London i december: begivenheder og aktiviteter du ikke må gå glip af

December er en af de bedste måneder at besøge London i. Julen er altomfattende, men der er også andre ting at lave - lad os tjekke det ud!

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

London i december: begivenheder og aktiviteter du ikke må gå glip af

Den store røde bus | ©Jamie Davies

Den britiske hovedstad er et fantastisk sted at besøge på alle tider af året, men London i december har en særlig charme, da julestemningen er fremherskende fra november til begyndelsen af januar, og det er i denne måned, at byen skinner i al sin pragt.

Vil du vide, hvad du kan lave på en rejse til London i december? Se disse 10 fantastiske ting, som du kan gøre for at have det sjovt.

1. Tag en tur i sightseeingbus for at se belysningen

London gadebelysning| ©Mark Higham
London gadebelysning| ©Mark Higham

London er en af de smukkeste byer i verden, når vinteren kommer. Især ved juletid, når gaderne er pyntet med alle slags lys, guirlander, lysende figurer og juletræer.

I byens centrum kan du se de smukkeste julelys, enten ved at gå en lang tur eller ved at tage en billet på London sightseeingbus, som også kører dig rundt til de vigtigste områder, og du kan benytte dig af muligheden for at se både vinterdekorationer og de mest populære monumenter i den britiske hovedstad.

Nogle af de smukkeste områder, som man ikke må gå glip af for at få nogle spektakulære billeder, er:

 • Regent Street og Oxford Street (i sidstnævnte er det normalt den del mellem Marble Arch og Oxford Circus, der er den mest spektakulære).
 • Carnaby Street i SoHo. Julepynten har et andet tema hvert år.
 • Covent Garden, en af de smukkeste pladser i byen, som er endnu mere imponerende i julen. Der er levende musik og et kæmpe juletræ.
 • Trafalgar Square, med Londons største juletræ helt fra Norge.

Book en plads på London Sightseeing Bus

2. Se musicals i West End

Overværelse af forestillingen Les Miserables| ©Aliandro13
Overværelse af forestillingen Les Miserables| ©Aliandro13

En fantastisk ting at lave på en regnvejrsdag i London i december er at gå ud og se West End-musicals. London om vinteren er sæson for musicals, og det kan man mærke i luften.

Deres shows har intet at misunde de berømte Broadway-shows. De musikalske numre er vidunderlige, og iscenesættelsen er imponerende. Selv hvis du ikke taler engelsk, skal du ikke være bange, for mange af West End-musicalerne er blevet filmatiseret.

I juletiden vælger mange mennesker at gå i teatret for at få en hyggelig aften i byen og for at slippe væk fra kulden, så billetter til London-musicals er meget efterspurgte.

Hvis du ikke ønsker at stå i endeløs kø ved billetkontoret og ende med at have ingen billetter, anbefaler jeg, at du køber dine billetter online inden din rejse- så kan du rejse med ro i sindet, når du ved, at du har dem i kufferten!

Køb billetter til musicals i London

3. Tag på London Eye, og bliv til fyrværkeriet

Fyrværkeri i London Eye| ©Amanda Slater
Fyrværkeri i London Eye| ©Amanda Slater

Byens skyline er fantastisk på alle tider af året, men atmosfæren i London i december er ekstra speciel med alle de dekorationer og julelys, der pryder gader og pladser.

Hvis du vil nyde den spektakulære panoramaudsigt over den britiske hovedstad, er du nødt til at stige op i London Eye, Europas højeste pariserhjul.

Det, der adskiller det fra andre observatorier som The Shard, er, at det er i konstant bevægelse, så du kan se byen fra forskellige punkter og perspektiver. Du kan også tage nogle fantastiske billeder af de omkringliggende monumenter som Big Ben og Palace of Westminster, St Paul's Cathedral, Tower Bridge, Buckingham Palace, Westminster Abbey og Themsen, blandt andre.

Hvis du har lyst til en tur i verdens mest berømte pariserhjul, er London Eye's åbningstider nytårsaften anderledes end resten af kalenderen, da det lukker meget tidligere, omkring kl. 15.00. Husk det, hvis du beslutter dig for at købe billetter til London Eye på denne dato!

Den dag anbefaler jeg, at du ikke bevæger dig for langt væk fra området, for ved midnat er der et imponerende fyrværkeri, som vil efterlade dig målløs. Tag til Themsens bredder eller til en af broerne, der krydser Themsen, for at nyde begivenheden tæt på.

Bestil en rundvisning med billet til London Eye

4. Oplev magien i Harry Potter Studios Park

Harry Potter Studios juleudsmykninger| ©The Wizarding World Team
Harry Potter Studios juleudsmykninger| ©The Wizarding World Team

London er en magisk by i sig selv, men hvis du besøger byen i december, er Harry Potter Studios Park et af de steder, du ikke må gå glip af. Forestil dig at se Hogwarts på den mest magiske tid af året!

Ved juletid har Warner Bros.-studierne en særlig charme. Alt er pyntet med typiske julemotiver til denne særlige lejlighed.

For eksempel er den store spisesal dekoreret med juletræer, guirlander og kranse, og det samme gælder Gryffindors fællesrum. Andre områder såsom den forbudte skov, Diagon Alley, Hagrids hytte og Hogwarts Slotsmodel ser også meget vinterlige ud, da de er dækket af flere lag sne for at passe til årstidens atmosfære.

Alt i alt ser Harry Potter Studios Park smukt ud i London, men hvis det allerede er svært at købe billetter til Harry Potter Warner Studios under normale omstændigheder på grund af den store efterspørgsel fra mugglere, så bliver det endnu mere kompliceret i julen.

I indlægget Harry Potter Studios London Park Tickets: hvor og hvordan man køber billetter til parken kan du finde oplysninger om, hvordan du får dem. Og hvis du til sidst ikke kan få dem, selv med en trylleformular, kan du i indlægget Harry Potter London steder se nogle alternativer til at nyde Potter-universet i London.

Køb billetter til Harry Potter Studios London

5. Besøg Winter Wonderland-messen i Hyde Park

Hyde Park Winter Wonderland| ©TimeOut
Hyde Park Winter Wonderland| ©TimeOut

Julen i London ville ikke være det samme uden Winter Wonderland, byens største julemesse. Et lille juleparadis i Hyde Park, Londons mest populære park.

Indenfor er der masser af steder at besøge og ting at lave. Der er f.eks. et stort loppemarked, hvor du kan købe forskellige souvenirs eller gaver til dine kære. Der er også sjove forlystelser som f.eks. en skøjtebane, et cirkus, en karruselbane, en rutsjebane eller et pariserhjul, hvorfra du har en fantastisk panoramaudsigt over Hyde Park. Der er endda et børneområde kaldet Santa Land for de mindste børn.

Det er åbent fra midten af november til begyndelsen af januar, og for at få adgang skal du købe en billet på Winter Wonderlands websted.

Jeg anbefaler, at du tager af sted omkring middagstid og bliver inde i parken, indtil det bliver mørkt, så du kan se hele festivalen af farvede lys, der pryder messen.

Book en cykeltur gennem Londons parker

6. Skøjteløb på skøjter i Londons skøjtebaner

Nyd skøjteløb| ©Ungry Young Man
Nyd skøjteløb| ©Ungry Young Man

En af mine yndlingsaktiviteter i London i december er at løbe på skøjter på en af de skøjtebaner, der er blevet anlagt i den britiske hovedstad, når det kolde vejr kommer.

Der er masser at vælge imellem, og de ligger altid på vigtige steder i byen, så mens du skøjter, kan du nyde den smukke udsigt over det omkringliggende landskab og seværdigheder. Desuden får du nogle fantastiske billeder!

Her er nogle af Londons isbaner, som du kan besøge:

 • Somerset House: Mange turister ved det ikke, men om vinteren er der en gigantisk skøjtebane på Somerset House Square. Skøjteløbsmiljøet er smukt med den neoklassiske bygning bagved, markedet, der omgiver det, og juletræet, der står over det - et vidunder!
 • Winter Wonderland: I denne julemesse i Hyde Park kan du finde denne fantastiske skøjtebane. Du kan tage derhen ved middagstid eller i skumringen, når lysene på messen begynder at tændes.
 • Natural History Museum: Dette er endnu et af de smukkeste steder at stå på skøjter i London i december, da skøjtebanen ligger foran det smukke Natural History Museum. Der er også et smukt juletræ i midten, som du kan dreje rundt om.

7. På jagt efter gode tilbud på Boxing Day

På udkig efter gode tilbud til Boxing Day| ©Chickenwaddle77
På udkig efter gode tilbud til Boxing Day| ©Chickenwaddle77

Hvis du skal holde jul i London, bør du notere Boxing Day i din kalender, som er en helligdag, hvor der er udsalg og rabatter i mange af byens butikker.

Og sikke et godt tilbud! Der er steder, hvor du kan finde gode tilbud med 50 % rabat på Boxing Day. Boxing Day er en glimrende mulighed for at købe nogle souvenirs og også et par gaver til dine kære.

Her er nogle af de bedste steder i London, hvor du kan gå på shopping:

 • Oxford Street
 • Regent's Street
 • Camden High Street
 • Soho
 • Covent Garden
 • Portobello Road
 • King's Road

Så snup et kort over byen, åbn øjnene helt op og gør dit kort klar... for det ender med at ryge!

8. Lyt til julesange på Trafalgar Square

Trafalgar Square Carols| ©Kathleen Tyler Conklin
Trafalgar Square Carols| ©Kathleen Tyler Conklin

Trafalgar Square er en af Londons mest berømte pladser. Selv om det normalt er et livligt og travlt sted på alle tider af året, er det endnu mere travlt om vinteren.

Londonere og turister samles der for at tage billeder af det gigantiske juletræ foran National Gallery, nyde julelysene og de julesange, der synges hver aften i december af forskellige kor ved siden af træet.

Showet er gratis! Så hvis du vil mærke julestemningen på den engelske måde, anbefaler jeg dig at gå en tur på Trafalgar Square i London i december.

9. Gå rundt på Southbank Winter Market, et eventyrligt loppemarked

På Southbank Centre Winter Market| ©Pete Woodhead
På Southbank Centre Winter Market| ©Pete Woodhead

Et af de smukkeste julemarkeder, du kan besøge i London i december, er Southbank Winter Market, som du finder ved siden af London Eye på Southbank, promenaden på den sydlige bred af Themsen.

Det særlige ved Southbank-markedet er, at det er inspireret af de typiske tyske træmarkeder, der er dekoreret med guirlander og lys af alle slags - det er helt eventyrligt!

Jeg anbefaler, at du kommer forbi en eftermiddag og hygger dig. Ud over at gå rundt i de enkelte boder og kigge efter souvenirs eller gaver til at tage med hjem, kan du også benytte lejligheden til at smage på markedets gastronomiske boder.

Når du er træt, kan du tage en pause og læne dig tilbage for at nyde atmosfæren. Southbank Winter Market er normalt også vært for levende musik og kunstforestillinger for offentligheden, og der er gratis adgang for alle.

10. Smag gløgg, smagen af jul i London

Lidt gløgg| ©Anastasia Tyavina
Lidt gløgg| ©Anastasia Tyavina

Når du er i London i december, bør du benytte lejligheden til at genforene dig med det britiske køkken. Det er rigtigt, at den ikke har et særligt godt ry i verden, men de har små ting, som er meget velsmagende og vil ændre din mening.

Det er tilfældet med gløgg, en varm drik, der er særlig populær til jul, når det er iskoldt. Den er lavet på rødvin, som tilsættes frugtstykker, kanel og andre krydderier for at opnå den karakteristiske søde smag.

Du vil se, hvordan det hjælper dig med at få din krop tilbage i form på de kolde dage! Du kan finde den på mange af julemarkederne rundt omkring i byen. Og glem ikke at prøve den sammen med en hakkekage, en meget typisk frugtkage på denne tid af året - du vil have svært ved at prøve kun én!