Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste tidspunkt at tage til London

Hvis du er sikker på, at London skal være destinationen for din næste ferie, er det eneste, der mangler, at du beslutter dig for, hvornår på året du vil rejse dertil. Lad os se, hvilke muligheder der er!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

Bedste tidspunkt at tage til London

St. Paul's Cathedral | ©Daniel Roe

Afhængigt af hvornår du skal på ferie, og hvad du har planer om at lave, er klimaet på destinationen noget, du skal overveje, når du planlægger de længe ventede fridage. I London er klimaet oceanisk med kølige somre, kolde vintre og betydelig nedbør fordelt over hele året.

Men hvad er den bedste årstid at rejse til London på? Bare rolig! I dette indlæg tager vi fat på dette spørgsmål, så du kan få en idé om, hvad du kan forvente i byen på de forskellige årstider, så du kan vælge den årstid, der passer bedst til alt det, du gerne vil se og lave i den britiske hovedstad.

1. Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til London?

London Bridge fra The Shard| ©Matt Brown
London Bridge fra The Shard| ©Matt Brown

Hvis vi foretager en vurdering ud fra et økonomisk og klimatisk synspunkt, er det bedste tidspunkt at rejse til London forårs- og efterårssæsonen, fordi temperaturerne er behagelige, der er færre turister i byen, og priserne, selv om de er dyre, er en smule modererede.

Der er en mærkelig ting ved London i forhold til andre europæiske byer: Som den mest besøgte by på kontinentet kan man sige, at London lever i en slags kontinuerlig højsæson, fordi priserne normalt er høje. Det er især tydeligt i julen og om sommeren, når vejret er bedre i den britiske hovedstad, og der er en lavine af turister.

Hvis du ikke har en bestemt dato for dit besøg i London endnu, er det efter min mening bedst at rejse til London om foråret**(april og maj**) og om efteråret**(september og oktober**). Temperaturerne er milde, der er mange solskinstimer, og du kan finde bedre priser end på andre tidspunkter af året.

Under alle omstændigheder er det altid en god idé at tjekke de gennemsnitlige temperaturer i London, når du planlægger din rejse, så du kan vælge de rigtige aktiviteter under dit ophold og det rigtige tøj at pakke til din rejse.

Book de bedste ture i London

2. London om foråret

På krydstogt på Themsen| ©Andy Roberts
På krydstogt på Themsen| ©Andy Roberts

Selv om det på den nordlige halvkugle er forår fra marts og frem, er denne måned i London næsten ikke anderledes end vinteren, og det er i april og maj måned i London, at årstidsskiftet er mest mærkbart. Temperaturerne bliver lidt mildere end om vinteren, og dagene får gradvist flere timer med dagslys.

Hvad angår regn, er der ofte regn, men det er ikke overraskende i London på denne tid af året. Der er mange skyer i den britiske hovedstad, og det kan regne i mindst halvdelen af månedens dage. Så når solen skinner, går Londonerne på gaden for at deltage i alle mulige udendørs aktiviteter.

Det er et godt tidspunkt at tage på et krydstogt på Themsen, tage på en guidet rundtur i London, kigge rundt på gademarkederne efter en særlig souvenir eller tage på picnic i en af byens parker og haver.

Book et krydstogt på Themsen

Forårets turistmængder

En af fordelene ved at besøge London om foråret er, at der er færre turister end om sommeren, og selv om gaderne er overfyldte, er folkemængden ikke så stor, så du kan besøge Londons monumenter og museer i ro og mag.

Med undtagelse af påsken er priserne i London heller ikke steget så voldsomt som om sommeren, da det ikke er højsæson, og du kan finde nogle interessante tilbud på overnatning i centrum. Det er det perfekte område til at komme rundt i byen med offentlig transport, især hvis du kan lide at tage Londons undergrundsbane.

I dette andet indlæg kan du læse, hvad du kan se og lave i London i foråret.

3. London om efteråret

Efterår i Waterloo Gardens| ©carlfbagge
Efterår i Waterloo Gardens| ©carlfbagge

Sammen med foråret er efteråret (september i London og oktober i London) et andet godt tidspunkt at rejse til London.

Temperaturerne er stadig behagelige om dagen, men uden den typiske sommervarme. Men efterhånden som sæsonen skrider frem, bliver nætterne køligere og følelsen af fugtighed stiger, og det samme gør nedbøren. Husk det, når du pakker din kuffert!

Om efteråret udnytter Londonerne de dage, hvor vejret er godt, til at nyde en drink på en terrasse, dyrke sport eller gå en tur i den britiske hovedstads parker. Når bladene skifter i denne årstid, er der et væld af farver i byens haver, og naturen ser smuk ud. London lyser også i et særligt lys, hvilket er perfekt til en fototur i parker og gader.

Dagene bliver dog kortere, og det bliver tidligere mørkt, så hvis du har planer om at lave udendørs aktiviteter under dit ophold, skal du huske at planlægge i god tid.

Book de bedste ture i London

London om efteråret

Ligesom om foråret er London mindre overfyldt om efteråret end om sommeren, hvilket betyder, at der er færre køer ved hovedstadens største attraktioner, og at du kan nyde en afslappet sightseeing uden trængsel. Det betyder, at der er færre køer for at komme ind til hovedstadens største seværdigheder, og du kan nyde en afslappet sightseeing uden trængsel - hvilket er en sand fornøjelse!

Når den nye sæson begynder, falder priserne også, og det er lettere at finde gode tilbud på overnatning og flyrejser til lidt færre penge.

Det er også et godt tidspunkt at rejse til byen på, da der er masser af arrangementer i gang, f.eks. Underbelly Festival på Southbank ved Themsens bred, Oktoberfest og Illuminature-festivalen.

I dette andet indlæg kan du læse, hvad du kan se og lave i London om efteråret.

4. London om sommeren

Nyd midsommersolhverv| ©Stonehenge Stone Circle
Nyd midsommersolhverv| ©Stonehenge Stone Circle

Månederne juni, juli og august er højsæson i London, da de er sammenfaldende med årets varmeste temperaturer og ferieperioden.

Vejret på denne tid af året er ideelt til rejser til den britiske hovedstad, fordi temperaturen sjældent overstiger 25ºC, dagene er længere, og det er den årstid med mindst nedbør. Du skal dog ikke være overmodig, for det typiske sommervejr kan pludselig opstå, hvilket kan afkøle luften og give dig kuldegysninger, så pak altid en paraply og en tynd trøje med i rygsækken!

Om sommeren kan du udnytte det længere dagslys til at tage en tur fra London til de smukke omgivelser (f.eks. for at se sommersolhverv ved Stonehenge), få et indblik i Buckingham Palace, når den kongelige familie holder ferie, se solnedgangen over en drink på en tagterrasse, udforske Londons mest charmerende hemmelige steder eller nyde den bedste sommerbiograf under åben himmel.

Book en hemmelig rundvisning i Londons kvarterer

London om sommeren

Sommeren er højsæson for turister i London. Det betyder, at gaderne er fyldt med turister, hotellerne er næsten fuldt bookede, og priserne stiger.

Hvis du ønsker at besøge London i denne sæson, er mit råd at bestille fly og overnatning tidligt for at få de bedste priser, da priserne stiger voldsomt - og det samme gælder for billetter til de attraktioner, du ønsker at se, da der hurtigt bliver udsolgt!

Selv om det er en travlere periode for turister, er det værd at besøge London om sommeren, da der er masser af atmosfære i gaderne og begivenheder som Taste Of London-madfestivalen, Notting Hill Carnival og musikfestivalen Wireless Festival.

I dette andet indlæg kan du læse, hvad du kan se og lave i London om sommeren.

5. London om vinteren

Nyd skøjteløb| ©Ungry Young Man
Nyd skøjteløb| ©Ungry Young Man

Med undtagelse af julen i London er vinteren ikke den bedste tid til at rejse til London, fordi termometrene begynder at falde betydeligt, og det bliver iskoldt. Temperaturen ligger omkring 5 °C og kan endda falde yderligere, og der kan let forekomme frost, især i januar i London og februar i London.

Om dagen er der kun få timer med dagslys, fordi det bliver mørkt meget tidligt. Læg dertil Themsens tåge, overskyet vejr og hyppige regnskyl, og det er mindre sandsynligt, at du vil være i stand til at planlægge i forvejen og vil tilbringe så lidt tid som muligt udendørs.

Men det betyder ikke, at du ikke kan holde dig selv beskæftiget med at gøre ting. Hvis vejret ikke er godt, kan du altid lave indendørs aktiviteter, f.eks. besøge Harry Potter Studios Park, se en West End-musical eller et af byens museer eller tage på en traditionel afternoon tea.

Bestil billetter til Harry Potter Park

Turistsæsonen om vinteren

Det kan være et godt tidspunkt at tage til London i januar og februar, hvis du ikke har noget imod kulde, og hvis du ønsker at spare på budgettet, da priserne falder en smule, og du kan finde gode transport- og overnatningsmuligheder.

Men hvis du ikke kan tåle koldt vejr, er det bedst at vente til foråret, selv om det er lav turistsæson, og der er færre mennesker i byen.

Priserne stiger omkring december i London i tiden op til jul, da London er smuk i juletiden og tiltrækker mange besøgende.

Fra midten af november og frem er London fyldt med julefestivaler, isbaner, madmarkeder og masser af andre overraskelser - hvis du får chancen, kan jeg varmt anbefale et besøg!

Hvis din rejse falder sammen med nytårsaften, kan du desuden opleve, hvordan nytårsaften fejres der, og se det vidunderlige fyrværkeriLondon Eye.

I dette andet indlæg kan du læse, hvad du kan se og lave i London om vinteren.

Vi sammenligner de forskellige årstider for besøg i London i tabellen nedenfor

 • Forår
 • Milde temperaturer
 • Regelmæssig nedbør
 • Mellem sæson
 • Travle turistattraktioner
 • Sommer
 • Behagelige temperaturer
 • Lejlighedsvis regn
 • Højsæson
 • Travle turistattraktioner
 • Efterår
 • Milde temperaturer
 • Hyppig nedbør
 • Mellem sæson
 • Mindre overfyldte turistattraktioner
 • Vinter
 • Kolde temperaturer
 • Kraftig nedbør
 • Lavsæson
 • Turistattraktioner er ikke særlig overfyldte