Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hvor man kan spise i Trastevere

Her er din guide til at få din fornøjelse af Rom i den evige bys mest maleriske kvarter, baseret på pastaer, pizzaer og lasagner. Det er ikke din bedstemors mad, men det er tæt på. Mums!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

11 minutters læst

Hvor man kan spise i Trastevere

Trastevere, Rom | ©Daniele Salutari

Hvis du ønsker at smage noget mere romersk end den kapitolinske ulv i Trastevere-kvarteret, men er bange for, at berømmelsen af dette bohemeagtige og charmerende kvarter er steget til hovedet, skal du tage nogle gastronomiske forslag til efterretning for at gøre dit besøg i dette kvarter til en succes.

Men hvis du tillader mig at give dig et grundlæggende råd, som gælder for næsten alle mine kulinariske forslag: bestil et bord! Denne gyldne regel bør alle rejsende, der ønsker at fylde deres maver i Trastevere, det mest autentiske kvarter i den italienske hovedstad, tage i betragtning. Den, der advarer, er ikke en forræder.

1. Føl dig som en rigtig italiener på Trattoria Da Augusto

Nyd dagens ret på Trattoria Da Augusto| ©Joanne Wan
Nyd dagens ret på Trattoria Da Augusto| ©Joanne Wan

Hvis du er en af dem, der holder af kvarterets restauranter, den typiske Paco-bar eller madstederne, hvor de serverer hjemmelavede retter, vil du elske dette romerske trattoria. Trattoria Da Augusto ligger i hjertet af Trastevere og tager dig tilbage i tiden gennem dine sanser. Her er de ikke gået over til højteknologi, men det behøver de heller ikke, for retterne er ret gode.

Det er en lille restaurant, som normalt er fyldt med italienere, og som serverer hjemmelavet mad til en meget overkommelig pris. Du vil føle dig som hovedpersonen i serien "Cuéntame", Antonio Alcantará, men i en italiensk udgave. Før du rejser til Rom, bør du vide, at "trattorier" er familiedrevne restauranter, der serverer dagens menu til en meget overkommelig pris.

Medbring kontanter

Vær opmærksom på, at kreditkort ikke accepteres på denne restaurant, så tag kontanter med, hvis du ikke vil stå og vaske op. Hvad angår stemningen, deler du ofte et bord med andre gæster, og du vil sikkert blive overrasket, fordi de giver dig regningen direkte på papirdugen. Det er en god udnyttelse af råvarerne!

Praktiske oplysninger om Trattoria Da Augusto

  • Hvor: Piazza de' Renzi, nr. 15.
  • Gennemsnitspris: mellem 8 og 10 € pr. ret.
  • Åbningstider: 12.30-15.00 til frokost og 20.00-23.00 til middag.
  • Kokkens tip: Kødet på denne restaurant er en af husets specialiteter og har et godt ry.
  • Anbefales hvis... du vil have en billig restaurant og ikke har store ambitioner.

Book en madtur i Trastevere

2. Den bedste pizza i Trastevere, på Pizzeria Ivo

Lige uden for Pizzeria Ivo| ©Despejo
Lige uden for Pizzeria Ivo| ©Despejo

Vidste du, at pizzaen kom til Rom efter Anden Verdenskrig via indvandrere fra den sydlige del af landet? Så hvis du ligesom jeg troede, at romerne blev født med en pizza under armen, er du meget forvirret. Men på mindre end et århundrede er den allerede blevet en stjerneretten. Selv om det er svært at vælge den bedste pizza i Rom, ville jeg i mit tilfælde vælge pizzaen på Pizzeria Ivo. Den er bare så god, at man kan få fingre i den!

Bageriet omdannet til et pizzeria

Denne restaurant har været en fornøjelse for Roms indbyggere og turister i mere end 60 år. Faktisk var det i begyndelsen af 1960'erne, da grundlæggeren, Ivo Stefanelli, startede sin egen forretning i Trastevere, først med desserter og siden med pizzaer, og takket være mund til mund-omtale blev det det det mest trendy sted i området.

Pizzaer af god kvalitet til en god pris

I dag har sønnen Ivano overtaget styringen af pizzeriaet og er begyndt at forbedre udvalget af råvarer: han har indført dansk kød, ost og pølser af topmærker, økologiske mærker og håndværksøl. Det gode ved det? Gennemsnitsprisen på 20 EUR er uændret. Godt, dejligt og billigt.

Praktiske oplysninger om Pizzeria Ivo

  • Hvor: Via di S. Francesco a Ripa, nr. 158.
  • Gennemsnitspris: 10 € pr. pizza.
  • Åbningstider: Serverer primært aftensmad fra kl. 18.00 til 0.30, undtagen om søndagen, hvor der også er åbent fra kl. 12.00 til 15.00.
  • Kokkens tip: Prøv fiori di zucca (courgetteblomster fyldt med ost og ansjospasta) og tiramisu.
  • Anbefales hvis... du vil spise den bedste pizza, og du ikke har travlt (nogle gange er tjenerne lidt langsomme).

Bestil en rundvisning i Trastevere og den jødiske ghetto

3. Den bedste pasta til den bedste pris hos Da Enzo al 29

Vi nyder Da Enzo's pasta al 29| ©Kalboz
Vi nyder Da Enzo's pasta al 29| ©Kalboz

På trods af de lange køer (logiske og normale i øvrigt) er det værd at vente på at komme ind på restauranten Da Enzo al 29 og prøve en af de bedste pastaretter i Trastevere. Jeg kan kun sige, at carbonara-retten var fantastisk, så meget at jeg gentog den de følgende dage. Det ville være en synd at komme til Rom og ikke spise her - men vær opmærksom på, at de ikke tager imod reservationer!

Men hvem er ejeren? Du skal lede efter ham, som om han var Wally, på en af væggene i spisestuen, hvor du finder et billede af ham, der hænger i trattoriaet. Han døde i slutningen af 80'erne, men Enzo er stadig meget nærværende: han er i hukommelsen hos de kunder, som besøgte restauranten, da han selv drev den.

Praktiske oplysninger om trattoria Da Enzo al 29

  • Hvor: Via dei Vascellari, nr. 29.
  • Gennemsnitspris: 13 € for en pastaret.
  • Åbningstider: Mandag til lørdag fra kl. 12.15 til 15.00 og fra 19.00 til 23.00.
  • Kokkens tip: Prøv alle deres pastaretter - de er alle lækre!
  • Anbefales hvis... du ønsker et autentisk romersk måltid på et sted, der bevarer essensen af Rom.

Book en Segway-tur i Trastevere

4. Den bedste spaghetti på Tonnarello Restaurant

Carbonara fra restauranten Tonnarello i Trastevere| ©Jaclyn Chen
Carbonara fra restauranten Tonnarello i Trastevere| ©Jaclyn Chen

Er du en af dem, der tager imod råd, eller er du en af dem, der går amok på restauranter? Jeg tilhører den første gruppe, og jeg beslutter mig ikke, før jeg har læst tusind positive anmeldelser. Et godt eksempel på dette var mit besøg på restauranten Tonnarello, som havde mere end 35.000 anmeldelser, hvoraf de fleste var fremragende. Jeg tænkte: Alle kan da ikke tage fejl, vel? Så jeg tog springet, og min oplevelse var brutal.

En fantastisk terrasse, ideel til sommeren i Rom, et charmerende sted og husets kendetegn: lækre tonnarelli (en slags spaghetti), håndlavet som italienske noas. Kødædere kan i mellemtiden blive mætte af lam, oksehaler og kødboller. Hver eneste ingrediens er nøje udvalgt, og det samme gælder præsentationen.

Praktiske oplysninger om Tonnarello restaurant

  • Hvor: Via della Paglia, 1-2-3
  • Gennemsnitspris: 9 € for en pastaret og fra 14 € for hovedretter.
  • Åbningstider: 10:00 til 23:00.
  • Kokkens tip: Tonarello Cacio e Pepe, som er vurderet til at være den bedste i Rom.
  • Anbefales, hvis... du ønsker at gå på en charmerende restaurant og spise godt for sikker.

5. Den bedste pasta med fisk og skaldyr til en god pris på Osteria Der Belli

Indgangen til Osteria Der Belli| ©Gillian Longworth McGuire
Indgangen til Osteria Der Belli| ©Gillian Longworth McGuire

Hvis du vil forkæle dig selv med en god kulinarisk oplevelse til en god pris og føle dig som en romer, foreslår jeg, at du tager til Osteria Der Belli, en restaurant på Sardinien, der har specialiseret sig i enkle fiskeretter som blæksprutte med ristede kartofler, carpaccio af havbars og grillet blæksprutte - alt sammen til en god pris!

Det er en meget familiær restaurant, hvor alle er involveret: ejerens søstre tilbereder hver dag deres lækre friske pasta med fisk og skaldyr. De har også lækre muligheder for vegetarer, f.eks. pasta med svampesauce eller ravioli med spinat og ricottaost. Om sommeren er det bedst at prøve deres menu på deres livlige udendørs terrasse.

Praktiske oplysninger om restauranten Osteria Der Belli

  • Hvor: Piazza di Sant'Apollonia, 11.
  • Gennemsnitspris: mellem 10 og 16 € pr. ret.
  • Åbningstider: 12.30-15.00 til frokost og 19.00-23.30 til middag.
  • Kokkens tip: muslingerne, bruschetta al pomodoro og pasta med spigola (havbars).
  • Anbefales, hvis... du ønsker at nyde fisk og skaldyr i alle afskygninger til en god pris.

6. Nyd den mest originale pizza hos Tu pizza Illuminati

Nyd en god pizza| ©Seu Pizza Illuminati
Nyd en god pizza| ©Seu Pizza Illuminati

Hvis du er træt af den typiske italienske pizza med tynd skorpe (selv om det er umuligt at kede sig) og gerne vil prøve noget anderledes, anbefaler jeg dig at bestille bord på Tu pizza Illuminati, et sted i minimalistisk stil, der bevæger sig væk fra de traditionelle pizzeriaers klichéer og folklore.

Her er pizzaerne en blanding mellem calzone og crepe med tykke, men meget saftige kanter, som vil glæde dig. Et af restaurantens kendetegn er, at menuen varierer efter årstiden, og de har også vidunderlige søde pizzaer (et besøg værd) og stegte pizzaer, som er sublime. Priserne er lidt højere end andre steder, men ikke overdrevet og i overensstemmelse med menuen.

Praktiske oplysninger om Tu pizza Illuminati

  • Hvor: Via Angelo Bargoni, 10-18.
  • Gennemsnitspris: mellem 10 og 15 € pr. pizza.
  • Åbningstider: kl. 19.00 til midnat hver aften (lukket om mandagen).
  • Kokkens tip: De klassiske pizzaer er ufejlbarlige, som f.eks. margherita, marinara og cosaco, blandt andre.
  • Anbefales hvis... du vil prøve en minimalistisk pizza og dens sødere version.

7. Den bedste forret på Cantina dei Papi skinkebutik

Aperitif på Cantina Dei Papi| ©cantinadeipapiviterbo
Aperitif på Cantina Dei Papi| ©cantinadeipapiviterbo

Hvis du vil have den fulde oplevelse i Rom, skal du prøve den typiske aperitivo i Rom, som er blevet et ritual. Det er en slags sjov afterwork, der normalt afholdes hver dag omkring kl. 18.00 og er lige så traditionel som vermouth om søndagen i Spanien.

I dette tilfælde betaler du en fast pris for drinken, og det inkluderer en meget sofistikeret aperitif. Vil du have en pause fra pastaen og prøve denne fryd? Jeg anbefaler, at du besøger Cantina dei Papi skinkebutikken, som skiller sig ud ved sine borde med et udsøgt udvalg af lokale kød- og ostesorter.

Du kan nyde dem sammen med en god vin i en hyggelig og intim atmosfære. Hvis du ønsker at drikke vand, serverer de det gratis i en kande, hvilket er meget værdsat.

Bestil et blandet bræt

Jeg foreslår, at du bestiller en blandet tallerken, hvor du får serveret en rustik træplade med skinke, bacon, vildsvinepølse, svinekam, svinekam, spæk og andre italienske gourmetprodukter. Du kan også smage forskellige ostespecialiteter, f.eks. oste med trøfler og pistacie- og valnøddeoste. Der er også bruschettas (en slags italiensk toastbrød) med forskellige saucer og patéer som oliven, artiskokker, trøfler... De er til at dø for!

Praktiske oplysninger om Prosciutteria Cantina dei Papi

  • Hvor: Via della Scala, nr. 71.
  • Gennemsnitspris: 5€ - 10€.
  • Åbningstider: Hver dag fra kl. 11.30 til 23.30.
  • Kokkens tip: Prøv brætterne og sandwichene, der er baseret på håndværksmæssige skinker og oste af høj kvalitet.
  • Anbefales, hvis... du ønsker at spise en snack i en uformel og ungdommelig atmosfære med venligt og hjælpsomt personale.

8. Den bedste og sundeste gelato i Fiordiluna

Indgang til Heladeria| ©mdfeeds
Indgang til Heladeria| ©mdfeeds

Hvorfor blev Audrey Hepburn forelsket i Rom: landskabet, pizzaerne, italienerne? Vi ved det ikke, men det er klart, at en af grundene var de udsøgte håndværksis, der anses for at være de bedste i verden. Jeg foretrækker især Fiordiluna 's på grund af den måde, de forkæler produktet på: de bruger kun frisk frugt!

I mere end 25 år har dette sted tilberedt is med ingredienser af højeste kvalitet købt hos små producenter: fra hasselnødder til kakao. Og det kan du se, når du smager på dem. Hvis du er på diæt, skal du ikke være bekymret, for de har også udviklet is uden tilsat sukker, med en utrolig smag og cremethed. Du er allerede sent ude med at prøve dem!

Oplev Roms kvarterer gennem deres is

Hvis du har en sød tand og er nysgerrig efter at vide, hvor du kan finde de mest spektakulære is i den evige by, så får du her en guide til de bedste is i Rom. Du bliver ekspert!

Praktiske oplysninger om Fiordiluna

  • Hvor: Via della Lungaretta, 96.
  • Kokkens tip: Pistacie-gelato'en er lækker.
  • Anbefales hvis... du vil prøve den mest autentiske is i Trastevere.

9. Smag den bedste gademad i Trapizzino Trilussa

Mad fra Trapizzino Rome Trilussa| ©Trapizzino
Mad fra Trapizzino Rome Trilussa| ©Trapizzino

De trendy og street food-folket kan nyde god street foodTrapizzino Trilussa, som har udviklet en slags tapas, et sted mellem en sandwich og en pizza, som du kan bestille til at tage med og spise på pladsen.

Det er en trekantet pizza, der er rullet sammen og åben i midten og fyldt med typiske og lækre retter fra det romerske køkken. I dag er ideen blevet så populær, at den allerede har åbnet flere franchises i Italien og endda i... New York!

Traditionelle opskrifter pakket ind i en pizza

Grundlæggeren Stefano Calligari har en notesbog, hvor han skriver sin mors og sine tantes traditionelle opskrifter ned, såsom blæksprutte med ærter, kylling med peberfrugter ... som han så indarbejder i sine lukkede pizzaer. Kokken har givet et nyt twist til sagen med denne sjove måde at smage dem på: uden bestik og med mulighed for at nyde trapizzinos på gaden, i ethvert hjørne af Italien.

Praktisk info om Trapizzino Trilussa

  • Hvor: Piazza Trilussa, 46.
  • Gennemsnitspris: 4 € pr. trapizzino.
  • Åbningstider: Hver dag fra kl. 12.00 til 01.00. Fredage og lørdage indtil kl. 2 om natten.
  • Kokkens forslag: polpetta al sugo, zighini, pollo alla cacciatora...
  • Anbefales hvis... du vil prøve signaturmad til en god pris, og du ikke vil spilde for meget tid på det.

10. Prøv den bedste slushy på Sora Mirella med udsigt over floden

Sora Mirella-boder i Rom| ©Kalboz
Sora Mirella-boder i Rom| ©Kalboz

Om sommeren er den bedste måde at bekæmpe de høje temperaturer i Rom på at drikke en god grattachecca (en romersk opfindelse, der minder om en slushie til at køle ned med). Jeg foreslår, at du går til Sora Mirella, en charmerende lille kiosk ved Tiberfloden, og bestiller en af disse smoothies - udsigten er fantastisk!

Det er også et af de få steder, hvor grattachecca tilberedes på traditionel vis, dvs. ved at skrabe en isblok med et værktøj i stedet for en moderne maskine. Oven på din grattachecca får du lækker frisk frugt, og du kan endda bestille den med alkohol. Det lyder godt at se solnedgangen med denne drink, ikke sandt?

Praktiske oplysninger om Sora Mirella

  • Hvor: Lungotevere Degli Anguillara.
  • Gennemsnitspris: meget billig.
  • Åbningstider: hver dag fra kl. 9.00 til 1.30.
  • Anbefales, hvis... du vil nyde en lækker dessert i det fri med en god udsigt over floden og broen.

Book din guidede tur i Trastevere

Hvor mange penge skal jeg bruge for at spise i Trastevere?

Betaling af regningen| ©David Lombardía
Betaling af regningen| ©David Lombardía

En af vores største bekymringer, når vi tager på rejse, er nok at beregne, hvor mange penge vi har brug for. Men som du har set, er der i denne bydel i Rom muligheder for alle budgetter, og nogle af dem vil knap nok ridse din lomme.

Et godt eksempel på dette er de tapas, som du kan bestille til at tage med på restauranten Trapizzino Trilussa, hver for omkring 4 €. Hvis du vil spise billigt, men sidde ned, kan du prøve de familiedrevne trattorier, som tilbyder dagens ret til en god pris.

Hvis du på den anden side er på udkig efter noget mere sofistikeret og moderne, er denne forstad på forkant med sektoren, så du vil finde masser af muligheder for at tilfredsstille din smag uden at gå fallit i forsøget.

Sådan fungerer drikkepenge på Roms restauranter

Drikkepengepakke| ©Sam Dan Truong
Drikkepengepakke| ©Sam Dan Truong

Millionspørgsmålet: Skal du give drikkepenge? Du kan ånde lettet op... I Italien er det ikke obligatorisk at give drikkepenge, og det er heller ikke særlig almindeligt. Du behøver ikke at efterlade en procentdel af regningen som i andre europæiske lande.

Du kan dog frivilligt efterlade nogle penge som et tegn på din påskønnelse, hvis du har været glad for servicen og maden, som du sikkert vil elske! På restauranter betaler du normalt for servicen, et fast beløb pr. person, som kan variere fra 1 til 4 € afhængigt af restauranten. Og nu, god appetit!