Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London i maj: tips og anbefalinger til at gøre din tur uforglemmelig

Maj er en af de mest populære måneder for en rejse til London. Temperaturerne er meget behagelige, og det er et ideelt tidspunkt for udendørs aktiviteter.

María Cano

María Cano

9 minutters læst

London i maj: tips og anbefalinger til at gøre din tur uforglemmelig

Westminster, London | ©Ming Jun Tan

Uanset hvem du spørger, er der ingen tvivl om, at maj er en af de bedste måneder, hvis ikke den bedste, til at rejse til London. Temperaturerne er meget mere behagelige end i andre måneder af året, der er ikke så meget turisme som om sommeren eller på vigtige datoer i kalenderen, og du kan nyde en lang række udendørs aktiviteter som f.eks. cykling, krydstogt eller besøg i byens store parker.

Og hvis det ikke er nok, er der også nogle særlige begivenheder som Chelsea Flower Show eller IWA Canalway Cavalcade, så tøv ikke! Hvis du kan få din ferie til at falde sammen med maj måned, vil du ikke fortryde det!

I indlægget Hvad skal du se og lave i London finder du de bedste idéer til din rejse, men hvis du leder efter specifikke oplysninger om maj måned, kan du læse videre, og her er 10 uovertrufne forslag.

1. Oplev forårets fulde pragt på Chelsea Flower Show

På Chelsea Flower Show| ©Herry Lawford
På Chelsea Flower Show| ©Herry Lawford

Det traditionelle Chelsea Flower Show finder sted i slutningen af maj og har mere end hundrede år på bagen og byder hvert år over 200.000 have- og landskabsentusiaster velkommen. Festivalen afholdes på Royal Hospital i Chelsea, hvor der arrangeres en række forskellige udstillinger og virkelig originale blomsterværker. Jeg anbefaler, at du køber dine billetter på forhånd, hvis du ønsker at deltage, da de har tendens til at blive udsolgt.

Og uanset om du får din billet eller ej, anbefaler jeg også, at du går rundt i Chelsea, da Chelsea in Bloom fejres, og forskellige restauranter, caféer og butikker pynter deres vinduer, facader og indgange med en lang række blomster og planter. Der er også en række forskellige madmenuer med temaer omkring udstillingen og tematilbud til te kl. 17.00.

Book en cykeltur i Londons parker og haver

2. Fra London til Venedig med IWA Canalway Cavalcade

På IWA Canalway Cavalcade| ©Anne Lilliman
På IWA Canalway Cavalcade| ©Anne Lilliman

I begyndelsen af maj, som falder sammen med den første mandag i maj, den tidlige maj-helligdag, finder IWA Canalway Cavalcade sted, en årlig begivenhed arrangeret af Inland Waterways Association, som samler mere end hundrede både i Little Venice. En festival, hvor du finder håndværksboder, mad- og ølboder, levende musik og aktiviteter for de små langs kanalerne og vandvejene. Der er garanti for sjov!

 • Hvornår... Første weekend i maj.

Book en hemmelig rundvisning i det centrale London

3. Fejr foråret på forårets helligdag

Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light
Trafalgar Square| ©a.canvas.of.light

Den sidste mandag i maj er Spring Bank Holiday, en dag med udendørs arrangementer og fester. Ligesom den tidlige maj-bankferie er den første mandag i maj en festlig dag, hvor alle kommer udenfor og nyder en forårsdag i selskab med venner og familie. De arrangementer, der afholdes på Trafalgar Square, er meget populære. Vær dog opmærksom på, at da det er en helligdag, har transporttjenesterne reducerede åbningstider, og nogle butikker kan være lukket.

 • Hvornår... Sidste mandag i maj.

4. Føl dig som en fan til FA Cup i London

Football Association Cup| ©ZapTravel
Football Association Cup| ©ZapTravel

Football Association Cup har været afholdt i London siden sæsonen 1871-1872, og det er den længstvarende fodboldkonkurrence i verden og en vigtig dato i den engelske sportskalender. I dag deltager hundredvis af britiske klubber fra Premier League, Football League og ungdomshold i denne knockout-turnering, hvis finale finder sted på Wembley Stadium i maj. Billetter er svære at få fat i, men hvis du elsker fodbold, kan du glæde dig.

 • Hvornår... I maj

Bestil en rundvisning på Wembley Stadion

5. Tag en sejltur på Themsen

Krydstogt på Themsen| ©Hellotickets
Krydstogt på Themsen| ©Hellotickets

En ideel plan, hvis du rejser fra maj og fremefter, er at tage på krydstogt på Themsen. Fra denne måned og fremefter har London mere behagelige temperaturer, hvilket er perfekt til dette fritidstilbud. Der er et bredt udvalg af forskellige tilbud, lige fra de mest enkle ture til mere specielle ture, der omfatter middag og live-shows. Min favoritmulighed er et endagstogt med gratis stop.

På den måde kan du bruge din billet fleksibelt og i løbet af dagen og hoppe på og af så ofte, du vil. Dette krydstogt har i alt 12 stop. Du vil også kunne lytte til lydkommentarer undervejs, som giver dig oplysninger om de forskellige seværdigheder undervejs.

 • Hvornår... Hele maj måned.

Book et krydstogt på Themsen

6. Fordyb dig i friluftsteateret i Regent's Park

Teater i Regent's Park| ©TomJAnderson
Teater i Regent's Park| ©TomJAnderson

Maj er også en meget speciel måned, da sæsonen for Regent's Park Open Air Theatre starter, en af Londons mest populære forårsaktiviteter. London's Regent's Park Open Air Theatre startede i 1932 og har siden da tilbudt et komplet program af forestillinger, som hvert år har budt tusindvis af tilskuere velkommen. Der er nogle faste titler, som gentages hvert år, f.eks. de vigtigste Shakespeare-pjecer.

Billetter kan købes online, og teatret ligger lige syd for Regent's Park Theatre.

 • Hvornår... Fra maj.

7. Nyd kulturen med First Thursdays

Besøg i gallerierne på First Thursdays| ©whitechapelgallery.org
Besøg i gallerierne på First Thursdays| ©whitechapelgallery.org

Hvis du vil nyde kunst uden for de sædvanlige åbningstider, vil du elske dette forslag. Den første torsdag i hver måned har mere end hundrede gallerier og museer åbent til kl. 21.00 og tilbyder foredrag og udstillinger uden for de normale åbningstider med gratis adgang. Derudover er der guidede bus- og vandreture arrangeret af kunstnere, udstillingskuratorer, forfattere... Ja, ligesom du læser! Deltag i denne plan den første torsdag i maj, en dag, hvor vejret også er med dig.

Dette initiativ er sponsoreret af Whitechapel Gallery, og du kan finde flere oplysninger om hele programmet på deres websted.

 • Hvornår... Første torsdag i maj

8. Tag de bedste billeder fra London Eye

Solnedgang og London Eye| ©Peter Toporowski
Solnedgang og London Eye| ©Peter Toporowski

Et andet originalt forslag, der passer perfekt til det dejlige vejr i maj, er at tage op på London Eye, det højeste pariserhjul i Europa. Fra dette observatorium, som har en 360º panoramaudsigt over byen, kan du tage nogle drømmefotos og se nogle af byens mest symbolske monumenter som St Paul's Cathedral, Westminster Abbey, Buckingham Palace og Big Ben, blandt andre. Du kan læse om alle detaljerne i udsigter fra London Eye og billetter til London Eye.

Hvis du ønsker at tage på London Eye, skal du huske, at åbningstiderne i maj måned er fra kl. 11 til 18. Der er dog visse dage fra april, hvor forlystelsen holder åbent indtil kl. 20.30, og du har mulighed for at nyde udsigten til den oplyste London-skyline. I indlægget London Eye at night kan du læse alle detaljerne om dette forslag.

Derudover har du også mulighed for at nyde en kombineret oplevelse: London Eye og Themsetogt og London Eye og Madame Tussauds Museum, så dagen bliver så komplet som muligt. Og hvis du har brug for at genoplade batterierne efter dit besøg, kan du finde ud af, hvilke spisesteder der er de bedste i nærheden af London Eye.

 • Hvornår... Hele maj.

Køb billetter til London Eye

9. Besøg Royal Botanic Kew Gardens

Uden for Royal Botanic Kew Gardens| ©Diliff
Uden for Royal Botanic Kew Gardens| ©Diliff

Et af de mest spektakulære steder at besøge i maj er Royal Botanic Kew Gardens. Denne imponerende botaniske have ligger i det sydvestlige London, ca. 30 minutter fra byens centrum, og den forbløffer alle, der besøger den. Den har 500 hektar skov og mere end 50.000 levende planter.

Royal Botanic Kew Gardens har i alt fem drivhuse:

 • Palm House: Dette rum er hjemsted for palmer og eksotiske planter.
 • Princess of Wales Conservatory: Det udmærker sig ved sine tropiske planter.
 • The Bonsai House: Som navnet antyder, rummer det adskillige bonsai, hvoraf nogle har mere end halvandet århundrede på bagen.
 • Temperate House: Det har et areal på 5.000 kvadratmeter og rummer planter fra tempererede klimaer. Blandt de forskellige eksemplarer er en 16 meter høj chilensk palme.
 • Alpine House: Her findes alpine planter, der er kendetegnet ved, at de kun vokser i store højder.

Men ud over disse drivhuse må du under dit besøg ikke gå glip af Treetop Walkaway, en ca. 200 meter høj gangbro, der giver en enestående udsigt over området over trætoppene, The Hive, en 17 meter høj reproduktion af et bistads funktion og struktur, og selvfølgelig Kew Palace, et lille palads fra anden halvdel af det 17. århundrede, som kun er åbent fra marts til september.

Og hvis du tager af sted med dine børn, vil de elske besøget, da Royal Botanic Kew Gardens har en legeplads på mere end 1.000 kvadratmeter med pædagogiske lege, klatrestativer og rutsjebaner. Du er velkommen til at tjekke kortet før dit besøg, så du kan se alle seværdighederne i Kew Gardens.

 • Hvornår... Hele maj måned.

Bestil billetter til Kew Gardens

10. Mærk forårets begyndelse med en picnic i en af Londons fineste parker.

Picnic i St James's Park| ©Wellington Roger
Picnic i St James's Park| ©Wellington Roger

Og den plan, du ikke må gå glip af på din tur til London i maj, er uden tvivl at tage på picnic i en af byens parker. Og du har flere muligheder for dette, da London har snesevis af parker, hvor du kan koble af, gå en tur, dyrke sport, tilbringe dagen med venner og familie og selvfølgelig nyde naturen. Her er nogle forslag:

 • St John's Lodge Gardens: De ligger i Regent's Park og er kendt som "juvelen i kronen" og er åbne hver dag indtil solnedgang. Det er et af de mest rolige grønne områder i byen.
 • Hyde Park: HydePark ligger i hjertet af London og er et perfekt valg, hvis du er på udkig efter udendørs aktiviteter som cykling eller yoga. Du kan også leje liggestole.
 • Richmond Park: Med sine næsten tusind hektar er det det største naturreservat i London. Den har også indbyggere, der ikke går ubemærket hen af alle, der besøger parken, nemlig de hundredvis af hjorte.
 • St. James's Park: Den ligger ved siden af Buckingham Palace, og dens oprindelse går tilbage til det 16. århundrede, hvilket gør den til en af de mest historiske parker i byen.
 • Victoria Park: I den østlige del af London ligger en af de mest berømte parker i Det Forenede Kongerige. Det er ideelt at besøge med de yngste familiemedlemmer, da der er flere legeområder og swimmingpools. Her er også vært for musikfestivaler i verdensklasse.

Hvis du er på udkig efter andre muligheder, kan du tjekke de 10 bedste parker i London.

Temperaturer i London i maj

En eftermiddag i London| ©Robert Bye
En eftermiddag i London| ©Robert Bye

I London er der i maj meget varmere og mere behagelige temperaturer end på andre tidspunkter af året, med den laveste temperatur i maj på 11ºC og den højeste på 19ºC. Husk dog, at regn kan altid overraske dig i London, da vejret er fuldstændig uforudsigeligt.

Turistsæsonen i London i maj

Nyd vejret i London| ©Dmitry Djouce
Nyd vejret i London| ©Dmitry Djouce

Londons turiststrøm i maj måned er høj, men ikke så høj som i andre sæsoner, da den ikke falder sammen med nogen officielle feriedatoer som sommer, jul, påske, påske, påske... Alligevel er London en by, hvor der altid er turisme, og endnu mere i maj måned, da vejret er ideelt til et besøg. Derfor er det altid tilrådeligt at bestille hoteller og flyrejser på forhånd for at få gavn af de billigere priser.

Priser i London i maj

Betaling for indkøb| ©David Dvořáček
Betaling for indkøb| ©David Dvořáček

Priserne i London i maj er billigere end på andre tidspunkter af året, især for fly og overnatning. Alligevel anbefaler jeg, at du bestiller fly og hotel så tidligt som muligt, så du kan nyde godt af de bedste rabatter, især hvis de falder sammen med særlige datoer som Chelsea Flower Show eller FA Cup i London.

Hvad du skal pakke, hvis du rejser til London i maj

Pakning af tasker| ©Vlada Karpovich
Pakning af tasker| ©Vlada Karpovich

Hvis din tur til London falder sammen med maj måned... er du heldig, for temperaturerne vil være meget behagelige og endda varme. Alligevel er det altid tilrådeligt at pakke et par trøjer og sweatshirts, for bortset fra midt på dagen er vejret meget køligt. Glem heller ikke at pakke en mackintosh og glem ikke at tage et par vandtætte sko med. Glem ikke, at det altid regner i London.

Londons maj helligdage i maj

Uden for Kensington Palace| ©Steve Cadman
Uden for Kensington Palace| ©Steve Cadman

Der er to helligdage i maj: Early May Bank Holiday, som falder den første mandag i maj, og Spring Bank Holiday, som falder den sidste mandag i maj. Bemærk venligst, at museer og byens største attraktioner kan have særlige åbningstider på disse to dage. Jeg anbefaler, at du tjekker deres hjemmeside inden dit besøg, så du ikke får uforudsete problemer. Desuden kan transporttjenesterne også have en reduceret fartplan.