Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 tips til at planlægge din rejse til Rom

Uanset om det er første gang, du besøger Den Evige Stad, eller om du er en erfaren rejsende, kan du bruge disse tips til at undgå at falde i turistfælderne - vær på vagt!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

8 minutters læst

10 tips til at planlægge din rejse til Rom

Trevi-fontænen | ©Cristina Gottardi

Du har allerede en liste over ting, du skal se og lave i Rom, men nu er du ved at planlægge din rejse og ved ikke helt, hvor du skal begynde. Du skal ikke bekymre dig. I denne korte guide vil jeg give dig nogle grundlæggende tips, så du nemt kan organisere din rejse til Den Evige Stad, kende det bedste tidspunkt at besøge hovedstaden på og overleve de skurke og tricks, der er designet til at snyde turister!

1. Hvornår skal man rejse til Rom?

Akvæduktparken| ©Andy Montgomery
Akvæduktparken| ©Andy Montgomery

Det lyder måske som en kliché, men alle årstider er gode til at besøge Rom, da temperaturerne er meget milde, og hver årstid har sin egen charme. Kan du forestille dig at se Colosseum dækket af sne? Tja, selvom det ikke er almindeligt, er det blevet farvet hvidt ved lejlighed.

Forår

Om foråret er der flere lyse timer, og temperaturerne er meget milde, hvilket inviterer dig til at gå en tur udendørs og slentre gennem Roms parker fulde af blomster. Her er 10 ting, du kan lave i hovedstaden om foråret, bl.a. opleve en autentisk romersk påske.

Sommer

Om sommeren i Rom kan varmen spille dig et puds. Temperaturerne er meget høje og nogle gange meget kvælende. Du kan dog benytte lejligheden til at nyde Tiberøen og dens friluftsbiograf, de turkisblå strande i det omkringliggende område eller tage en dukkert i Colli Albani-søen, hvor du som nabo i hans sommerresidens har ingen ringere end... Pave Frans!

Vinter

Hvis du ikke er bange for kulde og regn, er det en god idé at besøge Rom om vinteren, fordi julen er magisk, og du kan nyde de eventyrlige julemarkeder. På den anden side er januar og februar i Rom lavsæson, og der er ikke megen turisme, så du har turistattraktionerne helt for dig selv. Som en konge!

Efterår

En af de smukkeste og mest farverige årstider er det romerske efterår, hvor haverne er fyldt med røde, orange og okkerfarvede nuancer, og temperaturerne er perfekte til lange gåture. Desuden er priserne relativt lave på denne årstid, og der er næsten ingen overfyldning.

Book en privat tur i Rom

2. Sammenlign flyrejser i én søgemaskine

Planlægning af dit ophold| ©cottonbro
Planlægning af dit ophold| ©cottonbro

Der findes en bog til enhver rejsende. Og alle rejsende har deres egne tricks til at spare penge på deres ferie. Mit råd er, at når du skal købe en flybillet til Rom, så sammenlign priserne i en søgemaskine, hvor du kan vælge den billigste måned, tjekke hvilken der er den billigste returrejse og vælge den bedste non-stop flyvning.

Hemmelighederne bag at finde billige fly

Hvis du har fleksible datoer, så prøv at organisere din flyafgang på hverdage, da priserne stiger i weekenden. Undgå påsken, da det er en af de mest berømte religiøse højtider i verden, og du kommer til at betale meget.

Endelig skal du prøve at søge efter din rejse fra inkognitovinduet på din computer eller mobiltelefon, ellers vil hjemmesiden opdage dit spor og øge prisen i de næste søgninger.

Hvad er de bedste ugedage at søge efter flyrejser? Mandage, tirsdage og onsdage ved middagstid, hvor der er færre mennesker, der udfører denne opgave. Om aftenen og i weekenden vil du bemærke en stigning i prisen. Nu hvor du kender alle mine hemmeligheder, så kom i gang!

Book skip-the-line-billetter til Vatikanet

3. Hvor lang tid skal jeg bruge i Den Evige Stad?

Piazza del Popolo| ©Gabriella Clare
Piazza del Popolo| ©Gabriella Clare

Vi ved allerede, at for at se "Roma, non basta una vita". Så jo flere dage du tilbringer i den italienske hovedstad, jo bedre, jeg lover, at du ikke kommer til at kede dig. Men da ferie og penge ikke er uendelige (jeg ville ønske det!), foreslår jeg, at du besøger Rom i mindst 4 dage. Efter min mening er det ideelle 7 dage til at besøge Rom i ro og mag og ikke efterlade det væsentlige.

Men hvis du er på gennemrejse i metropolen, eller du har lidt tid, er her en kort guide til at opdage det væsentlige i Rom på en dag, som vil fungere som en første kontakt med den italienske hovedstad.

Benyt lejligheden til at lære Firenze at kende

Hvis du er så heldig at tilbringe flere dage i Rom, og du har lyst til at komme ud af storbyen for at opdage andre hjørner af Italien, anbefaler jeg, at du besøger Firenze fra Rom, renæssancens vugge og en af de smukkeste byer i landet. Sådan kommer du fra Rom til Firenze på en hel dag.

Book en udflugt til Firenze fra Rom

4. Hvordan kommer man fra lufthavnen til centrum af Rom?

Rom Lufthavn| ©Ra Boe
Rom Lufthavn| ©Ra Boe

Når du lander i Den Evige Stad, har du flere muligheder for at komme ind til centrum fra de to lufthavne: Ciampino og Fiumicino. Rom er en meget turistet hovedstad, som er ret godt kommunikeret. Det offentlige transportnet omfatter bus, tog og metro, hvilket gør det nemt at komme fra et sted til et andet. Problemet er hyppigheden af rejser fra lufthavnen til byens centrum. En anden meget dyrere mulighed er taxa, som har en fast pris på omkring 30 euro plus nattillæg, hvis du ankommer om natten.

Sammenlign de forskellige muligheder

I denne artikel vil jeg opsummere alt, hvad du behøver at vide for at komme til Roms centrum fra lufthavnen, men jeg kan allerede nu fortælle dig, at den bedste løsning efter min erfaring er den delte transfer, hvor du rejser om bord på et fuldt udstyret køretøj med alle bekvemmeligheder, hvilket sparer dig tid, penge og besvær. Og så er det meget billigere end en taxa!

Book din transfer fra lufthavnen til byens centrum

5. Er det en sikker by?

Romersk Colosseum| ©Yoal Desurmont
Romersk Colosseum| ©Yoal Desurmont

Rom er en af de sikreste byer i Europa. Når det gælder fare, ligger den altid bag blandt andet Paris, Athen og Napoli. Du skal dog være forsigtig, især om natten, især i isolerede gader og på metro- og togstationer. De farligste områder i hovedstaden ligger i den østlige del og i udkanten af byen.

Forsigtighed i turistområder!

Som i alle storbyer som London, Madrid eller New York er der lommetyve. For at sikre, at du ikke bliver fanget, skal du være særlig opmærksom på din taske og dine ejendele i disse hot spots (jeg plejer at lægge min rygsæk foran min taske for at holde den under kontrol):

Book billetter til Colosseum, Forum Romanum og Palatinerhøjen

6. Tjek dine mobil- og internettakster, og upload selfies

Spadsere rundt i Rom| ©Danila Giancipoli
Spadsere rundt i Rom| ©Danila Giancipoli

Hvert hjørne af Rom fortjener at blive fotograferet, og under din rejse vil du sikkert gerne dele dine snapshots med dine venner og familie på de sociale medier. Mit råd er, at du omhyggeligt læser betingelserne for dit mobilabonnement og analyserer omkostningerne ved opkald og internetforbindelse i udlandet.

Det er bedst at tjekke med dit mobilselskab på forhånd for at undgå overraskelser og spørge, om du skal aktivere din roamingtjeneste, eller om den er aktiveret som standard i Europa. Roaming er den tjeneste, der giver dig mulighed for at bruge din mobiltelefon i et andet land. Hvis du rejser til en stat, der er en del af EU, betaler du normalt den samme pris, som du har i Spanien. Men tjek, lad være med at gamble!

Book billetter til de kapitolinske museer

7. Og når jeg er der... Hvordan kommer jeg rundt?

Med Roms metro| ©Wikimedia
Med Roms metro| ©Wikimedia

Hvis tanken om at leje en Vespa og køre rundt med håret i vinden virker som en meget romantisk, men upraktisk idé, tilbyder Rom flere alternative transportmidler til at komme rundt i byen som en romer. Her er de bedste:

 • Metro: Selvom den kun har tre linjer (det er en af de mindste i Europa), når den de vigtigste seværdigheder. I denne artikel vil jeg give dig en guide til at komme rundt i Roms metro som en fisk i vandet. Du kan ikke gå glip af den!
 • Sporvogn**:** selvom det er et meget komfortabelt transportmiddel, er det ikke særlig nyttigt, da det ikke kører langs byens hovedfærdselsårer.
 • Bus: Der er mere end 350 buslinjer. Hvis du vil bruge offentlig transport, er det bedst at kombinere det med metroen.

Her er et trick? Hvis du køber Omnia Card 24 h, har du gratis adgang en hel dag til Open Bus Vatican and Rome samt adgang til nogle af de vigtigste monumenter i byen, såsom Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel eller Sankt Callixtus' katakomber. Det lyder godt, gør det ikke?

Nuria's Traveller Tip

Hvis du skal være i Rom i mere end 7 dage, råder jeg dig til at købe en metrobillet, der gælder i en uge. Glem ikke at validere din billet, ellers kan det koste dig en bøde på 50 €.

8. Hvad spiser du i Rom? Er du til pasta eller pizza?

Pasta i Rom| ©Amirali Mirhashemian
Pasta i Rom| ©Amirali Mirhashemian

Det er ikke kun pasta og pizza i Rom, som italienerne lever for (men næsten). I den evige stad finder du restauranter til alle budgetter, fra de mest sofistikerede, hvor berømtheder går, til familietrattoriaer, hvor du kan spise, som om du var hjemme hos din bedstemor.

Få støvlerne på i Trastevere!

Nyd italiensk pizza| ©Nik Owens
Nyd italiensk pizza| ©Nik Owens

Hvis du kan lide tanken om at gå på trattoria, så tjek min guide til de 10 bedste spisesteder i Trastevere, Roms mest autentiske og maleriske kvarter, så du ikke falder i nogen turistfælder. Og glem ikke at prøve Roms håndværksmæssige gelato og tiramisu til dessert. Lækkert!

Gastronomisk rundtur i Trastevere

9. Spar penge og tid på din rejse

Piazza di Spagna| ©Daniel Basso
Piazza di Spagna| ©Daniel Basso

Millionspørgsmålet, som vi alle har stillet os selv på en rejse: Er det bedre at rejse alene eller købe et særligt pas? Hvis du vil være ubekymret og spare penge, er det efter min mening bedst at købe Roma Pass. I dette indlæg vil jeg hjælpe dig med at vælge det rigtige Rom turistkort til dig. Tjek det ud!

Hvad er inkluderet i Roma Pass?

Roma Pass| ©Hellotickets
Roma Pass| ©Hellotickets
 • Gratis transport til ubegrænset rejse med Roms offentlige transport.
 • Adgang til sightseeingbusser rundt om i Rom.
 • Kort over Rom.
 • Guidebog til Rom og Vatikanstaten.
 • Adgang til 2 af de 6 vigtigste monumenter i Rom.
 • Reduceret adgang til alle andre museer og seværdigheder på Roma Pass-listen.
 • Adgang til de vigtigste seværdigheder i Vatikanstaten.
 • Audioguide til Peterskirken.
 • Indgang til Carcer Tullianum.
 • Downloadbar Vox City Guide-app.

Book dit Rom Sightseeing Pass

10. Køb dine billetter på forhånd

Besøg i Vatikanstaten| ©Kai Pilger
Besøg i Vatikanstaten| ©Kai Pilger

Colosseum har været det mest besøgte monument i verden i årevis, kan du forestille dig de køer, der kan opstå? Så det bedste råd, jeg kan give dig, er at købe dine Colosseum-billetter online og på forhånd.

På den måde behøver du ikke bruge hele formiddagen på at stå i kø, og du har mulighed for at opleve gladiatorernes og kejsernes Rom med en ekspertguide, som vil gøre din oplevelse endnu bedre. Du har også en kombineret billet til Colosseum og Vatikanet.

Vidste du, at dette amfiteater blev brugt til blodig underholdning såsom kampe mellem vilde dyr? Der kunne være kampe mellem flodheste, bjørne, løver, elefanter ... som endte med deres grusomme død. Det er en af de historier, du vil høre om på din guidede tur, som normalt varer omkring tre timer. Vil du gå glip af det?

Book sparepakken med besøg i Vatikanet og Colosseum