Marrakech i maj: guide med rejseplaner, tips og de bedste ting i byen

Marrakech i maj måned er fuld af kulturelle begivenheder og har masser af udendørs aktiviteter at byde på takket være det behagelige varme vejr. Hvad venter du på?

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Marrakech i maj: guide med rejseplaner, tips og de bedste ting i byen

Marrakech, Marokko | ©Esteban Palacios Blanco

Hvis du overvejer at besøge Marokko i maj måned, må du ikke gå glip af byen Marrakech og dens nabobyer, som i denne tid bliver et must-see turistmål.

I maj er Marrakech og dens omgivelser vært for flere traditionelle begivenheder og festivaler som Aïd El-Fitr, afslutningen på fastefesten efter Ramadanen, eller den velkendte Rosenfestival.

1. Nyd lokal mad under Aïd al-Fitr - Festen for afslutningen af fasten

Cous Cous med grøntsager| ©LablascovegmenuSeguir
Cous Cous med grøntsager| ©LablascovegmenuSeguir

Ifølge den religiøse tradition for islam i Marokko fejrer man i maj måned 'Aïd al-Fitr', festen for afslutningen af fasten. Denne fest er en af de vigtigste i den muslimske kalender, da den markerer afslutningen på ramadanen, den hellige måned i den islamiske religion, hvor muslimerne faster, mens solen skinner i 29 eller 30 dage.

Aid al-Fitr er ikke en endagsferie, men strækker sig over de første tre dage af Shawwal, den tiende måned i den muslimske kalender. Så hvis du besøger Marrakech på denne dato, anbefaler jeg, at du benytter lejligheden til at prøve nogle af de retter, der er typiske for denne fest:

Nyttige oplysninger

Jeg kan forsikre dig om, at der ikke er noget som den autentiske gastronomi i Marrakech, men for at få en uovertruffen oplevelse skal man vide, hvor man skal gå hen. Derfor anbefaler jeg, at du tager et kig på denne artikel om de bedste restauranter i Marrakech. På den måde kan du vælge den, der passer perfekt til din smag.

Og hvis du virkelig vil gøre det rigtigt, kan du lægge dig i hænderne på en ekspertguide ved at leje en gastronomisk tur i Marrakech.

Book en gastronomisk tur i Marrakech

2. Tag en tur til Ouarzazate for at se rosenfestivalen

Rosenfestival i Ourzazate| ©Ali famille
Rosenfestival i Ourzazate| ©Ali famille

I provinsen Ouarzazate ligger oasen Rosernes Dal. I den anden weekend i maj afholdes der Moussem de Kelaa M'Gouna eller Rose Festival til ære for rosen fra Damaskus. Denne århundredgamle festival varer 3 dage og omfatter adskillige festligheder, herunder:

 • Banketter
 • Souks eller markeder med alle slags produkter dedikeret til roser.
 • Traditionel sang og dans
 • Processioner med dekorerede vogne, der krydser en vej overhældt med rosenblade.
 • En skønhedskonkurrence, hvor en kvinde bliver kåret som Miss Roses.

Jeg anbefaler, at du planlægger i forvejen og også udnytter din tur til Ouarzazate til at gøre et stop i Ouarzazate, en smuk befæstet by, der har været kulisse for berømte Hollywood-film som f.eks: Lawrence of Arabia, Babel og Gladiator, blandt mange andre.

Book en tur til Ouarzazate

3. Nyd en dagstur til Essaouira

Bølger skyller ind over Essaouiras volde| ©Doug Knuth
Bølger skyller ind over Essaouiras volde| ©Doug Knuth

Hvis du rejser til Marrakech i maj, er en dagstur til Essaouira et must. En smuk by på Marokkos kyst, som skiller sig ud med sine smalle gader fulde af charme og sine utrolige strande.

Da du rejser til Marrakech i maj, midt i højsæsonen for turisme i dette område, er min anbefaling, at du lejer en guidet tur for at besøge Essaouira. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om, hvordan du kommer fra Marrakech til Essaouira, men du får en minivan med aircondition til at køre dig frem og tilbage.

En anden stor fordel er, at du har en lokal guide, der viser dig hemmelighederne ved denne smukke by og de mest ikoniske steder, og når turen er slut, har du fri tid til at nyde Essaouira i ro og mag.

Book en tur til Essaouira

4. Nyd en unik oplevelse på Transahara Festival

Transahara Festival| ©Sebastian Mulleart
Transahara Festival| ©Sebastian Mulleart

Hvis du er på udkig efter en ny oplevelse på din rejse til Marrakech i maj, må du ikke gå glip af Transahara Festival, en eklektisk musikfestival i hjertet af Sahara, i Merzouga-området, som normalt finder sted mellem den anden og tredje uge i maj.

Landskabet, der er berømt for sine utrolige Erg Chebi-klitter med gyldent sand og den smukke sø, er den perfekte ramme for introspektion og genforening med naturen ... og musik, selvfølgelig!

Transahara Festival er en vidunderlig blanding af forskellige kulturer og kunstneriske udtryk, der vibrerer med musik til ørkenens rytme, du kan ikke gå glip af det!

Book en udflugt til Merzouga

5. Oplev medinaen i Marrakech med en privat tur

Turistguide i Marrakech| ©Kevin Gessner
Turistguide i Marrakech| ©Kevin Gessner

Hvis du vil besøge Marrakech i maj, skal du vide, at foråret er højsæson for denne turistdestination, så gaderne vil være fulde af besøgende fra hele verden, der ønsker at opdage dens hemmeligheder.

Derfor inviterer jeg dig til at udforske hver en centimeter af medinaen i Marrakech uden at bekymre dig om mulige svindelnumre eller turistfælder ved at leje en privat tur i medinaen.

Takket være ekspertguiden, som vil ledsage dig og vise dig de vigtigste og mest emblematiske steder i medinaen, vil du opdage autentiske håndværkere og utrolige kunstnere, som arbejder i dette område med at skabe smukke tæpper, lamper, smykker og tøj. Du vil også lære det grundlæggende i at forhandle for at få de bedste priser og eksklusive rabatter i dine yndlingsbutikker.

Book en privat tur i Marrakech

6. Tag en kameltur gennem palmelunden ved solnedgang.

Kameler til turen i Marrakech| ©Jaume Pera
Kameler til turen i Marrakech| ©Jaume Pera

Hvis du besøger Marrakech i maj, kan du ikke tage af sted uden at ride på kamel. På denne tid af året er den bedste måde at gøre det på at leje en kameltur i palmelunden ved solnedgang.

I maj er vejret varmt og tørt, men ved solnedgang er temperaturen kølig og meget behagelig, så det er det bedste tidspunkt på dagen til denne aktivitet. Solnedgangshimlen er også fantastisk i maj, da himlen normalt er meget klar og giver en smuk udsigt. Disse besøg inkluderer normalt:

 • Touareg-dragt og en cheich, som er et Touareg-tørklæde, der beskytter ansigtet mod solen.
 • Etbesøg i et berberhus, hvor du kan nyde en typisk marokkansk snack ledsaget af traditionel myntete.
 • Minivan med aircondition

Book en tur på kamel

7. Book en guidet tur i Atlasbjergene

Atlasbjergene| ©Spixey
Atlasbjergene| ©Spixey

Troede du, at Marrakech kun var ørken? Intet kunne være længere fra sandheden. Sandheden er, at Marrakech ligger for foden af Atlasbjergene, som løber gennem Algeriet, Tunesien og Marokko og adskiller Middelhavs- og Atlanterhavskysten fra Sahara.

Det er et uforligneligt landskab, fuld af traditionelle berberlandsbyer, som er et besøg værd. Hvorfor anbefaler jeg en tur til Atlasbjergene i maj? Fordi Marrakech i maj er præget af godt vejr og forårsagtige temperaturer. Om sommeren kan temperaturen derimod stige op til 40 grader, og om vinteren er der stor risiko for regn.

Langs ruten kan du beundre udsigten over vandfaldene og de dale, du kommer forbi. Du kan også drikke te med en berberfamilie og lære mere om deres kultur. Og selvfølgelig kan denne tur ikke slutte uden en kameltur.

Book en rejse til Atlasbjergene

8. Appelsinjuice på krydderipladsen

Appelsinjuice| ©Bruno Scramgnon
Appelsinjuice| ©Bruno Scramgnon

Foråret er det bedste tidspunkt at besøge Marrakech. Om dagen er det dejligt varmt og sommerligt, og om aftenen er temperaturen dejligt forfriskende. Og der er ingen bedre måde at afslutte en lang, varm dag med sightseeing på end med en forfriskende, vitaminfyldt drink før en lækker middag på samme terrasse.

Tag til Place des Spices og sæt dig på terrassen på en af de bedste restauranter i medinaen i Marrakech, Cafe Des Epices.

Maj er det perfekte tidspunkt at nyde den smukke terrasse med en betagende udsigt over byen, den lækre appelsinjuice og det store udvalg af retter på menukortet.

Book en tur i medinaen i Marrakech

9. Besøg Majorelle-haven, Yves Saint Laurents oase

Majorelle-haven| ©Kamal Hammadi
Majorelle-haven| ©Kamal Hammadi

Gennemsnitstemperaturen i Marrakesh i maj er omkring 28°C og kan endda stige til 37°C. Så hvis dagen er for varm, foreslår jeg, at du besøger en rigtig oase i byens travlhed, Majorelle-haven.

Den ligger i Gueliz-distriktet og blev designet af den franske maler Jacques Majorelle i 1924, som omdannede den til en botanisk have med et stort udvalg af træer og planter samt fugle, der fandt deres hjem i dette tilflugtssted. Majorelle byggede også en 2-etagers villa, malet i hans berømte Majorelle-blå, som skulle være hans hjem og atelier.

Det mest interessante er, at haven i 1980 blev købt af Yves Saint Laurent og hans partner, Pierre Bergé. Sammen genskabte de havens pragt, som havde været noget forsømt siden malerens død, og den blev YSL's foretrukne sted at designe sine kollektioner.

Book en rundvisning i Majorelle-haverne

10. Oplev Malhoun-festivalen for patriotiske sange

Malhoun-festivalen| ©ALM
Malhoun-festivalen| ©ALM

Hvis du elsker at lære om de dybt rodfæstede kulturelle traditioner på de steder, du besøger, må du ikke gå glip af Malhoum og Patriotic Song Festival. Denne festival er dedikeret til at bevare Marokkos musikalske arv og fremme den traditionelle patriotiske sang gennem konferencer og debatter mellem eksperter samt musikalske aftener og utrolige kunstudstillinger, som du kan nyde.

Her er nogle af de steder, hvor koncerterne på denne traditionelle festival er blevet afholdt i tidligere udgaver:

 • Håndværkskammeret
 • Dar Bellarj Dar Bellarj-stiftelsen
 • Det Kongelige Teater
 • Teatret i kulturhuset i Daoudiate

Hvad er temperaturen i maj i Marrakech?

Medina, Marrakech| ©Andrew Nash
Medina, Marrakech| ©Andrew Nash

En af de faktorer, man skal overveje, når man beslutter sig for det bedste tidspunkt at besøge Marrakech på, er vejret. I maj taler vi om et subtropisk halvørkenklima, så det er bedst at besøge denne del af Marokko om foråret.

Det bedste af det hele er, at både i Marrakech og i store dele af Marokko er maj tør, så det regner næsten ikke. Så du vil kunne nyde solskinnet på hele din rejse, så du kan få mest muligt ud af udendørsaktiviteter uden at lide under varmen.

Husk på, at på grund af afstanden til havet og højden er der en del termiske svingninger, så det køler ned om natten.

 • Vinter
 • December - februar
 • Klima: køligt
 • Maksimum 13ºC
 • Lav 6ºC
 • Forår
 • Marts - maj
 • Klima: Tempereret
 • Maksimum 37ºC
 • Minimum 17ºC
 • Sommer
 • Juni - september
 • Klima: Torrid
 • Maksimum 42ºC
 • Minimum 21ºC
 • Efterår
 • Oktober - november
 • Klima: Tempereret
 • Maksimum 28ºC
 • Minimum 15ºC

Hvad skal du pakke i din kuffert til et besøg i Marrakech i maj?

Pakning af din kuffert| ©Craig Adderley
Pakning af din kuffert| ©Craig Adderley

Som du kan se, får du varmt vejr, hvis du besøger Marrakech i maj, og det bliver varmere og varmere, når vi nærmer os juni.

Så her er nogle tips til, hvad du skal have på, når du besøger Marrakech, for at få mest muligt ud af oplevelsen:

 • Komfortabelt, køligt og let tøj (bomuld eller hør) til varmen.
 • Kølige, behagelige og åndbare sko.
 • Hat eller kasket og solbriller til at beskytte dig mod solen.
 • Beskyttende creme for at undgå solskoldning.
 • Et godt afvisende middel til at påføre hver dag.

Brugen af det feminine slør

Det er vigtigt at huske på, at Marrakesh har en meget konservativ muslimsk kultur. Af denne grund, og især når det gælder kvindemode, er mit råd at vælge mere afdæmpet tøj, der dækker dine skuldre og ben. Det vil hjælpe dig med at undgå uønsket opmærksomhed og ubehagelige situationer.

Du behøver ikke at bære slør på gaden, men du kan blive bedt om at bære et for at komme ind i nogle moskeer, så jeg råder dig til at have et friskt tørklæde i din taske. På den måde vil du ikke gå glip af noget under dine udflugter i Marrakech!