Bedste New York City julelys tur

New York er en magisk by i julen. Dens dekorationer, lys og træer vil give dig en uforglemmelig ferie. Lad ikke det kolde vejr stoppe dig, men gå ud og udforsk gader og stræder med hjælp fra en ekspert.

María Cano

María Cano

11 minutters læst

Bedste New York City julelys tur

New Yorks gader ved juletid | ©Clay Leconey

New Yorks skønhed er uomtvistelig, men hvis du har mulighed for at besøge den ved juletid, vil du blive forelsket for livet. Julen i New York er internationalt kendt for den spektakulære belysning af kvarterer som Dyker Heights eller Manhattan eller de berømte juletræer, der fylder byen med magi.

I så stor en by er det en god idé at tage med på en guidet tur, der viser dig den bedste belysning af gader, pladser, bygninger osv. Her er nogle muligheder. Hvis du ikke ved, hvad du skal se og lave i New York i julen, så start med at tage et kig på følgende ture:

1. Guidede ture for at opdage lysene i Dyker Heights, Brooklyn

DykerHeights er et Brooklyn-kvarter fuld af enfamiliehuse med haver. Og på denne særlige dag i kalenderen benytter kvarteret lejligheden til at pynte sine huse med et væld af lys, julepynt, kæmpe julemænd, rensdyr, legetøjssoldater, slik og meget mere - en sand konkurrence mellem nabofamilierne!

Et af de dekorerede huse i Dyker Heights-kvarteret| ©Richie S
Et af de dekorerede huse i Dyker Heights-kvarteret| ©Richie S

Hvis man vil besøge Dyker He ights, anbefaler jeg en guidet tur, så man kan få et indgående kendskab til alle kvarterets historier og kuriositeter. I denne artikel om, hvordan man besøger lys ene i Dyker Heights, finder du alle detaljerne om dette kvarter, der ikke efterlader nogen besøgende ligeglade.

Hvilke berømte huse i Dyker Heights vil du se på din tur?

De mest berømte huse ligger på 83rd og 86th Street ved 10th og 12th Avenue, og selv om rejseplanen kan variere lidt fra år til år, tager turene dig som regel med for at se dem:

 • Lucy Spata: Det mest berømte hus er Lucy Spatas, som ligger på 1152 84th Street. Det var denne nabo fra Dyker Heights, der startede traditionen med at pynte sit hus med mange figurer og julelys. Hun fik følgeskab af resten af kvarteret.
 • Polizzotto: Et andet hjem, der er kendt for sin juleudsmykning, er familien Polizzottos hus på 1145 84th Street. Huset er let genkendeligt, fordi det har en karrusel og en stor julemand i haven.
 • Sam the Greek: Ved siden af Lucy Spata og familien Polizzotto er et andet af de mest karakteristiske huse i kvarteret Sam the Greek, som ligger mellem 71st og 72nd Street på 14th Avenue. Dette hus er dekoreret med lys langs hele facaden og i haven.

Interessante detaljer

 • Pris på guidede ture: Der er forskellige kategorier af guidede ture i Dyker Heights. Denne tur kan gøres enten til fods eller med bus, og den omtrentlige pris for denne tur er fra €40 med bus eller fra €20 til fods.

 • Turens varighed: Gåturen til Dyker Heights varer normalt halvanden time, mens busturen varer tre en halv til fire timer og kan suppleres med andre dele af byen.

 • Sådan kommer du til Dyker Heights på egen hånd: Kvarteret ligger mellem Bay Ridge og Bensonhurst i det sydvestlige Brooklyn (45 minutter-1 time fra Manhattan). For at komme dertil kan du tage undergrundslinjen D eller R, eller du kan også tage bussen fra Wall Street.

 • Bedste tidspunkt at se Dyker Heights: fra midten af december (i princippet begynder de at lyse op efter Thanksgiving, men der er altid et par efternølere) og lige før skumringen, så du har en chance for at se alle lysene blive tændt. Det er også tilrådeligt ikke at gå efter kl. 21, da mange huse begynder at slukke deres lys efter det tidspunkt.

Book en juletur i Brooklyn

2. Julelys fra tourbussen

Et af de mest berømte huse i Dyker Heights| ©Hellotickets
Et af de mest berømte huse i Dyker Heights| ©Hellotickets

En af de mest populære måder at nyde New Yorks julelys på er med en bus. Det er mere behageligt, og du undslipper til en vis grad den frygtede kulde i New York på denne tid af året.

Hvad du vil se på din julesightseeing i bus

Bussen tager dig gennem Dyker Heights-kvarteret og kommer også forbi andre ikoniske områder i byen som Rockefeller Center, hvor du kan beundre New Yorks mest spektakulære træ med over 50.000 lys, Fifth Avenue og Brooklyn Bridge.

Interessante detaljer

 • Varigheden af en guidet bustur kan variere fra tre en halv til fire timer og inkluderer gåture i Dyker Heights-distriktet.
 • Prisen for busturen varierer afhængigt af turens længde, men kan findes fra omkring €40 pr. person.

Book sightseeing-bussen

3. Julekrydstogt for at se byens lys fra Hudson-floden

Udsigt fra Empire State Building Cruise| ©Joisey Showaa
Udsigt fra Empire State Building Cruise| ©Joisey Showaa

Hvis du leder efter et originalt alternativ til at se julelysene, kan jeg anbefale dig at tage på krydstogt på Hudson-floden. Fra en yacht eller sejlbåd har du mulighed for på en anden måde at nyde skønheden i belysningen af kvarterer som Manhattan eller Brooklyn. Disse krydstogter afgår på forskellige tidspunkter af dagen, men det bedste tidspunkt at nyde lysene er i skumringen.

Faktisk er der også mulighed for at tage på et middagskrydstogt på Hudson, mens du er beskyttet mod kulden i New York City i december. Det lyder godt, gør det ikke?

Det kan du se på dit krydstogt på Hudson ved juletid

Med et krydstogt kan du se New Yorks skyline og de spektakulære juledekorationer på Manhattan og i Brooklyn. Derudover får du mulighed for at se blandt andet Empire State Building, Chrysler Building, One World Trade Center, Brooklyn Bridge, Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge og Williamsburg Bridge.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal tage på dette krydstogt, kan du læse dette indlæg om, hvor meget et Hudson River-krydstogt i New York koster, og du vil se forskellige alternativer.

Interessante detaljer

 • Prisen: prisen for et Hudson River-krydstogt starter ved 35 €.
 • Varighed: mellem halvanden og to timer. Et krydstogt på Hudson-floden varer mellem halvanden og to timer.

4. Nyd julens magi på en helt særlig transportform

Hvis det at flyve over New York allerede er en oplevelse i sig selv, så forestil dig, hvordan det er at se julelysene fra himlen med en helikopterflyvning fra New Jersey. Med en 30-minutters flyvetur kan du se byens vigtigste monumenter lyse op.

Du skal heller ikke udelukke en godbid, og da det er et unikt øjeblik at rejse til New York i julen, hvad så med at tage en limousinetur for at se julelysene? En luksus, der varer omkring tre en halv time, og som du sent vil glemme.

Og hvis du vil føle dig som stjernen i en vintage-julefilm, er dette din mulighed: Julelys-tur i hestevogn.

Julelys-turi hestevogn

5. Manhattans julelys-tur til fods

Rockefeller Center ved juletid| ©Michael Vadon
Rockefeller Center ved juletid| ©Michael Vadon

De fleste guidede gåture til Manhattans julebelysning starter ved Rockefeller Center i julen, hvor man kan se New Yorks mest berømte træ, som er ikke mindre end 20 meter højt, har næsten 50.000 LED-lys og krones af en Swarovski-stjerne, der vejer næsten 400 kilo.

Efter at have set Amerikas mest berømte træ og skøjtebanen ved dets fod, fortsætter turen langs Fifth Avenue, hvis butiksvinduer er omhyggeligt designet til denne tid på året. Derfra kører guiden til MeatPacking og Greenwich Village-kvartererne og stopper ved High Line for at nyde den vidunderlige udsigt fra High Line.

Detaljer af interesse

 • Varighed: Varigheden af denne Manhattan Christmas Lights Walking Tour kan variere, men er normalt cirka fire timer.

 • Pris: Prisen for Manhattan Christmas Lights-turen starter ved €38.

6. Se julelysene på en kør-selv-tur

Madison Square Park ved juletid| ©Jeffrey Zeldman
Madison Square Park ved juletid| ©Jeffrey Zeldman

Og hvis du beslutter dig for at tage en tur på egen hånd, anbefaler jeg, at du får et kort og vælger det tidspunkt på dagen, hvor mørket falder på, til at starte din tur.

Rockefeller Center

Start ved Rockefeller Center, et af de mest emblematiske steder og et sted, der vil gøre dig opmærksom på julens magi og betydning. Siden 1931 har denne plads været hjemsted for New Yorks mest berømte juletræ, som er 20 meter højt, har næsten 50.000 LED-lys og krones af en Swarovski-stjerne, der vejer næsten 400 kilo.

Fifth Avenue

Efter Rockefeller Center anbefaler jeg, at du tager til Fifth Avenue, hjertet af Manhattan, hvor juleudsmykningen også er som taget ud af en film. Byens lys får følgeskab af butiksvinduerne, som er kunstfærdigt dekoreret på denne tid af året. Nogle af dem er faktisk lavet i samarbejde med kendte kunstnere. Og apropos film, så er dette den bedste tur for film- og juleelskere: Manhattan's Christmas lights and film locations tour.

Bryant Park

Et andet sted, du ikke må gå glip af, er Bryant Park, hvor der også er et spektakulært juletræ, og parken er smukt oplyst. Det er også hjemsted for en af New Yorks mest populære skøjtebaner.

Madison Square Park

Glem heller ikke at besøge Madison Square Park, hvor Tree of Light afholdes, en begivenhed, der består i at dekorere de forskellige træer i området med guld- og sølvlys. Bagefter må du ikke gå glip af juletræet under Triumfbuen, hvor den populære julesangskoncert afholdes hvert år.

Dyker Heights

Men det mest enestående sted at se julelysene er uden tvivl Dyker Heights, et boligkvarter, hvor de lokale pynter deres huse og haver med millioner af julelys og dekorationer.

Traveller's tip

Jeg anbefaler, at du rejser til New York mellem midten af december og inden årets udgang for at suge til dig af byens julekultur.


Anbefalinger til en tur for at opdage julelys

Juleudsmykning på Wall Street| ©Andrew Dallos
Juleudsmykning på Wall Street| ©Andrew Dallos
 • Pak dig godt ind: Det er vigtigt, at du klæder dig varmt på, når du tager på julebelysningstur, og har støvler med tykke, skridsikre såler på.
 • Medbring vand og snacks: Julelys-turen tager dig gennem nogle beboelseskvarterer som Dyker Heights, hvor det er svært at finde en café eller et sted at få en drink. Så jeg anbefaler, at du medbringer vand og nogle snacks.
 • Varme drikke: Da turen foregår helt udendørs, anbefaler vi, at du køber noget te, kaffe eller chokolade, som du kan tage med dig fra tid til anden for at slippe for kulden.

Bedste tidspunkt at opdage byens lys på

Jul i Bryant Park| ©Mike Carey
Jul i Bryant Park| ©Mike Carey

Det bedste tidspunkt at opleve julelysene i New York City er lige før mørk ets frembrud, så man kan nå at se lysene blive tændt og undgå de kølige temperaturer om aftenen eller tidligt om morgenen.

Da mørket falder på i New York City i december og januar, er det bedst at tage af sted omkring kl. 16.30.

Hvis du efter denne tur stadig vil vide mere om alle de mulige planer, som New York har at byde på i julen, så tøv ikke med at besøge indlægget What to do and see at Christmas in New York.

Forresten, hvis du føler dig inspireret og har lyst til at forlade Manhattan, kan du altid tage hen og se julelysene i Bronx Zoo. Noget af et skue!

Andre anbefalede ture: besøg Manhattans julemarkeder

Indgangen til Grand Central Holiday Fair| ©Patrick Cashin
Indgangen til Grand Central Holiday Fair| ©Patrick Cashin

At slentre gennem julemarkederne er en anden af byens store attraktioner, når vintersæsonen kommer. Her er dem, du ikke må gå glip af:

 • Grand Central Holiday Fair i Grand Central Terminal: Dette marked ligger i Vanderbilt Hall-terminalen og har mange boder med kunsthåndværk, hvor du kan finde smykker, husgeråd, smykker, kunst?
 • Winter Village i Bryant Park: Dette er uden tvivl det mest berømte loppemarked i New York City og også det største. Det har mere end 120 boder med produkter, og du kan finde alt, hvad du kan forestille dig. Og hvis din spadseretur falder sammen med frokosttid, har du masser af muligheder.
 • Union Square Holiday Market. Dette udendørs marked ligger i Union Square Park og har næsten alt: håndlavede smykker, tilbehør af alle slags og masser af boder med mad og drikke.
 • Columbus Circle Holyday Market Ligger i det sydvestlige hjørne af Central Park. Det har intet at misunde et europæisk loppemarked. Du kan endda finde gløgg.
 • The Market in Westfield: Dette marked er meget interessant på grund af dets placering. Det ligger på den centrale plads inde i The Oculus i World Trade Center. Det er et besøg værd.

Skøjtebaner på Manhattan, du ikke må gå glip af

Central Park skøjtebane| ©Georgio
Central Park skøjtebane| ©Georgio

Og når det er jul, er en af de mest populære ting at gøre selvfølgelig at mødes med sine venner eller sin partner og stå på skøjter. Nogle af de mest populære skøjtebaner ligger i de bedste parker i New York City:

 • Rockefeller Rink, The Rink at Rockefeller Center: Dette er den mest populære skøjtebane i New York. Den ligger på pladsen ved Rockefeller Center.

 • Bryant Park Rink, The Rink at Bryant Park: Denne skøjtebane, som ligger midt i Bryant Park, er mange newyorkeres favorit, fordi den har udsigt over Empire State Building.

 • Central Parks skøjtebane, Wollman Rink: Sydvest for Central Park finder du denne skøjtebane, som skiller sig ud med sin charme.

Manhattans julevinduer, som du kan se på guidede ture eller på egen hånd

Bloomingdale's vinduesudstilling i en New York City-julegave.| ©Sabeen Shahid
Bloomingdale's vinduesudstilling i en New York City-julegave.| ©Sabeen Shahid

Benyt lejligheden til at spørge din guide om andre ikoniske steder, hvor du kan nyde julelysene og vinduesudstillingerne. Det legendariske stormagasin Macy's har f.eks. altid animerede vinduesudstillinger i takt til musikken i de store vinduer (du vil se hundredvis af turister og nysgerrige newyorkere kigge ind).

New Yorks store butikker kommer også i julestemning og dekorerer omhyggeligt deres vinduer. Du kan se dem alle på en rundtur i New Yorks julevinduer. Her er nogle af mine favoritter:

 • Bloomingdale's: mellem 59th og 60th Street hele vejen til Lexington Avenue.
 • Bergdorf Goodman: mellem 58th Street og Fifth Avenue.
 • Tiffany & Co: på hjørnet af Fifth Avenue og 57th Street.
 • Cartier: på hjørnet af Fifth Avenue og 52nd Street.
 • Macy's: mellem 34. og 35. gade og Broadway.

Manhattans juletræer, som du vil se på turen eller på egen hånd

Foto af et juletræ| ©Johnell Pannell
Foto af et juletræ| ©Johnell Pannell

Som nævnt ovenfor er New Yorks bedste juletræer sande kunstværker og endnu en attraktion for både newyorkere og turister. På denne julelys-tur med Limousine kommer du til at se dem alle, men de træer, du ikke må gå glip af på din juletur i New York, er:

 • Rockefeller Center-juletræet: Dette juletræ er 20 meter højt, har mere end 50.000 LED-pærer og krones af en Swarovski-stjerne, der vejer ikke mindre end 400 kilo.
 • Madison Square Park Christmas Tree: Dette er det ældste juletræ i New York City. Det blev første gang sat op i 1912.
 • Juletræet på American Museum of Natural History: Juletræet på American Museumof Natural History er kendetegnet ved sine origami-dekorationer.
 • Bryant Park-juletræet: Dette træ, ved siden af det i Rockefeller Center, skiller sig ud med sin belysning med mere end 30.000 lys.
 • Wall Street-juletræet: Dette juletræ har en historie. Det var nemlig det første i New York City, der fik elektrisk lys.
 • MET-museets juletræ: Juletræet på dette museum er det mest traditionelle. Ved dets fod er der en krybbescene med mere end 200 figurer, og det er dekoreret med engle og keruber fra det 18. århundrede.