Paris i juli: en praktisk guide til at udforske byen

Gør dig klar til en spektakulær tid i Lysets By, hvor du kan nyde de lange solskinsdage og de sjove ting, du kan lave i juli.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Paris i juli: en praktisk guide til at udforske byen

Paris, Frankrig | ©Bruno Abatti

Hvis du rejser til Paris i juli, kan du nyde spændende og interessante begivenheder som Tour de France, den enorme (og gratis) Fnac Music Festival på Hotel de Ville eller Bastilledagens fyrværkeri.

Der er også parader, ilddans, gratis filmfestivaler under åben himmel, koncerter og kunstudstillinger. Det er helt sikkert en måned, hvor man kan nyde denne fantastiske by i fulde drag.

1. Besøg Giverny i juli

Besøg i Giverny| ©Aaron Perkins
Besøg i Giverny| ©Aaron Perkins

Atbooke en tur til Giverny og Monets haver fra Paris er et must i juli, hvis du er fan af Claude Monet, da den impressionistiske kunstner tilbragte den sidste halvdel af sit liv i Giverny.

Giverny er en lille by i Normandiet ca. 45 km**(ca. 1 time og 15 minutter**) uden for Paris, hvor hans berømte åkandedamme blomstrer i juli måned.

Takket være en omhyggelig restaurering kan du se hans hus, haver og åkandedam, som de så ud, da han boede der. Det er steder, hvor han malede nogle af sine bedste mesterværker. Og hvis du også er interesseret i denne kunstner og skaberen af impressionismen, og dit ophold i Paris ikke er så kort, kan du booke din billet til Louvre-museet og se nogle af hans bedste værker live.

Book en udflugt til Giverny og Monets haver

2. Hav det sjovt som et barn på Aquaboulevard

Aquaboulevard Paris|©Guilhem Vellut
Aquaboulevard Paris|©Guilhem Vellut

Og hvis du vil more dig som et barn, eller hvis du skal til Paris med din familie, er juli det perfekte tidspunkt at bestille din billet til Aquaboulevard, det største vandland i Paris og et af de mest populære i Europa, som har ikke mindre end 11 vandrutsjebaner samt mange andre vandaktiviteter og attraktioner

. Det har også et afslapningsområde med sauna, jacuzzier og bade, hvor du kan genvinde din styrke og energi.

Book din billet til Aquaboulevard

3. Tag på udflugt til Normandiet med en Omaha Beach Tour

Udsigt over Omaha Beach|©Eloy Alonso Fernández
Udsigt over Omaha Beach|©Eloy Alonso Fernández

På din rejse til Paris i juli må du ikke gå glip af at booke en udflugt til Normandiet fra Paris med en tur til Omaha Beach, cidersmagning og frokost, hvor du vil lære om denne regions rolle i Anden Verdenskrig med en professionel guide, der vil ledsage dig under hele turen og forklare alle detaljer om forskellige steder som f.eks:

  • Omaha Beach, som er en af de strande, hvor de amerikanske tropper gik i land, og hvor mange af soldaterne ligger begravet.
  • Den amerikanske kirkegård, som mindes de næsten 10.000 allierede soldater, der kæmpede på disse strande, med grave, et mindesmærke og den store mur af savnede soldater.
  • Utah Beach Landing Museum, hvor du bl.a. kan lære om de allierede soldaters forberedelser, hvad der skete under slaget, og hvordan begge sider rykkede frem.

Turen varer 14 timer og inkluderer hjemturen. Du får også frokost og æblecidersmagning.

Book en udflugt til Normandiet med Omaha Beach Tour

4. Gå ikke glip af Festival Paris l'Été

Gadekunst i byen| ©InfoParis
Gadekunst i byen| ©InfoParis

Siden 1990 har Paris' sommerfestival arrangeret kunstneriske og kulturelle begivenheder i hele byen. Denne årlige kunstfestival præsenterer danse-, musik- og teaterarrangementer i forskellige populære kvarterer i Paris.

Festivalen varer fra begyndelsen af juli til begyndelsen af august, og de repræsenterede kunstarter er teater, dans, cirkus og musik. Derudover kan du nyde forskellige kunstinstallationer. De fleste af dem er udendørs og uden for de traditionelle underholdningssteder.

For mere information er du velkommen til at besøge festivalens officielle hjemmeside. Arrangementerne er gratis! Du kan også blive en af kunstens hovedpersoner ved at booke en graffiti-workshop i Paris.

Book en graffiti-workshop i Paris

5. Nyd Bastilledagens fyrværkeri fra et krydstogtskib

Fyrværkeri| ©Designecologist
Fyrværkeri| ©Designecologist

Bastilledagen er den største sommerfestival i Paris og i hele Frankrig. Den finder sted den 14. juli for at fejre årsdagen for stormen på Bastille-fængslet, som fandt sted den 14. juli 1789 og var et vendepunkt i den franske revolution.

De militære ceremonier starter kl. 10 og paraden kl. 11. Fyrværkeriet ved Eiffeltårnet er også vigtigt på denne dag, så hvis du booker dine aftenbilletter til Eiffeltårnet i Paris, vil du se det fuldt oplyst og i tråd med Bastilledagen. Tårnets lysfestival vil vare omkring en halv time.

Men det bedste sted at se Bastilledagens fyr værkeri er fra Seinen. Så book et middagskrydstogt på Seinen i Paris, mens du nyder det blændende fyrværkeri, det er uvurderligt!

Book et gourmet dinner cruise på Seinen

6. Forny din garderobe i sommerudsalget på designermode

Få mest muligt ud af udsalget| ©Polina Tankilevitch
Få mest muligt ud af udsalget| ©Polina Tankilevitch

Paris ' berømte sommerudsalg fortsætter indtil midten af juli. For mange "kyndige" modeelskere er juli det bedste tidspunkt at shoppe, når butikkerne går over til 2. og endda 3. nedslag og skifter udsalgsskiltene i vinduerne ud med 70% eller endda 80% procenter.

De bedste steder at finde gode tilbud? Overalt! Luksusmærker som Chanel, Valentino og Armani tiltrækker store menneskemængder, det samme gør Galeries Lafayette, BHV, Bon Marché og Au Printemps, og selvfølgelig de mindre butikker og endda de globale mellemklassekæder.

Book din shoppingtur til La Vallée outlet i Paris

7. Dyk ned i japansk kultur på Expo Paris Japan

Inde i Paris' metro| ©Davyn Ben
Inde i Paris' metro| ©Davyn Ben

Er du fan af Japan og dets kultur? I så fald skal du deltage i Japan Expo. Det er en eksklusiv begivenhed i juli med kampsport, videospil, musik og meget mere. Arrangementet finder sted i Paris Nord Villepinte Exhibition Centre, som kun ligger ét RER-stop fra Charles de Gaulle-lufthavnen, så det er vigtigt at kunne finde rundt i Paris, især med metroen.

Der er også signeringer, talere, workshops og masterclasses, hvor berømte kunstnere (animatorer, illustratorer, skabere af videospil, filmproducenter, musikere og komponister) vil afsløre deres hemmeligheder og tips. Der er også plads til musik, fra rock, RnB, J-pop, punk, electro, shamisen, koto, sanshin til traditionelle genrer. Der vil også være praktiske workshops, hvor man kan lære det grundlæggende i tegning, modellering, ikebana, origami og kalligrafi.

Og selvfølgelig kan man ikke have en japansk kulturfestival uden videospil. Mange videospil vil være tilgængelige gratis, hvor du kan prøve de nyeste udgivelser og deltage i turneringer. Spilskabere vil også være til stede for at fortælle om deres arbejde og give ekspertråd. Der vil også være et område dedikeret til kampsport, hvor du kan lære det grundlæggende i Ninjutsu, kendo, judo, aikido og karate.

8. Nyd den syvende kunst med en film under åben himmel i Parc de la Villette

Film i Parc de la Villette| ©InfoParis
Film i Parc de la Villette| ©InfoParis

Gratis film under åben himmel vender tilbage til Parc de la Villette hver sommer med Cinéma en Plein Air (biograf under åben himmel). I juli måned, fra onsdag til søndag, kan du se en god blanding af klassiske film og nyere hits, som vises på originalsproget med franske undertekster, så snart det bliver mørkt i Paris.

Medbring et tæppe til at sidde på, en picnicmiddag og en flaske vin. Parken er en af de flotteste i Paris og en af de største i byen med sine 55 hektar, omgivet af teatre, caféer, vuggestuer og flere spisesteder.

9. Gå ikke glip af Fête Foraine des Tuileries

Karrusel ved Fête des Tuileries| ©Jean-François Gornet
Karrusel ved Fête des Tuileries| ©Jean-François Gornet

Fête Foraine des Tu ileries finder sted i begyndelsen af juli i Tuileries-haven i Paris, som ligger mellem Louvre-museet og Place de la Concorde. For mere information, besøg arrangementets hjemmeside.

Du kan nyde et gigantisk pariserhjul, karruseller, radiobiler, "fun houses", halsbrækkende forlystelser for dem, der søger spænding, børnelege og meget mere. Dette karneval underholder børnefamilier, teenagere og alle andre, der vil have det sjovt. En perfekt plan, hvis du skal til Paris med børn.

Og selvfølgelig kan du også købe candyfloss, vafler, is, friturestegt dej, grillretter og drikkevarer i de forskellige boder.

10. Oplev musikken på Fnac Music Festival

Paris' rådhus| ©wagner51
Paris' rådhus| ©wagner51

Gå ikke glip af de gratis livekoncerter med op til 30 internationale kunstnere foran Hôtel de Ville (Paris' rådhus) fra solnedgang til midnat. Denne musikbegivenhed er meget kendt i Paris, varer normalt omkring 3 dage og falder normalt i begyndelsen af juli.

Det franske firma Fnac er den sædvanlige sponsor af koncerter og musicals ved denne begivenhed, og op til 100.000 fans deltager. Rådhuset ligger meget tæt på museumsområdet i Paris (mellem Louvre-museet og Carnavalet-museet).

For mere information, besøg koncertens hjemmeside. Hvis du skal til Paris i 3 dage i juli, og du kan lide den festlige atmosfære, så glæd dig, for du har allerede planer!

11. Deltag i et af brandmændenes baller

Ved brandmændenes bal| ©Pierre-Franck Colombier
Ved brandmændenes bal| ©Pierre-Franck Colombier

Deltag i et af de årlige brandmandsballer (Bals des Pompiers) den 13. og/eller 14. juli, når den største brandstation i hvert arrondissement i Paris åbner sine kaserner og gårde og byder offentligheden velkommen til denne fest, der varer hele natten, og som inkluderer musik, dans og drinks. Det er gratis at deltage, men der skal betales for mad og drikke.

The Bals des Pompiers starter normalt kl. 21 og slutter kl. 4 om morgenen. Afhængigt af brandstationen kan arrangementet finde sted den 13. eller 14. juli og i nogle tilfælde på begge datoer. For flere opdateringer om denne begivenhed anbefaler jeg følgende hjemmeside.

Hvad skal man have på i Paris i juli?

Forberedelse af din bagage| ©Vlada Karpovich
Forberedelse af din bagage| ©Vlada Karpovich

Hvis du besøger Paris i juli, vil du opleve både varme aftener og kølige nætter. Sørg derfor for at pakke masser af solcreme, en hat til de varmeste dage og masser af let tøj, der er nemt at have på. Sandaler og shorts er perfekte til denne slags vejr.

Det er dog også vigtigt at bemærke, at juli også er den sommermåned, hvor der falder mest regn, så husk at pakke en paraply for en sikkerheds skyld samt nogle vandtætte og behagelige sko.

Sommerudsalg i butikker over hele byen vil give dig lyst til at reservere lidt plads i kufferten til at tage et par souvenirs med hjem. Udsalget i Frankrig er kendt som "les soldes" og er reguleret af staten og kan kun afholdes to gange om året; en gang i slutningen af juli og en gang ved juletid i Paris.

For dem, der er på udkig efter et godt tilbud, mens de er i Frankrig, er det nu, de skal shoppe!

Book en tur til Montmartre

Hvor kan man bo i Paris i juli?

Foretag en reservation| ©Christin Hume
Foretag en reservation| ©Christin Hume

Hvis du leder efter en sommerbolig i byen, er det værd at huske på, at priserne kan være lidt højere end normalt, da der plejer at være stor efterspørgsel.

Men der er stadig masser af steder at bo i Paris og muligheder, der passer til alle budgetter - du skal bare være sikker på, at jo tidligere du planlægger din rejse til Paris i juli, jo billigere bliver det!

Book en rundtur i Saint-Germain-des-Prés-kvarteret i Paris

Vejret i Paris i juli

Le Marais-kvarteret| ©Elsa Pereira
Le Marais-kvarteret| ©Elsa Pereira

Sommermånederne byder på mange lange, varme dage. Derfor er juli det perfekte vejr til at nyde den parisiske cafékultur, hvor barstole og stribede stole breder sig ud på de brede boulevarder, så duften af kaffe altid breder sig i gaderne.

I juli måned svinger vejret i Paris mellem 16 og 25 grader celsius, med et gennemsnit på 20 grader, hvilket giver det perfekte klima til at udforske alt, hvad byen har at byde på. Når det er sagt, kan aftenerne være lidt køligere, så det er en god idé at have en let jakke ved hånden, når du har lyst til at udforske Paris om natten.

Book en rundtur i Paris' latinerkvarter