Rom i august: de bedste ting at gøre for at få mest muligt ud af det

August er en af de travleste måneder i den italienske hovedstad. Hvis du planlægger at rejse til Rom i august, skal du huske at læse om alle de ting, du kan gøre for at få mest muligt ud af det.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

9 minutters læst

Rom i august: de bedste ting at gøre for at få mest muligt ud af det

Piazza Fontana di Trevi i Rom | ©Michele Bitetto

Når du rejser til Rom i august, skal du være opmærksom på, at det er en meget varm måned, men bare rolig, der er aktiviteter, du kan lave for at undslippe varmen.

Det bedste ved de arrangementer, der finder sted i denne måned, er, at alle er velkomne, også turister. Selvom denne vidunderlige by byder på masser at se og lave hele året rundt. Husk at læse denne guide for at få mest muligt ud af din ferie i Rom i august.

1. Få mest muligt ud af Ferragosto, som fejres over hele landet

At nyde Ferragosto| ©John Prato
At nyde Ferragosto| ©John Prato

I årevis har Ferragosto taget turisterne på sengen, fordi det er en tid, hvor italienerne får mest muligt ud af deres ferie. Det fejres fra den 15. august, og det er en tid, hvor der planlægges store frokoster og fester i forskellige dele af Rom og i hele Italien. Normalt foretrækker indbyggerne at tage til de italienske kyster, men der er også festligheder i hovedstaden.

Bare rolig, hvis du går en tur, og nogle butikker er lukkede, eller der ikke er mange romere på gaden. Under Ferragosto kan du finde markeder på nogle pladser eller store grupper af mennesker, der udnytter deres sommerferie.

En af de største fordele for turister under Ferragosto er, at mange berømte steder er mindre overfyldte. Derfor kan du undgå de lange køer, som du finder på andre dage i august.

Gran Ballo er en af de bedste aktiviteter under Ferragosto

Turister, der ikke besøger de romerske pladser eller holder øje med, hvad der foregår i byens gader, går glip af Gran Ballo di Ferragosto. Navnet gør det klart, at det er en festival inden i en festival, en måde for romerne at fejre Ferragosto på.

Gran Ballo består af forskellige begivenheder, der finder sted i forskellige dele af byen, herunder de bedste pladser i Rom. Steder som Piazza del Popolo er vært for grupper, der opfører danseforestillinger i forskellige genrer.

Book en tur til Roms pladser og fontæner

2. Nyd en nattur til Castel Sant'Angelo i august

Castel Sant'Angelo| ©Diego Albero Román
Castel Sant'Angelo| ©Diego Albero Román

Castel Sant'Angelo er et af de mest berømte monumenter i Rom, og det er muligt at besøge det hele året rundt. Grunden til, at jeg anbefaler dig at tage af sted i august, er, at der i denne måned er mulighed for natbesøg. Ud over at have mulighed for at se dens ydre oplyst af lys, er det muligt at komme ind fra kl. 19.30 til 23.00. Billetterne koster omkring 12 €.

Der er mange romerske monumenter, der giver dig mulighed for at besøge deres faciliteter, når solen allerede er gået ned, og månen er hovedpersonen på himlen. Jeg anbefaler, at du bestiller billetter til Castel de Sant'Angelo, så du ikke går glip af dette fantastiske mausoleum.

Inde i slottet er det almindeligt at se forsvarsstrukturerne og fængslerne, hvor folk, der har sat deres præg på historien, blev fængslet. Der er også dekorerede værelser, biblioteker og meget mere. Det er en god idé at besøge denne historiske bygning om natten. Det er også muligt at tage en nattur i juni, juli og september.

Book billetter til Castel Sant Angelo

3. Se alle detaljer i Vatikanmuseerne om aftenen i august

Besøg på Vatikanmuseerne| ©Ana Rey
Besøg på Vatikanmuseerne| ©Ana Rey

Som med Castel Sant'Angelo er det også en god idé at bestille billetter til Vatikanmuseerne, når de er åbne om aftenen. Denne slags ture er tilgængelige hver dag i august. Aftenprogrammet starter kl. 19 og slutter kl. 23 (gallerierne forlades fra kl. 22.30) og gælder fra midten af april til oktober.

Hvis du vil besøge museerne i Rom, skal du vide, at der i løbet af dagen er mange mennesker, så det er ikke muligt at se alle dekorationerne indenfor. Men på aftenrundvisningerne er der ikke mange mennesker, antallet af mennesker er mindre end 100.

Med langt færre besøgende i gangene har man mulighed for at stoppe op og se på malerierne i lofterne og på væggene og på dekorationerne. Desuden er Det Sixtinske Kapel inkluderet i natturen.

Book din billet til Vatikanmuseerne

4. Nyd sneen midt om sommeren ved siden af basilikaen Santa Maria Maggiore

Facaden på basilikaen Santa Maria Maggiore| ©Pierre Selim Huard
Facaden på basilikaen Santa Maria Maggiore| ©Pierre Selim Huard

En af Roms basilikaer er basilikaen Santa Maria Maggiore eller Santa Maria Maggiore, også kendt som Santa Maria della Neve. Hver 5. august fejrer den et mirakel, som Jomfru Maria siges at have udført efter at være dukket op i pave Liberius' drøm. Legenden siger, at Madonna den 4. og 5. august 358 e.Kr. bad paven om at opføre en kirke til hende, og om morgenen den 5. august sneede det på det sted, hvor basilikaen senere blev opført.

På grund af dette mindes de troende miraklet med sneen i august på pladsen foran basilikaen. Ved fejringen er der arrangeret et lyd- og lysshow, og de fremmødte ser et kunstigt snefald, så man behøver ikke besøge Rom om vinteren for at se sne.

Book din guidede tur til basilikaen Santa Maria Maggiore

5. Fejr dagen for Jomfru Marias Himmelfart

Inde i kirken Santa Maria dell'Anima| ©Rome Sightseeing
Inde i kirken Santa Maria dell'Anima| ©Rome Sightseeing

Ifølge katolsk tradition steg Maria op til himlen den 15. august, og derfor fejres denne dag af de troende. Da mange mennesker i Rom er katolikker, og Vatikanet ligger der, fejres dagen over hele byen.

En af de mest kendte aktiviteter i Rom i forbindelse med Mariæ himmelfart er messen, der finder sted i den samme basilika, hvor man mindes miraklet med sneen. En kardinal sendt af paven selv kommer til Santa Maria Maggiore-basilikaen for at ofre blomster og bede.

Da Ferragosto falder sammen med denne religiøse fest, er det normalt, at mange romere udnytter helligdagen til at starte deres ferie. Hvis du er religiøs, har du mulighed for at deltage i en af festlighederne i Roms kirker.

Book din guidede tur til basilikaen Santa Maria Maggiore

6. Overvær operaforestillinger i unikke omgivelser

Opera ved Caracalla| ©Leigh Williams
Opera ved Caracalla| ©Leigh Williams

Forestil dig dette: en scene som ingen anden og forestillinger af opera- og balletteksperter. Hvis du besøger Rom i august, behøver du ikke nøjes med at forestille dig det, for forestillingerne fra Teatro dell'Opera di Roma finder sted i Caracalla-badene i begyndelsen af august.

Under forestillingen er det normalt, at du møder andre udenlandske turister, der beslutter sig for at deltage i denne aktivitet. Disse forestillinger garanterer den kvalitet, der kendetegner det berømte romerske teater. Ruinerne af de termiske bade supplerer forestillingerne og gør din oplevelse unik.

Hver dag optræder en ny kunstner, og forestillingerne annonceres på Teatro dell'Opera di Roma's hjemmeside. Billetpriserne starter ved 25 euro, og nogle koster over 135 euro.

Andre forslag

Men det er ikke kun i Terme di Caralla, at du kan nyde en operaforestilling, du kan også se en udendørs operaforestilling på Borromini Terrace, en tagterrasse, der ligger i de vidunderlige omgivelser på Piazza Navona.

Andre billigere muligheder er operakoncerten i Roms Palazzo Santa Chiara eller operakoncerten i Valdens Kirke.

Book dine billetter til en operakoncert i Rom

7. Se en italiensk eller international film på Tiberøen

Forberedelse til filmfestivalen| ©Larry Koester
Forberedelse til filmfestivalen| ©Larry Koester

Sommeren er den perfekte tid til at gøre ting udendørs, især hvis det er et køligt sted, som i nærheden af en flod. Tiberina Island ligger i Tiberen mindre end 5 kilometer fra Rom, og hver sommer afholdes der en filmfestival der. Den byder på kort- og spillefilm fra Italien og andre lande.

Der er snesevis af filmvisninger på denne festival, og der er endda planlagt en konkurrence for italienske kortfilm. Hvis du vil nyde kvalitetsfilm med interessante temaer, er dette en original ting at gøre i Rom i august. Og hvis du elsker den syvende kunstart, så husk, at du også kan booke billetter til Cinecittà World i Rom.

Book dine billetter til Cinecittà World i Rom

8. Nyd musikken på Villa Ada Rom-festivalen

På Villa Ada Rom-festivalen| ©VillaAda
På Villa Ada Rom-festivalen| ©VillaAda

Denne musikfestival har eksisteret i mere end to et halvt årti og løber frem til midten af august. I de første to uger af måneden har du mulighed for at deltage og lytte til musikgenrer, der spænder fra komposition til italiensk indie.

Hver udgave af festivalen har en anden titel, som giver dig en forsmag på, hvad du kan nyde. Det er en stor kulturel begivenhed, som normalt byder på mere end 60 koncerter, kulturdebatter og møder. Programmet skifter hver dag, så der er noget for enhver smag.

Billetterne til koncerterne koster ikke det samme hver dag, men varierer alt efter hvilken kunstner, der optræder, og koster fra 10 euro. Villa Ada Roma-festivalen finder sted på Via di Ponte Salario, ca. 5 km fra Roms centrum.

9. Slå varmen med en god gelato, og lær, hvordan man laver den

Længe leve isen| ©Rahul Pandit
Længe leve isen| ©Rahul Pandit

Rom er det perfekte sted at nyde den bedste is, og hvad er bedre end midt om sommeren? I den italienske hovedstad er der mange isbarer, og jeg anbefaler, at du nyder din dessert i en park, for der er mange ting at lave i byens parker.

Om sommeren har de romerske isbarer smage tilberedt med typiske frugter på denne tid af året, såsom melon, jordbær og kirsebær. Når du er færdig med din daglige løbetur (eller på et andet tidspunkt af dagen), har du mulighed for at forkæle din gane med en italiensk gelato. Du kan også tilmelde dig et kursus i fremstilling af gelato og pasta, hvor du lærer den autentiske teknik til at lave lækker italiensk gelato.

Book dit kursus i at lave gelato i Rom

10. Gå ikke glip af kulturelle begivenheder over hele byen!

Roma sommerfest| ©Rockon.it
Roma sommerfest| ©Rockon.it

Estate Romana er en sommerlang festival, der er skabt for at tiltrække turister til byen. Fordi månederne juni, juli og august er meget varme, foretrækker folk at tage til de italienske kyster. Men festivalen er en god grund til at blive i hovedstaden.

Estate Romana omfatter en bred vifte af aktiviteter, fra teater til oplæsninger og museumsbesøg. Alle arrangementer er gratis, og programmet spænder vidt, så der er noget for både børn, unge og voksne.

Hvis du er i Rom i august, så gå ind på Estate Romanas hjemmeside og tjek kulturprogrammet. Der er også aktiviteter i juni og juli.

Sommertemperaturer i Rom

Nyd sommeren| ©David Ramírez
Nyd sommeren| ©David Ramírez

Vær opmærksom på, at juli og august i Rom er de varmeste måneder med en gennemsnitlig daglig temperatur på over 30 °C. Hvis luftfugtigheden er høj, bliver den termiske fornemmelse meget højere, så man føler sig overvældet.

Ud over Ferragosto er varmen en af grundene til, at nogle forretninger lukker ned. Deres ejere ønsker at holde sig kølige og holder derfor deres butikker lukket, indtil temperaturen begynder at falde.

Book en Vespa-tur i Rom

Er der mange turister i Rom i august?

Slentre rundt i Rom| ©Jordan Rowland
Slentre rundt i Rom| ©Jordan Rowland

Rom er en by, hvor der er meget at se og opleve året rundt, og derfor er der altid mange turister. Især juli og august er de travleste måneder for turister, så det er normalt at se overfyldte gader og lange køer. Italienerne vælger også at rejse på denne tid af året, de tager til kysten for at nyde sommeren.

Bare fordi der er mange turister, betyder det ikke, at der ikke er ting at lave, alle de aktiviteter, der er nævnt ovenfor, er tilgængelige. Det samme gælder museer og andre steder, du kan besøge på alle tider af året.

Book en privat rundtur i Rom

Er priserne i Rom for høje i august?

Beregning af betaling| ©Karolina Grabowska
Beregning af betaling| ©Karolina Grabowska

Fordi Rom er en meget besøgt by i august, skal du ikke blive overrasket over at finde et hotel med en højere pris end på andre årstider, såsom forår og efterår. Nogle restauranter og butikker beslutter også at hæve deres priser i denne måned.

Hvis du rejser i slutningen af måneden, er der en chance for, at priserne er faldet, men kun en smule.

Book en tur på elcykel i det skjulte Rom

Hvad skal man pakke til et sommerbesøg i Rom?

Pak din bagage| ©Oliur
Pak din bagage| ©Oliur

For at svare på dette skal du tage hensyn til sæsonen, da det er sommer, hvad jeg anbefaler, at du tager med på din rejse:

  • Let tøj.
  • Tøj til at beskytte hovedet, f.eks. en hat.
  • Solbriller.
  • Solcreme.
  • Komfortable sko, men ikke for varme til fødderne.

Glem heller ikke at tage en vandflaske med, så du har vand ved hånden, mens du laver dine aktiviteter. Drik hele tiden, så varmen ikke påvirker dig, og husk at sætte dig ned og hvile på bestemte tidspunkter. Det sidste kan du gøre i en park, på en plads eller i nærheden af en romersk fontæne.

Jeg håber, du får glæde af nogle af ovenstående begivenheder på din rejse til Rom i august. God tur!

Book en natlig Segway-tur i Rom