Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rejseguide til New York i april: bedste ting at gøre og se i byen

April er en af de mest ventede måneder i The Big Apple: Det længe ventede forår og det gode vejr kommer. Jeg vil fortælle dig om de planer, du kan organisere for at få mest muligt ud af din rejse.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

8 minutters læst

Rejseguide til New York i april: bedste ting at gøre og se i byen

Nyd New Yorks parker om foråret | ©Jean Carlo Emer

April i New York er en af de mest specielle måneder på året. Parker som Botanisk Have og Central Park er fyldt med blomster, solen er kommet for at blive, og byen gør sig klar til at fejre påsken med sine berømte farvede æg.

Foråret i New York er et ideelt tidspunkt at rejse på, fordi dagene er længere, og temperaturerne er mildere, hvilket gør det til et ideelt tidspunkt for udendørs aktiviteter. Desuden er det stadig lavsæson, og du kan stadig finde billige flybilletter. I denne artikel vil jeg fortælle dig om de 10 bedste ting, du kan lave i april i The Big Apple.

1. Oplev det vanvittige ved en live baseballkamp

Baseball-stadion| ©Pixabay
Baseball-stadion| ©Pixabay

Hvis du besøger New York i april, må du ikke gå glip af en af de mest typiske amerikanske sportsgrene: baseball. En af de mest fascinerende oplevelser, jeg havde på min tur til The Big Apple, var at overvære en live Major League Baseball-kamp.

April er den bedste måned at booke baseball-billetter, da det er der, ligaen starter, og stemningen på stadion er helt vanvittig. I denne artikel forklarer jeg i detaljer, hvordan baseballsæsonen fungerer, og hvordan man får billetter til at se den til en god pris.

Hvis jeg må give dig et tip, er det bedste, du kan gøre, at tage til en kamp med New York Yankees, New Yorks mest legendariske og længstlevende hold. Og et besøg på Yankee Stadium er en af byens hovedattraktioner. Billetterne bliver hurtigt udsolgt, så tænk ikke for meget over det!

Book dine baseball-billetter

2. Udforsk gaderne i Big Apple uden biler.

Løvernes Konge på Broadway| ©Marcos Rivera
Løvernes Konge på Broadway| ©Marcos Rivera

Kan du forestille dig at rejse rundt i New York, en af de største byer i verden, uden biler? Hvis du rejser i april, er det muligt. Hvert år for at fejre Earth Day lukker Broadway Avenue for trafikken en formiddag (fra kl. 9 til 15) langs 30 gader, fra Union Square til Times Square.

Det er en enestående mulighed for at opdage downtown til fods! På Car Free Day opstiller nonprofitorganisationer desuden informationsboder langs ruten for at fremme aktivisme og uddannelse i klimaforandringer, bæredygtighed og andre miljøspørgsmål.

Oplev magien på Broadway

Bagefter, om aftenen, kan du drage fordel af at være på Broadway til at bestille billetter til Broadway og nyde musicals som Løvernes Konge- for mig var det en uforglemmelig oplevelse! Her er en liste over de 10 bedste Broadway-shows- jeg er sikker på, at du vil elske et af dem!

Og mens du er i området, er en af de hyggeligste og mest anbefalede restauranter på Broadway Bubba Gump, som er inspireret af filmen Forrest Gump - retterne er opkaldt efter hovedpersonerne i filmen!

Book billetter til Broadway

3. Se kirsebærblomsterne i New York City

Kirsebærtræer i Central Park| ©tanakawho
Kirsebærtræer i Central Park| ©tanakawho

Du behøver ikke at rejse til Japan for at se kirsebærblomsterne. New York er en af de bedste destinationer i verden til at nyde kirsebærblomsterne, som blomstrer i slutningen af april.

Mit yndlingssted at se denne smukke art er Brooklyn Botanic Garden og dens japanske dam, som er en af de ældste japanske haver uden for landet. Det er betagende! Det føles, som om man er i den opgående sols land.

Ud over at bestille billetter til Botanic Garden kan man også se kirsebærblomsterne på Roosevelt Island og i Central Park. Her er en liste over de bedste parker i The Big Apple, hvor du kan nyde foråret.

Book billetter til Botanisk Have

4. Oplev japansk kultur på Sakura Matsuri-festivalen

Sakura Matsuri-festival| ©Samitster
Sakura Matsuri-festival| ©Samitster

I slutningen af april er Brooklyn Botanic Garden også vært for Sakura Matsuri-festivalen, som byder på aktiviteter relateret til japansk kultur såsom musikalske optrædener, skuespil, udstillinger af kampsport og japanske dragter, teceremonier og mange flere arrangementer. Forestil dig at nyde denne festival og kirsebærblomsterne.

Forestil dig at nyde denne festival og kirsebærblomsterne - det var en oplevelse uden lige! April er også den perfekte måned til at nyde en picnic i det fri i en af parkerne eller på pladserne. Glem ikke dit håndklæde!

Endelig, så "ingen stjæler april fra dig" som Joaquín Sabina, tag en pen og et papir og noter disse tips til New York om foråret. Jeg forsikrer dig om, at du ikke vil finde et bedre tidspunkt at besøge byen på!

Book billetter til Botanisk Have

5. Hav det sjovt til påskehatteparaden

En del af Bonnet Festival| ©Michael Tapp
En del af Bonnet Festival| ©Michael Tapp

Påskehatteparaden, Bonnet Festival, er en tradition, der blev født for over hundrede år siden, da troende klædte sig ud i deres fineste puds for at deltage i påskemessen.

Med tiden har denne kuriøse begivenhed udviklet sig til en af New Yorks mest originale, farverige og kreative festivaler, der afholdes påskesøndag.

I dette optog giver newyorkerne deres fantasi frit løb og bygger deres egne hatte designet med blomster eller originale materialer og skaber skøre former taget fra film, inspireret af dyr, amerikansk kultur ... Der er alt. Selv dem, der er lavet af gulerødder!

Dekorer din egen hat, jo mere original, jo bedre!

Glem ikke at pakke din hat! Du behøver dog ikke at have hat på for at deltage i paraden på Fifth Avenue.

Men hvis du vil nyde showet som en ægte amerikaner, er det bedst at tage din mest originale hat på og personliggøre den. Du vil skabe en sensation! Og hvis du tilfældigvis booker en tur i New York netop denne dag, vil guiden helt sikkert tage dig med hen og se paraden.

Book en rundtur i New York

6. Føl dig som en skotte ved Tartan Day Parade

Mænd til den nationale Tartan Day Parade| ©Jazz Guy
Mænd til den nationale Tartan Day Parade| ©Jazz Guy

Hvis du vil se hundredvis af mænd klædt i ternede skørter og nyde en god koncert med sækkepiber, anbefaler jeg, at du tager til National Tartan Day Parade, som fejrer skotternes bidrag til USA og deres skotske arv.

For en dag vil du føle, at du har skiftet land, og at du er i Skotland! Denne begivenhed, som blev født for kun 24 år siden, afholdes normalt den første lørdag i april.

Det, jeg bedst kunne lide, var den festlige atmosfære hele dagen på Sixth Avenue med tusindvis af demonstranter, pølseboder, dansere og et stort antal vogne, der var dedikeret til Skotland. Det lyder sjovt, gør det ikke?

7. Spis en hotdog på loppemarkedet Smorgasburg

Hotdogs i New York| ©Caleb Oquendo
Hotdogs i New York| ©Caleb Oquendo

Hvis du elsker at smage på andre landes køkken, når du rejser, er du heldig! Smorgasburg, et af New Yorks mest populære madmarkeder, åbner i april og er det største udendørs madmarked i USA! Næsten ingenting.

På dette hipstermarked, som har over 100 boder, kan du finde alt fra den typiske amerikanske mad, såsom burgere og hotdogs, til meget moderne og nysgerrige retter.

Jeg blev blæst bagover af spaghetti- og tomatdonuts (ja, spaghetti!) og ramen-burgeren, en burger ledsaget af.... nudelbrød!

Nyttige oplysninger fra Smorgasburg loppemarked

  • Hvor: på 90 Kent Avenue og N. 7th St.
  • Hvornår: Lørdage fra kl. 11 til 18 og søndage i Prospect Park, fra den første lørdag i april til slutningen af oktober.
  • Sådan kommer du derhen: Den nærmeste undergrundsstation til Smorgasburg Market er Bedford (L). Du kan også komme dertil med færge, en stærkt anbefalet mulighed, da du kun er et par minutter fra markedet.

Nuria's Traveller Tip

En uskreven lov i New York er at give drikkepenge på restauranter, caféer, hoteller... Det er almindeligt at give mellem 15% og 20% i drikkepenge.

8. Find gode tilbud på vintagemarkeder

LIC Loppe & Mad på Long Island| ©taigatrommelchen
LIC Loppe & Mad på Long Island| ©taigatrommelchen

Når man ser, hvor mange skjulte skatte der er på New Yorks loppemarkeder, har man ikke lyst til at gå tilbage til stormagasinerne. Med ankomsten af det gode vejr i april åbner et stort antal af dem for sæsonen. Her er mine favoritter:

Broooklyn loppemarked

Det er et loppemarked, der åbner lørdage og søndage i Brooklyn. Du kan finde vintagetøj, samlerobjekter og antikviteter samt et udvalg af smykker, kunst, kunsthåndværk og lækker frisk mad.

Personligt forelskede jeg mig i samlingen af verdenskugler - jeg ville have taget dem alle sammen! Ærgerligt, at de ikke kunne være i min kuffert. Jeg anbefaler i øvrigt, at du går sulten herhen, så du kan prøve maden fra de forskellige boder.

LIC Loppe & Mad

Selvom det blev født i 2019, er det blevet et af de mest fashionable loppemarkeder i nyere tid. Her finder du kuriøse genstande, international mad og håndværksøl.

Det ligger i Long Island City, Queens, og det er et vidunderligt sted at købe mad og nyde det ved floden med Manhattans skyskrabere i baggrunden. Det er en perfekt plan!

Queens internationale natmarked

Hvis du gerne vil slippe for de mange turister, er det bedst at tage til dette marked, som åbner lørdag eftermiddag (fra slutningen af april).

Det er et stort natmarked under åben himmel med op til 100 uafhængige sæl gere, der sælger kunsthåndværk og mad (mest asiatisk). Her kan du også nyde et godt show og livekoncerter.

Nuria's Traveller Tip

Gør plads i kufferten til shopping. I New York er der masser af loppemarkeder og outletbutikker, der sælger store mærker til gode priser. Du vil finde nogle rigtige gode tilbud!

9. Byd foråret velkommen med et besøg på en blomsterudstilling

Dekorer inde i indkøbscentret| ©Lenny Spiro
Dekorer inde i indkøbscentret| ©Lenny Spiro

En af mine yndlingsaktiviteter (og mest farverige!) på min tur til New York var at besøge det årlige blomstershow hos Macy's på Herald Square for at byde foråret velkommen med stil.

Den to uger lange begivenhed omfatter et stort blomstershow samt levende musik, seminarer og børneaktiviteter. Hvert års Macy's Flower Show er dedikeret til et tema. I 2019 genskabte udstillingen for eksempel kosmos med blomsterfigurer, der dannede planeter og stjerner.

Datoerne skifter hvert år, så jeg anbefaler, at du besøger den officielle hjemmeside, de små vil elske det! Her er en guide til andre aktiviteter, du kan lave i New York med familien.

10. Dekorer påskeæg eller fang dem rundt omkring i byen

Påskeægsjagt for børn| ©Paige Behringer
Påskeægsjagt for børn| ©Paige Behringer

En anden aktivitet, som vil glæde de små på din rejse til New York, er at male påskeæg og dekorere dem med originale tegninger. Den mest populære workshop arrangeres af det ukrainske museum i New York, hvor der bruges materialer som voks og specielle farvestoffer.

Typisk for USA på denne tid af året er også "æggejagten", en aktivitet, der består i, at børnene finder skjulte påskeæg rundt omkring i byen. Denne gemmeleg arrangeres af forskellige institutioner, bl.a. Brooklyn Children's Museum og Children's Museum of Manhattan.

For dem med en sød tand kan du også nyde de chokoladeæg, der sælges i alle bagerierne - de er lækre!

Interessante fakta

  • Hvor: Ukrainian Museum of New York, 222 East 6th Street.
  • Sådan kommer du derhen: Tag F-toget til Lower East Side-Second Avenue stop.