Chicago musical på Broadway: alle oplysninger om showet

Denne klassiker, som tager dig med tilbage til de brølende 20'ere til rytmen af jazz, fejrer et kvart århundrede som et ikon for Big Apple. Indstil dine ører ... og bliv imponeret!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minutters læst

Chicago musical på Broadway: alle oplysninger om showet

Ambassador Theatre Performance-skilt | ©Broadway Tour

Broadway-musicalen Chicago er den næstlængst kørende forestilling på Big Apples teaterscene, kun overgået af det spøgelsesagtige levende lig The Phantom of the Opera. Nu fejrer denne forestilling sit 25-års jubilæum til jazzens rytme!

Ud over at være en af de forestillinger, der har kørt længst, kan denne New York-musical med sine 25 år prale af at være på listen over de mest prisbelønnede forestillinger med 6 Tony Awards, der betragtes som teatrets Oscar. Næsten ingenting!

Hvis du er sikker på, at du ikke vil gå glip af en af de bedste forestillinger nogensinde, vil jeg i denne artikel forklare, hvordan du får billetter til at se musicalen Chicago på Broadway, så følg med!

Hvor meget koster billetter til musicalen Chicago på Broadway?

Åbning af Chicago The Musical| ©Karen & Drew Attanasio
Åbning af Chicago The Musical| ©Karen & Drew Attanasio

Der er stor efterspørgsel på alle musicals, men til Chicago er den endnu større. Dag efter dag er der udsolgt, og det er svært at få billetter, selv to måneder i forvejen. Den mindste pris, du kan betale for billetter, er omkring 75 euro, og den højeste er 500 euro.

Et af de dyreste tidspunkter er uden tvivl julen, for eksempel den 25. december og 1. januar (nytårsdag), hvor de billigste billetter koster op til 130 euro, næsten 50 euro mere end normalt. Men at nyde julen i New York og dens lys er et must for enhver rejsende. Her er den ultimative guide til at komme rundt i byen på den mest magiske tid af året.

Den bedste løsning: Køb dine billetter online og på forhånd

Ud fra min egen erfaring anbefaler jeg, at du køber dine billetter online så lang tid i forvejen som muligt, så din pengepung ikke lider skade. Ideelt set to til tre måneder i forvejen. Ved at bestille online vil du også kunne vælge den plads, du bedst kan lide, uden en enorm kø bag dig, og i mange tilfælde med billigere priser end ved billetkontoret, da der ikke tilbydes særlige rabatter ved vinduet.

Book din billet til musicalen nu

Sådan får du billige (men risikable) billetter

Inde i Ambassador Theatre for at se showet| ©Wilson Loo Kok Wee
Inde i Ambassador Theatre for at se showet| ©Wilson Loo Kok Wee

Broadway-teatre tilbyder alternative måder at få din billet billigt på. Disse muligheder er dog ret usikre, og du vil højst sandsynligt gå glip af din billet. Her er de to mest almindeligt anvendte metoder:

Mulighed 1: få dine billetter i Broadway-lotteriet

Lotteriet**:** ja, du læste rigtigt, LOTTERI. Auditorierne organiserer en slags virtuel bingo, hvor de trækker lod om billetter til samme dag til reducerede priser. Det fungerer nemt: Du udfylder en formular, og hvis du er blevet udvalgt, har du 60 minutter til at betale for dine billetter. Det værste er, at du ikke kan planlægge noget, og du ved først i sidste øjeblik, om du har været en af de heldige.

Hvorfor jeg ikke anbefaler denne mulighed: Der er større sandsynlighed for, at du vinder i EuroMillions, end at du får en af disse billetter. Husk på, at tusindvis af mennesker ansøger om dem hver dag, og de pladser, der normalt er tilbage, er dem på steder med reduceret synlighed. Lad være med at gamble!

Mulighed 2: Se Chicago med kun ståpladser

Denne mulighed tager kegler. Hvis du ikke har noget imod at stå i næsten 3 timer og stoisk udholde showet, er denne mulighed noget for dig. Hvordan får man denne slags billet kaldet "Standing Room"? Chicago-musicalen tilbyder denne mulighed ved billetkontoret to timer før forestillingens start. Ikke egnet til folk med lumbago!

Hvorfor jeg ikke anbefaler denne mulighed: fordi du vil ende med at være udmattet, og det vil være virkelig ubehageligt at stå op i så mange timer. Desuden er det praktisk talt umuligt at få en plads til shows, der er så overfyldte som Chicago. Så du kommer til at vente i kø i timevis for ingenting.

Book din billet til Chicago nu

Hvilket teater spiller Chicago på Broadway?

Ambassador Theatre| ©Yusuke Kawasaki
Ambassador Theatre| ©Yusuke Kawasaki

Denne klassiker opføres på Ambassador Theatre, et af Broadways ældste teatre med et århundredes historie (det åbnede i 1921) og opført som et vartegn for New York City.

Dette auditorium, som i to årtier blev brugt som biograf og tv-studie, er et af Broadways mindste teatre med en kapacitet på omkring 1.100 pladser. Fordelen? Det er et af de steder, hvor der er mest plads mellem sæderne.

Beliggenhed: Ambassador Theatre ligger på 219 West 49th Street, mellem Broadway og 8th Avenue.

Tidspunkter for forestillinger med Chicago on Broadway

Scene fra Chicago, The Musical| ©Andrew James
Scene fra Chicago, The Musical| ©Andrew James
  • Mandage: 14:30 og 19:00
  • Tirsdag: kl. 20.00
  • Onsdag: kl. 20
  • Torsdag: kl. 20.00
  • Fredag: kl. 20.00
  • Lørdag: kl. 14.30 og kl. 20.00
  • Søndag: 14:30 og 20:00

På grund af sin succes og publikums gode modtagelse er Chicago en af de musicals, der opføres flest gange om ugen på hele Broadway. I alt opføres 10 shows af en varighed på 2 timer og 30 minutter, inklusive en pause på 15 minutter.

Book dine billetter til musicalen nu

Hvad du kan forvente af Chicago på Broadway

De medvirkende i musicalen| ©Andrew James
De medvirkende i musicalen| ©Andrew James

Erfaring er en færdighed, og det ved cast og crew på musicalen Chicago. Derfor har disse professionelle i årtier perfektioneret showet for at gøre det til et must-see i New York.

Det er en elektrificerende fortælling om grådighed, mord og showbusiness. Hvis du har set filmen fra 2002 med Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones og Richard Gere i hovedrollerne, har du en ret god idé om, hvad jeg taler om: utrolig live-koreografi, masser af jazz og omhyggeligt iscenesatte forestillinger, alt sammen krydret med hits som 'All That Jazz' og 'Razzle Dazzle'. Du får gåsehud!

Et portræt af 1920'ernes amerikanske samfund

Musicalen Chicago foregår i de turbulente 1920'ere og fortæller historien om Roxie Hart, en husmor og natklubdanser, der myrder sin elsker, efter at han truer med at forlade hende.

Desperat efter at undgå at blive dømt, narrer hun offentligheden, medierne og sin cellekammerat, Velma Kelly, ved at hyre Chicagos dygtigste strafferetlige advokat til at forvandle hendes onde forbrydelse til en strøm af sensationelle overskrifter.

Forestillingen er baseret på et skuespil fra 1926 udgivet af journalisten Maurine Dallas, baseret på de faktiske forbrydelser, hun dækkede for Chicago Tribune, så den er baseret på virkelige begivenheder.

Nuria's Traveller Tip

Hvis du er i New York til sommer, må du ikke gå glip af det gratis "Broadway in Bryant Park"-arrangement, hvor du kan se Broadways mest populære musicals i en park for at vække din appetit!

Kan jeg se Chicago på Broadway med børn?

Show under forestillingen| ©Karen & Drew Attanasio
Show under forestillingen| ©Karen & Drew Attanasio

Chicago anbefales primært til et voksent publikum. Der er andre musicals som Aladdin eller Løvernes Konge, der er designet til alle målgrupper, og både børn og voksne vil nyde dem lige så meget.

Faktisk er det en god idé at se disse shows som en familie. Her er en lille guide til aktiviteter, du kan lave med børn i New York.

Vidste du, at Chicago var den første musical, hvor der var adgang forbudt for mindreårige? Ved premieren var der en kæmpe skandale, da det puritanske samfund i USA gik amok, fordi dansene blev anset for at være for sensuelle og provokerende for den tid. I dag anbefales den fra 13 år og opefter.

Book din billet til musicalen nu

Hvor kan man spise og drikke efter at have set Chicago på Broadway?

Hard Rock Cafe på Time Square i New York| ©Heath Cajandig
Hard Rock Cafe på Time Square i New York| ©Heath Cajandig

Hvis forestillingen har givet dig appetit, foreslår jeg, at du lader batterierne op med den bedste fastfood i New York: amerikanske burgere. Du er trods alt på ferie, og det er tid til at holde op med at tælle kalorier. Mit yndlingssted på Broadway er Hard Rock Café. Jeg skal fortælle dig hvorfor.

Her finder du et væld af musikalske perler fra legender som The Beatles, The King of Rock, Elvis Preysler, og mere moderne stjerner som Madonna. Det er et rock and roll-museum!

Liste over de bedste Broadway-musicals

New Amsterdan Theatre på Broadway, hvor Aladdin opføres.| ©Ajay Suresh
New Amsterdan Theatre på Broadway, hvor Aladdin opføres.| ©Ajay Suresh

Hvis du efter at have set Chicago-musicalen allerede tænker på, hvad det næste bliver, er her en liste over de 10 bedste Broadway-musicals for sæsonen 2021-2022 i New York. Tjek dem ud!

Sammenlign de bedste Broadway-musicals

Ofte stillede spørgsmål

En af de ting, du kan finde i teatret| ©Pixabay
En af de ting, du kan finde i teatret| ©Pixabay

Kan jeg købe drikkevarer eller mad i teatret?

Ja, der er boder på hver etage i teatret, som sælger vand, læskedrikke, alkoholiske drikke og endda snacks. Du kan også reservere dine drikkevarer i pausen, før forestillingen starter. Bemærk dog, at kun vand på flaske er tilladt i salen.

Hvad skal jeg have på i teatret?

For mange år siden var det en regel, at publikum skulle klæde sig pænt på, når de gik i teatret. I dag er det ikke et krav, og der er ingen officiel dresscode i auditoriet. Du må gerne have afslappet tøj på.

Kan jeg købe souvenirs fra Chicago-musicalen?

Ja, der er en butik inde i teatret, hvor du kan købe Chicago T-shirts og souvenirs, indspilningen af showet og mange andre sjove ting.

Hvordan er temperaturen inde i teatret?

Teatret har aircondition, så mit råd er at tage en jakke på om sommeren og klæde sig i lag som et løg om vinteren - hellere for meget end for lidt tøj! På den måde er du sikker på at få det rigtige.