Ting at lave i London på 3 dage

London er et magisk sted fuld af detaljer, der er værd at se. Tre dage er kort tid, men lang tid nok til at prale af, at man har set hele byen.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Ting at lave i London på 3 dage

Udsigt over London fra The Shard | ©Jaanus Jagomägi

Mange mennesker nyder at tage City Sightseeing-bussen for at få et godt overblik over en by, inden de tager ud for at udforske den på egen hånd. Hvis det er dig, anbefaler jeg, at du gør det på din første dag i London for at få en god orientering. Jeg vil dog guide dig trin for trin til at besøge London på 3 dage på den bedst mulige måde. Lad os komme i gang!

Dag 1: Udforsk Westminster

Houses of Parliament og Big Bem| ©Berit
Houses of Parliament og Big Bem| ©Berit

Jeg anbefaler, at du starter din rejse til London i Westminster, da det er byens geografiske, kulturelle og politiske centrum - Westminster er faktisk sin egen by i London! Her finder du nogle af Londons mest ikoniske bygninger, såsom Buckingham Palace, Palace of Westminster og Westminster Abbey.

Dagens rute kan gås, men du kan også komme rundt med offentlig transport, taxa eller en tourbus.

Parlamentspladsen

Vi starter vores rejse på Parliament Square, som er en velkendt offentlig plads i Westminster, der er let at komme til med offentlig transport og også er et stop på alle større sightseeingbusser i London.

Rundt om pladsen finder du også statuer af flere berømte personer som Winston Churchill, Abraham Lincoln, Robert Peel og Gandhi.

Denne populære plads er omgivet af berømte bygninger som Westminster Abbey, St Margaret's Church, den britiske højesteret og Palace of Westminster.

Book en plads på City Sightseeing-bussen

Westminster Abbey

Westminster Abbey er en af de mest berømte og imponerende kirker i England. Den kan dateres tilbage til 1245 og blev hovedsageligt bygget i gotisk stil.

Inde i kirken er der grave og monumenter til minde om nogle af de mest fremtrædende briter i de sidste 1.000 år, herunder konger, videnskabsmænd, aristokrater og kunstnere.

Hvis du planlægger at besøge Westminster Abbey, skal du sørge for at give dig ekstra tid til at komme ind og se det hele, da det er et meget specielt sted.

Book billetter til Westminster Abbey

Churchills krigsrum

Churchill War Rooms består af to forbundne museer:

  • The Cabinet War Rooms, som giver besøgende mulighed for at udforske den enorme hemmelige underjordiske bunker fra 2. Verdenskrig.
  • Churchill Museum, som er et stort rum dedikeret til Winston Churchills liv, fra hans tidlige år til hans død i 1965, med fokus på hans lange politiske karriere.

Køb et London Explorer Pass

St. James's Park

James's Park er en af Londons fineste parker og er kendt for sine berømte beboere: pelikanerne.

Der ligger en café i parken, hvis du har brug for en pause til te, kaffe eller en let frokost.

Køb et London Pass

Buckingham Palace

Det udvendige af Buckingham Palace| ©Craige McGonigle
Det udvendige af Buckingham Palace| ©Craige McGonigle

Buckingham Palace er det mest berømte palads i Storbritannien, dateret tilbage til 1703, og det er hovedresidensen i London for Storbritanniens hersker.

Hvis du vil se det indvendigt, kan du bestille billetter til Buckingham Palace for at se statsværelserne, tronsalene og det kongelige billedgalleri.

Book billetter til Buckingham Palace

Ceremonien for vagtskifte

Hvis du vil se vagtskiftet, skal du være opmærksom på, at det finder sted kl. 11, så du skal springe morgenbesøget i Westminster Abbey eller Churchill War Rooms over for at nå frem til Buckingham Palace i tide. Dit valg!

Bemærk også, at det finder sted hver dag i juni og juli, men kun mandage, onsdage, fredage og søndage resten af året, og det varer ca. 45 minutter.

Book en tur, der inkluderer vagtskiftet

Piccadilly Circus

Nu anbefaler jeg, at du tager til Piccadilly Circus, et berømt cirkulært vejkryds kendt for sine neon- og reklameskilte.

Her finder du den legendariske Shaftesbury Memorial Fountain.

Book en guidet tur i London

Trafalgar Square

Trafalgar Square er en af Londons mest populære offentlige pladser og er hjemsted for Nelson's Column (et monument over admiral Horatio Nelson) og Londons berømte stenløvestatuer.

Pladsen har også gadeartister og moderne kunst, som man kan nyde og tage en pause fra.

Book en guidet tur i London

Whitehall

Nu anbefaler jeg, at du går ned ad Whitehall, gaden, der løber sydpå fra Trafalgar Square, mod Parliament Square, stedet, hvor du startede din dag.

Whitehall Street er opkaldt efter Whitehall Palace, et stort middelalderligt kongeligt paladskompleks, der stod her, indtil det blev ødelagt af en brand i 1698.

Forresten, en påmindelse om, at hvis du vil tage denne tur hurtigere og komfortabelt siddende, kan du bestille et sæde på City Sightseeing-bussen.

Book en plads på City Sightseeings sightseeingbus

Westminster-broen

Nu anbefaler jeg, at du går over Parliament Square mod Westminster Bridge, som er fra 1862, og hvorfra du har en fantastisk udsigt over Houses of Parliament og Themsen.

Derefter kan du gå en tur langs Themsen eller, endnu bedre, afslutte dagen med et Themsen-krydstogt med middag og levende musik.

Book et Thames Dinner Cruise

Dag 2: City of London

Tårnet i London| ©Ray in Manila
Tårnet i London| ©Ray in Manila

På andendagen anbefaler jeg at udforske City of London, som er hjemsted for en stor del af byens finans- og bankvæsen, og som også er den ældste del af byen. Tower of London

Tårnet i London

Tower of London blev først bygget af Vilhelm Erobreren i 1078 som et kongeligt slot og forsvarstårn. I løbet af århundrederne har det så tjent mange formål, bl.a. som fæstning, fængsel og våbenkammer.

Det er helt sikkert en af de mest populære attraktioner i den britiske hovedstad, så jeg anbefaler, at du er der tæt på åbningstiden og køber dine Tower of London-billetter på forhånd.

Hvis du har et London Pass, behøver du i øvrigt ikke at købe billetter til Tower of London, da du kan komme gratis ind.

Køb billetter til Tower of London

Sky Garden

Hvis du kan lide smukke udsigter, anbefaler jeg et stop ved Sky Garden, Londons højest beliggende offentlige have.

Selvom Sky Garden teknisk set er en offentlig have og kan besøges gratis, anbefaler jeg at reservere plads på forhånd, da der ofte er fuldt booket, og det ikke altid er muligt at få den bedste udsigt uden en aftale.

Du kan også gå til St Paul's Cathedral (ca. 15 minutters gang) eller tage London Underground fra The Monument stop til St Paul's Cathedral stop.

Køb et London Pass

St Paul's Katedral

St Paul's Katedral| ©Loco Steve
St Paul's Katedral| ©Loco Steve

Paul's Cathedral stammer fra 1697, efter at den tidligere katedral blev slemt ødelagt af den store brand i London i 1666.

Katedralens kuppel er et genkendeligt element i Londons skyline, og kirken har længe været set som et symbol på det britiske folks ånd, især under Anden Verdenskrig.

Kirken er åben for besøgende, og en selvguidet tur er inkluderet, når du køber din billet til St Paul's Cathedral.

Køb billetter til St Paul's Cathedral

Shakespeare Globe

Nu anbefaler jeg, at du går over Millennium Bridge, en stålhængebrofor fodgængere, for at se Shakespeare's Globe.

Genopbygningen af The Globe var den amerikanske skuespiller og instruktør Sam Wanamakers drømmeprojekt.

Hvis du vil se teatret indefra, kan du besøge museets udstilling og forstå, hvordan det blev bygget.

Book en plads på City Sightseeing Bus

Borough Marked

Borough Market er det mest kendte og et af de ældste markeder i Storbritannien og menes at have været i drift siden 1014!

I dag er markedet fyldt med friske råvarer, herunder kød og fisk, bagværk, oste, blomster, vin, krydderier og andre fødevarer.

Der er også caféer, demonstrationskøkkener og restauranter, der er en del af markedet, samt mange madboder, der sælger mad, der er klar til at spise, herunder sandwich og alle former for street food.

Markedet er normalt åbent hver dag indtil kl. 17 eller 18, selvom det lukker kl. 14 om søndagen.

Book en guidet tur i London

The Shard

Skyskraberen The Shard huser flere restauranter, et hotel, kontorer, butikker og et udsigtsgalleri. Den stod færdig i 2012 og er i øjeblikket den højeste bygning i Vesteuropa med sine 309 meter og 87 etager.

Udsigten fra The Shard er gratis for dem med et London Pass, men du kan også købe billetter til The Shard online, som tager dig op til 72. etage.

En anden måde at nyde udsigten på er at tage til GŎNG Bar på 21. etage, og selvom den ikke er så høj som observationsdækket, tilbyder den stadig panoramaudsigt over byen til prisen for en cocktail. Det er et godt sted at nyde en drink før eller efter middagen.

Book billetter til The Shard

Dag 3: Kensington

Det udvendige af Kensington Palace| ©Steve Cadman
Det udvendige af Kensington Palace| ©Steve Cadman

På din sidste dag foreslår jeg, at du udforsker et kvarter som Kensington om formiddagen og derefter tager til Windsor Castle om eftermiddagen.

Kensington Palads

Kensington Palace er et storslået hus fra det 17. århundrede, der først blev brugt som kongelig residens af kong William II og dronning Mary II.

Selvom det er et fungerende kongeligt palads, kan turister besøge mange af paladsets værelser hele året rundt. Der er meget at se her, og man kan nemt bruge flere timer på at vandre gennem labyrinten af rum.

Jeg anbefaler at besøge paladset på en hverdag i stedet for i weekenden og bestille billetter til Kensington Palace på forhånd for at undgå kø.

Book billetter til Kensington Palace

Kensington Gardens

Når du har besøgt paladset, anbefaler jeg, at du bruger lidt tid på at udforske det omkringliggende område Kensington Gardens. Det er et smukt grønt område og et dejligt sted at slentre rundt.

Det mest iøjnefaldende i parken er nok Albert Memorial, et kæmpe monument over prins Albert, som døde af tyfus i 1861 og efterlod sin kone, dronning Victoria, hårdt ramt.

Bestil billetter til Kensington Palace

Eftermiddagste på Kensington

At drikke te| ©CocinaViajera
At drikke te| ©CocinaViajera

Traditionen med eftermiddagste opstod i de aristokratiske huse i England i det 19. århundrede, og der er ikke noget bedre sted at drikke eftermiddagste end i London.

Du har masser af muligheder i London: fra afslappede kaffebarer, hvor du kan få en kop te og en scone, til luksushoteller, der tilbyder en fantastisk teoplevelse og endda om bord på en sightseeingbus, der kører rundt i byen London.

Book din plads på en tebus i London

Victoria & Albert Museum

Victoria & Albert Museum, ofte kendt som V&A, er et af verdens førende kunst- og designmuseer.

Der er gratis adgang til at se den permanente samling på V&A.

Nogle midlertidige udstillinger er også gratis, men der er normalt et gebyr for at komme ind på de vigtigste, medmindre du har et London Pass.

Køb et London Pass

Sidste aften i West End

West End er sammen med Broadway i New York et af verdens mest berømte steder for professionelt teater.

Bydelen er hjemsted for over 30 teatre, der tilbyder en bred vifte af musicals og skuespil, fra rockkoncerter til opera, film og komedieshows.

Køb billetter til en af Londons musicals og sæt prikken over i'et på dit ophold i den britiske hovedstad.

Køb billetter til musicals i London