses deroppe fra.

Book dine billetter til The Shard

3. Tower of London

Tower of London fra Shard| ©duncanh
Tower of London fra Shard| ©duncanh

En anden af de mest populære turistattraktioner, som du kan se fra The View, er Tower of London, en gammel fæstning, der har stået i næsten et årtusind og har været vidne til vigtige episoder i landets historie.

Selv hvis du kun er i London i to eller tre dage, er det et must at se, og der er så meget at se indenfor! Fra kronjuvelerne og middelalderpaladset til de volde og tårne, der udgør en del af komplekset, for blot at nævne nogle få ting - selv krager!

Du vil blive overrasket over at høre mange af de uhyggelige historier, der har fundet sted her, så vær forberedt på et besøg i Tower of London, der ikke vil efterlade dig ligeglad!

Bestil en rundvisning med billet i Tower of London

4. London Bridge

London Bridge fra The Shard| ©Matt Brown
London Bridge fra The Shard| ©Matt Brown

En anden af de broer, du kan se fra toppen af The Shard, er London Bridge, som ofte forveksles med Tower Bridge på grund af dens nærhed. De ligner dog ikke hinanden i udseende eller levetid.

London Bridge er en meget mere stram bro med en ældre historie. Den blev bygget af romerne på dette tidspunkt i det 1. århundrede e.Kr., men den har gennemgået mange ændringer og ombygninger gennem årene og har derfor ikke bevaret sin oprindelige form.

Den, der kan ses fra The View i dag, blev indviet af dronning Elizabeth II af England i 1970'erne og blev bygget efter et design af John Mowlem.

Book dine billetter til The Shard

5. Shakespeare's Globe Theatre

Shakespeare's Globe Theatre| ©Diego Delso
Shakespeare's Globe Theatre| ©Diego Delso

Hvis du kigger mod vest fra Shard-observatoriet, kan du få et glimt af Shakespeares Globe Theatre, der kan genkendes på sin runde, hvide form, som skiller sig ud fra byens grå bygninger.

Dette teater er ikke det oprindelige teater, hvor William Shakespeare opførte flere af sine mesterværker, men en kopi af det, der blev lavet i det 20. århundrede takket være kunstneren Sam Wanamakers indsats, som skaffede midler til genopbygningen.

Der spilles nu teaterstykker mellem maj og oktober, ligesom det oprindelige teater gjorde det. Hvis din rejse falder sammen med foråret i London, sommeren i London eller efteråret i London, anbefaler jeg, at du overvejer muligheden for at inkludere en teateraftenShakespeares Globe Theatre og nyde denne kunst, som den blev udført i det 16. og 17. århundrede. Det er en magisk følelse!

6. Big Ben

Big Ben set fra The Shard ved solnedgang| ©MK Feeney
Big Ben set fra The Shard ved solnedgang| ©MK Feeney

Et af de store symboler i London, som du også kan se fra The View, er Big Ben, det store ur i Houses of Parliament.

Den blevindviet i det 19. århundrede og har altid været kendetegnet ved sin punktlighed, selv under ekstreme begivenheder som f.eks. de bombardementer, som byen blev udsat for under Anden Verdenskrig, eller de ekstreme vejrforhold, som byen undertiden lider under.

Selv om udenlandske turister ikke må besøge det indre, kan du altid tage et souvenirfoto med den.

7. Paladset i Westminster

Paladset i Westminster| ©João Trindade
Paladset i Westminster| ©João Trindade

Denne bygning, der også er kendt som Houses of Parliament, er en af de smukkeste bygninger i London, som du også kan se fra observatoriet på skyskraberen The Shard.

I første halvdel af det 19. århundrede ødelagde en ødelæggende brand det palads, der havde huset parlamentet og den kongelige residens siden det 16. århundrede, og kun få dele af den oprindelige bygning overlevede, såsom klostrene og krypten i Stefanskapellet, Westminster Hall og Jewel Tower.

Det nuværende Palace of Westminster blev færdiggjort omkring midten af det 19. århundrede i en smuk victoriansk gotisk stil. Jeg anbefaler, at du benytter dig af et besøg på Westminster Abbey til at besøge det på en fælles guidet tur, for det er et arkitektonisk vidunder, og du vil kunne tage nogle fantastiske billeder.

Book dine billetter til The Shard

8. London Eye

Udsigt over London Eye fra The Shard| ©Abi Skipp
Udsigt over London Eye fra The Shard| ©Abi Skipp

Næst efter The View er London Eye det bedste sted at se Londons skyline fra oven.

Men fra skyskraberen The Shard har du mulighed for at nyde en storslået udsigt over det populære pariserhjul, som du aldrig har set det før.

Men hvis du ikke er bange for svimmelhed og er til spænding, kan du ikke forlade byen uden også at køre med London Eye, da det vil fuldende din udsigt over London fra oven - for ikke at nævne, at du kan tage nogle fantastiske billeder!

Og hvis du efter at have set London fra højderne på The View ønsker at fuldende oplevelsen og se den britiske hovedstads skyline fra et udsigtspunkt ved floden, så tag et kig på post London Eye and Thames cruise, for det vil være den perfekte kombination for at nyde denne del af byen fuldt ud.

Book dine billetter til The Shard

9. HMS Belfast

På udkig efter The Shard| ©Martin Pettitt
På udkig efter The Shard| ©Martin Pettitt

Fra The View kan du også se silhuetten af HMS Belfast, et museumsskib fra den britiske Royal Navy, der ligger for anker på bredden af Themsen, og som engang var et destroyer-skib, der deltog i adskillige flådeoperationer under Anden Verdenskrig og Koreakrigen.

Det er imponerende at se HMS Belfast udefra, men hvis du har tid, efter du er kommet ned fra skyskraberen The Shard, anbefaler jeg, at du besøger skibet, for det er fantastisk at se et skib som dette indefra.

Under rundvisningen kan du ikke kun se forskellige udstillinger, der viser, hvordan livet var på åbent hav, men den mest underholdende del er besøget i nogle af skibets rum, hvor sømændene og soldaterne tilbragte det meste af deres tid: sømændenes og kaptajnens kahytter, infirmeriet, kabyssen, lastrummet og kontrolrummet, blandt andre.

10. Tate Modern Museum

Tate Modern Museum i London| ©Eric Titcombe
Tate Modern Museum i London| ©Eric Titcombe

Et andet af de steder, du kan se fra The View, er Tate Modern Museum i London, eller med andre ord det britiske National Museum of Modern Art.

Du kan nemt identificere den, fordi den ligger i en meget speciel bygning i Bankside Power Station. Efter adskillige renoveringer åbnede det i 2000 som et moderne kunstgalleri, og sandheden er, at den oprindelige struktur i høj grad passer til museets tema.

Herinde finder du en af de mest komplette permanente samlinger af moderne kunst i verden med værker af berømte kunstnere som Salvador Dalí, Pablo Picasso, Andy Warhol og Edvard Munch, for blot at nævne nogle få, men der er også midlertidige udstillinger af moderne kunst, der har til formål at vise unge kunstneres talenter frem.

Hvis du kan lide denne type kunst, anbefaler jeg, at du sætter tid af til at besøge Tate Modern Museum på din rejse.

Samlingerne er en vidunderlig oplevelse, og det bedste af det hele er, at adgangen til museet normalt er gratis. Du skal normalt kun købe en billet for at komme ind til de midlertidige udstillinger, men det er det hele værd.

Book dine billetter til The Shard