Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London i november: tips og anbefalinger til at gøre din tur uforglemmelig

Har du originale planer for, hvad du skal lave i London i november? Så tag disse ideer til dig, og få en god oplevelse!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minutters læst

London i november: tips og anbefalinger til at gøre din tur uforglemmelig

Udsigt fra Millennium Bridge | Vista de Londres ©Pixabay

I november bliver nætterne længere og dagene koldere. Det er en god tid til flere indendørs kulturelle aktiviteter, men når det er muligt, skal du udnytte de solrige dage til at nyde naturen. Vil du vide, hvad november har at byde på i London? Læs videre!

1. Rejs tilbage i tiden med en tur til Stonehenge

Stonehenge|©denhamgreen
Stonehenge|©denhamgreen

Hvis du er fan af Outlander eller elsker historie, må du ikke gå glip af en tur til Stonehenge og se de megalitiske ruiner i Salisbury. Og november er en fantastisk måned at gøre det i, da landskabet omkring monumentet er spektakulært.

Med denne tur behøver du ikke at bekymre dig om, hvordan du kommer derhen, da transport i bus med aircondition fra London er inkluderet. Og du går ikke glip af noget takket være audioguiden og indgangen til besøgscentret. Du skal dog vide, at for at bevare monumentet har det i et stykke tid været forbudt at røre ved stenene, og det er ikke tilladt at komme ind i cirklen, undtagen ved sommer- og vintersolhverv.

På denne seks en halv times oplevelse kan du også nyde en typisk menu, der giver dig mulighed for at fordybe dig i den lokale gastronomi.

Book en tur til Stonehenge

2. Tag en tur til Cotswolds

Cottages i Cotswolds|©Magda Vrabetz
Cottages i Cotswolds|©Magda Vrabetz

En anden god måde at udforske det engelske landskab på er med en tur til Cotswolds, og november er det perfekte tidspunkt, da det ikke er så overfyldt som på andre tidspunkter af året.

Med en professionel guide kan du lære om historien i middelalderlandsbyer som Burford og Bibury og opdage landskabets skønhed.

  • Burford er en velbevaret historisk middelalderby, kendt som "Porten til Cotswolds", med historiske bygninger, der er over 500 år gamle.
  • Bibury er kendt som den smukkeste landsby i England. Blandt højdepunkterne er den ikoniske Arlington Row, som er præget af vævernes hytter.

På denne tur, som varer ca. 10 timer, kan du desuden stoppe og spise frokost i Bourton-on-the-Water. Det er populært kendt som "Cotswolds' Venedig", og det er et fantastisk sted at slentre langs floden og krydse broerne.

Book en tur til Cotswolds

3. Besøg Londons bedste museer

Naturhistorisk museum|©Lorenzo Ferrero
Naturhistorisk museum|©Lorenzo Ferrero

Min yndlingsting på denne tid af året er at besøge et af byens museer, for hvis vejret er lidt køligt, kan man søge ly. Der er en bred vifte af tilbud. Der er forslag til elskere af maleri, skulptur, oldtidshistorie, videnskab... Hvis der er én ting, London har, så er det noget for enhver smag.

Jeg hyggede mig virkelig på British Museum. Men jeg fik ikke fuldt udbytte af det, før jeg besluttede mig for at tage på en guidet tur. Det har så stor en samling, at det er svært at få mest muligt ud af besøget, hvis man tager af sted på egen hånd.

Hvis du derimod tager afsted med familien og gerne vil have et godt grin, anbefaler jeg, at du booker billetter til Madame Tussauds voksmuseum i London. Her er nogle andre muligheder for guidede ture:

Book en guidet tur på Natural History Museum

4. Oplev passionen for fodbold i London

Tom fodboldbane|©fer_lorente
Tom fodboldbane|©fer_lorente

Lige siden England opfandt fodbolden, har sporten bragt stor glæde over hele verden. Men her dyrkes den med en særlig passion og er en af de mest spændende oplevelser, du kan opleve i London i november.

Der er flere London-hold, der spiller i Premier League (Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham og Crystal Palace), så du har masser af muligheder for at se en god fodboldkamp under dit ophold i London.

Men hvis du ikke kan få plads til en kamp i din kalender, er der andre muligheder for at opleve engelsk fodbold og dens historie, og det er at besøge museerne på nogle af disse holds stadioner, f.eks:

Dare Skywalk-oplevelsen på Tottenham Hotspur Stadium

Tottenham Hotspur Stadium giver også mulighed for at klatre op til toppen af stadion og krone den gyldne hane, klubbens emblem. Med klatreoplevelsen The Dare Skywalk, der leveres med fuldt sikkerhedsudstyr, kan du stå 50 meter over jorden og se det imponerende stadion fra toppen samt det spektakulære 360-graders panorama over City of London.

Book en rundvisning på Wembley Stadium

5. Besøg Londons fotoshow

Rundvisning på London Photo Show| ©Anna Kunts
Rundvisning på London Photo Show| ©Anna Kunts

Hvis du er fotoentusiast og i løbet af din London-ferie i november har lyst til en pause fra det sædvanlige museumscirkus i London, kan jeg anbefale et besøg på London Photo Show (11.-14. november), hvor fotografer fra hele verden mødes for at dele og sælge deres arbejde samt deltage i interessante workshops og foredrag om branchen.

Et besøg på London Photo Show vil helt sikkert introducere dig til nye fotografiske stilarter, og en tur til London er en fremragende mulighed for at slippe din kreativitet løs. Det er en by, hvor der altid er noget interessant at se ud over de sædvanlige turistattraktioner. Charmerende steder, der vil gøre hele forskellen i dine fotografier.

Så hvis du brænder for at fotografere, kan du få mest muligt ud af din hobby med en guidet fototur i London, som vil vise dig de mest interessante og ukendte sider af den britiske hovedstad. Du vil blive ledsaget af en lokal guide, som vil hjælpe dig med at indfange byen, ikke med en turists øjne, men med en londoners, og give dig nogle fototips, så du kan lave et blændende souveniralbum.

Book en fototur i London

6. Se bilerne på Regent Street Motor Show

Regent Street Motor Show i London|©mangopulp2008
Regent Street Motor Show i London|©mangopulp2008

Når du slentrer gennem det centrale London i november, falder du måske over Regent Street Motor Show i begyndelsen af måneden, et af de største gratis bilshows i landet. Uanset om du er motorentusiast eller ej, er det altid en fornøjelse at gå ned ad Regent Street uden trafik, og lad os bare se det i øjnene, de udstillede køretøjer er forrygende - du vil ikke kunne lade være med at tage billeder af dem!

Der er nogle iøjnefaldende hundrede år gamle stykker, næsten lige så meget som de venlige chauffører i tidstypisk kostume, der ledsager dem. Men de er ikke de eneste - Regent Street Motor Show fremviser også sportsvogne og motorcykler af nyere dato.

Hvis du er fan af bilkørsel, vil du måske tage en tur rundt i London i en klassisk bil som en Mini Cooper. På denne 4-timers private tur bliver du kørt rundt til byens hovedattraktioner, mens en professionel guide fortæller dig historien om hver af seværdighederne.

Book en klassisk Mini Cooper-tur i London

7. Deltag i Bonfire Night

En himmel fuld af fyrværkeri| ©Designecologist
En himmel fuld af fyrværkeri| ©Designecologist

Omkring den 5. november fejrer London Bonfire Night, en festival til minde om den nat, hvor den katolske revolutionære Guy Fawkes deltog i Gunpowder Plot i 1605 i et forsøg på at dræbe kong James I, som var imod at give katolikkerne i kongeriget en vis religiøs tolerance.

Under begivenheden tændes der bål, hvor dukker, der repræsenterer Fawkes, brændes af, mens himlen fyldes med farverigt fyrværkeri. Det er et skue, der helt sikkert vil imponere, hvis du aldrig har set det før.

Nogle af de steder, du kan tage hen for at se bålaftenen, er bl.a. Wimbledon Park, Morden Park eller Battersea Park. Der vil også være musikarrangementer, familieaktiviteter og masser af mad og drikke til at holde dig underholdt.

Book en cykeltur i Londons parker og haver

8. Fejr 'Thanksgiving' i London

Fejring af Thanksgiving| ©Askar Abayev
Fejring af Thanksgiving| ©Askar Abayev

Hvis du aldrig har haft mulighed for at fejre 'Thanksgiving' før , er din rejse til London måske et godt tidspunkt at lade dig rive med og praktisere denne århundredgamle amerikanske skik på britisk jord.

Det fejres også der, og med stil! Mange restauranter i byen er pyntet op med typiske efterårsdekorationer og tilbereder saftige menuer med stegt kalkun og græskartærte som de absolutte stjerner.

Der er et stort udvalg af mad i London, både hvad angår smag og pris. Hvis du har lyst til at fejre 'Thanksgiving' på din rejse til London i november og forkæle dig selv med et festmåltid, så tag et kig på de følgende indlæg for at få ideer til, hvor du kan spise:

9. Tag en spadseretur rundt på de første julemarkeder

På vintermarkedet i Southbank Centre| ©Pete Woodhead
På vintermarkedet i Southbank Centre| ©Pete Woodhead

Næsten en måned før jul er London pyntet op med lys, dekorationer og markeder for at få londonere og turister i julestemning.

Byen ser smuk ud i november. I begyndelsen af måneden er mange af juledekorationerne oplyst (Regent Street, Covent Garden, Carnaby Street og Marylebone Village), og flere julemarkeder er sat op, hvilket giver landskabet i den britiske hovedstad en intim og speciel atmosfære.

Hvis du vil forkæle dig selv med en unik souvenir og smage på et væld af julelækkerier ledsaget af et glas gløgg, må du ikke gå glip af South Banks julemarked, Winter Wonderland, Christmas by the River, Leicester Square, Selfridges julemarked eller Kingston julemarked, blandt andre. Du vil få dit livs oplevelse!

10. Nyd den bedste jazzmusik på EFG London Jazz Festival

Person, der spiller jazz| ©Víctor Freitas
Person, der spiller jazz| ©Víctor Freitas

Hvis du er interesseret i historien og kulturen omkring jazz, er dit besøg i London i november en god mulighed for at deltage i EFG London Jazz Festival, en begivenhed, der siden 1970 har samlet nye talenter og internationalt anerkendte kunstnere til en elektrificerende aften med live jazzmusik.

Jeg anbefaler, at du tager et kig på festivalens hjemmeside for at tjekke de kunstnere, der optræder hvert år, og datoerne for koncerterne. Skynd dig at booke dine billetter, for de bliver udsolgt på et øjeblik!

11. Få støvlerne på til Taste of London festival

På madfestivalen Taste i London| ©Gary Bembridge
På madfestivalen Taste i London| ©Gary Bembridge

Hvis du er en af de rejsende, der elsker at prøve nye kulinariske lækkerier, skal du sætte kryds i kalenderen under din rejse til London i november for Taste of London food festival, en flerdages begivenhed i Regent's Park, der samler nogle af byens mest berømte kokke.

For at komme ind på festivalen skal du betale en entré, men det er det hele værd, for du får mulighed for at nyde et væld af nye gourmettilbud fra populære restauranter som Cin Cin, Toastie Toastie, Anju og Country Fire Chicken for blot at nævne nogle få.

Du kan også deltage i vinsmagninger og workshops for at lære, hvordan nogle retter tilberedes, og endda lytte til musik spillet af en DJ i Taste of Londons VIP Lounge. Og hvis du stadig har lyst til at fortsætte med at nyde den bedste britiske mad, anbefaler jeg, at du tager med på en madtur gennem Londons gader. God plan!

12. Oplev Diwali-festivalen i London

Diwali i London|©Analucía Rodríguez Dávila
Diwali i London|©Analucía Rodríguez Dávila

London er en kosmopolitisk by, hvor et væld af kulturer fra alle verdenshjørner lever side om side. I november måned finder lysfesten eller Diwali sted, årets vigtigste fest i Indien, som hinduerne også fejrer i den britiske hovedstad.

En tid, hvor man fejrer det godes sejr over det onde og lysets sejr over mørket. I løbet af de fem dage, Diwali varer, tændes et væld af lerlamper for at symbolisere det lys, der beskytter hver familie mod mørket, og der arrangeres også et stort antal aktiviteter for at fejre denne vigtige dato i kalenderen.

Hvis din rejse til London i november falder sammen med Diwali, skal du ikke tøve og komme til denne unikke religiøse festival med den bedste indiske mad, Bollywood-klassikere eller fyrværkerishowet i Byron Park i Harrow.

13. Oplev en magisk aften med musik og levende lys

Det bedste fra Bond-koncerten| ©The Best of Bond
Det bedste fra Bond-koncerten| ©The Best of Bond

Du har sikkert masser af ting at lave i løbet af dagen på din rejse til London, men aftenen er også et godt tidspunkt at komme ud og hygge sig på.

Hvad med at gå til en livekoncert i stearinlysenes skær? Det er en romantisk oplevelse, især hvis du besøger London som et par.

I hele november måned er der mange koncerter med nogle af de største komponister i historien- bemærk nogle af de bedste!

  • The Best of Bond i Butcher's Hall.
  • Vivaldis fire årstider i Freemasons' Hall.
  • John Williams' bedste værker i Butchers' Hall.
  • Måneskinssonate-koncert i St. James' Church.
  • Detbedste af magiske filmsoundtracks i Butchers' Hall.

Hvad er temperaturen i november i London?

London Eye fra lang afstand| ©Martie Swart
London Eye fra lang afstand| ©Martie Swart

Hvis du overvejer at rejse til London i november, skal du ikke tøve, for efteråret er et godt tidspunkt at besøge byen på, selv om temperaturerne begynder at falde. Termometrene svæver omkring 12ºC maksimum og 7ºC minimum.

I denne måned er dagene og nætterne kølige, selv om der af og til kommer en solskinsdag med behagelige temperaturer. På den anden side begynder regnen at falde efter sommeren, og skyerne lægger sig på himlen. Der er færre timer med dagslys, hvilket kan påvirke udendørsaktiviteter.

I november er morgentåge også almindeligt, men som timerne går, forsvinder den. Husk dette, hvis du planlægger at se visse attraktioner som London Eye eller The Shard om morgenen.

Book en cykeltur i London

Hvad er trængslen og priserne i november?

Betaling for shopping| ©David Dvořáček
Betaling for shopping| ©David Dvořáček

November er et godt tidspunkt at besøge London på, men afhængigt af de to uger kan både besøgstal og priser variere, fordi julen nærmer sig, og i denne måned begynder julelysene, skøjtebanerne og julemarkederne at blive sat op for at skabe en bedre stemning.

I de første to uger af november er besøg stallet således lavere, hvilket betyder, at de største turistattraktioner i byen er mindre overfyldte, og der er færre køer for at komme ind. Desuden er priserne noget billigere sammenlignet med julen.

Tingene ændrer sig dog i løbet af anden halvdel af november. Når julen nærmer sig , beslutter flere og flere rejsende sig for at tage til London, da byen allerede er pyntet op med vinterdekorationer, og gaderne og butikkerne ser spektakulære ud. Det betyder en lille prisstigning og køer for at komme ind til de forskellige seværdigheder, så husk det, når du planlægger din ferie!

Book en sightseeingbus og et krydstogt på Themsen

Hvad skal jeg pakke til London i november?

Pakning af din kuffert| ©Timur Weber
Pakning af din kuffert| ©Timur Weber

I november er vejret generelt koldt. Selvom der kan komme en solskinsdag, er vinteren lige om hjørnet, og på dette tidspunkt i efteråret er dagene og nætterne kølige. For at bekæmpe de kolde temperaturer er det bedst at pakke flere lag varmt tøj i din kuffert.

På den måde kan du tage tøj af og på, alt efter om du er indendørs eller udendørs, hvor temperaturen er omskiftelig. Det er den nemmeste og mest behagelige måde at klæde sig på i London på denne tid af året. Tag også et par handsker eller en hue med til de køligere dage.

November repræsenterer de sidste dage af efteråret. Himlen kan blive mere skyet, og der kan komme nogle byger. Fugtigheden stiger, så det er også en god idé at pakke en paraply.

Book en Big Bus sightseeingbus i London