Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London National Gallery Åbningstider

Hvis du har planer om at besøge Rembrandts, Da Vincis, Van Goghs eller en af de hundredvis af andre berømte kunstneres værelser i dette kunstgalleri, men ikke kender deres faste program for aktiviteter, er dette den guide, du leder efter.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

9 minutters læst

London National Gallery Åbningstider

Nationalgalleriet i London | ©Neil Howard

Med den britiske hovedstads fokus på kultur er det ingen overraskelse, at et besøg på dens førende kunstgalleri, National Gallery of London, er blandt de bedste ting at lave og se i London. Det er hjemsted for nogle af de mest ikoniske kunstværker i historien som Botticellis "Venus og Mars", Velázquez' "Venus i spejlet" og Van Goghs "Solsikker". Dette galleri er en uvurderlig skat for kunstelskere.

Dette kunstgalleri tilbyder forskellige sæsonudstillinger, specialiserede ture, guidede ture for børn og aftener i galleriet for at gå fra den italienske renæssance til moderne kunst under måneskinnet. Her er åbningstiderne for National Gallery i London for at holde styr på kalenderen med arrangementer.

Generelle åbningstider for National Gallery of London

Uden for National Gallery| ©Adam Swaine
Uden for National Gallery| ©Adam Swaine

De generelle åbningstider er mandag til søndag kl. 10.00, med den største forskel sidst på dagen og i udstillings- og specialarrangementssalene.

Lukketiderne for National Gallery of London er:

 • Mandag til torsdag kl. 18.00.
 • Fredage kl. 21.00.
 • Lørdage og søndage kl. 18.00.

Et vigtigt punkt er, at garderoben på dette kunstgalleri varierer i åbningstid. Du kan benytte den fra lørdag til torsdag fra kl. 10.00 til 17.30 og fredag til kl. 20.30.

Book din guidede tur på National Gallery i London

Åbningstider i weekenden for National Gallery of London

Inde i National Gallery| ©René
Inde i National Gallery| ©René

På lørdage og søndage er National Gallery of London åbent fra kl. 10 til 18, undtagen den 1. januar og den 24., 25. og 26. december, hvor galleriet er lukket.

National Gallery of Londons åbningstider om aftenen

Inde i galleriet| ©Norm Barnecut
Inde i galleriet| ©Norm Barnecut

Galleriet er normalt lukket om natten. Men om fredagen åbner det dørene på særlige tidspunkter indtil kl. 21 med koncerter, kunst- og poesiaftener, udstillinger af nye kunstnere... Friday Lates er en af de bedste aftenrundvisninger i London på grund af dens variation, udvalg af arrangementer og udtryk for forskelligartet kunst.

Book din guidede tur på National Gallery of London

Åbningstider for guidede ture i National Gallery of London

Lær National Gallery at kende| ©R Boed
Lær National Gallery at kende| ©R Boed

National Gallery of London huser en af de største samlinger af vesteuropæisk kunst i byen og i verden - faktisk er det et af de 10 bedste museer i London - og for at høre ekspertkommentarerne tilbyder det guidede ture hver dag, så du har tid til at udforske værkerne. De tilgængelige muligheder er:

Generelle guidede ture

Dette er den type rundvisning, der tilbydes direkte af personalet på National Gallery i London og finder sted:

 • Mandag til torsdag kl. 11.00 og 14.30.
 • Fredage kl. 11:00, 14:30 og 19:00
 • Lørdage og søndage kl. 11.30 og 14.30.

Disse besøg er gratis. De tilbydes til grupper på op til 20 personer og starter med galleriets guide ved hovedindgangen, Portico, der ligger i midten af galleriet ved Trafalgar Square.

Personlige guidede ture

Personlige guidede ture i London Art Gallery tilbydes af eksterne guider, der er autoriseret af galleriet. For kunstentusiaster, der ønsker at udforske et bestemt rum eller værk i detaljer, er dette det bedste alternativ. Vær opmærksom på, at åbningstiderne kan variere, men normalt går turen fra mandag til søndag kl. 10.00 og 14.00.

En anden fordel er, at man kan få billetter med fortrinsret. De, der booker denne type tur, kommer normalt ind i galleriet gennem Getty-indgangen, der ligger på østsiden af Trafalgar Square. Den har ingen trapper og bruges kun af udstillere, medlemmer, bevægelseshæmmede og grupper med private guidede ture, der er booket på forhånd.

Endelig er det værd at nævne, at disse oplevelser ofte kombineres med tjenester såsom en engelsk teservering i restauranten Ochre, som er galleriets restaurant.

Og for entusiaster er der mulighed for en guidet tur med en Blue Badge-guide, dvs. en kunsthistoriker, der er certificeret af Institute of Tourism. Og alt dette uden for almindelig åbningstid. Servicen er eksklusiv. Hvis du er på udkig efter ting at lave i London om aftenen, er dette et godt alternativ.

Book din guidede tur på National Gallery of London

Hvilke dage er National Gallery of London lukket?

Nationalgalleriets åbningsdage| ©jacquemart
Nationalgalleriets åbningsdage| ©jacquemart

National Gallery er normalt kun lukket på helligdagene den 1. januar og den 24., 25. og 26. december. Resten af året er galleriet åbent uanset årstid.

Hvor lang tid anbefales det at besøge National Gallery i London?

Arkitekturen på National Gallery| ©Ning Tranquiligold Jin
Arkitekturen på National Gallery| ©Ning Tranquiligold Jin

Hvis du nogensinde har været National Gallery, vil du vide, at det er et af de mest imponerende kunstgallerier i verden, og det er ikke underligt, at folk kommer fra hele verden. Mange tilmelder sig dog for meget korte oplevelser.

Hvis du vil se galleriets skjulte perler, og du studerer de største malere fra renæssancen til nutiden, vil et halvdagsbesøg give dig mulighed for at fokusere på den kunstner, du vælger, og hvis du har lyst til at gå på opdagelse i detaljer, kan du booke en guidet dagstur- kunstelskere vil være i himlen.

Hvordan får jeg mest ud af mit besøg på National Gallery i London?

Dagsbesøg| ©Noel Treacy
Dagsbesøg| ©Noel Treacy

Hvis du ønsker at få mest muligt ud af dit besøg på Londons National Gallery, hvorfor så ikke fokusere på en bestemt kunststil eller kunsten fra et bestemt sted eller en bestemt periode? Overvej at tage en af de følgende audioture, der passer til dine interesser og giver dig mulighed for at udforske udstillingerne mere effektivt:

 • The Art in the Making Tour: fordi disse malerier ikke bare er penselstrøg, som deres ophavsmænd har lavet, kan du opdage de forskellige teknikker, der er brugt til at skabe galleriets mest ikoniske kunstværker.
 • The Be Inspired Tour: Leder du efter inspiration? Har du enkreativ blokering? Lyt til en samling interviews med kunstnere fra forskellige genrer. De interviewede vil fortælle om værker, der har inspireret dem til at skrive, skulpturere, male eller endda lave mad.
 • The Collection Tour: organiser din egen tur og gå rundt på Londons National Gallery i dit eget tempo. Dette er den mest populære personlige tur.
 • The Essential Audio Tour: Gå i dybden med et udvalg af de mest berømte malerier fra samlingen.
 • The Monet to Picasso Tour: fokus på kunstværker fra det 19. århundrede med impressionisme og kubisme som de bærende elementer i turen.
 • The Sounds of the Gallery: en absolut sanselig tur. Aktiver alle dine sanser ved at lytte til omgivelsernes lyde, som f.eks. kirkeklokkernes ringen eller Themsens brusen - føl, lyt og nyd kunsten!
 • Life of Christ Tour: Udforsk værkerne, der skildrer Jesu Kristi liv i alle dets faser, fra hans fødsel til hans sidste dage.

Med over 2300 malerier præsenterer kuratorerne og eksperterne på National Gallery i London ofte nye forslag med audioture for at lette forståelsen af værkerne. Du kan se de aktuelle muligheder ved at klikke her for at komme til de værker, du er interesseret i.

For at vælge disse tjenester skal du gå til Portico-indgangen og gå op på andet niveau, i Sainsbury Wing, til kundeservicekontorerne, hvor du får at vide, hvilke muligheder der er.

Det bedste tidspunkt at besøge National Gallery i London

Besøg National Gallery| ©Noel Treacy
Besøg National Gallery| ©Noel Treacy

Du kan besøge National Gallery i London hele året rundt, men i maj måned er der 3 særlige datoer, nemlig:

 • The Early May Bank Holiday, som finder sted den første mandag i maj.
 • The Spring Bank Holiday, hvor du kan starte din to-do-liste for foråret i London. Denne helligdag finder sted den sidste mandag i maj.
 • Og den vigtigste af dem alle, den 18. maj, er den internationale museumsdag, hvor verdens bedste museer arrangerer temaudstillinger, særlige begivenheder, eksklusive ture og den sædvanlige museumsnat, og dette galleri er ingen undtagelse.

National Gallery har inspireret kunstelskere i næsten 200 år, og London i maj tilbyder de bedste betingelser for at besøge galleriet, fra det behagelige vejr til de særlige begivenheder.

Det er vigtigt, at hvis du har lyst til en "crowd-free" oplevelse, er det bedst at besøge galleriet tidligt om morgenen eller sent om eftermiddagen på hverdage, da weekender og fredag aftener har tendens til at være mere travle.

Køreplan for transport til National Gallery i London

Londons undergrundsbane| ©Martijn Rijk
Londons undergrundsbane| ©Martijn Rijk

National Gallery ligger på Trafalgar Square, London WC2N 5DN, du kan se kortet her, for at komme dertil har du flere muligheder:

Undergrundsbane

Dette er den hurtigste og mest tilgængelige måde. De nærmeste stationer er Charing Cross og Leicester Square, begge mindre end 3 minutters gang væk. Jeg inviterer dig til at læse den praktiske guide til Londons under grundsbane for flere detaljer. London Undergrounds åbningstider på Victoria-, Central-, Jubilee-, Northern- og Piccadilly-linjerne, som har forbindelse til galleriet, er mandag til søndag mellem kl. 05.00 og 00.00.

Sporvogn eller ekspres

Charing Cross er den nærmeste station, 3 minutters gang fra galleriet. Åbningstiderne er mandag til fredag mellem 08:00 og 20:00. For mere information, se her.

Bus

Rute 3, 6, 9, 11, 13, 15, 23, 24, 87, 91, 139 og 176 stopper en blok fra galleriet, på Trafalgar Square, og er åbne mandag til fredag mellem kl. 08.00 og 20.00. Du kan finde flere oplysninger her.

Bil

Efter min mening er dette den sidste mulighed på grund af Londons bekvemme offentlige transport. Men hvis du har lyst, kan du parkere ved Thistle Trafalgar Square og JustPark på St Martin's Street, en blok væk fra Trafalgar Square. I begge tilfælde er disse parkeringspladser åbne 24 timer i døgnet, men der er begrænsede pladser.

Book din guidede tur til National Gallery London

Åbningstider for børneaktiviteter på National Gallery i London

Besøg National Gallery med børn| ©Guifré
Besøg National Gallery med børn| ©Guifré

Din familie får mulighed for at se nogle af de fineste og mest besøgte kunstsamlinger i verden og samtidig opleve en lang række udstillinger på National Gallery i London med klassiske og velkendte kunstværker fra forskellige kunstnere, stilarter og perioder, lige fra renæssancen og barokken til nutiden.

Både børn og voksne kan deltage i sjove og lærerige aktiviteter, når de besøger National Gallery. For eksempel kan du deltage i guidede ture og interaktive workshops, hvor børn lærer om kunsthistorie, mens de har det sjovt i galleriets almindelige åbningstid fra mandag til søndag mellem kl. 10.00 og 18.00.

National Gallery i London tilbyder også audioguides til grupper, som kan bruges til at forbedre jeres oplevelse på galleriet. Dette galleri er helt sikkert et sted for hele familien, især hvis du rejser til London med børn.

Ud over de fordele, der tilbydes, er der prioriterede indgangsbilletter, dedikerede guider til din familiegruppe samt forfriskninger i enten restauranten Ochre eller den selvbetjente Muriel's Kitchen, der begge ligger i galleriets stueetage.

Book din guidede tur på National Gallery, London

Åbningstider for attraktioner i nærheden af National Gallery, London

Trafalgar Square| ©Blowing Puffer Fish
Trafalgar Square| ©Blowing Puffer Fish

Inden for en radius af 1 kilometer finder du pladser, terrasser, Soho og endda Chinatown. Her er et kort, der kan hjælpe dig med at forberede dit besøg på forhånd, når du kommer til National Gallery i London. Lad os komme i gang!

Trafalgar Square

Trafalgar Square er et kulturarvssted med statuer som Admiral Beatty, Admiral Cunningham og Kong George IV, en af de fire bastioner, hvor moderne kunst er til stede.

Den er også kendt for sine springvand og sin nærhed til nogle af Londons hemmelige perler. Du kan besøge pladsen på WC2N 5DN London 24 timer i døgnet.

Det nationale portrætgalleri

Siden 1856 har dette galleri udstillet en udsøgt samling af portrætter af ikoniske figurer fra britisk historie. Det ligger på St. Martin's Pl, WC2H 0HE, på bagsiden af National Gallery i London, så du kan besøge National Portrait Gallery på vej ud af galleriet. Åbningstiden er 11.30-19.00.

M&M's verden

Hvad kan jeg sige, slikhimlen med mærkevaresouvenirs, tøj og chokolade i alle former og farver. Forsød dit besøg hos M&M's World London. Du kan finde dem på 1 Leicester Square, Swiss Ct, W1D 6AP. Deres åbningstider er mandag til lørdag mellem kl. 10.00 og 22.00 og søndage mellem kl. 12.00 og 18.00.

Leicester Square

Dette er en plads omgivet af biografer, teatre, terrasser og familieunderholdningssteder. Det ligger i London, WC2H, og åbningstiderne varierer fra sted til sted.

ChinaTown

Området har været et knudepunkt for Londons kinesiske samfund siden slutningen af 1700-tallet, da kantonesiske sømænd flyttede hertil fra Ostindien. I dette travle kvarter finder du eksotiske restauranter og butikker, der sælger alt fra te til silkekjoler. De ligger på Gerrard Street, London, W1D 6JW, og de fleste af butikkerne her er åbne 24 timer i døgnet.

Piccadilly Circus

Gaderne i Piccadilly Circus er fulde af underholdningsmuligheder for voksne. Byens bedste pubber ligger her, og selv Hard Rock Cafe har sin egen plads i disse gader. Find Piccadilly Circus i W1D 7ET London.

Institut for Samtidskunst

Institute of Contemporary Art er et af de mest repræsentative museer i byen for sin avantgarde-tilgang. Du kan finde det i The Mall, St. James's, SW1Y 5AH, og åbningstiderne er fra tirsdag til søndag fra 12:00 - 23:00. Der er lukket om mandagen.

Book din guidede tur på National Gallery i London