Bedste London Billetter

London er en af de mest storslåede byer i verden, men antallet af attraktioner kan være overvældende. I denne guide fortæller jeg dig om de bedste ting, du kan gøre under dit besøg for at opdage den engelske hovedstad.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

12 minutters læst

Bedste London Billetter

Puente de Londres |© Charles Postiaux

London er den britiske krones by, med ædle bygninger og et unikt bylayout, der styres af Themsens biflod, men det er også en af Europas førende byer, en internationalt uundgåelig politisk hovedstad og hjemsted for nogle af verdens mest iøjnefaldende attraktioner. I denne definitive guide præsenterer jeg de 22 bedste ting, du kan gøre under dit besøg for at opdage Londons ånd.

Fra Tower of London til Windsor Castle, Westminster Abbey, London Eye, St Paul's Cathedral og Harry Potter-temaparken - jeg fortæller dig om de bedste billetter til at få mest muligt ud af London med de sjoveste aktiviteter. Er du klar til dette eventyr?

1. Billetter til Tower of London

Tower of London|©Maria Uvin
Tower of London|©Maria Uvin

Tower of London, som huser det officielle kongelige palads, anses for at være den mest berømte bygning i byen, ikke kun for sin historie og for at have været hovedperson i nogle af de mest berømte begivenheder i Englands fortid, såsom halshugningen af Anne Boleyn, men også fordi det er stedet for juvelerne i det britiske monarki, såsom kroningstronen eller den kejserlige statskrone.

Under dit besøg i Tower of London vil du kunne komme ind i de forskellige bygninger i komplekset og få en guidet tur med en repræsentant for Beefeater-vagten, hvor du vil lære de mest bizarre historier om dette monument, der betragtes som et verdensarvssted af Unesco. Som et af Londons mest besøgte vartegn er det bedst at bestille billetter i forvejen.

Book billetter til Tower of London

2. Billetter til Westminster Abbey

Westminster Abbey|©Maria Victoria 83
Westminster Abbey|©Maria Victoria 83

Westminster Abbey er den vigtigste og mest karakteristiske anglikanske bygning i England og også en af de mest repræsentative for London, da den har været stedet for de fleste kroninger af britiske monarker og kongelige bryllupper, som f.eks. dronning Elizabeth II og prins Philip. Med disse billetter kan du besøge det indre af klosteret, som skiller sig ud med sit centrale skib og kapel.

Du kan også besøge klosterets grav, hvor nogle af de vigtigste personer i Englands historie ligger begravet, såsom Isaac Newton, Charles Darwin, Stephen Hawking og Charles Dickens. Der er ingen tvivl om, at en tur til Westminster Abbey vil være et eventyr, der minder om en rejse tilbage i tiden.

Book billetter til Westminster Abbey

3. Billetter til Windsor Castle

Windsor Castle, Windsor.|©MANUEL SÁNCHEZ CANTÓN
Windsor Castle, Windsor.|©MANUEL SÁNCHEZ CANTÓN

For at få en fornemmelse af Windsor-slottets historiske betydning er det nok at nævne, at det er et af de mest berømte slotte i verden og det ældste, der stadig er beboet. Det er hjemsted for den kongelige familie og huser også kronmuseerne, som du kan besøge under dit besøg for at opdage kunstværkerne i den kongelige samling.

Med disse billetter til Windsor Castle kan du også besøge St George's Chapel, State Rooms, hvor monarken regelmæssigt mødes med Englands premierminister, og State Apartments, hvor du finder tjenestefolkenes boliger og kældre.

Book billetter til Windsor Castle

4. Billetter til London Eye

London Eye|©Theo Crazzolara
London Eye|©Theo Crazzolara

Hvis du vil se den engelske hovedstads skyline, er et af de bedste alternativer at besøge London Eye, et moderne observationsdæk, der fungerer som et pariserhjul. Med denne 30-minutters billet kan du se London fra oven i en af dens glaskapsler med vidtrækkende udsigt. Herfra kan du se Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace og byens broer.

Før du går ind i London Eye-kapslerne, kan du også se en introduktionsvideo, der viser, hvordan hjulet blev bygget, hvilke materialer der blev brugt, og inspirationen bag en attraktion, som englænderne oprindeligt satte spørgsmålstegn ved, men som allerede har fortjent sin plads i Londons skyline takket være dens turistappel.

Book billetter til London Eye

5. Billetter til St Paul's Cathedral

St Paul's Katedral|©Angel Alicarte
St Paul's Katedral|©Angel Alicarte

Christopher Wren var en af de mest berømte arkitekter i Englands historie, og hans største arv var St Paul's Cathedral, en religiøs bygning i 5 etager, der indeholder mange af Storbritanniens heltes mindesmærker, et gyldent galleri fyldt med kunstværker og en terrasse, hvorfra du kan opleve en af de bedste panoramaudsigter over byen.

Under besøget kan du se katedralens indre, som er den eneste religiøse bygning med en indgangsportal i barokstil, og du kan også se busten af admiral Lord Horatio Nelson, som var en af de vigtigste skikkelser under Napoleonskrigene, og som ligger begravet i St Paul's Cathedral.

Book billetter til at besøge St Paul's Cathedral

6. Harry Potter Studios Park-billetter

Harry Potter Studio Tour|©Bill Bartlett
Harry Potter Studio Tour|©Bill Bartlett

Hvis du er fan af Harry Potter-sagaen i London, kan du besøge Harry Potter Studios Theme Park, hvor du vil blive fordybet i den fantastiske verden af den unge troldmand skabt af forfatteren J.K. Rowling. Fra første øjeblik vil oplevelsen være uforglemmelig, da transporten til parken foregår i en bus magen til den, der optræder i fiktionen. Hvis du køber dine billetter på Hellotickets hjemmeside, har du inkluderet transport til og fra parken.

I studierne kan du desuden opleve de autentiske kulisser, rekvisitterne, der blev brugt i hver af filmene, og du kan besøge den populære Diagon Alley. Du kan også stoppe i parkens gavebutik og smage den smørøl, som figurerne i sagaen drikker. Er du klar til den magiske rejse i Harry Potter-temaparken?

Book billetter med transfer til Harry Potter Theme Park

7. Billetter til Thames River Cruise

Themsen|©Alfonso
Themsen|©Alfonso

En af de bedste måder at se en anden side af London på er at vælge et krydstogt på Themsen, den vandvej, der deler den britiske hovedstad i to. På denne tur kan du opleve byen fra forskellige perspektiver, mens du ser silhuetterne af Big Ben, Trafalgar Square og Saint James Park i horisonten.

Under disse ture, som normalt varer omkring halvanden time, vil du blive ledsaget af en audioguide på forskellige sprog, som vil lære dig om Londons kuriositeter og byens historie. Du kan også kombinere disse Themsen-ture med andre populære aktiviteter som hop-on-hop-off sightseeing-busture eller udsigten over byen fra toppen af pariserhjulet London Eye.

Book et krydstogt på Themsen

8. Billetter til at klatre til toppen af O2 Stadium

O2 Arena|©mimmis.olsson
O2 Arena|©mimmis.olsson

Hvis du vil have en anderledes oplevelse i hjertet af London, kan du vælge at besøge O2 Arena, som er et velkendt multidisciplinært spillested i den britiske hovedstad, der har været vært for en række kunstneriske og sportslige begivenheder. Hovedattraktionen i O2 er at klatre op til kuplen, hvilket man kan gøre i en sele og ved at følge et gelænder.

Fra toppen af O2 får du adgang til en anden af byens vigtigste panoramaudsigter, hvorfra du kan se Greenwich Park og Olympic Park. Desuden får du en eventyrlig oplevelse med denne billet, som inkluderer klatring og nogle af de smukkeste billeder af London fra det 52 meter høje stadion.

Book billetter til at besøge toppen af O2 Stadium

9. Billetter til Madame Tussauds voksmuseum

Madame Tussauds|©Laura del Fresno
Madame Tussauds|©Laura del Fresno

Madame Tussauds voksmuseum er en tradition i storbyer over hele verden, men hovedkvarteret ligger i London, så hvis du besøger den britiske hovedstad, kan du besøge det, der var verdens første voksmuseum, og opleve figurer af alle slags, fra Madonna og James Dean til Louis XVI, dronning Elizabeth II, David Beckham og Kim Kardashian.

Derudover tilbyder dette museum også en fordybende oplevelse om bord på en taxa inde i udstillingen, hvor du kan lære om Londons historie, mens du går gennem et galleri fyldt med voksfigurer af de vigtigste personer fra Londons fortid. Et must-see, hvis du rejser til London med børn.

Book billetter til Madame Tussauds voksmuseum

10. Billetter til London Dungeon

London Dungeon|©Renee Neuschul
London Dungeon|©Renee Neuschul

Hvis du vil have en alternativ oplevelse, kan du bestille billetter til London Dungeon, et teaterstykke, der genbesøger de mest skræmmende og uhyggelige begivenheder i den britiske hovedstads historie, såsom den store pest eller den store brand i 1666.

Under dette show, som varer ca. 2 timer, kan du også tage en bådtur gennem Traitors' Gate eller opleve jagten på Jack The Ripper, den populære seriemorder, som plagede London i slutningen af den victorianske æra og aldrig blev opdaget.

Book billetter til Madame Tussauds voksmuseum

11. Billetter til The Shard

The Shard fra London Bridge|©neil_gerrard
The Shard fra London Bridge|©neil_gerrard

Hvis panoramaudsigten fra London Eye eller O2 Stadium ikke er nok for dig, kan du vælge at nå toppen af The Shard, den 310 meter høje bygning, som er den højeste i England og giver dig mulighed for at se byen i al sin pragt, især på en klar sommerdag i London.

På The Shard kan du ud over den 360-graders panoramaudsigt også bruge de interaktive teleskoper i observatorierne på 68., 69. og 72. etage, og hvis du vil, kan du også vælge at inkludere et glas champagne og en guide, der fortæller dig historien om stederne på skylinen, sammen med din billet.

Book billetter til The Shard

12. Billetter til Kew Gardens

Kew Gardens|©Ian Tear
Kew Gardens|©Ian Tear

Hvis du vil have en anderledes oplevelse i London, væk fra de historiske bygninger i den engelske hovedstads epicenter, kan du købe billetter til Kew Gardens. Det er et naturområde på mere end 120 hektar med landskaber fulde af eksotiske planter og arter, som giver dig mulighed for at flygte fra Londons travlhed for en stund og søge tilflugt i dette blomsterparadis, der blev erklæret for verdensarv af UNESCO.

Under turen til Kew Gardens kan du besøge de fem drivhuse, The Hive og Palace, som er hovedbygningen i det naturlige kompleks. Du kan også tage billeder på den naturlige gangbro, der er dannet af træerne på Treetop Walkway, og besøge de to kunstgallerier. Hvis du planlægger en tur til London med børn, kan de nyde Climbers & Creepers-legepladsen, som tilbyder forlystelser og attraktioner for de mindste.

Book billetter til at besøge Kew Gardens

13. Billetter til Shrek's Adventures i London

Shreks eventyr: London|©Matthew Wells
Shreks eventyr: London|©Matthew Wells

London er et af paradiserne for børneanimation, og Shrek's Adventures er en familieoplevelse i verdens mest berømte troldeforlystelsespark, hvor du også kan møde legendariske figurer som Den Bestøvlede Kat, Æsel, Askepot og Fiona, samt slentre gennem Far Far Away, en 4D-genskabelse af Shrek-universet.

Blandt andre attraktioner kan du også prøve kræfter med skurkenes bar, kaldet Poison Apple, som bemandes af Doris, en anden figur fra Shrek-sagaen, der blev berømt som Fionas ven, og overvære over 10 forskellige live teatershows, i hvad der vil være en af de bedste muligheder i London for hele familien at besøge.

Book billetter til Shrek's Adventures Theme Park

14. Billetter til Old Royal Naval College Painted Hall

Old Royal Naval College|©David Brown
Old Royal Naval College|©David Brown

The Painted Hall of the Old Royal Naval College betragtes som Londons Sixtinske Kapel, da det er kendt for sine fresker og vægdekorationer, som blev designet af Christopher Wren, den samme arkitekt, som designede St Paul's Cathedral. Oprindeligt skulle denne sal i bygningen være et sted, hvor veteranerne fra Royal Hospital kunne mødes, men dens skønhed gjorde den til en attraktion, som man bør besøge.

Fra Painted Hall kan du også betragte en åben udsigt over Themsen, da den ligger på bredden af floden. Med disse billetter kan du også se de andre bygninger i Old Royal Naval College-komplekset og få fri tid til at besøge haverne og fællesområderne.

Book billetter til Painted Hall i London

15. Billetter til Greenwich Observatory

Greenwich Observatorium|©danissanti
Greenwich Observatorium|©danissanti

Hvis du holder af videnskabelige oplevelser i London på dine rejser, må du ikke gå glip af billetter til Greenwich Observatory, hvor du kan stå på meridianlinjen, der deler klodens to poler, og opdage historierne bag det første stjernekort, som etablerede tidszoner og redesignede navigationsmetoder til søs.

Denne fascinerende oplevelse vil tage dig gennem arbejdet hos de astronomer og fysikere, der begyndte at forme den første GPS og tidlige planetariske organisationer for at hjælpe skibsnavigation og sikre den glatte strøm af handel, der gjorde England til en verdensmagt. Under rundvisningen kan du også få den bedste udsigt over London fra det store ækvatoriale teleskop.

Book billetter til Greenwich Observatory

16. Billetter til Kensington Palace

Kensington Palace|©carmen164
Kensington Palace|©carmen164

Har du nogensinde fantaseret om at være en del af de kongelige? Hvis svaret er ja, er en af de tætteste oplevelser, du kan komme, at besøge Kensington Palace, den monumentale bygning, hvor arvingerne til den britiske trone bor. Det indeholder kongens værelser, kamre, sengekamre og gallerier, som er åbne for offentligheden ved disse indgange for at give et indblik i den kongelige livsstil.

Kensington Palace, som har været en kongelig ejendom siden 1690, var stedet, hvor dronning Victoria blev født og voksede op, og det var også prinsesse Lady Di' s hjem. Under turen kan du også udforske haverne og gangstierne flankeret af statuer, skulpturer og springvand, og besøge de historiske udstillinger, som viser smykker, kostumer og fotografier af paladset og dets indbyggere.

Book billetter til at besøge Kensington Palace

17. Billetter til ArcelorMittal Orbit

ArcelorMittal Orbit set nedefra|©Istvan
ArcelorMittal Orbit set nedefra|©Istvan

Et andet godt sted at se London fra oven er ArcelorMittal Orbit, som med sine 114 meter er det højeste punkt i byens olympiske park. Herfra kan man få en panoramaudsigt, blive fotograferet med de olympiske ringe og se skylinen over Østlondon, et af de mest ikoniske områder i den britiske hovedstad.

ArcelorMittal Orbit er den højeste skulptur i Storbritannien, så fra gangbroerne, der hænger i luften, kan du få en udsigt på over 30 kilometer og nemt få øje på det legendariske Wembley Stadium, St Paul's Cathedral, udsigtsplatformene på O2 Stadium og endda kuplen på Westminster Abbey.

18. Billetter til The Dare Skywalk-oplevelsen

Vovet Skywalk|©Football Pictures
Vovet Skywalk|©Football Pictures

Tottenham Hotspur er et af Londons mest traditionsrige fodboldhold, og siden deres stadion med plads til mere end 62.000 tilskuere blev renoveret, er det muligt atadgang til udsigtsplatformene på toppen for at fuldende Londons skyline og også få taget et billede med den gyldne hane, som er klubbens emblem.

Dare Skywalk er en af de mest slående aktiviteter i byen, fordi den kombinerer panoramaudsigt med en rundvisning på et af de mest berømte stadioner i England, samt en nysgerrig gåtur langs glasgangen, der ligger omkring 50 meter over jorden. Derfra kan du også se banen og tribunerne, som er fyldt med tilskuere hver weekend.

Book billetter til The Dare Skywalk Experience

19. Billetter til Kidzania

Kidzania i Westfield shoppingcenter|©Erwin
Kidzania i Westfield shoppingcenter|©Erwin

Når man rejser med børn, er det en udfordring at kombinere voksenoplevelser med børneaktiviteter, og i London er en af de bedste muligheder for at nyde en tur med de små at besøge Kidzania. Disse billetter giver dig mulighed for at nyde en interaktiv by med tematiske attraktioner, hvor børn kan spille professionelle roller, klæde sig ud og lege, at de er voksne.

Kidzania er fokuseret på at give børn en bred vifte af alternativer, så de kan spille deres yndlingsfag, så de har mulighed for at være brandmænd, dansere, journalister, læger, bankfolk, forskere, kokke eller endda flypiloter for en dag.

20. Billetter til Sea Life London Aquarium

Akvarium|©Courtney Carson
Akvarium|©Courtney Carson

Sea Life London er et af de mest berømte akvarier i Europa, dels fordi du kan opleve mere end 500 arter af havdyr , herunder hajer, blæksprutter, pingviner og ål, men også fordi du kan besøge det tæt på Londons epicenter, hvilket er sjældent i mere tætbefolkede byer.

I alt kan du besøge op til 14 temazoner med forskellige marine habitater og mere end 50 udstillinger, herunder Shark Wall, en gangbro, hvor du kan se hajer svømme i en glasagtig pool lige under dine fødder. Sea Life London er en af de bedste billetter til en familie- eller børnetur i London.

Book billetter til Sea Life London Aquarium

21. Billetter til ZSL London Zoo

Tigre ZSL London Zoo|©Heather Smithers
Tigre ZSL London Zoo|©Heather Smithers

ZSL London Zoo er det ideelle sted for turister, der nyder dyrelivet og dyrelivets vidundere, for i denne zoo kan du finde gorillaer, giraffer, lemurer, tigre, løver og endda eksotiske eller truede arter som komodovaraner og pandabjørne, så oplevelsen bliver komplet.

Blandt zoos særlige muligheder kan du også besøge sommerfuglehuset, pingvinstranden og krybdyrhuset, hvor du finder slanger, skildpadder og krokodiller, der lever sammen i et tematisk miljø. Ved turens afslutning vil du have set over 17.000 forskellige dyr.

Book billetter til en rundvisning i ZSL London Zoo

22. Oplev hvert et hjørne af byen med London Pass

London River Boats|©Rjf pix
London River Boats|©Rjf pix

Hvis du vil lære London at kende i dybden, kan du vælge London Explorer Pass, et elektronisk kort, hvormed du kan spare op til 35% på din rejse ved at vælge billetter fra over 50 attraktioner, herunder Tower of London, St Paul's Cathedral, British Museum, The Shard og Wembley Stadium.

Passet er gyldigt i op til 60 dage og aktiveres ved første brug. Fra da af kan du få adgang til det antal attraktioner, som du har købt turistkortet til, hvilket giver mulighed for 2, 3, 4, 5, 6 og 7 attraktioner. Derudover giver dette kort dig også adgang til Big Bus hop on-hop off sightseeingbusser og Thames River Cruises.

Køb London Explorer Pass for at se hvert et hjørne af byen