Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London i juni: begivenheder og aktiviteter du ikke må gå glip af

Det er en rigtig god idé at rejse til London i årets sjette måned, for dagene er længere, temperaturen er omkring 20 grader, og der er masser af ting at tage sig til - vil du gå glip af det?

Carmen Navarro

Carmen Navarro

11 minutters læst

London i juni: begivenheder og aktiviteter du ikke må gå glip af

©Oscar Nord

Når sommeren kommer, forsøger londonerne at få mest muligt ud af det gode vejr ved at arrangere en lang række arrangementer, lige fra gastronomiske til sociale og kulturelle begivenheder. Der venter dig et væld af aktiviteter i London, som vil gøre din rejse til noget ud over det sædvanlige og få dig til at nyde din oplevelse fuldt ud, mens du føler dig som en lokal.

Vil du vide, hvad jeg taler om? Her er en liste over de bedste ting at lave i juni i den britiske hovedstad.

1. Forkæl dine sanser på Taste of London Food Festival

På madfestivalen Taste i London| ©Gary Bembridge
På madfestivalen Taste i London| ©Gary Bembridge

Hvis det er et must for dig at lære gastronomien på det sted, du besøger, at kende, anbefaler jeg, at du booker en madtur i London. En anden mulighed er, at der i den anden uge af juni (fra onsdag til søndag) afholdes en ekstraordinær gastronomisk begivenhed i Londons berømte Regent's Park.

40 af Londons bedste restauranter deltager, en uundværlig begivenhed for gourmetelskere, hvor hver inviteret restaurant medbringer mindst tre retter, der kan prøves til en pris, der passer til alle budgetter. Nogle af de deltagende restauranter er:

 • Anju.
 • Leong's Legend.
 • Cin Cin.
 • Heritage.
 • Genevieve Taylor, Bristol Fire School.

Og hvis du stadig vil have mere, vil der også være aktiviteter ud over maden, herunder DJ's og levende musik, Masterclass om vinsmagning eller cocktails eller en Bombay Saphire Gin Bar blandt mange andre. Tænker du stadig på det? Hvis du vil have flere oplysninger, kan du finde dem på Taste of Londons officielle hjemmeside, hvor du også kan købe billetter til arrangementet.

Book en madtur i London

2. Fejr dronningens fødselsdag med Trooping the Colour

Ved Trooping the Colour| ©Paul Shaw
Ved Trooping the Colour| ©Paul Shaw

Som hvert år, den anden lørdag i juni, fejrer London dronningens fødselsdag med denne spektakulære militærparade, der har været afholdt i over 200 år. Et ideelt tidspunkt at besøge Buckingham Palace på. I denne imponerende begivenhed, hvor monarken selv paraderer, deltager også næsten 2.000 soldater, officerer og musikere og omkring 200 heste.

Trooping the Colour starter ved Buckingham Palace, hvorfra de går til Horse Guards Parade, hvor hovedbegivenheden finder sted, men jeg anbefaler, at du finder et sted at se det på The Mall.

Jeg opfordrer dig til at se denne video af Trooping the Colour-paraden i 2016 for at få en idé om begivenhedens opvisning!

3. Deltag i World Naked Bike Ride

Folk, der deltager i World Naked Bike Ride| ©Jack Latimer
Folk, der deltager i World Naked Bike Ride| ©Jack Latimer

Kun for de mest vovede! Denne unikke begivenhed finder sted den anden lørdag i juni og består af en nøgen cykeltur gennem den engelske hovedstad som en protest mod bilkulturen, mod miljøforringelse, for at øge bevidstheden om cyklisternes sårbarhed på vejene og også som en fejring af nudisme og kropslig frihed.

Turen starter forskellige steder, bl.a. Tower Hill, Croydon, Key Bridge, Regents Park, Clapham Junction og Deptford, og alle mødes ved Westminster Bridge og kulminerer i Hyde Park.

Hvis forslaget fanger din opmærksomhed, men beskedenhed forhindrer dig i at deltage, er kropsmaling også tilladt for de mere generte! En sjov plan kombineret med kampen for en god sag, stadig ikke overbevist? Så se denne video af deres seneste udgave, og du vil helt sikkert være med.

Book en cykeltur i London

4. Kom og duft til roserne i Queen Marys have

Roser i Queen Mary's Garden| ©Kent Wang
Roser i Queen Mary's Garden| ©Kent Wang

De romantiske omgivelser i Queen Mary's Garden i Regents Park er et visuelt skue. Denne smukke have, der er berømt for at have den største samling af roser i London, er altid et besøg værd, men de første to uger af juni er det bedste tidspunkt at besøge den, da det er her, roserne blomstrer, og stemningen er drømmende.

Hvis du kan lide at fotografere, må du ikke gå glip af Queen Mary's Garden, dens smukke design og blomsternes farver vil sørge for, at dine fotos ikke går ubemærket hen. En anden ideel plan er at bestille din billet til Kew Gardens, Royal Botanic Gardens at Kew, som har ikke mindre end 120 hektar land.

Book din billet til Kew Gardens

5. Gå ind og se en udendørs film

I vinterbiografen Luna Drive-in| ©The Luna Cinema
I vinterbiografen Luna Drive-in| ©The Luna Cinema

Det fine vejr i juni betyder, at både London-borgere og besøgende gør deres bedste for at tilbringe tid udendørs og få mest muligt ud af solskinnet og de behagelige temperaturer. En af de aktiviteter, man kan lave udendørs om eftermiddagen eller aftenen, er at gå i en sommerbiograf. Der er flere steder, hvor man kan nyde en god Hollywood-klassiker på denne måde, men jeg anbefaler to:

Bussey Building Rooftop Film Club

Biografen ligger i Peckham på taget af en bygning, hvilket betyder, at du ud over temperaturen og filmen også kan nyde en fantastisk udsigt. Stedet har en ung atmosfære, du kan se film flere dage om ugen, men jeg anbefaler dig også at tage derhen, hvis du har lyst til en drink, for denne tagterrasse er det hele værd. Her har du stedets officielle hjemmeside, så du kan tjekke filmene og tidspunkterne for at lave denne fantastiske plan.

Time Out Film på floden

Dette er endnu en god mulighed for at se en film udendørs, men forskellen er, at denne gang foregår det på dækket af et krydstogtskib på Themsen, så udsigten vil også være fantastisk. Det bedste ved dette er, at du ikke kun kan se filmen, men også nyde et flodkrydstogt forinden - to for én! Hvis du vil have flere oplysninger, skal du bare klikke her.

Og nu vi taler om Hollywood og blockbusters, så kan du booke en James Bond film location tour i London.

Book en tur til James Bond-filmlocations

6. Nyd weekenden med åbne havepladser

Besøg i Tate Modern Community Garden| ©Piwigo
Besøg i Tate Modern Community Garden| ©Piwigo

London har et væld af grønne områder og haver, som normalt er lukkede for offentligheden, men to dage om året i juni er de åbne for alle.

Mere end 100 haver deltager i denne begivenhed, herunder hospitalshaver, skolehaver og endda kirkegårdshaver, hvoraf nogle ser majestætiske ud og andre forfalder og forsømmes, men alle er værd at se på disse særlige dage. Billetter koster ca. 8 pund, og med de indsamlede penge vil London Gardens Trust fortsætte med at investere i vedligeholdelsen af disse haver for at beskytte dem.

Nogle af de haver, der kan besøges, er:

 • Downing Street 10 (den britiske premierministers hus).
 • Royal College of Physicians Medicinal Garden.
 • Crossrail Place taghave.
 • Tate Modern Community Garden.
 • 49 Bankside Garden (nær Globe Theatre).

Og husk, at du som sagt også kan booke din billet til Royal Botanic Gardens at Kew.

Book din billet til Royal Botanic Gardens Kew

7. Bliv forbløffet af London Symphony Orchestra i en friluftskoncert

Londons symfoniorkester på Trafalgar Square| ©Eamonn M. McCormack
Londons symfoniorkester på Trafalgar Square| ©Eamonn M. McCormack

Elsker du klassisk musik, så er dette planen for dig! Hver sommer giver det vidunderlige London Symphony Orchestra en gratis udendørs koncert på Trafalgar Square. Denne begivenhed, man ikke må gå glip af, finder normalt sted i slutningen af juni.

Det berømte London-orkester betragtes som et af de fem bedste i Europa, og koncerten byder på værker af Tjajkovskij, Dvořák, Massenet og andre berømte komponister - en fryd for ørerne, som man ikke må gå glip af!

En anden god plan, hvor musikken også spiller ind, er at booke et krydstogt på Themsen med middag og musik.

Book et krydstogt på Themsen med middag og musik

8. Forkæl dig selv med vintage på Peckham Salvage Yard

På Peckham Salvage Yard| ©Peckham Salvage Yard
På Peckham Salvage Yard| ©Peckham Salvage Yard

Omkring slutningen af juni er Peckham Salvage Yard det største udendørs vintagemarked i det sydlige London. Markedet ligger i Copeland Park og er en fantastisk mulighed, hvis du er en shopper eller elsker antikviteter, da du kan finde alt fra møbler fra det 20. århundrede til keramik til genbrugte franske ornamenter, tekstiler og endda elektriske genstande fra atomalderen blandt mange andre.

Der vil også være boder, hvor du kan nyde den bedste London-kaffe, mens du tager en pause fra morgenens shopping.

Mere information:

 • Åbningstider: 11am. - 18 h.
 • Gratis adgang.

9. Gå til koncert på Hampton Court Palace Festival

På Hampton Court Palace Festival| ©Kirby Clark
På Hampton Court Palace Festival| ©Kirby Clark

Londons indbyggere kan godt lide at få det bedste ud af det gode vejr, når sommeren kommer, og hvad er bedre end en udendørs musikfestival? Hampton Court Festival tilbyder de besøgende en dosis god musik.

Festivalen finder normalt sted i begyndelsen af måneden ved det imponerende Henry VIII Palace, hvor man også kan nyde de majestætiske haver, da man kan medbringe sin egen mad og holde picnic før koncerterne.

Men hvis du foretrækker det, vil der også være madboder og barer på området, hvor du kan smage forfriskende drinks og fylde maven med lækker street food. Tjek den nøjagtige dato for den næste udgave.

10. Deltag i en af de største Pride-parader nogensinde!

Ved London Pride Parade| ©Su--May
Ved London Pride Parade| ©Su--May

Den sidste lørdag i juni finder London Pride sted, en af de største og mest ikoniske parader i Europa. Mere end 30.000 mennesker deltager i den, og ved andre lejligheder har den tiltrukket mere end en million tilskuere.

Hovedscenen er på Trafalgar Square, hvor der vil være fest med DJ's fra forskellige dele af verden, og hvor du kan nyde den mest festlige atmosfære.

Selvom mange gader og bygninger vil være dekoreret med regnbueflaget i dagens anledning, er de fleste af de mest stemningsfulde steder i Soho- og Vauxhall-kvartererne, hvor du finder en bred vifte af bøssevenlige barer, natklubber og gallerier, hvor du kan nyde den bedste atmosfære efter den store opvisning af vogne og farver. Og hvis du stadig er sulten efter mere, er der en makro-picnic i Vauxhall om søndagen.

Vejret i London i juni

Nyd sommeren i London| ©Timur Valiev
Nyd sommeren i London| ©Timur Valiev

Når du ved, hvad du vil lave på din rejse til London, er der en anden ting, du skal overveje: vejret i London i denne måned af året. Generelt er temperaturerne behagelige, for da London er et koldt land, er sommermånederne som regel ideelle, og der falder ikke så meget regn som i de foregående måneder.

De daglige maksimumtemperaturer ligger normalt mellem 22ºC og 27ºC, og minimumtemperaturerne er omkring 14ºC.

En anden fordel ved sommeren er solskinstimerne, hvor solen står op før kl. 5 om morgenen og går ned omkring kl. 21 om aftenen, hvilket giver dig mere end 16 timers dagslys om dagen i denne måned af året, så du kan få mest muligt ud af din rejse.

Book en London-tur og billetter til London Eye

Hvad skal du pakke til London?

Pakning af din bagage| ©Vlada Karpovich
Pakning af din bagage| ©Vlada Karpovich

Da temperaturerne er relativt høje i denne måned af året, anbefaler jeg, at du pakker let og køligt tøj. T-shirts i bomuld eller tynde skjorter er det bedste valg til overdelen, mens shorts eller lange bukser, der ikke er for varme, er det bedste valg til underdelen. Når solen går ned, kan det dog blive køligere, så det vil være ideelt at have en sommersweatshirt eller en tynd cardigan på, så temperaturfaldet ikke kommer bag på dig.

Med hensyn til fodtøj er det bedst at have behagelige, åndbare sko på, så ømme fødder ikke kommer i vejen for din rejse, da du kommer til at gå og se meget. Det er også vigtigt at pakke solbriller, solcreme og en lille paraply i din kuffert, hvis det skulle regne en dag.

Book en rundtur i London og billetter til Tower of London

Alternative planer til regnvejrsdage

Solnedgang og London Eye| ©Peter Toporowski
Solnedgang og London Eye| ©Peter Toporowski

Selvom vejret generelt er godt på denne tid af året, vil det sandsynligvis regne en dag, så her er et par ting, du kan gøre for at undgå at blive efterladt i mørket, hvis det gør.

 • Gå på museum. Natural History Museum, British Museum, Science Museum eller endda Sherlock Holmes Museum vil være en god måde at få mest muligt ud af din tur og komme i ly. Her er en artikel om de bedste museer i London, som kan hjælpe dig med at vælge dit ideelle besøg.
 • Besøg akvariet Dette er en perfekt plan, hvis det regner, og også hvis du rejser med børn. De forskellige områder og antallet af arter vil sikre, at du bliver underholdt i timevis. Der er åbent hver dag, og entréen koster omkring 27 pund.
 • Besøg Westmister Abbey: Denne store kirke i centrum af London er et andet must-see på din rejse. Det er et symbolsk sted for den britiske krone, da det er et traditionelt sted for kroninger og begravelser af det kongelige hus. Bemærk, at det ikke er åbent for turister om søndagen.
 • Brug en formiddag på at shoppe i Harrods. Dette berømte stormagasin huser nogle virkelige vidundere inden for sine vægge. Et visuelt spektakel for både shoppere og ikke-shoppere. Diana of Wales Memorial, legetøjsetagen og Egyptian Hall er uden tvivl et andet must-see.
 • Gå op og se udsigten fra London Eye: Denne turistattraktion er blevet en af de mest emblematiske i byen, da den tilbyder besøgende den mest imponerende udsigt over London, og hvilket bedre sted at søge ly for regnen end i kabinen på et af de mest berømte pariserhjul i verden.
 • Klatre ind i Tower Bridge: Et besøg inde i denne berømte konstruktion er at opdage, hvordan vindebrosystemet fungerede i fortiden og i dag, samt at påpege vigtigheden af denne bro i Londons nutidige historie.
 • Nyd en musical. Londons udbud af musicals er omfattende og er uden tvivl en af byens største attraktioner. Blandt West Ends mest berømte musicals er Mamma Mia, Les Miserables og The Lion King, men der er mange flere at vælge imellem, og at se en musical er en oplevelse, man ikke må gå glip af.
 • Snup en bid mad på Covent Garden Market. Dette spektakulære marked byder på en bred vifte af barer, hvor du kan få forfriskninger og snacks, samt adskillige shows og koncerter.

Book et besøg i Westmister Abbey

Sådan kommer du rundt i London

Mennesker på en undergrundsstation| ©Joël de Vriend
Mennesker på en undergrundsstation| ©Joël de Vriend

Den britiske hovedstads offentlige transportnet er et af de bedste i Europa, så det er ikke svært at komme rundt i byen. Der er flere måder at komme rundt på, såsom de legendariske London-taxaer eller de berømte røde dobbeltdækkerbusser, som er en god mulighed, hvis du skal på en kort rejse, ellers vil det sandsynligvis tage længere tid end forventet på grund af trafikken.

Af denne grund er en anden rigtig god mulighed at tage Londons undergrundsbane for at bevæge sig komfortabelt og effektivt, især hvis afstandene er lange.

Denne guide er dit perfekte supplement til at lægge de bedste planer og nyde London i juni, hav en god tur!

Book City Sightseeing London sightseeingbus