Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom i august: de bedste ting at gøre for at få mest muligt ud af det

August er en af de travleste måneder i den italienske hovedstad, hvor mange turister ankommer, og hvor borgerne også deltager i forskellige aktiviteter. Hvis du planlægger at tage til Rom i august, skal du læse om alle de ting, du kan lave i denne måned, så du kan få mest muligt ud af det.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

9 minutters læst

Rom i august: de bedste ting at gøre for at få mest muligt ud af det

Piazza Fontana di Trevi i Rom | ©Michele Bitetto

Når du rejser til Rom i august, skal du være opmærksom på, at det er en meget varm måned, men du skal ikke være bekymret; der er aktiviteter, du kan gøre for at slippe for varmen.

Det bedste ved de begivenheder, der finder sted i Rom i denne måned, er, at alle er velkomne, også turister. Selv om denne vidunderlige by byder på masser af ting at se og lave hele året rundt, skal du læse denne guide for at få mest muligt ud af din ferie i Rom i august.

1. Udnyt Ferragosto, der fejres over hele landet

Nyd Ferragosto| ©John Prato
Nyd Ferragosto| ©John Prato

Ferragosto har i årevis overrasket turisterne, da det er en tid, hvor italienerne udnytter deres ferie bedst muligt. Den fejres fra den 15. august, og i disse dage er der store frokoster og fester i forskellige dele af Rom og i hele Italien. Normalt foretrækker borgerne at tage til de italienske kyster, men der er også festligheder i hovedstaden.

Du skal ikke være bekymret, hvis du går en tur, og nogle butikker er lukkede, eller der ikke er mange romere på gaderne. I Ferragosto kan du finde markeder på nogle pladser eller store grupper af mennesker, der udnytter deres sommerferie.

En af de største fordele for turisterne i Ferragosto er, at mange berømte steder er mindre overfyldte. Derfor kan de undgå de lange køer, som ville være tilfældet på andre dage i august.

Bestil en vandretur i Rom

Gran Ballo er en af de bedste aktiviteter på Ferragosto

Turister, der ikke besøger de romerske pladser eller er opmærksomme på, hvad der foregår i byens gader, går glip af Gran Ballo di Ferragosto. Navnet gør det klart, at det er en festival i en festival, en måde for romerne at fejre Ferragosto på.

Gran Ballo består af forskellige begivenheder, der finder sted i forskellige dele af byen, herunder de bedste pladser i Rom. Steder som Piazza del Popolo er vært for grupper, der er dedikeret til danseforestillinger af følgende genrer:

  • Selskabsdans.
  • Tango.
  • Hiphop.
  • Mange flere.

Denne store fest er til stede på alle pladser og gader i Rom, og den starter nogle gange om morgenen og fortsætter til langt ud på natten. Gran Ballo er et bevis på, at italienerne får det bedste ud af Ferragosto. Og det bedste af det hele er, at dansene er gratis og åbne for alle.

2. Gå ind i Castel Sant'Angelo

Castel Sant'Angelo| ©Diego Albero Román
Castel Sant'Angelo| ©Diego Albero Román

Castel Sant'Angelo er et af de mest berømte monumenter i Rom, og det er muligt at besøge det hele året rundt. Grunden til, at jeg anbefaler, at du tager af sted i august, er, at der i denne måned er mulighed for natbesøg. Ud over at have mulighed for at se dens ydre oplyst af lys, er det muligt at komme ind fra 19:30 til 23:00. Billetterne koster omkring 12 €.

Der er mange romerske monumenter, som giver dig mulighed for at besøge deres faciliteter, når solen allerede er gået ned, og månen er hovedperson på himlen. Jeg anbefaler, at du finder ud af, hvordan du køber dine billetter til Castel Sant'Angelo, så du ikke går glip af dette fantastiske mausoleum.

Inde på slottet er det almindeligt at se forsvarsværker og fængsler, hvor personer, der har præget historien, blev fængslet. Der er også indrettede værelser, biblioteker og meget mere. Det er en god mulighed at besøge denne historiske bygning om natten. Det er også muligt at tage på en nattur i juni, juli og september.

Book billetter til Castel Sant'Angelo

3. Se alle detaljer i Vatikanmuseerne

Besøg på Vatikanmuseerne| ©Ana Rey
Besøg på Vatikanmuseerne| ©Ana Rey

Ligesom med Castel Sant'Angelo er det også en god plan at få råd om, hvordan man køber billetter til Vatikanmuseerne, da de er åbne om aftenen, og denne slags ture er tilgængelige hver dag i august. Aftenåbningstiderne begynder kl. 19.00 og slutter kl. 23.00 (gallerierne er ledige fra kl. 22.30) og gælder fra midten af april til oktober.

Hvis det, du helst vil gøre i Rom, er at besøge disse museer, skal du vide, at der er mange mennesker om dagen, så det er ikke muligt at se alle detaljerne i hver eneste udsmykning indenfor. Men på natteturene er der ikke mange mennesker, antallet af mennesker er mindre end 100.

Med langt færre besøgende i korridorerne har du mulighed for at stoppe op og kigge på malerierne på lofter og vægge og på dekorationerne. Det Sixtinske Kapel er også inkluderet i aftenturen.

Køb en guidet rundvisning i Vatikanet og det Sixtinske Kapel

4. Nyd musikken på Villa Ada Roma-festivalen

På Villa Ada Roma Festival| ©VillaAda
På Villa Ada Roma Festival| ©VillaAda

Oprindelsen af denne musikfestival går mere end to og et halvt årti tilbage og løber indtil midten af august. De første to uger i måneden har du mulighed for at deltage og lytte til musikgenrer fra komposition til italiensk indie.

Hver udgave af festivalen har en anden titel, som giver dig en smagsprøve på, hvad du kan nyde. Det er en stor kulturel begivenhed, der normalt byder på mere end 60 koncerter, kulturelle debatter og møder. Programmet skifter hver dag, så der er muligheder for alle præferencer.

Billetterne til koncerterne koster ikke det samme hver dag, de varierer alt efter kunstneren og ligger fra 10 €. Villa Ada Roma-festivalen finder sted på Via di Ponte Salario, som ligger ca. 5 km fra Roms centrum.

5. Se en italiensk eller international film på Tiberøen

Forberedelse af filmfestivalen| ©Larry Koester
Forberedelse af filmfestivalen| ©Larry Koester

Sommeren er den perfekte tid til at lave ting udendørs, især hvis det er et køligt sted, f.eks. i nærheden af en flod. Tiberinaøen ligger i Tiberfloden mindre end 5 km fra Rom, og hver sommer afholdes der en filmfestival. Der vises kort- og spillefilm fra Italien og andre lande.

Der er dusinvis af filmfremvisninger ved denne begivenhed, herunder en konkurrence for italienske kortfilm. Hvis du vil nyde kvalitetsfilm med interessante temaer, er dette en original ting at lave i Rom i august.

6. Overvære operaforestillinger i en unik ramme

Opera i Caracalla| ©Leigh Williams
Opera i Caracalla| ©Leigh Williams

Forestil dig dette: en scene som ingen anden og forestillinger af opera- og balleteksperter. Hvis du besøger Rom i august, behøver du ikke nøjes med at forestille dig det, for Teatro dell'Opera di Roma spiller forestillinger i Caracalla-badene i begyndelsen af august.

Under showet er det normalt, at du vil møde andre udenlandske turister, som beslutter sig for at deltage i denne aktivitet. Disse forestillinger garanterer den kvalitet, der kendetegner det berømte romerske teater. Badruinerne supplerer forestillingerne og gør din oplevelse unik.

Hver dag optræder en anden kunstner, og forestillingerne annonceres på Teatro dell'Opera di Romas websted. Billetpriserne starter ved 25 € og nogle koster over 135 €.

7. Sne i Rom i højsommeren

Facaden af basilikaen Santa Maria Maggiore| ©Pierre Selim Huard
Facaden af basilikaen Santa Maria Maggiore| ©Pierre Selim Huard

En af Roms basilikaer er Santa Maria Maggiore eller Santa Maria Maggiore, også kendt som Santa Maria della Neve. Hver 5. august fejres et mirakel, som jomfruen efter sigende skulle have udført efter at være dukket op i pave Liberius' drøm. Legenden fortæller, at Jomfru Maria den 4. og 5. august 358 e.Kr. bad paven om at opføre en kirke til hende, og om morgenen den 5. august sneede det på det sted, hvor basilikaen senere blev opført.

Derfor mindes de troende miraklet med sneen i august på pladsen foran basilikaen. Ved festlighederne arrangeres et lyd- og lysshow, og de tilstedeværende kan se et kunstigt snefald, så man behøver ikke at besøge Rom om vinteren for at se sne.

8. På dagen for Jomfru Marias overtagelse

Inde i kirken Santa Maria dell'Anima| ©Rome Sightseeing
Inde i kirken Santa Maria dell'Anima| ©Rome Sightseeing

Ifølge den katolske tradition steg Maria op til himlen den 15. august, og derfor fejres denne dag af de troende. Fordi mange mennesker i Rom er katolikker, og Vatikanet ligger der, holdes der festligheder over hele byen.

En af de mest kendte aktiviteter i Rom i forbindelse med Kristi Himmelfart er messen, der finder sted i den samme basilika, hvor man mindes miraklet med sneen. En kardinal sendt af paven selv kommer til basilikaen Santa Maria Maggiore for at aflevere en blomstergave og bede.

Da Ferragosto falder sammen med denne religiøse fest, er det normalt for mange romere at benytte sig af ferien til at starte deres ferie. Hvis du er religiøs, har du mulighed for at deltage i en af de festligheder, der afholdes i Roms kirker.

9. Slå varmen ud med en god gelato

Længe leve is| ©Rahul Pandit
Længe leve is| ©Rahul Pandit

Rom er det perfekte sted at nyde den bedste is, og hvad er bedre end at gøre det midt om sommeren? I den italienske hovedstad er der mange iskiosker, jeg anbefaler dig at nyde din dessert i en park, i denne by er der mange ting at lave.

Om sommeren har de romerske iskiosker smagsvarianter, der er tilberedt med typiske frugter fra denne årstid, f.eks. melon, jordbær og kirsebær. Når du er færdig med din daglige løbetur (eller på et andet tidspunkt på dagen) har du mulighed for at forkæle din smag med en italiensk gelato.

10. Kulturelle arrangementer i hele byen

Roma Summer Fest| ©Rockon.it
Roma Summer Fest| ©Rockon.it

Estate Romana er en festival, der finder sted hele sommeren, og som er skabt for at tiltrække turister til byen. Da juni, juli og august er meget varme måneder, foretrækker folk at tage til de italienske kyster. Men denne festival er en god grund til at blive i hovedstaden.

Estate Romana omfatter en bred vifte af aktiviteter, fra teater til oplæsninger og museumsbesøg. Alle arrangementer er gratis, og programmet er omfattende, så der er muligheder for både børn, unge og voksne.

Hvis du er i Rom i august, kan du gå ind på Estate Romana-webstedet og tjekke kulturprogrammet. Der afholdes også aktiviteter i juni og juli.

Rom's sommertemperaturer

Nyd sommeren| ©David Ramírez
Nyd sommeren| ©David Ramírez

Juli og august er de varmeste måneder iRom, med en gennemsnitlig dagtemperatur på op til 30 °C. Hvis luftfugtigheden er høj, bliver den termiske fornemmelse meget højere, så du føler dig svedig.

Ud over Ferragosto er varmen en af grundene til, at nogle virksomheder lukker, en af grundene til, at de lukker. Deres ejere ønsker at holde sig kølige, så de holder deres butikker lukket, indtil temperaturen begynder at falde.

Er der mange turister i Rom i august?

Spadseretur gennem Rom| ©Jordan Rowland
Spadseretur gennem Rom| ©Jordan Rowland

Juli og august er den mest travle tid for turister i Rom, så det er normalt at se overfyldte gader og lange køer. Italienerne vælger også at rejse på denne tid af året, de tager til kysterne for at nyde sommeren.

Bare fordi der er mange turister, betyder det ikke, at der ikke er noget at lave, for alle de ovennævnte aktiviteter er tilgængelige. Det samme gælder for museer og andre steder, som du kan besøge alle årets måneder.

Er priserne i Rom for høje i august?

Beregning af betalingen| ©Karolina Grabowska
Beregning af betalingen| ©Karolina Grabowska

Da Rom er en by, der er meget besøgt i august, skal du ikke blive overrasket over at finde et hotel med en højere pris end i andre sæsoner, f.eks. forår og efterår. Nogle restauranter og butikker beslutter også at hæve deres priser i løbet af denne måned.

Hvis du tager af sted i slutningen af måneden, er der en chance for, at priserne er faldet, men kun lidt.

Hvad skal du pakke til et sommerbesøg i Rom?

Pak din bagage| ©Oliur
Pak din bagage| ©Oliur

For at besvare dette er det nødvendigt at tage hensyn til sæsonen, da det er sommer, hvad jeg anbefaler dig at tage med på din rejse:

  • Let tøj.
  • Tøj, der beskytter dit hoved, f.eks. en hat.
  • Solbriller.
  • Solcreme.
  • Komfortabelt fodtøj, men ikke for varmt for dine fødder.

Glem heller ikke at medbringe en vandflaske, så du kan have vand ved hånden, mens du laver dine aktiviteter. Hold dig hydreret, så varmen ikke påvirker dig, og husk at sætte dig ned og hvile dig på visse tidspunkter. Du kan gøre det i en park, på et torv eller i nærheden af et romersk springvand.

Jeg håber, at du på din rejse til Rom i august vil nyde nogle af de ovennævnte begivenheder. God rejse!