10 bedste is i Rom

Selvom penge ikke kan købe lykke, kan de købe italiensk is, hvilket er stort set det samme!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

10 bedste is i Rom

Assorteret is | ©Jéshoots

Du vidste, at du kunne finde de bedste pizzaer i Rom, men hvad med is? Hvis du rejser til Rom, og du elsker gelato, er du kommet til det rette sted, for Italien er det land, hvor denne delikatesse blev opfundet.

Byen er fuld af isbarer, hvor du kan få en autentisk "gelato", så du kan ikke tage af sted uden at prøve et par stykker. I det følgende vil jeg vise dig 10 isbarer i Rom, hvor du kan nyde den bedste gelato i byen, og du får lyst til at komme tilbage efter mere!

1. Giolitti

Indgangen til isbaren Giolitti| ©Kalboz
Indgangen til isbaren Giolitti| ©Kalboz

Før du besøger Agrippas Pantheon, vil jeg anbefale dig at besøge byens istempel: Giolitti. En af de ældste og mest populære isbarer i byen. Faktisk mener mange, at det er den bedste isbar i Rom.

Siden Giolitti blev grundlagt omkring 1900, har den gjort mange generationer af romere glade med deres is. Intet har ændret sig, siden den åbnede dørene. Hverken vintage-indretningen (som er tro mod oprindelsen) eller det fantastiske udvalg af smagsvarianter i isene.

Der er chokolade, jordbær, kanel, tiramisu, pistacie... og i alle dens former. Uanset om det er i en kegle, bolle, kop eller kiks, så er de lækre! Og hvis du vil sætte prikken over i'et på din Giolitti-is, så glem ikke at bede om den lækre doppia panna (dobbelt fløde), som du ikke vil kunne modstå!

Og hvis du har lyst til noget sødt bagefter, sælger denne isbar også hjemmelavede sicilianske desserter, som er lækre. Udnyt det og prøv dem!

 • Adresse: Via Uffici del Vicario nº40
 • Anbefaletis: Chokolade med doppia panna.

Book en gastronomisk tur i Rom

2. Frigidarium isbar

Lækker gelato i Rom| ©Gelateria Frigidarium Roma
Lækker gelato i Rom| ©Gelateria Frigidarium Roma

Et andet ismejeri i Rom, som du skal besøge, når du er på vej til Piazza Navona, er Frigidarium. Det er et af de mest populære i byen på grund af kvaliteten af isene, som fremstilles med naturlige ingredienser efter den traditionelle metode.

På den måde får Frigidariums is en blød og naturlig smag, som får mundvandet til at løbe. Der er chokolade, hasselnød, pistacie, fiorentina-creme, stracciatella osv., som du kan samle på en normal vaffel eller kegle.

Det sidste touch på disse is er et lækkert overtræk af hvid, mørk chokolade eller fløde, der giver et mere intenst og cremet touch.

 • Adresse: Via del Governo Vecchio, 112
 • Anbefaletis: Hasselnød med chokoladetopping

3. San Crispino ismejeri

Forskellige smagsvarianter af is fra San Crispino-isbaren.| ©Su-Lin
Forskellige smagsvarianter af is fra San Crispino-isbaren.| ©Su-Lin

Efter besøget ved Trevi-fontænen er det tid til at tage en pause fra din tur rundt i byen og nyde en af de lækre is fra San Crispino-isbaren.

Hemmeligheden bag deres is er, at de kun bruger naturlige ingredienser uden konserveringsmidler eller farvestoffer, der kan ændre produktets kvalitet. De bruger heller ikke vaffelis, da San Crispino-isbaren hævder, at kiksen maskerer den rene smag af isen. Det er derfor, alle isene her serveres i bøtter.

På San Crispino-isbaren tager de plejen af produktet meget alvorligt. Derfor vil du blive overrasket over at se, at isene, i modsætning til andre isbarer i Rom, er dækket til for at beskytte deres smag og den specifikke temperatur.

Denne isbar har et bredt udvalg af smagsvarianter, men jeg anbefaler, at du prøver husets is: San Crispino, en creme lavet med sardisk arbutushonning, som vil slå benene væk under dig.

 • Adresse: Via della Paneteria, 42
 • Anbefalet is: San Crispino

Book en gastronomisk rundtur i Rom

4. Fior di Luna

Indgang til Heladeria| ©mdfeeds
Indgang til Heladeria| ©mdfeeds

Kryds en af Roms broer, der forbinder Trastevere, for at udforske dette maleriske boheme-kvarter, og snup en velsmagende gelato på Fior di Luna, mens du er i gang.

Dette ishus er berømt for sin økologiske gel ato, som kun fremstilles af lokale ingredienser (frisk frugt, kakao, hasselnødder, honning osv.) og med håndværksmæssige teknikker, og resultatet kunne ikke være bedre. Resultatet kunne ikke være bedre: disse is er lige til at dø for!

Hos Fior di Luna er udvalget af smagsvarianter ikke så stort, men der er nogle meget originale, som f.eks. den med peberchokolade. Sorbeterne fortjener også en særlig omtale, f.eks. ananas med ingefær, for de er virkelig gode. Men denne isbar tilbyder også traditionelle smage som hasselnød, vanilje og pistacie.

 • Adresse: Via della Lungareta, 96
 • Anbefalet is: Chokolade med peber

5. Fatamorgana

Is hos Fatamorgana| ©Sabrina Rossi
Is hos Fatamorgana| ©Sabrina Rossi

Uden at forlade Trastevere-kvarteret er Fatamorgana en anden af Roms isbarer, som du skal besøge, hvis du vil væk fra rutinen med chokolade-, vanilje- eller hasselnøddesmag.

Her finder du meget originale forslag til at overraske din gane, såsom wasabi-is, karkadé-rose-is, basilikum-is med pinjekerner og honning eller lakrids-is. Tør du prøve en anderledes smag?

Fatamorgana har dog også tænkt på dem, der især kan lide traditionelle sm age og har et lille udvalg af meget gode cremede is.

 • Adresse: Via Laurina 10 (via del Corso-området)
 • Anbefaletis: Kastanjer og myrte

Book en gastronomisk rundtur i Rom

6. Gelateria del Teatro

Besøg hos Gelateria del Teatro| ©Natalie
Besøg hos Gelateria del Teatro| ©Natalie

Før du krydser Vittorio Emanuele II-broen for at besøge Vatikanet eller Castel Sant'Angelo, kan du tage en pause og få kræfterne tilbage ved at smage Gelateria del Teatros is.

Det ligger nær den smukke Piazza Navona (hvor et af Roms mest elskede julemarkeder afholdes hver jul), og du finder dette håndværksmæssige gelateria for foden af en middelalderlig trappe, hvor et gammelt teater engang stod, og hvorfra det har fået sit navn.

Placeringen af Gelateria del Teatro er meget charmerende (faktisk vandt det prisen for det mest fotogene ishus), så mens du står i kø til din is, kan du tage et par billeder til dine sociale medier.

Indenfor kan du vælge mellem en menu med klassiske smage (tiramisu, jordbær, pistacie, kaffe...) eller vælge en mere original smag, der er fremstillet ved infusion af aromatiske urter, som f.eks. is med hvid fersken og lavendel, is med hindbær og salvie eller is med citron, honning og rosmarin. De er alle lavet med friske, sæsonbestemte ingredienser, og det kan mærkes!

Uanset hvad du vælger, må du ikke gå glip af en knasende kagekone til din is (kig ikke efter bøtterne!), da Gelateria del Teatro også vandt prisen for isbaren med den bedste kagekone.

 • Adresse: Via dei Coronari, 65/66, 00186 Roma
 • Anbefaletis: Hvid fersken og lavendel

7. Gelateria dei Gracchi

Is med chokolade og kokosnød fra Gelateria dei Gracchi| ©dj schwend
Is med chokolade og kokosnød fra Gelateria dei Gracchi| ©dj schwend

Hvis du har lyst til at forkæle dig selv med en is, mens du besøger Vatikanstaten, er mit råd at undgå turistfælderne omkring Peterskirken og tage til Gelateria dei Gracchi, som er et sikkert hit.

Det er en af de mest populære isbutikker i Rom, hvor man kan købe håndlavet is, som er lavet af sæsonens ingredienser og frisk mælk uden tilsætning af konserveringsmidler eller farvestoffer - noget, du vil sætte pris på ved første bid, for det er lækkert!

Gelateria dei Gracchis menu byder på en bred vifte af smagsvarianter at vælge imellem. Fra den klassiske med citron, mørk chokolade, yoghurt eller stracciatella til mere originale som ricotta og pærer, granatæble, chokolade og rom eller æggesnaps.

Uanset hvornår på året du besøger Rom, er du sikker på at finde den perfekte gelato til dig. Et tip? Den forfriskende mynte- og æbleis til sommer og chokolade-rom-isen til vinter.

 • Adresse: Via dei Gracchi, 272, 00193 Roma
 • Anbefaletis: Granatæble

8. Ciampini

Italiensk is| ©Katie Parla
Italiensk is| ©Katie Parla

Hvis du leder efter isbarer i Rom, hvor du kan få en klassisk italiensk is, enkel og uden dikkedarer, men fuld af smag, skal du tage til Ciampini på Piazza San Lorenzo, ikke langt fra Trevi-fontænen eller Pantheon i Rom.

I modsætning til andre isbarer i byen har dette lille, men elegante sted på Piazza San Lorenzo ingen kreative smagskombinationer, der giver anledning til vovede forslag, men snarere en lækker cremet is, der smelter i munden med de traditionelle smagsnuancer fra et helt liv. Hvad mere kan man ønske sig på en varm dag i Rom?

Jeg anbefaler at bestille en af Ciampinis mest populære is, fx chokolade, pistacie eller vanilje, ledsaget af stykker af kandiseret frugt som et ekstra touch.

 • Adresse: Piazza di S. Lorenzo in Lucina 29
 • Anbefaletis: Pistacie

9. Al Settimo Gelo

Nyd en is fra Al Settimo Gelo| ©Al settimo gelo
Nyd en is fra Al Settimo Gelo| ©Al settimo gelo

Ikke langt fra Piazza Mazzini ligger Al Settimo Gelo, en lille isbar, som du kan nå på en spadseretur gennem Prati-området efter at have besøgt Det Sixtinske Kapel i Vatikanet.

Dens håndlavede is lavet af lokale ingredienser af højeste kvalitet lover at tage dig til den syvende himmel. Det er derfor, så mange romere ofte kommer forbi for at smage på deres tilbud. Isbaren Al Settimo Gelo ligger lidt langt fra centrum, men hvis du elsker is, er det et must på din liste.

De har flere smagsvarianter, nogle af dem meget originale, som f.eks. chokoladeis med chili, pistacieis med rosenvand og iransk safran eller passionsfrugt med mørk chokolade. Men du kan også vælge mere klassiske smage som mandel, stracciatella eller vanilje.

 • Adresse: Via Vodice, 21, 00195 Roma
 • Anbefalet is: Pistacie med rosenvand og iransk safran.

10. La Nazionale Gelateria

Kokos- og jordbæris på La Nazionale Gelateria| ©Suze
Kokos- og jordbæris på La Nazionale Gelateria| ©Suze

Hvis du på din tur rundt i Rom får lyst til en god italiensk gelato, behøver du ikke gå langt væk fra Colosseum eller Santa Maria Maggiore-basilikaen, for i nærheden ligger gelateriaet La Nazionale Gelateria.

Stedet er fantastisk, fordi du kan se, hvordan de tilbereder gelato på stedet på en håndværksmæssig måde. De har et bredt udvalg af smagsvarianter, og dem med frugt (mango, kokos, jordbær...) er så intense, at du tror, du spiser et helt stykke frisk frugt.

Og hvis du elsker frossen yoghurt, har La Nazionale Gelateria også nogle. Den svære del bliver at vælge toppings til bægeret, for de har mange af dem: fra frugt, sirup og nødder til korn og chokolade.

 • Adresse: Via Nazionale, 206
 • Anbefaletis: Mango