London i september: alt det du har brug for at vide

September er en god måned at rejse til London - vil du vide, hvad du kan lave under dit ophold?

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

London i september: alt det du har brug for at vide

Venner i London med Tower Bridge i baggrunden | ©Lucas Peng

London i september kan nydes til fulde, men på en anden måde. Sommeren synger på sidste vers, men det er stadig varmt nok til at lave udendørs planer, og desuden er der ikke så mange turister i byen i denne måned, så du kan besøge den mere roligt.

Vil du vide alt, hvad du kan lave i London i september? Læs videre!

1. Se Shakespeares berømte teater

Shakespeares Globe-teater| ©Diego Delso
Shakespeares Globe-teater| ©Diego Delso

Hvis du elsker teater, er en af de sjoveste ting at lave i London at besøge Shakespeare's Globe Theatre eller The Globe, som alle kender det i byen. Det er en moderne kopi af den bygning, som William Shakespeares kunstneriske selskab byggede i det 16. århundrede for at opføre dette litterære genis værker.

Som det oprindelige teater gjorde dengang, opfører det kun stykker mellem maj og oktober, så hvis du er i London i september, må du ikke gå glip af chancen for at se et ikonisk London-sted som dette, enten ved at overvære en forestilling eller deltage i en guidet tur inde i The Globe for at opdage, hvordan teatret var i den elizabethanske æra.

Hvor ligger The Globe?

Det ligger tæt på Millennium Bridge og Tate Modern, og med sin hvide farve og afrundede udseende vil du hurtigt se, at det skiller sig ud fra de omkringliggende bygninger, og at det ikke bare er endnu et teater som dem, du kan finde i West End.

Book en rundtur i London

2. Udforsk Themsen med Totally Thames Festival

Themsen| ©MJ Tangonan
Themsen| ©MJ Tangonan

Sommeren i London slutter med stil med Totally Thames-festivalen, en kæmpe begivenhed i september, som omfatter mange aktiviteter i forskellige dele af det centrale London med den berømte flod, der løber gennem byen, som hovedattraktion.

Der er sammensat et omfattende program af kulturelle aktiviteter omkring Themsen, fra gadekunst og mad- og håndværksmarkeder til familieworkshops, koncerter og fyrværkeri.

Da der er gratis adgang til Totally Thames-festivalen, er denne begivenhed det perfekte supplement til en gåtur langs Themsen på din rejse til London. Du lærer om et af byens ikoniske vartegn på en sjov måde! Og selvfølgelig ville jeg supplere denne aktivitet med et krydstogt på Themsen for fuldt ud at nyde floden og det fantastiske London-vejr, som september stadig bringer.

Book et krydstogt på Themsen

3. Udflugt til udkanten af London: Stonehenge og Bath

Stonehenges efterårsjævndøgn| ©Stonehenge Stone Circle
Stonehenges efterårsjævndøgn| ©Stonehenge Stone Circle

Hvis du skal være i byen i mindst en uge, kan du udnytte, at vejret i London i september stadig er godt og ikke for koldt, og en af de vigtigste ting at gøre under dit ophold er en tur til Stonehenge og Bath, to meget forskellige steder i den britiske hovedstad, som vil fuldende din rejse.

Da begge steder ligger tæt på London, er den bedste måde at besøge dem på at booke en organiseret heldagsudflugt til Stonehenge og Bath med bus. Efter min mening er det den mest bekvemme løsning, da du ikke behøver at bekymre dig om at planlægge al logistikken på turen selv. Du får det hele gjort, og du skal bare give dig hen og virkelig nyde turen.

Disse typer ture ud af byen er gode til at få mest muligt ud af din rejse til London, da de giver dig mulighed for at udforske andre fantastiske steder i landet på kort tid og tilføje nye oplevelser i løbet af din ferie.

Book en tur til Stonehenge og Bath

4. Gå ikke glip af West End-musicals

Paladset i Westminster| ©Andrew and Annemarie
Paladset i Westminster| ©Andrew and Annemarie

West End er den vestlige del af London. Det er et sted, hvor en del af byens elite bor, og hvor du kan finde Abbey og Palace of Westminster. Det betragtes også som det europæiske mekka for musicals. Hvis amerikanerne har Broadway, har briterne West End. Og september er faktisk den måned, hvor musicals begynder at genopstå efter sommerferien.

Hvis du kan lide denne genre, må du ikke gå glip af de mest legendariske teatre i området, såsom Her Majesty's Theatre, Lyceum Theatre eller Apollo Theatre, for at glæde dig over de spektakulære musicals, der finder sted i dem. The Phantom of the Opera, The Book of Mormon, Løvernes Konge eller Moulin Rouge er blot nogle af de utrolige forestillinger, du kan opleve.

Book din billet til en West End-musical

5. Kryds London Bridge ledsaget af en flok får

Tower Bridge| ©Charles Postiaux
Tower Bridge| ©Charles Postiaux

I middelalderen plejede hyrder at krydse London Bridge med deres fåreflokke for at nå ind til byen og sælge dem på markedet. Denne praksis fortsatte i flere århundreder, indtil moderniteten ikke levnede plads til denne skik, og den til sidst blev udryddet.

I de senere år er traditionen med at krydse London Bridge med en flok får dog blevet genoplivet, og det er en af de mest kuriøse ting, du kan se i London i september, hvis du går rundt i området.

Hvis du vil deltage i showet i detaljer, skal du dog have en billet fra organisationens hjemmeside. Hvis du går glip af det, kan du altid krydse det alligevel og beundre den smukke struktur. Du kan endda få en billet til Tower Bridge for at få adgang til glasgangbroen og se Themsen fra 42 meters højde.

6. Hav det sjovt på Underbelly Festival på Southbank

Nyd Underbelly Festival| ©Underbelly Festival
Nyd Underbelly Festival| ©Underbelly Festival

Underbelly Festival, der ligger på Themsens bred mellem Royal Festival Hall og London Eye, er en af årets mest ventede kulturbegivenheder.

Hvis du ikke er fan af traditionelt teater, er denne festival lige noget for dig. Der er masser af liveshows som kabaret, cirkus og musik på scenen, men der er også masser af madboder, hvor du kan nyde alle mulige lækre snacks og småretter, mens du nyder stemningen.

Der er også shows for børnene, så det er et godt sted til en afslappet familietur - I vil få det sjovt!

Book en rundtur i London

7. Besøg Storbritanniens første flydende biograf nogensinde

Biograf på vandet| ©Openaire Float-In Cinema
Biograf på vandet| ©Openaire Float-In Cinema

Med septembertemperaturer, der stadig er varme nok til at tilbringe tid udendørs, er en af de sjoveste ting at gøre under dit ophold at deltage i byens første flydende bi ograf i Paddington Basin.

Før filmen starter, har du tid til at hoppe på en båd for at sejle rundt på vandet i Little Venice og udforske området. Når båden er fortøjet ved molen, kan du vælge at se filmen fra vandet eller på en af liggestolene på bredden af stedet.

Det bliver ikke mere romantisk end at spise popcorn, mens man ser en film i så unikke omgivelser. Er du klar til Openaire Float-In Cinema?

Book en tur til London

8. Gå på tilbudsjagt på Walthamstow Flea Market

Walthamstow loppemarked| ©Joe Mackertich
Walthamstow loppemarked| ©Joe Mackertich

Hvis du elsker at dykke ned i loppemarkeder for at finde unikke ting og gode tilbud, må du ikke gå glip af Walthamstow Flea Market. Hvilken bedre måde at tilbringe en eftermiddag i september på end at vandre rundt mellem boderne på dette vintage loppemarked?

Det er arrangeret af Trumans' Social Club, Storbritanniens største bryggeri, og for kun 1 pund kan du få en god oplevelse med at kigge på markedets varer, herunder antikke møbler, retro tøj og smykker, dekorative genstande og andre kuriositeter.

Og hvad ville en begivenhed som denne være uden musik, øl og street food? På Walthamstow Flea Market kan du danse og nippe til lidt af hvert- du går derfra med fyldte tasker og mætte maver!

9. Nyd de nyeste trends på London Fashion Week

Londons modeshow| ©Isabel Infantes
Londons modeshow| ©Isabel Infantes

London er en af verdens modehovedstæder, og i september måned fejrer byen sin populære modeuge, hvor etablerede designere og nye talenter mødes for at præsentere deres forslag.

Hvis du elsker denne verden, må du ikke glemme at sætte tid af i kalenderen til at deltage i et af de arrangementer, der er åbne for offentligheden, og som arrangeres af London Fashion Week. Der kan du se de nyeste trends, gå til catwalk-shows og nyde en masse shows, mens du mingler med de sejeste mennesker i den britiske hovedstad.

Kan du lide ideen? Så anbefaler jeg, at du tager et kig på London Fashion Weeks hjemmeside for at finde ud af, hvad der er nyt, og få mest muligt ud af det.

10. Oplev Londons unikke bygninger på Open House Festival

Indgangen til Downing Street 10| ©Tom Robinson
Indgangen til Downing Street 10| ©Tom Robinson

Hvis du rejser til London i september, er det en glimrende mulighed for at deltage i Open House Festival, en begivenhed, hvor flere bygninger i den britiske hovedstad, som normalt er lukket for turister, åbner deres døre for offentligheden, så de kan besøge dem.

Det gælder bl.a. 10 Downing Street, rådhuset og St Bartholemew's Hospital.

festivalens hjemmeside kan du finde den fulde liste over bygninger, der er en del af initiativet, og hvis du vil opdage flere nysgerrige steder i byen, kan du tage et kig på indlægget 10 hemmelige steder i London. Gør dit kamera klar, for de vil ikke efterlade dig ligeglad!

11. Fang skønheden i Hyde Park med dit kamera!

Hyde Park| ©Alberto Aguilera
Hyde Park| ©Alberto Aguilera

Et af mine yndlingssteder at besøge i London i september, når vejret stadig er godt, er Hyde Park, en af de kongelige parker i den britiske hovedstad.

Hvis du har lyst til at koble af et øjeblik fra trængslen og menneskemængden i Londons gader, er det bedste, du kan gøre, at udnytte en solskinsdag i din ferie til at besøge den største park i byens centrum.

I de sidste dage af september, når træernes løv begynder at skifte farve, er det det perfekte tidspunkt at tage en fotografisk rute gennem parken og fange al vegetationens skønhed og dens nuancer med dit kamera.


Hvad er temperaturerne i september?

Eftermiddag i St Paul's Cathedral| ©Matt Smith
Eftermiddag i St Paul's Cathedral| ©Matt Smith

I september måned er maksimumtemperaturen omkring 20ºC, og minimumtemperaturen er 13ºC.

Sommeren er et ideelt tidspunkt at rejse til London, fordi dagene er længere, og der er flere timer med dagslys til udendørs aktiviteter.

Det er også den sæson, hvor det regner mindst, så regn vil næppe ødelægge dine planer.

Hvor travl er turistsæsonen i september?

Picnickere ved Stonehenge| ©Stonehenge Stone Circle
Picnickere ved Stonehenge| ©Stonehenge Stone Circle

Londons højsæson for turister er om sommeren, hvilket betyder, at byen er fyldt med turister, hotellerne er fyldt til bristepunktet, og priserne skyder i vejret.

Sammenlignet med juni, juli og august er september dog en mere stille måned, da det nye skoleår begynder, og mange besøgende vender hjem.

Der er ikke så mange mennesker i turistområderne, så det er et godt tidspunkt at tage til London på, hvis du vil have din rejse til at falde sammen med sommeren.

Hvad er priserne i London i september?

Betaling for shopping| ©David Dvořáček
Betaling for shopping| ©David Dvořáček

Om sommeren er Londons hoteller næsten fuldt bookede, og priserne er ret høje.

Situationen ændrer sig i september, for i slutningen af sæsonen rejser de fleste besøgende hjem, og hotellerne sænker priserne, så det bliver lettere at finde overnatning til færre penge i centrum.

Hvad skal man pakke til London i september?

Pak dine tasker| ©Timur Weber
Pak dine tasker| ©Timur Weber

Selvom sommeren slutter i september, er temperaturerne stadig behagelige om dagen, så jeg anbefaler at pakke let tøj til de solrige, varme dage.

Men når dagene bliver kortere, og det kolde vejr sætter ind, skal du også pakke noget varmt tøj, især til overnatninger.