Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Paris i februar: hemmelighederne bag at få mest muligt ud af din tur

Det er altid en god idé at besøge Paris, som er en af de mest livlige byer i verden og byder på interessante aktiviteter året rundt. Februar i Paris er en måned med romantiske Seinen-krydstogter, karnevaler, verdensudstillinger og meget mere.

Katherine Betances

Katherine Betances

9 minutters læst

Paris i februar: hemmelighederne bag at få mest muligt ud af din tur

Montparnasse, Paris, Frankrig | ©Henrique Ferreira

Hvis du overvejer at rejse til Paris sidst på vinteren, så tillykke! Foråret er kun få uger væk, og selv om det kolde vejr stadig dominerer scenen, hjælper karnevalerne, festlighederne og festlighederne, der finder sted over hele byen, dig med at klare dig ganske godt.

Hvis du er på udkig efter ting at lave i Paris i februar, håber jeg, at du kan lide disse idéer, som jeg har samlet til dig. Hvis du er i Lysets By i lidt længere tid, kan du også tjekke vores samling af aktiviteter og begivenheder i Paris i marts og januar i Paris.

1. Fejr Valentinsdag i kærlighedens hovedstad

Eiffeltårnet som et par| ©Dominique ROELLINGER
Eiffeltårnet som et par| ©Dominique ROELLINGER

At være heldig nok til at være i Paris på Valentinsdag og fejre en så speciel dato i kærlighedens verdensberømte hovedstad er en mulighed, som man kun får én gang i livet! Deltag i den romantiske og festlige atmosfære, der gennemsyrer hele byen, og fejr det med den eneste ene på en af de mange begivenheder og fester, der finder sted hvert år den 14. februar.

Hvor den finder sted

Der er mange forskellige steder i Paris, hvor man kan fejre Valentinsdag. Her er en liste over nogle af mine yndlingsideer.

 • Valentinsmiddag på Bateaux Parisiens: Tag på et af krydstogterne på Seinen, hvor der også er champagne og levende musik.
 • Valentinsdag på Lido: Lido, den mest populære cabaret i Paris, er vært for en særlig Valentinsaften fuld af glamour, middag og orkester for elskende hvert år på Valentinsdag.
 • Valentinsdag på Moulin Rouge: Det legendariske Moulin Rouge byder også de elskende velkommen med et show, der er specielt forberedt til Valentinsdag. Bestil din billet til Moulin Rouge med middag nu.
 • Middag for to personer på Eiffeltårnet: En af restauranterne i Eiffeltårnet tilbereder hvert år en særlig menu til Valentinsdag. Den 14. februar kan du nyde en romantisk aften med en af de mest perfekte udsigter over byen. Hvis du ikke ønsker at deltage i middagen, kan du købe natbilletter til Eiffeltårnet og klatre op på toppen bare for at nyde udsigten.
 • Se en musical: Musicals i Paris bliver mere og mere populære og er en fantastisk mulighed, hvis du tilfældigvis er i februar på denne tid af året.

Book et natkrydstogt på Seinen

2. Lær at lave fransk bagværk på Chandeleur

Crepes| ©Delaney Van
Crepes| ©Delaney Van

Som i mange andre lande fejres den 2. februar i Frankrig som lysestage; i den kristne tradition markerede denne dag jomfru Marias renselse efter hendes fødsel. I dag er La Chandeleur i Paris bedre kendt som Crêpe Day, en dato, hvor familier og venner tilbereder og nyder denne lækre dessert sammen.

Hvis du er i Paris på denne dato, kan du besøge et af de bedste parisiske creperier, som helt sikkert vil deltage i festlighederne ved at tilberede en særlig menu.

Hvor du kan lave det

Jeg synes, det er særligt svært at vælge kun én mulighed, så her er en liste over mine personlige favoritter. Dette er en liste, så du er velkommen til at udforske nye muligheder på egen hånd.

 • La Cuiller en Bois: 108 Rue des Entrepreneurs. 75015.
 • Le Petit Morbihan: 20 rue d'Odessa, 75014
 • Le Breizh Café: 109 Rue Vieille du Temple, 75003
 • Crêperie Suzette: 24 rue des Francs Bourgeois, 75004

Få det bedste ud af din date og tilmeld dig et bagekursus, hvor du kan lære at lave dit eget franskbrød eller udsøgte croissanter med en rigtig mesterkonditor. Kan du ikke vente med at få mundvandet til at løbe i vand?

Book et bagekursus i Paris

3. Tag dine børn med på Louvre for at fejre vinterferien!

Børn på Louvre| ©Joe Shlabotnik
Børn på Louvre| ©Joe Shlabotnik

Vinterferien i Paris begynder hvert år den 18. februar og slutter den 7. marts. Hvis du besøger Paris med børn i februar, bør du tjekke de aktiviteter, der finder sted over hele byen i denne periode: vandreture, gratis udstillinger, temauger, kreative workshops, koncerter, rabatter på spil og attraktioner og meget mere. Her er blot nogle få eksempler.

Hvor skal du hen?

Du kan finde dem overalt i Paris: museer, boghandlere, parker, underholdnings- og kulturcentre af alle slags. Hvis du vil holde dig opdateret, kan du besøge Parisinfos websted og se den kalender, der er tilgængelig for din rejsedato.

Book en guidet rundvisning på Louvre for børn

4. Fejr det kinesiske nytår i Paris

Kinesisk nytår i Paris| ©Sébastien Bertrand
Kinesisk nytår i Paris| ©Sébastien Bertrand

Det kinesiske nytår i Paris er traditionelt en uge med festligheder, der er åbne for offentligheden. Nytårsfesten er en af de vigtigste begivenheder i den kinesiske tradition, som afholdes hvert år mellem den 21. januar og 20. februar og varsler fornyelse og begyndelsen på en ny cyklus. Kinesiske samfund over hele verden deltager i denne fest og giver os andre mulighed for at lære lidt mere om deres fascinerende traditioner.

I Paris er denne festival meget speciel og tiltrækker turister fra nær og fjern og omfatter festligheder i de forskellige parisiske kvarterer:

 • Filharmoniske optrædener
 • Klædedragter i 3. og 4. arrondissement med start på Place de la République.
 • Traditionelt danseshow.
 • Workshops
 • Markeder

5. Nyd Paris' karnevalsoptog

Promenade du Bœuf Gras Parade| ©Gambetta à Belleville
Promenade du Bœuf Gras Parade| ©Gambetta à Belleville

Hvert år søndagen før Mardi Gras finder karnevalsfestlighederne sted. Selv om datoen varierer fra år til år, afholdes den normalt i februar eller begyndelsen af marts måned. Fejringen omfatter en festlig parade, kendt som "Promenade du Bœuf Gras", og masser af kostumer! Karnevalsmaskotten er en rødpelset limousineko, der fører processionen med stil.

Karnevalstraditionen i Paris var næsten helt glemt i det meste af det 20. århundrede, men i 1990'erne blev der gjort en indsats for at genoplive den, og siden da er den blevet afholdt hvert år. Med tiden er det gennemarbejdede niveau, farverne og kostumerne blevet mere og mere imponerende.

Hvor den finder sted

Promenade du Bœuf Gras-paraden starter ved Place Gambetta og slutter ved Place de la République på en 2,8 kilometer lang rute gennem centrum af Paris.

Sådan køber du billetter

Det er ikke nødvendigt at købe billetter, da arrangementet er helt gratis og åbent for offentligheden. Du skal bare komme i god tid for at sikre dig en god plads. Paraden finder normalt sted om eftermiddagen og tiltrækker over 5.000 mennesker. Du kan få flere oplysninger på den officielle hjemmeside:

6. Benyt lejligheden til at nyde Grand Slam i Paris

Grand Slam i Paris| ©Gabriela Sabau
Grand Slam i Paris| ©Gabriela Sabau

I omkring 50 år har den internationale judokonkurrence Grand Slam de Paris været afholdt hvert år i februar i to dage. Det finder normalt sted i de første dage af måneden og samler de bedste repræsentanter fra hver nation i en konkurrence, hvor verdensmesteren for både herre- og dameholdet kåres.

Hvis du er en beundrer af sporten, eller hvis du selv har dyrket den tidligere, er dette en fantastisk mulighed for at beundre de mest fremragende talenter på internationalt plan.

Hvor den finder sted

Begivenheden blev oprindeligt afholdt på Stade Pierre de Coubertin, men siden 2000 har den været afholdt i Accor Arena, som ligger på Boulevard de Bercy, tæt på Bercy-stationen, der har forbindelse til metrolinjerne 6 og 14 i Paris.

Sådan køber du billetter

Billetter til konkurrencen kan købes direkte på Grand Slam-webstedet; priserne varierer fra £32 til £65 for en dag og fra £50 til £107 for begge dage.

7. Tilmeld dig Les Front Runners de Paris

Deltagelse i Les Front Runners de Paris| ©Edward Gebuis
Deltagelse i Les Front Runners de Paris| ©Edward Gebuis

Siden 2000 har der hvert år i februar i Paris været afholdt "Les Front Runners", et arrangement arrangeret af byens LGBT-løberforening. Med udgangspunkt i det faktum, at kærlighed er kærlighed, finder denne fejring normalt sted i weekender og så tæt på den 14. februar som muligt. Løbet omfatter to konkurrencer: en 5 km individuel bane og en 10 km par-bane.

Formålet med arrangementet er at skabe opmærksomhed om kollektivets behov og at indsamle midler til at gøre det muligt for dem at fortsætte deres aktivisme. I nogle år afholdes der lotterier, hvor overskuddet går til den berømte Grey Pride Association.

Hvor den finder sted

Denne sjove begivenhed finder sted i det 19. arrondissement i Paris, normalt i Parc des Buttes-Chaumont.

Sådan køber du billetter

Det er en gratis begivenhed, som er åben for alle, der ønsker at støtte sagen; men hvis du er interesseret i at deltage i løbet som løber, kan du udfylde tilmeldingsformularen på det officielle websted

8. Tag til en dansefestival

Teater i Suresnes| ©Alvaro Soto
Teater i Suresnes| ©Alvaro Soto

Fra januar i Paris og i løbet af de første dage af februar i Paris kan du deltage i Suresnes cités dans; en begivenhed, der er indkaldt med det formål at samle den store mangfoldighed af stilarter og koreografiske varianter inden for moderne dans.

Festivalen startede i 1993 som et initiativ støttet af byen Suresnes. Dengang forsøgte den at åbne de mere strukturerede danseskoler for bevægelser som hiphop og streetdance, som dominerede scenen i 1980'erne.

Hvor den finder sted

Det foregår på Jean-Vilar-teatret i Suresnes, et lille samfund lige uden for Paris. For at komme til Suresnes skal du tage RER A-toglinjen.

Sådan køber du billetter

Billetter til denne begivenhed kan købes online på Théâtre Suresnes' officielle hjemmeside

9. Nyd de sidste isbaner i Paris

Grand Palais-isbanen,| ©Eric Demarcq
Grand Palais-isbanen,| ©Eric Demarcq

I de første uger af februar kan du nyde de sidste isbaner, der finder sted i Paris om vinteren; hvis du kan lide denne smukke aktivitet, må du ikke gå glip af det! At stå på skøjter i det fri i skyggen af monumentale arkitektoniske værker er ikke noget, man kan gøre hver dag, og det er ikke noget, man kan gøre hvor som helst i verden.

Hvor man kan stå på skøjter i Paris

 • Place Athénée: Omkring 60€ med tetid
 • Espace sportif Pailleron: Det er en indendørs skøjtebane, der er åben næsten hele året rundt, priser og åbningstider er offentliggjort på deres officielle hjemmeside

10. Varm op med en "chocolat chaud" i Paris

chocolat chaud| ©Courtesy Unsplash + Giancarlo Duarte
chocolat chaud| ©Courtesy Unsplash + Giancarlo Duarte

Efter at have gået rundt i Paris' gader og besøgt de vigtigste monumenter i byen er den bedste måde at hvile sig på at få en lækker varm drink. I den parisiske gastronomi finder du mange lækre drikkevarer, men den traditionelle parisiske varme chokolade er en favorit blandt både turister og lokale.

Når den populære drik er tilberedt korrekt, er den kendetegnet ved sin overdådige, ikke for søde smag, der er behagelig i munden uden at være for meget. Mange parisiske caféer og tehuse er kendt for at lave denne type drink med deres eget twist, som er lavet af mælke- og mørk chokolade. Oplevelsen af at nyde den trøstende smag af chokolade i et smukt indrettet sted sammen med en lækker dessert eller en velsmagende snack vil få dig til at føle dig som en lokal pariser og give dig energi til at fortsætte dit eventyr.

Hvor får man den bedste varme chokolade i Paris

Nogle af de foretrukne steder med de bedste bedømmelser er:

Tips til at besøge Paris i februar

Triumfbuen i Paris| ©xiaoshu.paris
Triumfbuen i Paris| ©xiaoshu.paris

Ligesom i januar i Paris er temperaturen i denne måned stadig kold, så jeg råder dig til at være godt forberedt på det. Det betyder, at en god jakke er et must, og det samme gælder hue, vinterhandsker og vandtætte sko. Snefald i februar er ikke almindeligt i Paris, men det kan ske ligesom enhver anden regnfuld eftermiddag.

Det bedste ved at besøge Paris i februar er, at man kan undgå menneskemængderne. Uanset om du vil se de mest populære seværdigheder eller udforske den franske hovedstad uden for de slagne stier, er dette det mest rolige tidspunkt at rejse til Paris på. Hav en fantastisk rejse!