Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Ting at lave i London på 1 dag

Hvis du kun har én dag til at se London, og det er din første gang i byen, skal du læse denne rute!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

Ting at lave i London på 1 dag

Big Ben, London | ©Lucas Davies

Den britiske hovedstad er en kæmpe by med meget at se. Men hvis du planlægger at besøge London på en dag under en storbyferie, bliver du nødt til at udforske de vigtigste steder, da det er meget vanskeligt at dække alt, især hvis det er din første gang der. Især hvis det er din første gang.

For at du kan se nogle af Londons vigtigste seværdigheder på én dag, har jeg sammensat denne korte rute, som kan hjælpe dig på vej. Alle stederne ligger relativt tæt på hinanden, så du kan lære dem alle at kende på én lang gåtur. Tag behagelige sko på, for nu går vi i gang!

London på en dag, om morgenen

Den berømte Tower Bridge| ©Ericson Fernandes
Den berømte Tower Bridge| ©Ericson Fernandes

Vi starter dagen ved Tower Bridge, som du kan nå med metroen fra Tower Hill Station eller London Sightseeing Bus stop 362 Tower Hill, som begge ligger meget tæt på Tower of London.

Tur til Tower Bridge

Tower Bridge er et af Londons mest fremtrædende og iøjnefaldende vartegn. Det er en vindebro fra det 19. århundrede bygget i en smuk victoriansk stil og et must-see foto i dit mindealbum.

Book din billet til Tower Bridge for at lære, hvordan den blev bygget, og hvordan dens løftesystem fungerede.

På denne side af floden anbefaler jeg, at du tager en pause og genoplader batterierne, inden du fortsætter din tur i det centrale London. I indlægget Hvor kan man spise i nærheden af Tower of London finder du flere forslag og restauranter, du kan besøge.

Book din billet til Tower Bridge i London

Lær om historien bag Tower of London

Næste stop på ruten: Tower of London. Du vil blive forbløffet over at se et så velbevaret sted, en gammel fæstning, der har stået i næsten et årtusinde og har været vidne til mange vigtige kapitler i Englands historie. Tower of London er omgivet af en glorie af mystik og frygt på grund af flere uhyggelige begivenheder, der fandt sted inden for murene.

Måske er det derfor, det er en af byens mest populære turistattraktioner, selvom der er andre grunde til at udforske monumentet, såsom samlingen af kronjuveler, udstillingen Line of Kings og middelalderpaladset, for blot at nævne nogle få. På grund af det store antal besøgende anbefaler jeg, at du booker din billet til Tower of London i forvejen.

I indlægget What to see in the Tower of London kan du læse en oversigt over de mest fremragende steder at se indenfor.

Book billetter til Tower of London

Gå ind i St Paul's Cathedral

St Paul's Katedral| ©Olga Lioncat
St Paul's Katedral| ©Olga Lioncat

Fortsæt denne endagstur i London med et besøg i St Paul's Cathedral, en af de største katedraler i verden og den næststørste efter Peterskirken i Vatikanet. Vidste du, at der altid har været religiøse bygninger på stedet, hvor St Paul's Cathedral ligger? Der er beviser for, at der blev bygget en dolmen og et græsk tempel her, og i det 6. århundrede e.Kr. var der allerede en kirke på stedet.

Før den nuværende St. Paul's Cathedral var der en anden af træ, som blev ødelagt af en brand under den store brand i London i 1666. Et par år senere fik arkitekten Christopher Wren til opgave at genopbygge den, og arbejdet var færdigt i 1710. Heldigvis skete der ikke noget med den igen, og den overlevede bombardementerne under Anden Verdenskrig.

Udsmykningener et vidunder, især de smukke lofter prydet med freskomalerier.

Book billetter til St. Paul's Cathedral

Tag en tur i London Eye

Kryds Westminster Bridge for at gå over floden til London Eye, det spektakulære pariserhjul på Themsens bred, som ændrede byens skyline, indtil den tårnhøje skyskraber The Shard kom til.

Fra denne side af floden har du en helt ny og smuk udsigt over Palace of Westminster, Big Ben og selve Themsen, men den virkelige oplevelse er at køre op i London Eye og se det smukke bybillede i fugleperspektiv. Du har flere billetmuligheder for at komme op:

Dette er en af de oplevelser, du ikke må gå glip af under dit ophold i den britiske hovedstad. Tjek London Eye's åbningstider og billetpriser for at planlægge dit besøg, og når du har lidt fritid, kan du trodse svimmelheden og klatre op til toppen.

Book din billet til London Eye

London på en dag, om eftermiddagen

Big Ben om natten| ©Daniel Coyle
Big Ben om natten| ©Daniel Coyle

Efter en frokostpause er den tidlige eftermiddag et godt tidspunkt at tage på en guidet vandretur i London gennem Westminster-området og Buckingham Palace. Det er en god måde at lære alle hemmelighederne om det centrale London fra en guide, såvel som nysgerrige anekdoter, der vil tilføje værdi til din rejse.

Bliv blændet af Big Ben og Palace of Westminster

Det næste stop på denne endagstur i London er Big Ben og Palace of Westminster. Denne fabelagtige victorianske gotiske bygning, også kendt som Houses of Parliament, har altid været et symbol på politisk magt, både da den var kongelig residens, og nu hvor den huser de to kamre, der udgør det britiske parlament.

Værelserne i Palace of Westminster er indrettet i en udsøgt klassisk engelsk stil. Jeg anbefaler at tage en guidet tur for at nyde bygningens storslåede arkitektur og slentre rundt på grunden for at tage nogle billeder. Der er nogle områder, der er åbne for offentligheden, f.eks. de smukke haver, hvor man kan se nærmere på Houses of Parliament. Glem ikke at tage et billede med Big Ben i baggrunden, det legendariske ur i Palace of Westminster, som i sig selv er et ikon for byen.

Her er nogle forslag til at besøge begge steder og deres omgivelser:

Book en guidet tur til Westminster Abbey

Forundres over Westminster Abbey

Når du har besøgt Big Ben og Palace of Westminster, skal du bare gå videre, så kommer du til Westminster Abbey, Englands ældste kristne kirke og et af landets vigtigste monumenter. Så meget, at den betragtes som et levende stykke af landets historie. Derfor bør du ikke gå glip af den på din endagstur til London.

Udefra er den smuk, men du vil nyde denne gotiske juvel mest, hvis du tager en guidet tur inde i Westminster Abbey, da den huser en masse vidunderlige kunstneriske værker og fantastiske steder som Royal Pantheon, Poets' Corner eller Chapter House, blandt mange andre. Vidste du, at det er den kirke, hvor de kongelige kroninger finder sted?

Hvis du er nysgerrig, anbefaler jeg dig at læse indlægget Hvad skal man se i Westminster Abbey, hvor du kan opdage alt, hvad denne nationale helligdom har at byde på.

Book en guidet tur i Westminster Abbey

Gå ikke glip af Buckingham Palace

Det udvendige af Buckingham Palace| ©Craige McGonigle
Det udvendige af Buckingham Palace| ©Craige McGonigle

Næste stop på denne endagstur i London er det berømte Buckingham Palace, som har været residens for den britiske kongefamilie siden dronning Victorias tid, og som i dag er hjemsted for Englands dronning Elizabeth II. Og det er netop her, charmen ligger: Det er et af de få fungerende paladser i verden. Mange besøgende kommer her for at se den spektakulære Changing of the Guard-ceremoni i London.

Hvis du har lidt tid, og dit besøg falder sammen med den dag, hvor denne begivenhed er planlagt (tjek på deres Twitter-profil, hvornår den finder sted), anbefaler jeg, at du bliver, fordi det er et meget nysgerrigt skue at se, og du kan tage masser af souvenirbilleder.

For at nyde vagtskiftet på Buckingham Palace anbefaler jeg, at du står i området ved Victoria Monument i midten af rotunden foran paladsporten, da du derfra har den bedste udsigt. Og hvis du vil se dronningens residens indefra, kan du booke en rundvisning i Westminster med billetter til Buckingham Palace. Læs mere om vagtskifteoplevelsen og Buckingham Palace.

Book en rundvisning i Westminster med billetter til Buckingham Palace

Spadseretur til James's Park

Du kan gå fra porten til Buckingham Palace til St James's Park, den ældste af byens kongelige parker. I det 16. århundrede erhvervede kong Henrik VIII jorden for at gøre den til sin private jagtmark, men det var først i det 17. århundrede, at parken, som den kendes i dag, blev anlagt.

Selvom St James's Park ikke er en af de mest berømte parker i byen, ligger den meget tæt på Buckingham Palace, så dens planter og blomster ser meget velplejede ud. Det er den perfekte kulisse til en dejlig fotosession en solrig morgen med paladset i baggrunden.

Jeg anbefaler et besøg ved den kunstige sø omgivet af træer. Der er en smuk udsigt over parken og en følelse af ro kun afbrudt af fuglesang - du vil ikke føle, at du er i hjertet af det travle London!

Book den bedste sightseeingbus i London

London om dagen og om natten

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

James's Park og tage nogle billeder af landskabet ved solnedgang, er det et godt tidspunkt at fortsætte denne London på en dag-tur og tage den sidste etape.

Gå gennem Trafalgar Square

Når du forlader St. James's Park, tager du The Mall og kommer til Trafalgar Square, en anden af Londons livligste og mest berømte pladser. Denne plads blev bygget i det 19. århundrede til minde om den britiske sejr i "Slaget ved Trafalgar", og i dag kan du se flere turistattraktioner, som du får lyst til at tage nogle billeder af.

For det første er der Nelsons søjle, der er rejst til ære for den engelske admiral Horatio Nelson, der døde under slaget. Den er omgivet af løver lavet af smeltet bronze fra franske kanoner. På den anden side ligger National Gallery, det vigtigste kunstmuseum i byen, som jeg anbefaler, at du besøger indefra, når du har tid. Gennem Hellotickets hjemmeside har du flere guidede ture til rådighed:

På Trafalgar Square kan du også se en statue af den amerikanske præsident George Washington, som er doneret af Commonwealth of Virginia. Monumentet har en pudsig historie: Det blev placeret på jord importeret fra Amerika, fordi Washington svor aldrig at sætte sin fod på britisk jord igen. Mærkeligt, ikke sandt?

Guidet tur på National Gallery i London

Kom til Piccadilly Circus

Når du tager Regent Street, kommer du til Piccadilly Circus, det sidste stop på denne endagstur i London! Denne centrale plads vil vække opsigt med sine store oplyste reklameskilte og Eros-fontænen, et af symbolerne på den britiske hovedstad.

Piccadilly Circus ligger i West End og er altid overfyldt på alle tidspunkter af dagen, fordi der er masser af restauranter, butikker, teatre og biografer i det omkringliggende område.

Du vil opdage, at det er et livligt sted, hvor både londonere og turister mødes for at have det sjovt. Især om natten, når neonlysene gløder fra neonskiltene på bygningerne på pladsen og giver den et meget cool, futuristisk og magisk look. Faktisk er det et af stoppestederne, hvis du booker London Night Sightseeing Bus.

Book London Night Bus Tour

Afslut turen med den bedste musical

For at afslutte en dag så fantastisk som denne, hvor vi har været på rundtur i Londons gader, hvad så med at slutte af ved Piccadilly Circus for at slappe af og se en af West End-musicalerne?

Deres shows er et vidunder og kan konkurrere med New Yorks verdensberømte Broadway - Londons musicals vil helt sikkert efterlade dig i ærefrygt! Jeg anbefaler dog, at du køber dine billetter til Lond ons musicals på forhånd.

Køb billetter til musicals i London