Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London om vinteren

At rejse til London om vinteren har en række fordele: Priserne er lavere, der er færre turister, og selvom det er meget koldt, er der særlige datoer som jul.

María Cano

María Cano

8 minutters læst

London om vinteren

Juletræ i London | ©Fas Khan

Vintersæsonen i London er den koldeste tid på året, men det bør ikke påvirke din rejse, da der er hundredvis af måder at undslippe vejret på, og det er de måneder på året, hvor der er færrest turister, og priserne er billigere end på andre tidspunkter af året.

Undtagen i julen, selvfølgelig, hvor byen er fuld af besøgende, og priserne er dyrere, men til gengæld kan du nyde en virkelig magisk by. Og hvis du leder efter andre alternativer, så læs indlægget Hvad skal man se og lave i London, hvor du finder de bedste forslag til enhver tid på året.

1. Besøg de mest populære juletræer i byen

Juletræ i London|©Reinhard Dedecek
Juletræ i London|©Reinhard Dedecek

Mellem slutningen af november og begyndelsen af december indtager julestemningen byen London. Gaderne begynder at blive pyntet, og lysene begynder at skinne, markederne åbner deres døre, og en af de bedste ting at gøre er at besøge det imponerende træ på Trafalgar Square. Med en højde på over 20 meter gemmer træet på en besynderlig historie, for hvert år siden 1947 har Norge sendt dette grantræ til Storbritannien som tak for deres støtte under Anden Verdenskrig.

Book en rundtur i London

2. Tag en rundtur på Southbank Winter Festival

Southbank Centres vinterfestival|©bitospud
Southbank Centres vinterfestival|©bitospud

Et andet must i november og december er en spadseretur gennem Southbank Centre Winter Festival. På bredden af Themsen er der madboder, hvor du kan nyde lækker mad, kunsthåndværksboder, der vil forblænde dig, og træhytter, hvor du kan søge ly for kulden. Der er også sneshows og festlige forestillinger - fantastisk for hele familien!

Traveller's tip

Julen er et virkelig magisk tidspunkt at rejse til London på. Kom og se lysene, se juletræerne, stå på skøjter og nyd en lækker varm chokolade i Winter Wonderland - der er noget for enhver smag!

3. Nyd en musical i West-End

Nøddeknækkeren| ©Carolina Patiño
Nøddeknækkeren| ©Carolina Patiño

West-End er der, hvor de fleste af Londons teatre er koncentreret, hvilket gør dette område til New Yorks svar på Broadway.

En vidunderlig plan for den barske britiske vinter er at søge ly for kulden og fugten, mens man nyder en teaterforestilling af en af verdens mest populære musicals:

 • Book billetter til Løvernes Konge: både børn og voksne vil nyde denne filmatisering af Disney-filmen, som spiller på Lyceum Theatre i London.
 • Bestil billetter til Mamma Mia!: Hvis du kan lide musicals, eller hvis du kender alle Abba-sangene, så tøv ikke. På Novello Theatre kan du varme op med sang og dans.
 • Book billetter til Wicked: På Apollo Victoria Theatre vil dette stykke tage dig med til den magiske verden i Oz, i selskab med Dorothy og resten af de elskelige figurer.
 • Bestil billetter tilPhantom of the Opera: Dette stykke har kørt uafbrudt siden 1986. Det er der en grund til, synes du ikke?

Køb billetter til musicals i London

4. Bliv blændet af julelysene

En slentretur i gaderne på Oxford Street| ©Bas Leenders
En slentretur i gaderne på Oxford Street| ©Bas Leenders

Ved juletid er London fyldt med lys og farver, når tusindvis af lyspærer dekorerer byens hovedgader, seværdigheder og butikker. Julelysene tændes normalt i midten af november, så hvis du besøger byen i december, kan du nyde dette skue af lys og farver.

Oxford Street, Carnaby Street, Regent Street, Covent Garden og Trafalgar Square er must-see-destinationer på din julelys-tur i London, og det er bare nogle af de steder, som tebussen kører dig til, hvor du kan se julelysene og varme dig med en traditionel engelsk te og nogle traditionelle søde sager. God plan!

Book tebussen i London

5. Spadser gennem Winter Wonderland i Hyde Park

Gåtur gennem Winter Wonderland| ©MrT HK
Gåtur gennem Winter Wonderland| ©MrT HK

Winter Wonderland ligger i hjertet af Hyde Park i London og er en festival, der starter i midten af november og løber frem til de første dage af januar, hvor man fejrer juletiden med en bred vifte af underholdning, attraktioner og gastronomiske tilbud. Tøv ikke med at tage af sted om morgenen med de små og nyd en lækker varm chokolade, eller nyd en gløgg med din partner eller venner, mens I nyder et af de mange shows, der er på programmet.

6. Besøg Harry Potter Studios Park

Harry Potter Studios Park i London| ©Karen Roe
Harry Potter Studios Park i London| ©Karen Roe

Et ideelt forslag på denne tid af året er at besøge Harry Potter Studios Park, hvor du finder alle de originale genstande og kulisser fra filmene: Platform 9¾, Hogwarts' store spisesal, Diagon Alley, lærerens kontor eller Den Forbudte Skov, blandt andre. En uforglemmelig oplevelse, hvis du er fan af J.K. Rowlings saga. Hvis du vil vide mere om, hvor og hvordan du køber billetter, kan du læse artiklerne Harry Potter Studios Park London billetter og billetpriser.

Harry Potter Studios Park ligger i udkanten af London. Besøg indlægget Sådan kommer du derhen, og du vil ikke være i tvivl om, hvordan du kommer derhen.

Køb billetter til Harry Potter Park

7. Flygt fra kulden på et af byens museer

Besøg Sherlock Holmes-museet| ©Anders Thirsgaard
Besøg Sherlock Holmes-museet| ©Anders Thirsgaard

Hvilken bedre måde at flygte fra kulden på end at søge tilflugt på et af byens utrolige museer. Det er en billig plan, der er tilgængelig det meste af dagen og for enhver smag. Her er et par muligheder:

 • Book en privat guidet tur på British Museum: Et must på din rejse til London. Museet blev indviet i midten af det 18. århundrede, og dets samling omfatter genstande fra alle kulturer og historiske perioder. Højdepunkterne inkluderer Rosetta-stenen og skulpturerne og friserne fra Parthenon i Athen, blandt mange andre.
 • Book en privat rundvisning på The National Gallery: Det ligger på Trafalgar Square og har en samling på mere end to tusind malerier, herunder værker af Van Gogh, Titian, Velázquez og Rembrand, blandt andre store kunstnere.
 • Book en privat rundvisning på Natural History Museum: Det åbnede i slutningen af det 19. århundrede og er et af Londons mest spektakulære museer med en omfattende samling af botanik, entomologi, palæontologi, mineralogi og zoologi.
 • Book en guidet tur på Tate Modern: Dette museum huser en af verdens vigtigste samlinger af moderne kunst med værker af Edvard Munch, Andy Warhol, Salvador Dalí og Pablo Picasso. Desuden er bygningen et sandt vidunder.
 • Besøg Sherlock Holmes Museum: Selvfølgelig et must for fans af Sir Arthur Conan Doyle. Besøgende vil kunne se genstande relateret til detektivens forskellige sager og en bred samling af møbler og genstande, der er typiske for den victorianske æra.

Hvis du er på udkig efter mere information, så tøv ikke med at læse indlægget De 10 bedste museer i London.

Køb billetter til Londons museer

8. Lær Westminster Abbey at kende

Det udvendige af Westminster Abbey| ©Alex Dawson
Det udvendige af Westminster Abbey| ©Alex Dawson

Westminster Abbey er et must-see på din rejse til London. Det ligger i det historiske centrum og har gennem historien været kendt som "den kongelige families kirke", da det har været stedet for kroninger siden 1066 og er blevet brugt som et panteon for monarker.

Westminster Abbey er åben alle ugens dage fra kl. 9.30 til 15.30, undtagen onsdag, hvor åbningstiden er udvidet til kl. 18.00.

Køb billetter til Westminster Abbey

9. Rejs tilbage i tiden i Tower of London

På afstand: Tower of London| ©Federico Lo Forte
På afstand: Tower of London| ©Federico Lo Forte

Tower of London ligger i centrum af byen på den nordlige bred af Themsen og er en af de seværdigheder, du ikke må gå glip af på din rejse. Dette historiske slot blev bygget i 1066 og har mere end syv bygninger. Turen forventes at tage ca. tre timer, og det anbefales stærkt, at du køber en audioguide for at lære om historien bag dets udvikling.

Køb billetter til Tower of London

10. Fordyb dig i en julefilm med skøjteløb.

Nyd at stå på skøjter| ©Ungry Young Man
Nyd at stå på skøjter| ©Ungry Young Man

Hvis du leder efter det bedste billede til din julehilsen, så tøv ikke med at få taget et billede, mens du skøjter på isen. Siden midten af november har der været opstillet flere skøjtebaner i City of London.

 • Somerset House: Dette er den mest populære af skøjtebanerne i London og ligger i gården til et nyklassicistisk palads ved Themsens bred ved siden af et stort juletræ. Du kan også nyde julemusik, mens du skøjter, og der er også et julegalleri.
 • Natural History Museum: I South Kensington-kvarteret ved siden af indgangen til Natural History Museum ligger en af de foretrukne skøjtebaner for skøjteløbere. I dette tilfælde står juletræet i midten af skøjtebanen. Derudover er der en hytte, der serverer varm chokolade, og hvor du kan få en snack før eller efter sessionen.
 • Hampton Court Palace: Det ligger i udkanten af London og er en anden ideel ramme for et skøjteløb. Det ligger ved siden af dette palads på bredden af Themsen.

Temperaturer i London om vinteren

Sne i London| ©Peter Toporowski
Sne i London| ©Peter Toporowski

London oplever meget lave temperaturer i vinterhalvåret, mellem 2°C og 8°C (36°F og 46°F). I begyndelsen af marts begynder temperaturerne at stige og kan nå op på 11°C (52°F). Alligevel bør vejret ikke være for stor en begrænsning, da byen har hundredvis af måder at undslippe kulden på. Du kan endda være heldig at se byen i sne, hvilket giver et helt utroligt postkort.

Tag på en privat køretur i London

Londons turistmængder om vinteren

Folk går rundt i London| ©Herry Lawford
Folk går rundt i London| ©Herry Lawford

London om vinteren er lige så travl som resten af året. London er en af de fem mest populære byer i verden og besøges af næsten 20 millioner mennesker hvert år. I januar og februar er antallet af turister dog lavere, mens julen er en af de travleste tider på året.

Book en personlig privat rundvisning i London

London vinter priser

Tjek priserne| ©Peter Olexa
Tjek priserne| ©Peter Olexa

Priserne i London om vinteren varierer meget afhængigt af den måned, du besøger. Omkring juletid er priserne for eksempel lidt mere ublu, mens du i januar og februar kan finde årets billigste priser på fly, hoteller og udflugter.

Book en madtur i London

Hvad skal du pakke, hvis du rejser til London om vinteren?

Pakning af din bagage| ©Timur Weber
Pakning af din bagage| ©Timur Weber

Hvis du rejser til London om vinteren, skal du pakke varmt, for temperaturerne vil være meget kolde, fra 0-8ºC. Jeg anbefaler, at du tager en dunjakke med, helst vandtæt, i tilfælde af regn, sne eller bare for at isolere dig mod den fugtighed, der er så typisk for denne by. Glem heller ikke at pakke behagelige, vandtætte sko, varme t-shirts og leggings, fleecetrøjer og flere vintertrøjer.

Book en tur i det historiske London

Londons festivaler og helligdage i vintersæsonen

Fyrværkeri nytårsaften| ©Tony Hisgett
Fyrværkeri nytårsaften| ©Tony Hisgett

Om vinteren er der en række helligdage i Londons hovedstad: de sædvanlige 25. december og 1. januar, som falder sammen med jul og nytår, og 26. december, som fejres som Boxing Day. På disse datoer har de største attraktioner reducerede åbningstider, og transporttjenester kan tilbyde minimumstjenester, så tøv ikke med at tjekke køreplanerne!

Book en plads på London Sightseeing Bus