Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Wicked musical på Broadway: alt du har brug for at vide om showet

Hvis dine planer i New York omfatter en tur på Broadway, er Wicked en af de bedste musicals, du kan se. En fascinerende historie, der tager dig med til Troldmanden fra Oz' land. Jeg vil fortælle dig alt, hvad du behøver at vide, så du ikke går glip af denne vidunderlige og populære musical.

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

7 minutters læst

Wicked musical på Broadway: alt du har brug for at vide om showet

Scene fra Wicked | ©Broadway

Wicked havde premiere i 2003 og betragtes allerede som en legende og en af de bedste musicals i historien og selvfølgelig på Broadway. Den er baseret på Gregory Maguires roman "Wicked: Memoirs of a Witch" og er forløberen for den berømte historie om Troldmanden fra Oz.

Denne musical er et komplet kunstværk. Ikke alene er historien engagerende, men sangene er gribende, kostumerne er fantastiske, og scenografien er ordløs - Wicked vil tryllebinde dig, så snart tæppet går!

Sådan får du billetter til Wicked på Broadway

Wicked-billetter| ©Phill Gold
Wicked-billetter| ©Phill Gold

Den bedste (og næsten eneste) måde at få fat i billetter til Wicked er online og på forhånd. Hvis du venter med at købe dem i billetsalget, vil jeg være ærlig og sige, at det er svært at få en plads, for slet ikke at tale om en god placering.

Wicked er en af de mest sete musicals i The Big Apple, med rekorder i billetsalget. Og på trods af, at den opføres 8 gange om ugen og i det største teater på Broadway, er det at få billetter ikke noget, du kan overlade til improvisation. Man behøver bare at gå en tur i New Yorks undergrundsbane for at se den fuld af plakater, der reklamerer for Wicked som en af de vigtigste musicals, man kan se i The Big Apple, og det er efter flere år i rampelyset.

Hvis du allerede er ved at planlægge, hvad du skal se og lave i New York, og du ikke vil gå glip af muligheden for at se denne musical, anbefaler jeg, at du sikrer dig dine billetter på forhånd online.

Køb billetter til Wicked på Broadway

Hvor meget koster billetter til Wicked på Broadway?

Billetannonce for at købe billetter til musicalen| ©Mack Male
Billetannonce for at købe billetter til musicalen| ©Mack Male

Hvis du vil købe billetter til Wicked, ligger de billigste billetter på omkring 100 pund og opefter. Afhængigt af stedet kan du selvfølgelig forvente at betale mellem 150 og 230 euro for de dyreste. Under alle omstændigheder skal du huske på, at dette er de sædvanlige priser, du finder for enhver Broadway-musical, men oplevelsen er det hele værd.

Anslåede priser i henhold til placering

For at du kan huske det, er Gershwin Theatre opdelt i følgende zoner og omtrentlige prisklasser:

  • Orchestra: dette er ligesom båsene, det område, hvor de bedste pladser er (inklusive premium-sæder) | 130 € til 250 €.
  • Orchestra Stadium: 110 € til 130 €.
  • Forrestemezzanin | 130 € til 150 €.
  • Mellemste mezzanin € 100 € til 120 €.
  • Bageste mezzanin | 100 € til 120 €.

Nyttige oplysninger:

Der er ingen reducerede priser for mindreårige eller seniorer. Studenterbilletter fås til omkring 60 €, men kan kun købes i billetkontoret mod forevisning af den relevante dokumentation og er afhængige af tilgængelighed og er ikke gyldige til alle forestillinger.

I forhold til andre populære Broadway-musicals som Hamilton eller Løvernes Konge er Wicked ganske rimelig i pris. Så hvis du vil forkæle dig selv og nyde Broadway, når det er bedst, er Wicked en god mulighed for dig at vælge en god placering.

Ceci's Traveller Tip

Gershwin Theatre er et af de største teatre på Broadway. Så hvis du ikke vil bruge en masse penge på billetter til første række, foreslår jeg, at du kigger i midten af Mezzanine-sektionen, så du er sikret udsyn til showet til en overkommelig pris.

Hvad du kan forvente af Wicked på Broadway

Åbning af Broadway-musical| ©Alan Light
Åbning af Broadway-musical| ©Alan Light

Wicked er en musical, der appellerer til alle publikummer. Den fortæller historien om to hekselærlinge, som er meget forskellige fra hinanden. Elphaba, grønhudet, temperamentsfuld og intelligent, men udstødt og på jagt efter sin plads i verden. Og Glinda, en slående blondine, karismatisk og frem for alt meget populær.

Historien fokuserer på de forskelle, der betinger dem så meget og samtidig fører dem til et smukt og broderligt venskab. Men en række begivenheder forvandler den ene til den onde heks fra Vesten (Elphaba) og den anden til den gode heks (Glinda).

Det er rigtigt, at historien er gribende, men sandheden er, at den ikke ville være noget uden iscenesættelsen, der genskaber den spektakulære verden i Oz, og de smukt designede og forarbejdede kostumer. Nå ja... og hvad med musikken og skuespillernes stemmer, som vil give dig gåsehud og få dig til at synge sangene i lang tid bagefter.

Wicked er en musical, der lever op til sit tema, da den er ren magi. Og det fik den til at vinde tre Tony Awards, syv Drama Desk Awards og ikke mindre end en Grammy for Best Musical Theatre Album for albummet, der blev produceret i 2003.

Du undrer dig stadig over, hvad du kan forvente af Wicked - ren begejstring!

Køb billetter til Wicked på Broadway

Showtimes og spilletider for Wicked på Broadway

Wicked forestillingskort over Oz| ©Gloria Bell
Wicked forestillingskort over Oz| ©Gloria Bell

Wicked har 8 forestillinger om ugen, men vær opmærksom på, at der er en dag om ugen, hvor der ikke er nogen forestilling (en velfortjent pause for skuespillerne!). Tjek, at det ikke falder sammen med det tidspunkt, hvor du gerne vil af sted. Fridagene på Broadway er normalt mandage, men afhængigt af ugen kan det også være en anden dag.

Tidspunkterne for forestillingerne afhænger også af dagen og kan være:

  • 14:00 timer
  • 15:00 timer
  • 19:00 timer
  • 20:00 timer

Nogle dage er der to forestillinger om dagen, andre dage kun én forestilling.

Hvor lang tid varer showet?

Musicalen varer 2 timer og 45 minutter med en pause på 15 minutter. Bemærk venligst, at når forestillingen er begyndt, må ingen komme ind i teatret. Dørene åbner derfor 45 minutter før forestillingen, og publikum bedes ankomme 15 minutter før.

Køb billetter til Wicked på Broadway

Hvilket teater spiller Wicked on Broadway på?

Gershwin Theatre skilt på Broadway| ©BroadwayTour
Gershwin Theatre skilt på Broadway| ©BroadwayTour

Wicked spiller på Gershwin Theatrer, som ligger på 222 West 51st Street, New York City.

Dette teater har plads til 1933 personer og er det største teater på Broadway, og det har været vært for Wicked uafbrudt siden 2003.

Hvordan kommer jeg til Gershwin Theatre?

Du kan komme dertil med undergrundsbanen på linjerne 1 og 2 eller linjerne A, C og E (50 St. Station), og så er du ca. 2 minutter væk fra teatret. Eller du kan også fra Times Square, som kun ligger 5 minutter væk.

Kan jeg se Wicked på Broadway med børn, og er den egnet til børn?

Venter på at se showet| ©Todd Baker
Venter på at se showet| ©Todd Baker

Den anbefalede alder for at se Wicked er fra 8 år og selvfølgelig med billet. Faktisk tillader teatret ikke børn under 5 år. Hvis du husker filmen Troldmanden fra Oz, synes du måske, det er mærkeligt, men husk på, at hovedpersonen i musicalen er den onde heks, og det, sammen med lydeffekterne i teatret, kan skræmme de yngste medlemmer af familien.

Så hvis du overvejer at tage en lille en med, så vær opmærksom på denne information, så du ikke bliver overrasket, når du ankommer. Men bare rolig, der er masser af andre ting at lave i New York med børn.

Køb billetter til Wicked på Broadway

Hvilket engelskniveau skal jeg have for at se Wicked on Broadway?

Wicked-reklame på Time Square| ©Glen Scarborough
Wicked-reklame på Time Square| ©Glen Scarborough

Wicked opføres udelukkende på engelsk. Men du kan leje audioguides på spansk direkte fra teatrets billetkontor for €9.

Bemærk venligst, at denne audioguideservice ikke oversætter musicalen nøjagtigt, men vil guide dig gennem handlingen med sætninger og observationer fra showet. Men helt ærligt, det er ikke nødvendigt. Det er muligt at nyde musicalen perfekt, forstå handlingen og følge magien gennem sangene, uanset sproget.

Hvad er dresscoden til denne Broadway-musical?

Souvenirbutik inde i museet med genstande fra showet| ©Alan Light
Souvenirbutik inde i museet med genstande fra showet| ©Alan Light

Når det gælder Wicked, er det ikke nødvendigt at have noget bestemt tøj på. Bare noget behageligt og passende til lejligheden. Men hvis du tager af sted om sommeren, anbefaler jeg, at du tager noget varmt med, da aircondition og ventilation kører for fuld udblæsning.

Advarsel! Hvis dit besøg i New York falder sammen med en specialforestilling af denne musical, kan du opleve, at folk i kostumer kommer for at se forestillingen, så kom og vær en del af handlingen!

Køb billetter til Wicked på Broadway

Skal jeg spise middag før eller efter forestillingen, og vil restauranterne være åbne?

McDonald's på Broadway| ©Rob Young
McDonald's på Broadway| ©Rob Young

Hvis du skal se en af eftermiddagsforestillingerne (kl. 14.00 eller 15.00), er det ikke noget problem at spise frokost, snacks eller aftensmad, hverken før eller efter forestillingen.

Men hvis du skal se forestillingen **kl. 19.00 eller 20.**00, kan det være sværere at finde et sted, hvor du kan få noget at spise, når du har forladt teatret. De fleste restauranter har åbent til kl. 21.00, 22.00 eller 23.00.

Det er jo New York City, baby! Hvis du har tid og vandrer lidt rundt, finder du helt sikkert et sted, der er åbent. Faktisk, og som det ikke kan være anderledes i The Big Apple, er der foran teatret en McDonald's, som har åbent til midnat. Har du flere spørgsmål? Her er en artikel om, hvor man kan spise i New York, som jeg er sikker på, du vil finde nyttig.

Hvorfor anbefaler vi denne musical?

Reklame for Wicked - den ufortalte historie om heksene fra Oz| ©Broadway
Reklame for Wicked - den ufortalte historie om heksene fra Oz| ©Broadway

Hvis du er kommet så langt, er det fordi, du har læst alt om, hvad Wicked har at byde på som show. Det er en musical for hele familien med en historie, man kan forelske sig i, og en produktion og et cast, der ikke gør andet end at ære Broadways kunst og storhed.

At det er en af de mest sete musicals i verden, siger det hele. Wicked er kunst, det er magi, det er arbejde, og det er følelser. New York Times kalder den "årtiets definerende musical". Så jeg anbefaler, at du sikrer dig en plads til denne tryllebindende oplevelse.

Køb billetter til Wicked på Broadway

Andre lignende musicals, du måske er interesseret i

Indgang til Majestic Theatre, hvor Phantom of the Opera opføres.| ©Sergio Calleja
Indgang til Majestic Theatre, hvor Phantom of the Opera opføres.| ©Sergio Calleja

Hvis du er hooked på at se musicals på Broadway, er her et par anbefalinger: