Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Ting at lave i London på 3 dage

London er et magisk sted fuld af detaljer, der er værd at se. Tre dage er kort, men længe nok til at prale af at have set byen.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Ting at lave i London på 3 dage

Udsigt over London fra The Shard | ©Jaanus Jagomägi

Mange mennesker nyder at tage en sightseeingbus eller en vandretur for at få et godt overblik over en by, inden de tager på opdagelse på egen hånd. Hvis det er dig, anbefaler jeg, at du gør det på din første dag i London for at få en god orientering.

Men i disse 3 dage vil jeg guide dig trin for trin til, hvordan du besøger London på den bedst mulige måde og under hensyntagen til den tidsmæssige ulejlighed. Lad os komme i gang!

Dag 1: Udforsk Westminster

Houses of Parliament og Big Bem| ©Berit
Houses of Parliament og Big Bem| ©Berit

Jeg anbefaler, at du starter din tur til London i Westminster, da det er byens geografiske, kulturelle og politiske centrum - City of Westminster er faktisk sin egen by i London! Her finder du nogle af Londons mest ikoniske bygninger, såsom Buckingham Palace, Palace of Westminster og Westminster Abbey.

Dagens rute kan man gå til fods, men du kan også komme rundt med offentlig transport, taxa eller turistbus.

Parlamentets Plads

Vi starter vores rejse på Parliament Square, som er en velkendt offentlig plads i Westminster, der er let at nå med offentlig transport, og som også er et stop på alle større London-busser til sightseeing. Rundt om pladsen finder du også statuer af flere berømte personer, såsom Winston Churchill, Abraham Lincoln, Robert Peel og Gandhi.

Dette populære torv er omgivet af berømte bygninger som Westminster Abbey, St Margaret's Church, Det Forenede Kongeriges Højesteret og Palace of Westminster.

Westminster Abbey

Westminster Abbey er en af de mest berømte og imponerende kirker i England. Den stammer fra 1245 og blev bygget hovedsagelig i gotisk stil. Inde i kirken er der grave og monumenter til minde om nogle af de mest fremtrædende briter fra de sidste 1.000 år, herunder konger, videnskabsmænd, aristokrater og kunstnere.

Hvis du planlægger at besøge Westminster Abbey, skal du sørge for at afsætte ekstra tid til at komme ind og se alt, da det er et meget specielt sted, som det tager tid at udforske. Det er selvfølgelig også en god idé at finde ud af, hvad Westminster Abbey koster og hvilke åbningstider Westminster Abbey har, før du tager af sted.

 • Åbningstider: Mandag - søndag kl. 9.30-15.30
 • Pris: Voksne: £20 (€23,80)
 • Adresse: 20 Deans Yd, London SW1P 3PA, United Kingdom

Bestil billetter til Westminster Abbey

Churchills krigsrum

Churchill War Rooms består af to sammenhængende museer: Kabinettets krigsrum og Churchill-museet. I kabinettets krigsrum kan besøgende udforske den store hemmelige underjordiske bunker fra 2. verdenskrig. Jeg anbefaler, at du får en guide, så du bedre kan forstå labyrinten, dens dele og hvad der skete derinde.

Churchill-museet er et stort rum, der er dedikeret til Winston Churchills liv. Den indeholder oplysninger om hans liv fra hans tidlige år til hans død i 1965 med fokus på hans lange politiske karriere.

 • Åbningstider: Hver dag fra 9.30 til 18.00
 • Pris: £23.00 (27,58 euro)
 • Adresse: Clive Steps, King Charles St, London SW1A 2AQ, UK

St. James's Park

Vi anbefaler nu en gåtur gennem St. James' Park i retning af Buckingham Palace for at få lidt grønt. Parken er en af Londons fineste parker og er kendt for sine berømte pelikaner, der bor her. Der er en café i parken, hvis du har brug for en pause med te, kaffe eller en let frokost.

 • Åbningstider: Dagligt fra 05:00 til 00:00

Buckingham Palace

Ydersiden af Buckingham Palace| ©Craige McGonigle
Ydersiden af Buckingham Palace| ©Craige McGonigle

Buckingham Palace er det mest berømte palads i Det Forenede Kongerige og tjener som hovedresidens i London for den regerende suverænitet i Det Forenede Kongerige.

Det kongelige palads stammer tilbage fra 1703 og blev oprindeligt bygget som hjem for hertugen af Buckingham, men blev senere overtaget af kong George III. Dronning Victoria var den første monark, der officielt boede i paladset.

Hvis du ønsker at se vagtskifteceremonien, bør du springe morgenbesøget i Westminster Abbey eller Churchill War Rooms over og ankomme til Buckingham Palace inden kl. 11.00 - det er dit valg!

Dronningens vagtskifteceremoni finder sted de fleste dage på forpladsen til Buckingham Palace omkring kl. 11.00 og varer ca. 45 minutter.

 • Åbningstider: 21. juli - 31. august: Åbent dagligt kl. 9.30 - 17.15
 • Pris: Buckingham Palace: Voksne: 25 £ (29,80 €)
 • Adresse: The Mall, London SW1A 1AA

Bestil en rundvisning på Buckingham Palace og vagtskifte

Piccadilly Circus

Nu anbefaler jeg, at du tager til Piccadilly Circus på vej til Trafalgar Square. Piccadilly Circus har ingen klovne, men det er et berømt cirkulært vejkryds, der er kendt for sine neon- og reklameskilte.

Her finder du det legendariske Shaftesbury Memorial Fountain.

Trafalgar Square

Trafalgar Square er en af Londons mest populære offentlige pladser og er hjemsted for Nelsons søjle (et monument til ære for admiral Horatio Nelson) og Londons berømte stenløve-statuer.

På pladsen er der også gadekunstnere og moderne kunst, som man kan nyde og tage en pause.

Whitehall

Nu anbefaler jeg at gå ned ad Whitehall, som er den gade, der løber sydpå fra Trafalgar Square mod Parliament Square.

Whitehall er opkaldt efter Whitehall-paladset, et stort kongeligt palads fra middelalderen, der lå her, indtil det blev ødelagt af en brand i 1698.

Det var engang verdens største palads med over 1.500 værelser!

Når du fortsætter din gåtur, ender du igen på Parliament Square, hvor du startede din dag.

Westminster Bridge

Nu anbefaler jeg, at du går over Parliament Square mod Westminster Bridge.

Denne bro stammer fra 1862, og herfra har du en fantastisk udsigt over Houses of Parliament og Themsen. Du kan derefter gå en tur langs Themsen eller endda tage på et krydstogt på Themsen.

Dag 2: London City of London

Tower of London| ©Ray in Manila
Tower of London| ©Ray in Manila

På den anden dag anbefaler jeg at udforske City of London. City of London er en anden "by i byen". Det er hjemsted for en stor del af byens finansielle og bankmæssige tjenester og er også den ældste del af byen. Tower of London

Tower of London

Tower of London blev først bygget af Vilhelm Erobreren i 1078 som et kongeligt slot og forsvarstårn. I løbet af århundreder har den tjent mange formål, bl.a. som fæstning, fængsel og våbenkammer.

Tower of London er helt klart en af de mest populære attraktioner og et af de bedste monumenter i London, så jeg anbefaler, at du er der tæt på åbningstid.

Hvis du har et London Pass, behøver du ikke at købe billetter til Tower of London

 • Åbningstider: Tirsdag til lørdag: kl. 9.00-17.30. Søndag og mandag: kl. 10.00-17.30.
 • Pris: Voksne: £24,70 (€29,40)
 • Adresse: London EC3N 4AB, Storbritannien

Køb billetter til Tower of London

Sky Garden

Hvis du kan lide smukke udsigter, kan jeg anbefale et stop ved Sky Garden, Londons højeste offentlige have.

Selv om Sky Garden teknisk set er en offentlig have og kan besøges gratis, anbefaler jeg at reservere en plads på forhånd, da den ofte er fuldt booket, og det er ikke altid muligt at få den bedste udsigt uden en aftale.

Du kan også gå til St. Paul's Cathedral**(ca. 15 minutters gang**) eller tage London Underground fra The Monument til St. Paul's Cathedral stop.

 • Åbningstider: Mandag til onsdag (10:00 til 23:30). Torsdag ( 10:00 til 00:00). Fredag (09:00 til 02:00). Lørdag (08:30 til 02:00).Søndag (08:30 til 23:00)
 • Adresse: 1 SKY GARDEN WALK, London EC3M 8AF, Storbritannien

St Paul's Cathedral

St Paul's Cathedral| ©Loco Steve
St Paul's Cathedral| ©Loco Steve

St Paul's Cathedral stammer fra 1697, efter at den tidligere katedral blev ødelagt i den store brand i London i 1666.

Katedralens kuppel er et genkendeligt element i Londons skyline, og kirken er længe blevet betragtet som et symbol på det britiske folks ånd, især under Anden Verdenskrig.

Kirken kan besøges, og adgangen til St Paul's Cathedral omfatter en selvledende rundvisning. Der er ofte rundvisninger hele dagen af kirkens personale.

 • Åbningstider: Mandag til lørdag: 8:30-16:30
 • Pris: 20 £ (23,80 €)
 • Adresse: St. Paul's Churchyard, London EC4M 8AD, Storbritannien

Køb billetter til St Paul's Cathedral

Shakespeare Globe

Nu anbefaler jeg, at du går over Millennium Bridge, en hængebro i stål til fodgængere, for at se Shakespeares Globe.

Genopbygningen af The Globe var et drømmeprojekt for den amerikanske skuespiller og instruktør Sam Wanamaker. Hvis du vil se teatret indefra, kan du besøge museumsudstillingen og forstå, hvordan det blev bygget.

 • Åbningstider: Dagligt kl. 9-17
 • Pris: Voksne: £13,50 (€16,10)
 • Adresse: 21 New Globe Walk, London SE1 9DT, UK

Borough Market

Borough Market er det mest kendte og et af de ældste markeder i Storbritannien, som menes at have eksisteret siden 1014!

I dag er markedet fyldt med friske råvarer, fersk kød og fisk, bagværk, oste, blomster, vin, krydderier og andre fødevarer. Der er også caféer, demonstrationskøkkener og restauranter, der er en del af markedet, samt mange madboder, der sælger færdigretter, herunder sandwiches og alle former for street food. Det er et fantastisk sted til et godt måltid!

Markedet er normalt åbent fra kl. 10 til 17 og er lukket de fleste søndage hele året.

 • Åbningstider: Mandag til torsdag (10:00 til 17:00). Fredag ( 10:00 til 18:00). Lørdag ( 08:00 til 17:00). Søndag ( 10:00 til 14:00).
 • Adresse: 8 Southwark St, London SE1 1TL, Storbritannien

The Shard

The Shard er en moderne pyramideformet skyskraber, der huser flere restauranter, et hotel, kontorer, butikker og et udsigtsgalleri. Den stod færdig i 2012 og er nu den højeste bygning i Vesteuropa med en højde på 309 meter og 87 etager.

Udsigten fra Shard er gratis for dem med London Pass, men ikke så billig for dem uden London Pass, så jeg anbefaler, at du tjekkerbilletpriserne for The Shard.

En anden måde at nyde udsigten på er at gå til GŎNG Bar på 21. etage, og selv om den ikke er lige så høj som udsigtsterrassen, er der stadig panoramaudsigt over byen til prisen af en cocktail. Det er et godt sted at nyde en drink før eller efter middagen.

 • Åbningstider: Torsdag - lørdag: kl. 10.00 til 22.00 (adgang til kl. 20.30). Søndag - onsdag: 10.00 til 19.00 (adgang indtil 17.30).
 • Pris: Voksne: £32 (€38.10)
 • Adresse: 32 London Bridge St, London SE1 9SG, Storbritannien

Book billetter til The Shard

Dag 3: Kensington

Ydersiden af Kensington Palace| ©Steve Cadman
Ydersiden af Kensington Palace| ©Steve Cadman

På din sidste dag foreslår jeg, at du udforsker et kvarter som Kensington om morgenen og derefter tager til Windsor Castle om eftermiddagen.

Kensington Palace

Kensington Palace er et storslået hus fra det 17. århundrede, der først blev brugt som kongelig residens af kong William II og dronning Mary II.

Selv om det er et kongeligt palads, der er i drift, kan besøgende besøge mange af paladsets værelser hele året rundt. Der er meget at se her, og du kan nemt bruge flere timer på at vandre gennem labyrinten af rum.

Jeg anbefaler også, at man besøger slottet på en hverdag frem for i weekenden. Her er en café, hvor der serveres måltider og forfriskninger, og der er også en have, som er værd at udforske, hvis man har tid og vejret er godt.

 • Åbningstider: marts til oktober: kl. 10-18. November til februar: kl. 10-16.
 • Pris: Voksne: £17,50 (€20,80)
 • Adresse: Kensington Gardens, London W8 4PX, Storbritannien

Kensington Gardens

Når du har besøgt paladset, anbefaler jeg, at du bruger noget tid på at udforske det omkringliggende område Kensington Gardens. Det er et smukt grønt område, som varmt kan anbefales til en spadseretur.

Det mest iøjnefaldende monument i parken er nok Albert Memorial, et kæmpe mindesmærke for prins Albert, der døde af tyfus i 1861, og som efterlod sin kone, dronning Victoria, hårdt ramt.

 • Åbningstider: Hver dag fra kl. 6 til solnedgang.

Bestil billetter til Kensington Palace

Afternoon Tea på Kensington

Indtagelse af te| ©CocinaViajera
Indtagelse af te| ©CocinaViajera

Traditionen med eftermiddagste stammer fra de aristokratiske huse i England i det 19. århundrede, og der findes ikke noget bedre sted at få eftermiddagste end i London.

Du vil blive forkælet med valgmuligheder i London, da der er tusindvis af steder, der serverer te, lige fra afslappede kaffebarer, hvor du kan få en kop te og en scone, til luksushoteller, der tilbyder en fantastisk teoplevelse.

Victoria & Albert Museum

Victoria & Albert Museum, ofte omtalt som V&A, er et af verdens førende kunst- og designmuseer. Museets samling er omfattende og omfatter alt fra kinesiske broderier til malerier af John Constable.

Der er gratis adgang til den permanente samling i V&A. Nogle af de midlertidige udstillinger er også gratis, men der er normalt et gebyr for at komme ind i hovedudstillingerne, medmindre man har et London Pass.

 • Åbningstider: Hver dag fra 10:00 til 17:30
 • Adresse: Cromwell Rd, London SW7 2RL, UK

Sidste aften i West End

Findes der en bedre måde at afslutte dit London-eventyr på end ved at vende tilbage til hjertet af London, til kernen af det sted, hvor det hele begyndte, og nyde den ikoniske atmosfære i West End.

West End er sammen med New York Citys Broadway et af verdens mest berømte spillesteder for professionelt teater. Der findes over 30 teatre i West End, som byder på et bredt udvalg af musicals og skuespil. Men hvis teater og musicals ikke er noget for dig, er der en række natlige forestillinger i London hver dag, lige fra rockkoncerter til opera, film og komedieshows.

London har også et fantastisk natteliv med hundredvis af barer, pubber, diskoteker og klubber. Uanset hvad du har lyst til, finder du helt sikkert noget interessant!

Køb billetter til musicals i London