Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Guide til Brooklyn Museum

Det er et af de største og ældste kulturtempler i USA og gemmer på en overraskelse: den bedste samling af egyptisk kunst i landet. Du vil rejse tilbage i tiden som en ægte farao!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

8 minutters læst

Guide til Brooklyn Museum

Indgang til Brooklyn Museum | ©Alison Day

Brooklyn Museum i New York vil efterlade dig målløs, så snart du ser det. Den imponerende bygning kunne godt være præsident Joe Bidens officielle residens eller den amerikanske kongres, men det er et af de bedste museer i New York, det næstvigtigste museum i byen efter Museum of Modern Art (MoMA) og et af de mest emblematiske i USA. Vil du gerne opdage de skatte, det gemmer på?

Som en verdenskendt institution samler den permanente samling mere end halvanden million genstande og dokumenter med fokus på amerikansk kunst. Du kan også nyde samlingen af moderne kunst, og takket være juvelen i kronen, den egyptiske kunstsamling, kan du rejse tilbage i tiden og opdage faraoernes verden og føle dig som Kleopatra og Tutankhamon. Interessant, ikke sandt?

Hvor meget koster det at komme ind på Brooklyn Museum?

Lobbyen på Brooklyn Museum| ©Daniel Kelly
Lobbyen på Brooklyn Museum| ©Daniel Kelly

Som jeg sagde, er det smarteste at købe en prioriteret billet, som koster 13 €. Den gode nyhed er, at det er et af de billigste museer i The Big Apple, i modsætning til de andre, hvor entréen normalt ligger på omkring 20 €.

Derudover inkluderer denne pris den guidede tur, der finder sted dagligt på museet med en professionel. På den måde bliver oplevelsen meget mere komplet, og du kan fokusere på højdepunkterne og bl.a. lære om kunstværkernes historie, legenden om de egyptiske papyri og bygningens arkitektur.

Hvad er inkluderet i denne billet

 • Adgang til Brooklyn Museum
 • Daglige guidede ture i den særlige og permanente samling
 • 10% rabat i gavebutikken, hvilket aldrig skader!
 • Gratis afbestilling, hvis dine rejseplaner ændres

Nuria's Traveller Tip

Hvis du krydser Brooklyn Bridge under dit besøg på museet, er det bedst at gøre det tidligt om morgenen, så du kan tage dine billeder uden for mange turister. Nyd den 1,8 kilometer lange gåtur!

Sådan får du billetter til Brooklyn Museum ved billetkontoret

Brooklyn Museum billetkontor| ©Tatyana
Brooklyn Museum billetkontor| ©Tatyana

Hvis du er en af dem, der foretrækker at købe billetter i billetkontoret, kan du også gøre det, selvom det koster dig mere (ca. 14 €), og du mister fordelene ved at købe billetter på forhånd, såsom rabatten, spring-køen-over-adgangen og gratis afbestilling.

Brooklyn Museum priser og rabatter

Jeg anbefaler kun, at du går gennem billetlugen, hvis du er en af de nedsatte grupper nedenfor:

 • Voksne - 14 € (almindelig adgang og ingen rabat).
 • Seniorer (over 65 år) - 8,70 €.
 • Studerende over 20 år (med ID-kort) - 8,70 €.
 • Handicappede besøgende (ledsagende plejer gratis) - 8,70 €.
 • 19 år og derunder - gratis

Gratis adgang til Brooklyn Museum på lørdage fra foråret 2022

Den første lørdag i hver måned giver Brooklyn Museum gratis adgang og er vært for en dag med kulturelle programmer, der strækker sig ud på aftenen (kl. 17-23) for at byde turister og newyorkere velkommen til kunstcentret. Denne aktivitet har været en tradition i mere end 20 år og vil blive genoptaget i foråret 2022. Hold øje med det!

Nuria's Traveller Tip

Hvis du elsker loppemarkeder og rejser til New York om vinteren, skal du tage til Winter Flea, et loppemarked med antikviteter, kunsthåndværk og mad, der åbner mellem november og marts. Det er meget interessant!

Sådan kommer du til Brooklyn Museum

New York City undergrundsstation
New York City undergrundsstation "Eastern Parkway - Brooklyn Museum".| ©Taigatrommelchen

Brooklyn Museum er godt forbundet og let tilgængeligt med offentlig transport. Brooklyn Museum ligger i hjertet af bydelen Brooklyn, kun30 minutter med undergrundsbanen fra Manhattan, og ligger på Eastern Parkway. Det er en del af et kompleks af parker og haver fra det 19. århundrede, som også omfatter Prospect Park og Brooklyn Botanic Garden.

 • Hvor ligger den? 200 Eastern Parkway i Brooklyn.
 • Sådan kommer du derhen: Metrolinjerne B , D , Q , N , R. / Med bus på linjerne B41, B45 og B69. Du kan også komme dertil på cykel og nyde de grønne områder undervejs.

Kom til Brooklyn med undergrundsbanen

Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst kommer rundt i Big Apple og hen til museet, er den nemmeste måde at tage metroen. Billetten koster cirka 2,60 euro. For at du ikke skal få sved på panden, når du bevæger dig rundt i denne anden underjordiske by, får du her nogle grundlæggende tips til at bruge New Yorks undergrundsbane.

Brooklyn Museums åbningstider

Inde i Brooklyn Museum| ©THE.ARCH
Inde i Brooklyn Museum| ©THE.ARCH
 • Mandag og tirsdag, lukket
 • Onsdag og torsdag, kl. 11.00-18.00
 • Fredag og lørdag, kl. 11.00-20.00
 • Søndag, kl. 11.00-18.00
 • Første lørdag i hver måned, kl. 14.00-18.00

Vær opmærksom! Brooklyn Museum er lukket på mandage og tirsdage og har ikke lange åbningstider. Om vinteren er der de fleste dage kun åbent fra kl. 11-18 (undtagen fredage og lørdage, hvor der er åbent til kl. 20). Ligesom resten af museerne i New York er det lukket den 25. december, 1. januar og Thanksgiving Day.

Mit råd er at prøve at besøge museet i løbet af ugen, fordi hverdagene er mindst overfyldte, og undgå lørdage og søndage. Åh, og husk, at museer normalt ændrer deres åbningstider afhængigt af årstiden. Så det bedste, du kan gøre, er at tjekke dem på deres officielle hjemmeside på den dag, du skal besøge dem.

De vigtigste udstillinger, du ikke må gå glip af på Brooklyn Museum

Plakat for udstillingen Christian Dior: Designer of Dreams, 2021 på Brooklyn Museum.| ©Katerina Jebb
Plakat for udstillingen Christian Dior: Designer of Dreams, 2021 på Brooklyn Museum.| ©Katerina Jebb

Vidste du, at egypterne i oldtiden troede på, at en afdød kvinde kortvarigt skulle blive til en mand for at blive genfødt? Det og andre interessante fakta kan du opdage i udstillingen "Beyond a Woman: Gender Transformation in Ancient Egypt", som omfatter fascinerende genstande som en mumie-maske og den imponerende sarkofag fra Lady of the House.

I mellemtiden byder udstillingen Ancient Egyptian Art på imponerende skatte som en forgyldt træstatuette af Amunhotep III, et relief fra graven af en mand ved navn Akhty-hotep og en kvindelig terrakottastatuette skabt for mere end 5.000 år siden. Ja, du læste rigtigt, fem tusind år!

Liste over permanente udstillinger

 • Kunst fra Asien
 • Amerikansk kunst
 • Brooklyn Della Robbia
 • Ægyptisk kunst fra oldtiden
 • Hinsides en kvinde: Kønstransformation i det gamle Egypten
 • Assyrisk kunst
 • Design: 1880'erne til i dag
 • Judy Chicagos middagsselskab

Midlertidige udstillinger på Brooklyn Museum

Specialudstillingerne her er af høj standard. Blandt de midlertidige ud stillinger er "Andy Warhol: Revelation", som frem til 19. juni 2022 udforsker hans mest ukendte facet: kunstnerens forhold til religion og dens indflydelse på hans kunstværker. Og faktum er, at skaberen af popkunsten var troende, hvem skulle have troet det!

En anden af de mest besøgte og stilfulde udstillinger er "Christian Dior: Designer of Dreams", som fortæller om Dior-husets banebrydende historie og omfatter mere end 200 haute couture-tøjstykker samt fotografier, skitser og beholdere med gamle parfumer. Ren elegance!

Nuria's Traveller Tip

En af museets egyptiske perler er en papyrus fra De Dødes Bog, en af de vigtigste religiøse tekster fra Det Nye Rige. Og min favoritdel! "Mumiekammeret", en særlig afdeling, der udforsker de ritualer, der er forbundet med mumificering.

Brooklyn Museums butik og gademarked

Ostraca-samlingen inde i Brooklyn Museum| ©Hans Ollermann
Ostraca-samlingen inde i Brooklyn Museum| ©Hans Ollermann

Brooklyn Museums butik er meget farverig og tilbyder alt fra puslespil til børn til skjorter og boligindretning. De har også en "Made in Brooklyn"-sektion dedikeret til produkter lavet af lokale Brooklyn-kunstnere.

Det var dog ikke min yndlingsbutik. En af de butikker, der imponerede mig mest i New York, var Museum of the City of New York med sin fantastiske samling af Sesame Street-dukker, en ikonisk serie fra min barndom!

I Brooklyn var det, jeg bedst kunne lide, Brooklyn Museums gademarked (The Market), som afholdes hver søndag (fra kl. 10.30 til 17.30) i det fri foran museet. Det er et lille loppemarked med håndlavede varer, hvor man kan finde alt fra smykker til håndlavede sko. Alle genstandene har en interessant historie bag sig. Kom og oplev det, det er det hele værd!

Planer i nærheden af Brooklyn Museum

Vintage loppemarked i Brooklyn| ©Ankur Verma
Vintage loppemarked i Brooklyn| ©Ankur Verma

Efter dit besøg på Pine Library er en af de bedste ting, du kan lave i Brooklyn, at tage på Brooklyn Flea Market hver lørdag fra kl. 10 til 17 fra april til oktober. Det er et vintage-loppemarked med et bredt udvalg af varer (tøj, møbler, bøger, smykker og kunsthåndværk), som kærligt udstilles af over 150 lokale sælgere og håndværkere.

Du kan også udnytte dit kulturelle besøg til at tage en tur rundt i bydelen Brooklyn, især på den berømte Brooklyn Bridge. Du har set den tusind gange i film og på tv, men at krydse den er en uforglemmelig og magisk oplevelse. Du ved ikke, hvor imponerende den er, før du har krydset den, og det er et billede, der vil sidde fast i din hukommelse som rejsende for evigt! Her er de 10 bedste ting at lave og se i Brooklyn.

Er det tilrådeligt at tage på Brooklyn Museum med børn?

Aktiviteter den første lørdag i måneden på Brooklyn Museum| ©Op204
Aktiviteter den første lørdag i måneden på Brooklyn Museum| ©Op204

Hvis du rejser til New York med børn, skal du vide, at Brooklyn Museum også arrangerer aktiviteter for børn den første lørdag i hver måned. Der er gratis halvtimes kunstsessioner ledet af undervisende kunstnere for de små. På et af kurserne byggede de for eksempel en miniature-rutsjebane. Er du klar til denne kreative plan med din familie?

Men vi ved alle, at museer kan være udmattende. Og for dem endnu mere. Hvis du lige nu forestiller dig, at dit barn løber som en gal gennem museets gange, skal du ikke bekymre dig, for institutionen har udarbejdet nogle enkle tips til at besøge museet som en familie.

Praktiske tips til at besøge et museum med børn:

 • Vælg et tidspunkt på dagen for udflugten, der passer bedst til dine børn og deres energiniveau.
 • Den vigtigste regel at lære dem er, at de ikke må røre ved kunsten eller montrerne.
 • Vær fleksibel. Hvis dine børn bliver trætte eller rastløse, så vær forberedt på en plan B, såsom at gå i cafeteriet eller i butikken for at se på børnelegetøj.
 • I gallerierne kan du stille dem spørgsmål som "Hvordan er dette maleri anderledes end det forrige?" for at få dem til at tænke, eller lege "Jeg ser, jeg ser".
 • Efter besøget kan du stille spørgsmål som "Hvad kunne du bedst lide?" eller "Hvad kunne du tænke dig at besøge igen?"

Hvor kan man spise på Brooklyn Museum?

Spisning i Brooklyn| ©Alexandru Bodgan
Spisning i Brooklyn| ©Alexandru Bodgan

Hvis al den kunst har vækket din appetit, og din mave begynder at knurre, kan du stoppe for en let bid på restauranten The Norm, som har en arkitektur inspireret af museets hemmelige og mystiske labyrinter.

Menuen, som er skabt af Great Performances, indeholder lokale råvarer og globale smagsoplevelser, som afspejler Brooklyns forskellige kulturer og mangfoldighed. Retterne omfatter røget laks med fennikel og tomat (til 19 €), grillet kalvefilet med karamelliserede løg (til 25 €) og til vegetarer en sauteret svampesalat med varm citrus og husets vinaigrette (ca. 8 €). Det smager godt!

Hvis du derimod vil nyde en anderledes og urban gastronomisk plan, foreslår jeg, som den gode "tripita-rådgiver" jeg er, at du tager til Food Truck BkM, som tilbyder et udvalg af frisk mad, snacks og drikkevarer, som kan nydes i museets skulpturhave med en smule skygge. Foodtrucken åbner i takt med, at det gode vejr melder sin ankomst. Og hvis du bliver sulten, skal du ikke bekymre dig, her er de bedste steder at spise i Brooklyn.

Bon appétit!