Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom om vinteren: alt det du ikke må gå glip af

Nyd en af årets mest magiske årstider, præget af julen og dens smukke billeder. Her er en liste over planer, så du ikke kommer til at fryse.

Nuria Rozas

Nuria Rozas

9 minutters læst

Rom om vinteren: alt det du ikke må gå glip af

Det snedækkede Colosseum | ©Stefano Costantini

Vinteren er en magisk tid at besøge Rom på: Du har hele byen for dig selv, kan nyde julemarkederne og have det sjovt bag en smuk maske til de italienske karnevaler.

Her er de 10 ting, du ikke må gå glip af i Den Evige Stad i årets koldeste og mest idylliske måneder. Lad ikke vejret stoppe dig, modige mand!

1. Nyd julemarkedet på Piazza Navona

Besøg markedet på Piazza Navona| ©Rafael Jiménez
Besøg markedet på Piazza Navona| ©Rafael Jiménez

Den majestætiske Piazza Navona er hjemsted for Roms største julemarked, tæt på de pragtfulde springvand skabt af Bernini. Hvordan kan man modstå en varm chokolade i det fri med dette magiske panorama?

Hvis du gerne vil på en guidet tur rundt i byen på din rejse, anbefaler jeg, at du booker turen Fountains and Squares of Rome, som inkluderer Piazza Navona.

Hvad kan jeg finde på dette loppemarked?

 • Gourmetboder med speciale i italiensk slik og chokolade.
 • Boder med dekorationer til julekrybben.
 • Pladser til salg af kunsthåndværk.
 • Julelys og gademusikanter.

Hvis du har lyst til mere, så notér dig de bedste julemarkeder, der gør din oplevelse i Den Evige Stad unik. Du får lyst til at se dem alle!

Book en tur til Roms fontæner og pladser

2. Se pavens blomstergave til Jomfru Maria

Madonna af den ubesmittede undfangelse med rosenkransen| ©John Silver
Madonna af den ubesmittede undfangelse med rosenkransen| ©John Silver

Hvis du rejser til Rom i den lange weekend i december, er en af de mest spændende og spirituelle fester i byen, sammen med Roms Holy Week, festen for den ubesmittede undfangelse den 8. december.

Uanset om du er troende eller ej, vil jeg råde dig til ikke at gå glip af det - du vil få gåsehud! I denne handling udfører paven den traditionelle offentlige hyldest til den ubesmittede undfangelse på Plaza de España ved at lægge en krans ved statuen af Jomfru Maria.

Det er dog Roms brandmænd, der lægger kransen, da statuen er... Ikke mindre end 10 meter høj! Hvis denne plan interesserer dig, anbefaler jeg, at du også bestiller billetter til den pavelige audiens.

Book billetter til den pavelige audiens

3. Forundres over operaen i Rom

Uden for Teatro Costanzi| ©California Will
Uden for Teatro Costanzi| ©California Will

Uanset hvornår på året du besøger Rom, må du aldrig gå glip af en god kulturel begivenhed, især ikke om vinteren, hvor udendørsaktiviteter ikke er så meget på mode. Jeg foreslår, at du bestiller billetter til en operakoncert i Romtil en af aftenerne på din rejse.

Indstil dine ører og gør dig klar til at nyde klassisk musik. Og hvis du er musikelsker, kan du udnytte julen til at overvære de klassiske koncerter, der arrangeres over hele byen, især på pladser og i kirker. Mine favoritter er dem i:

 • Chiesa di Sant'Antonio dei Portoghesi
 • Santa Maria ai Monti
 • Chiesa di Sant'Ignazio.

Book billetter til en operakoncert i Rom

4. Fejr den mest specielle Valentinsdag

Roms akvæduktpark| ©Andy Montgomery
Roms akvæduktpark| ©Andy Montgomery

Det er ikke Paris, men det behøver det heller ikke at være. Rom er en af Europas mest romantiske hovedstæder. Så hvis du skal på en tur til den evige stad med din bedre halvdel på Valentinsdag, er her nogle forslag:

Betragt solnedgangen blandt akvædukterne

Et af de bedste steder at gå hånd i hånd og erklære evig kærlighed i Rom er akvædukternes park, bogstaveligt talt et filmset (Sorrentino optog en af scenerne i filmen 'La Grande Bellezza' her).

Denne afsondrede og skjulte enklave er blevet et af de mest spektakulære hemmelige steder i den italienske hovedstad, hvor man kan se solnedgangen.

Og hvis du er i Rom på en anden dag end Valentinsdag, kan du se denne park, når du booker en cykeltur til akvædukterne.

Nyd en romantisk middag og slentre langs Tiberen i måneskinnet.

Findes der et mere charmerende kvarter end Trastevere? Hvis du vil forkæle dig selv og din elskede på Valentinsdag, foreslår jeg, at du spiser en middag i stearinlysets skær med din partner i et af de mest bohemeagtige, kunstneriske og smukke områder i Rom: Trastevere.

Vær opmærksom! Der er ingen bedre plan for denne dag end en god middag på Enoteca FerraraPiazza Trilussa, som vil få dig til at forelske dig af flere grunde: for den hyggelige og romantiske indre gårdhave, de rigelige retter og de rimelige priser.

En lille dør uden skilte på nummer 41 på Piazza Trilussa byder dig velkommen til dette historiske sted: det tidligere kloster Sant'Eufemia, som nu er omdannet til en vinkælderrestaurant. Jeg håber, at du også er tørstig, for vinkortet vil slå benene væk under dig.

Book en cykeltur gennem akvædukterne

5. Glid på en skøjtebane i Rom

Skøjteløb i Rom| ©Jacqueline Poggi
Skøjteløb i Rom| ©Jacqueline Poggi

Om vinteren bliver Rom hvid takket være de kunstige skøjtebaner, som forvandler byen til en ideel ramme for en sjov eftermiddag med din partner, venner eller familie.

Skøjtebanerne er normalt åbne fra december til februar. Og det er disse faciliteter, jeg anbefaler, at du besøger i Rom.

Ice Park Village i indkøbscentret Euroma2

Selvom det ikke er min favorit på grund af dens lille størrelse, arrangerer The Ice Park Village et særligt program for de yngste medlemmer af familien med leg, klovneshows og temafester med julemanden som hovedperson, der glider på isen.

De større børn kan varme sig med en varm chokolade eller en kop kaffe, mens de nyder livemusik og isshows af nationale og internationale sportsfolk, som normalt underholder på vinteraftener.

 • Hvor: Ved siden af indkøbscentret Euroma2 på 83 Océano Pacífico Street.
 • Åbningstider? Mandag til søndag, inklusive helligdage, fra kl. 10 til 22.
 • Pris? 8 € på hverdage og 10 € på lørdage og søndage.

Skøjtelandsbyen ved Castel Sant Angelo

Denne skøjtebane, der ligger ved siden af Castel Sant Angelo på Piazza Adriana, er den mest spektakulære af alle skøjtebanerne i byen. Efter min mening er det uforligneligt at stå på skøjter her, da vi har en arkitektonisk juvel som kulisse.

Hvis du skøjter på Castel Sant Angelo-banen, må du ikke glemme at stoppe ved markedet og prøve de typiske italienske søde sager og gløgg - du vil elske det!

6. Tab kalorier i det romerske løb San Silvestre

Deltagelse i We run Rome| ©Mara Jochem
Deltagelse i We run Rome| ©Mara Jochem

"Hvor du går hen, gør du, som du vil. Hvor mange gange har du ikke set julemanden på tv løbe San Silvestre nytårsaften eller svømme i havet midt om vinteren? Bare rolig, for med denne plan kommer du ikke til at fryse, du får varmen: Byen har sit eget løb, We run Rome.

Kan du forestille dig, hvor sjovt det kan være at løbe sammen med 2.000 andre mennesker iført din nissehue? Hvert år kan du vælge mellem ti mulige ruter gennem de romerske bydele og også beslutte, om du vil deltage i det konkurrenceprægede 10 km-løb eller det ikke-konkurrenceprægede 5 km-løb.

Nyttige oplysninger

 • Startsted: Via delle Terme di Caracalla.
 • Tid: omkring kl. 14.00
 • Dato: 31. december

7. Fejr nytårsaften i Rom

Tilberedning af linserne| ©Mikel Seijas Alonso
Tilberedning af linserne| ©Mikel Seijas Alonso

Hvem har ikke drømt om at afslutte året i en anden by? Hvis du er en af de heldige, der vil afslutte dine 365 dage på en god måde (især fordi du sætter din fod i Den Evige Stad), kan jeg fortælle dig, at nytårsaften i Rom er fantastisk.

Italienerne har forberedt et unikt festmåltid med linser og svinekød, en ret, der ifølge traditionen bringer held og overflod. Efter middagen på en restaurant kan du deltage i skikken med at skåle ved midnat med en god "spumante" vin.

Fra midnat forvandles byen til en gigantisk scene, og du kan nyde gratis koncerter over hele byen. De mest berømte er dem, der afholdes i Circus Maximus og i Imperial Forums. Desuden byder fyrværkeri det nye år velkommen.

8. Få mest muligt ud af vinterudsalget!

Få mest muligt ud af udsalget| ©Sam Lion
Få mest muligt ud af udsalget| ©Sam Lion

Efter jul i Rom begynder udsalget, en af årets mest ventede begivenheder, hvor butikkerne tilbyder spektakulære rabatter på op til 70%.

Det er helt sikkert et godt tidspunkt at tage på shopping i Rom og vise italiensk mode frem, når du kommer hjem, så husk lidt plads i kufferten!

Vinterudsalget starter i begyndelsen af januar og slutter i midten af februar. Hvis du er en stor shopper, er dette den bedste tid på året til at finde gode tilbud, da butikkerne, i modsætning til sommerudsalget, ikke er overfyldt med turister.

9. Mød den venlige italienske dronning Maga

Parader og festligheder finder sted under La Befana-festivalen.| ©GenovaQuotidiana
Parader og festligheder finder sted under La Befana-festivalen.| ©GenovaQuotidiana

Vidste du, at det i Italien er den joviale heks Bef ana, der står for at dele gaverne ud i de tidlige morgentimer den 5. januar? Denne legendariske gamle dame på sit flyvende kosteskaft har stjålet jobbet fra julemanden og de tre vise mænd. Har du lyst til at møde hende?

Gå ikke glip af festlighederne den 5. og 6. januar. Aftenen før heksen Befana sniger sig ind i de romerske hjem, er Piazza Navona pyntet op for at byde hende velkommen i et improviseret karneval med folk klædt ud i kostumer i måneskinnet. Pladsen er også fyldt med forlystelser, håndlavede legetøjsbutikker og slikboder.

Om morgenen den 6. januar kan du se optoget fra Via della Conciliazione til Peterspladsen, som involverer mere end hundrede mennesker klædt i tidstypiske kostumer, på heste og selvfølgelig med Befana i hovedrollen.

Book sightseeingbussen til Rom

10. Tag din maske på til Roms karneval

Masker til karneval| ©Keith Jones
Masker til karneval| ©Keith Jones

Hvis du vil have en uforglemmelig oplevelse og fordybe dig i Roms karneval, en af landets mest århundredgamle traditioner, der intakt bevarer den elegante, barokke og udsmykkede æstetik fra det 17. århundrede.

Jeg råder dig til at få en maske for at camouflere dig i denne sjove påklædning blandt italienerne.

Det romerske karneval afholdes før påske. Den store parade starter på Piazza del Popolo og fortsætter gennem Den Spanske Trappe og Piazza Navon fuld af hestevogne, trupper, gadeartister og riddere og damer klædt i deres farverige masker. Tæl dig selv blandt dem!

Nogle ideer til dit originale kostume

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal have på, foreslår jeg, at du klæder dig ud som en af Roms traditionelle figurer, såsom "Rugantino", en arrogant skurk fra Trastevere, der altid går i gamle bukser, eller adelsmanden "Cassandrino".

Book sightseeingbussen til Rom

Hvad er temperaturen om vinteren i Rom?

Regnfuld nat i Rom| ©Gabriella Clare Marino
Regnfuld nat i Rom| ©Gabriella Clare Marino
 • December: Minimumstemperaturen er 4°C, og maksimumstemperaturen er 13°C. Tag din paraply med, for det regner normalt 8 dage i gennemsnit i denne måned!
 • Januar: termometeret viser temperaturer mellem 12°C og 3°C. Temperaturerne falder endnu mere!
 • Februar: termometeret viser temperaturer på omkring 3º C og 14º C.

Nuria's Traveller Tip

Kaffe er et symbol i Italien. Søg ly for kulden i en af de emblematiske kaffebarer, nogle med mere end hundrede års tradition. Du kunne godt bruge et koffeinkick!

Hvad skal man have på, når man rejser til Rom om vinteren?

Organisering af din bagage| ©Vlada Karpovich
Organisering af din bagage| ©Vlada Karpovich

Før du rejser til den italienske hovedstad om vinteren, anbefaler jeg, at du tjekker vejrudsigten for dit ophold. I de senere år har de været ret præcise.

Men om vinteren er temperaturerne ret kolde, så jeg anbefaler, at du pakker varme trøjer og varmt tøj i din kuffert. Pas på ikke at glemme en paraply og en skindjakke, da regn er almindeligt i disse måneder.

For at opsummere... Hvad må ikke mangle i din kuffert?

 • En uldhue.
 • Et tykt halstørklæde.
 • Varme, termiske handsker.
 • En uldtrøje eller fleece, alt efter hvad der er mest behageligt for dig.
 • Termovest - hellere være på den sikre side!
 • Tykke bukser.
 • Frakke eller dunjakke.
 • Paraply og mackintosh

Sammenlign de forskellige årstider for besøg i Rom

 • Vinter
 • December - marts
 • Klima: Frysende
 • Maksimum 16º C
 • Minimum 2º C

Ideelt til museumsbesøg

 • Forår
 • Marts - juni
 • Klima: Tempereret
 • Højeste 27º C
 • Lav 4º C

Ideelt til udendørs aktiviteter

 • Sommer
 • Juni - september
 • Klima: Varmt og fugtigt
 • Maksimum 31º C
 • Minimum 14º C

Ideelt til udendørs aktiviteter

 • Efterår
 • September - december
 • Klima: Tempereret
 • Maksimum 27º C
 • Lav 6º C

Ideelt til udendørs aktiviteter