Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 tips til at planlægge din rejse til Rom

Uanset om du er nybegynder i Den Evige By eller en erfaren rejsende, så tag disse tips til efterretning for at undgå at falde i turistfælder - vær opmærksom!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

8 minutters læst

10 tips til at planlægge din rejse til Rom

Trevi-fontænen | ©Cristina Gottardi

Du har allerede en liste over ting, du skal se og lave i Rom, men nu er du ved at planlægge din rejse og ved ikke helt, hvor du skal begynde. Du skal ikke være bekymret. I denne korte guide vil jeg give dig nogle grundlæggende tips, så du nemt kan organisere din rejse til Den Evige By, finde ud af, hvornår det er bedst at besøge hovedstaden og overleve de snyd og tricks, der er designet til at snyde turister!

1. Hvornår skal du rejse til Rom?

Akvædukternes park| ©Andy Montgomery
Akvædukternes park| ©Andy Montgomery

Det lyder måske som en kliché, men det er fantastisk at besøge Rom på alle årstider, da temperaturerne er meget tålelige, og hver årstid har sin egen charme. Kan du forestille dig at se Colosseum dækket af sne? Selv om det ikke er normalt, er det blevet farvet hvidt ved lejlighed.

Forår

Om foråret er der mere dagslys, og temperaturerne er meget milde, hvilket indbyder til en gåtur i det fri og til at slentre gennem de blomsterrige haver i :::link|text=Roms parker|element=c-124-2120:::. Her kan du se 10 ting, du kan lave i hovedstaden i løbet af foråret, herunder at opleve en autentisk romersk påske.

Sommer

Om sommeren i Rom kan varmen spille os et puds. Temperaturerne er meget høje og til tider meget kvælende. Du kan dog også benytte lejligheden til at nyde Tiberøen og dens udendørs biograf, de turkisblå vandstrande i det omkringliggende område eller tage en dukkert i Colli Albani-søen, hvor du som nabo i sin sommerresidens har ingen ringere end... Pave Frans!

Vinter

Hvis du ikke er bange for kulde og regn, er det en god idé at besøge Rom om vinteren, for julen er magisk, og du kan nyde de eventyrlige julemarkeder. På den anden side er januar og februar i Rom lavsæson, og der er ikke meget turisme, så du vil have turistattraktionerne for dig selv. Som en konge!

Efterår

En af de smukkeste og mest farverige årstider er det romerske efterår, hvor haverne er fyldt med røde, orange og okkerfarvede nuancer, og temperaturen er perfekt til lange gåture. Desuden er priserne relativt lave i denne sæson, og der er næsten ingen overfyldning af rejsende.

Book en privat rundvisning i Rom

2. Sammenlign flyrejser i én søgemaskine

Planlægning af dit ophold| ©cottonbro
Planlægning af dit ophold| ©cottonbro

Alle rejsende har deres egne tricks. Og alle rejsende har deres egne tricks til at spare penge på deres rejser. Mit råd er, at når du skal købe en flyrejse til Rom, så sammenlign priserne på en søgemaskine, hvor du kan vælge den billigste måned, tjekke hvilken der er den billigste returrejse og vælge den bedste non-stop-flyvning.

Hemmeligheder til at finde billige flyrejser

Hvis du er fleksibel med hensyn til datoer, skal du forsøge at arrangere din flyafgang på hverdage, da priserne stiger kraftigt i weekenden. Undgå påsken, da det er en af de mest berømte religiøse fester i verden, og du vil betale meget.

Endelig skal du prøve at søge efter din rejse fra inkognito vinduet på din computer eller mobiltelefon, ellers vil hjemmesiden registrere dit spor og i de næste søgninger vil prisen stige.

Hvad er de bedste dage på ugen til at søge efter flyrejser? Mandage, tirsdage og onsdage kl. 12.00, hvor der er færre personer, der udfører denne opgave. Om aftenen og i weekenden vil du bemærke en stigning i prisen. Nu hvor du kender alle mine hemmeligheder, så kom i gang med at arbejde!

Bestil billetter til Vatikanet uden kø

3. Hvor lang tid har jeg brug for i Den Evige By?

Piazza del Popolo| ©Gabriella Clare
Piazza del Popolo| ©Gabriella Clare

Vi ved allerede, at for at se "Roma, non basta una vita". Så jo flere dage du tilbringer i den italienske hovedstad, jo bedre, jeg lover dig, at du ikke vil kede dig. Men da ferier og penge ikke er uendelige (det ville jeg ønske!), foreslår jeg, at du besøger Rom i mindst 4 dage. Efter min mening er det ideelle 7 dage til at besøge Rom i ro og mag og ikke glemme det vigtigste.

Men hvis du er på gennemrejse i metropolen eller har lidt tid, er her en kort guide til at opleve det vigtigste af Rom på én dag, som vil være din første kontakt med den italienske hovedstad.

Benyt lejligheden til at se Firenze

Hvis du er heldig nok til at tilbringe flere dage i Rom og har lyst til at komme ud af storbyen og opleve andre hjørner af Italien, kan jeg anbefale dig at besøge Firenze fra Rom, renæssancens vugge og en af landets smukkeste byer. Her er hvordan du kommer fra Rom til Firenze for at få mest muligt ud af en hel dag.

Bestil en udflugt til Firenze fra Rom

4. Hvordan kommer man fra lufthavnen til centrum af Rom?

Rom lufthavn| ©Ra Boe
Rom lufthavn| ©Ra Boe

Når du lander i den evige by, er der flere måder at komme til byens centrum på fra de to lufthavne Ciampino og Fiumicino. Det er en meget turistet hovedstad, som har gode forbindelser. Det offentlige transportnet omfatter bus, tog og metro, hvilket gør det nemt at komme fra det ene sted til det andet. Problemet er hyppigheden af rejserne fra lufthavnen til byens centrum. En anden langt dyrere mulighed er taxaen, som har en fast pris på ca. 30 euro plus nattillægget, hvis du ankommer om natten.

Sammenlign de forskellige muligheder

I denne artikel vil jeg opsummere alt, hvad du skal vide for at komme til Roms centrum fra lufthavnen, men jeg kan allerede nu fortælle dig, at den bedste løsning efter min erfaring er fælles transport, hvor du rejser om bord på et fuldt udstyret køretøj med alle bekvemmeligheder, hvilket sparer dig for tid, penge og besvær. Desuden er det meget billigere end en taxa!

Book din transport fra lufthavnen til byens centrum

5. Er byen sikker?

Det romerske Colosseum| ©Yoal Desurmont
Det romerske Colosseum| ©Yoal Desurmont

Rom er en af de mest sikre byer i Europa. Med hensyn til fareindekset ligger den altid bag Paris, Athen og Napoli, blandt andre. Du bør dog være forsigtig, især om natten, især i isolerede gader og på metro- og togstationer. De farligste områder i hovedstaden ligger i den østlige del og i byens udkant.

Forsigtighed ved turiststeder!

Som i alle storbyer som London, Madrid og New York er der lommetyve. For at sikre dig, at du ikke bliver overrasket, skal du være særlig opmærksom på din taske og dine ejendele i disse brændpunkter (jeg sætter normalt min rygsæk foran for at holde øje med den):

6. Tjek dine mobiltelefontariffer og internettakster, og upload selfies

Spadseretur i Rom| ©Danila Giancipoli
Spadseretur i Rom| ©Danila Giancipoli

Alle hjørner af Rom fortjener at blive fotograferet, og under din rejse vil du sikkert gerne dele dine snapshots med dine venner og familie på de sociale medier. Mit råd er at læse betingelserne for din mobiltelefontakst nøje igennem og analysere prisen for opkald og internetforbindelse i udlandet.

Det erbedst at tjekke med dit teleselskab på forhånd for at undgå overraskelser og spørge, om du skal aktivere din roamingtjeneste, eller om den er aktiveret som standard i Europa. Roaming er den tjeneste, der giver dig mulighed for at bruge din mobiltelefon i et andet land. Hvis du rejser til en stat, der er en del af EU, betaler du normalt den samme pris, som du betaler i Spanien. Men tjek, lad være med at gamble!

7. Når jeg først er der... Hvordan kommer jeg rundt?

I metroen i Rom| ©Wikimedia
I metroen i Rom| ©Wikimedia

Hvis tanken om at leje en Vespa og køre med håret i vinden virker romantisk, men upraktisk, tilbyder Rom flere alternative transportmidler til at komme rundt i byen som en romer. Her er de bedste:

  • Metro: Selv om den kun har tre linjer (den er en af de mindste i Europa), når den frem til de vigtigste seværdigheder. I denne artikel giver jeg dig en guide til at komme rundt i Roms metro som en fisk i vandet. Du må ikke gå glip af den!
  • Sporvogn: Selv om det er et meget komfortabelt transportmiddel, er det ikke særlig nyttigt, da det ikke kører langs byens hovedfærdselsårer.
  • Bus: Der er mere end 350 buslinjer. Hvis du ønsker at benytte offentlig transport, er det bedst at kombinere den med metroen.

Nuria's rejsetips

Hvis du skal være i Rom i mere end 7 dage, anbefaler jeg dig at købe en metrobillet, der gælder i en uge. Glem ikke at validere din billet, ellers kan det koste dig en bøde på 50 €.

8. Hvad skal man spise i Rom: pasta eller pizza?

Pasta i Rom| ©Amirali Mirhashemian
Pasta i Rom| ©Amirali Mirhashemian

Det er ikke kun pasta og pizzaer i Rom, som italienerne lever for (men næsten). I Den Evige By finder du restauranter for alle budgetter, fra de mest sofistikerede, hvor berømthederne holder til, til familiedrevne trattorier, hvor du kan spise, som var du hjemme hos din bedstemor.

Få støvlerne på i Trastevere!

Nyder italiensk pizza| ©Nik Owens
Nyder italiensk pizza| ©Nik Owens

Hvis du kan lide tanken om at gå på et trattoria, så tjek min guide til de 10 bedste spisesteder i Trastevere, Roms mest autentiske og maleriske kvarter, så du ikke falder i turistfælder. Og glem ikke at prøve Roms håndværksmæssige gelato og tiramisu til dessert. Lækkert!

Gastronomisk rundvisning i Rom

9. Spar penge og tid på din rejse

Den spanske trappe| ©Daniel Basso
Den spanske trappe| ©Daniel Basso

Vi har alle sammen stillet os selv det store spørgsmål på en rejse: Er det bedre at tage af sted alene eller købe et særligt pas? Hvis du ønsker at være ubekymret og spare penge, er det efter min mening bedst at købe turistkortet Roma Pass. I dette indlæg hjælper jeg dig med at vælge det rigtige turistkort til Rom. Tjek det ud!

Hvad er inkluderet i Roma Pass?

Rom-pas| ©Hellotickets
Rom-pas| ©Hellotickets
  • Gratis adgang til 1 museum, hvis du vælger 48-timers-kortet, og 2, hvis du vælger 72-timers-kortet.
  • Reduceret pris (mindst 20 % rabat) på alle andre museer.
  • Rabatter på udstillinger og midlertidige udstillinger.
  • Rabatter i arkæologiske områder, der ikke forvaltes af Roms kommune.
  • Der er kø-fri adgang til Colosseum og andre seværdigheder.
  • Gratis adgang til al offentlig transport i Rom (metro og busser) i den periode, kortet gælder.
  • Et kort og en guide til Roms vigtigste seværdigheder.

Bestil dit Rom Sightseeing Pass

10. Køb dine billetter på forhånd

Besøg i Vatikanstaten| ©Kai Pilger
Besøg i Vatikanstaten| ©Kai Pilger

Colosseum har været det mest besøgte monument i verden i årevis, kan du forestille dig de køer, der kan opstå? Så det bedste råd, jeg kan give dig, er at købe dine billetter til Colosseum online og på forhånd.

På den måde slipper du for at bruge hele formiddagen på at stå i kø, og du har mulighed for at opleve gladiatorernes og kejsernes Rom med en ekspertguide, hvilket vil give dig en endnu bedre oplevelse. Du har også en kombineret billet til Colosseum og Vatikanet.

Vidste du, at dette amfiteater blev brugt til blodig underholdning som f.eks. kampe med vilde dyr? Der kunne være kampe mellem flodheste, bjørne, løver, elefanter... som endte med deres grusomme død. Det er en af de historier, du vil høre på din guidede rundvisning, som normalt varer omkring tre timer. Vil du gå glip af den?

Bestil Vatikan & Colosseum Vatikanstaten Sparpakke