Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Ting at lave i Top of the Rock

Top of the Rock i Rockefeller Center er et must, hvis du tager til New York. Det er et af de mest populære udsigtspunkter i byen med en privilegeret udsigt over bl.a. Empire State Building og Central Park. Jeg fortæller dig alt, hvad du kan se på turen, så gør dit kamera klar!

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

6 minutters læst

Ting at lave i Top of the Rock

Nyd udsigten fra toppen af klippen | ©Lisha Riabinina

Top of te Rock er for mange Manhattans foretrukne udsigtsplatform. På grund af beliggenheden i byens centrum, den vidunderlige udsigt og dens historie.

Det ligger i Comcast-bygningen i Rockefeller Center 30 og har tre observatorier på 67., 69. og 70. etage, som byder på forskellige oplevelser. Turen er meget underholdende, for før du når toppen, finder du andre udstillinger, butikker og caféer.

Jeg vil fortælle dig alt om, hvad dette store værk af Rockefeller-familien har at byde på, og som har imponeret besøgende siden 1939.

Første indtryk ved ankomsten til Top of te Rock: Grand Lobby og opstigningen

Indgangen til Top of te Rock| ©Hellotickets
Indgangen til Top of te Rock| ©Hellotickets

Efter en rundtur i Rockefeller Center med sine butikker (og hvis du besøger Rockefeller Center i juletiden, den berømte skøjtebane "The Rink"), ankommer du til 30 Rockefeller Plaza eller Comcast Building.

På 50th Street mellem 5th og 6th Avenue finder du indgangen til Top of the Rock. Det er umuligt ikke at genkende den, en stor rød løber og et skilt med "Observation Deck" viser dig, hvor du skal starte denne velfortjente oplevelse.

Du vil sikkert også genkende indgangen fra de lange køer af besøgende, der venter på at komme ind. Jeg anbefaler, at du køber dine billetter på forhånd for at undgå uheld og for at fremskynde turen og dermed spare dig selv for en uoverskuelig ventetid.

Grand Atrium Lobby

Så snart du træder ind, kan du nyde Top of te Rock-oplevelsen i Grand Atrium Lobbyen. Du kommer ind i en tre etager høj lobby i art deco-stil med en enorm gylden trappe. Og i midten kan du se en fantastisk lysekrone af Swarovski-krystal kaldet "Joie Chandelier", som er designet af Michael Hammers til genåbningen af observationsdækket i 2005.

Herfra skal du gå ned til den nederste etage, hvor du finder billetkontorerne og elevatorerne, og hvor du officielt starter dit besøg.

Skabe og elevator

På det nederste niveau i foyeren finder du billetkontorer og elevatorer. Hvis du allerede har tidsbestemte billetter, fordi du har købt dem på forhånd online, skal du blot scanne QR-koden eller fremvise de trykte billetter, så kan du starte din tur.

Hvis du derimod har billetter uden tidsbegrænsning eller skal købe dem, skal du henvende dig til billetkontorerne for at købe din billet.

Når du har din billet i hånden, kan du tage hovedtrappen eller elevatorerne op til første sal.

Book din billet til Top of te Rock

Mezzanine-udstillingen, det første stop på Top of te Rock

Det indre af Top of te Rock| ©Hellotickets
Det indre af Top of te Rock| ©Hellotickets

Rundvisningen i observatoriet begynder på første sal, "Mezzanine Exhibit". Her vil du kunne nyde en moderne multimedieudstilling om bygningen og Rockefeller Center-komplekset, dets historie, kuriositeter samt oplysninger om den prestigefyldte grundlæggerfamilie.

I den samme udstilling finder du også "Beam Walk". Dette er et rum dedikeret til det mytiske billede af arbejderne, der spiser frokost på en bjælke, der hænger i højderne, siger det dig noget? Dette billede blev faktisk taget under opførelsen af Rockefeller Center i 1932, og du får mulighed for at genskabe det. Du vil kunne tage et billede af dig selv, hvor du simulerer at være ophængt på et stillads, der hænger i tomrummet. Bemærk venligst, at dette foto ikke er inkluderet i billetprisen.

Inden du går op på Top of the Rock, kan du endelig gøre et sidste stop ved teatret og se en kort dokumentarfilm om NBC, det berømte tv-netværk, der har sit kontor i samme bygning.

Sky Shuttles, de 4 shuttles til toppen af Top of te Rock

Top of te Rock elevatorer| ©Hellotickets
Top of te Rock elevatorer| ©Hellotickets

Endelig er du ved at nå til det øjeblik, hvor du skal til at klatre op til toppen, til toppen af Top of the Rock. Elevatorerne er en anden oplevelse i sig selv. Hvorfor? For på kun 42 sekunder transporterer de dig... over 200 meter! Når du læser det, skal du være klar til at få det til at krible i maven.

Elevatorerne simulerer tidskapsler. Gennem deres gennemsigtige tag og skærme kan du se accelerationen fra bunden til toppen, mens der projiceres billeder af Rockefeller Centers historie og dets udvikling gennem tiden, opdelt efter årtier.

Og på mindre end et minut, uden at du har tid til at forestille dig noget, når du op på 67. etage, dørene åbner sig, og voilà, du kan se Empire State Building.

Book din billet til Top of te Rock

Sådan ser de tre Top of te Rock-observationsdæk ud

Top of te Rock udsigtspunkter| ©Hellotickets
Top of te Rock udsigtspunkter| ©Hellotickets

Et af de særlige kendetegn ved Top of te Rock er, at der er tre observationsdæk, som hver især byder på forskellige oplevelser. Oprindeligt var den designet til at simulere formen af et oceangående skib. Den var endda indrettet til at minde om et skibs dæk. Med tiden blev moderne former og design kombineret med art deco-stilen fra 1930'erne i forbindelse med restaureringen og foryngelsen af bygningen.

Første observationsdæk, 67. etage

Når dørene til meteorelevatorerne åbnes, når du op til den 67. etage, "Grand Panorama Room". Denne etage, hvor du også finder gavebutikken, er næsten helt lukket. Men med sine glasvinduer kan du udforske skyline fra nord til syd.

Hvis du tager dertil om vinteren, er det et ideelt sted at bruge lang tid på at tage billeder og nyde panoramaudsigten.

På samme etage kan du også have det sjovt i "Breezeway"-rummet, der er fyldt med bevægeligt LED-lys, og nyde et andet værk af Michael Hammers med Swarovski-krystaller, "Radiance Wall".

Når du er færdig med din opvarmning til højderne, finder du rulletrapperne, der fører dig op til næste niveau - der er masser af svimmelhed forude!

Anden observationsdæk, 69. etage

Denne udsigtsplatform er udendørs, så gør kameraet klar, for udsigten bliver bare bedre og bedre. Selv om den af sikkerhedshensyn er omgivet af næsten 3 meter højt glas, kan du se byen i 360 grader. Der venter dig to store terrasser med udsigt over Manhattan fra den nordlige til den sydlige del af byen. Fra Central Park og Harlem til Midtown og finansdistriktet.

Fra den 69. etage er udsigten betagende, så meget, at man på klare dage kan se op til 130 kilometer rundt fra Top of the Rock.

Tredje og sidste observationsdæk, 70. etage

Denne sidste udsigtsplatform er tilgængelig både med elevator og trapper og er uden tvivl stjernen på Top of the Rock. Det er en terrasse, der er helt åben under åben himmel, uden glas eller andre elementer, der hindrer udsynet (eller billederne).

Og selv om den er mindre end de andre etager, giver den os mulighed for at bevæge os 360 grader perfekt, hvilket giver os adgang til en enestående udsigt over New York. Herfra virker alle skyskraberne små, og det tager en evighed at betragte skylineens skønhed.

Heldigvis er der ingen tidsbegrænsning, så når du kommer op på toppen af observationsdækket, kan du blive så længe du vil og så længe du har brug for det, så du kan tage de bedste minder med hjem fra denne oplevelse.

Ceci's Traveller Tip

Fra 70. etage kan du se terrasserne på 69. etage. Så hvis du tager af sted sammen med en anden person, kan du bede din ledsager om at tage et billede af dig fra den højeste etage med skyline i baggrunden!

Udsigten over Manhattan fra toppen af klippen

Udsigten fra toppen af klippen| ©Hellotickets
Udsigten fra toppen af klippen| ©Hellotickets

Panoramaudsigten over Big Apple fra denne udsigtsplatform er enestående. Du kan bruge timer på at opleve steder fra toppen og tage postkort fra New York med hjem til hele familien.

Jeg vil give dig en forsmag på, hvad du vil kunne se fra himlen over Rockefeller Center, men det er blot nogle af attraktionerne ved udsigten fra Top of te Rock. Listen er lige så uendelig som selve skyline.

Udsigt mod nord

Udsigt mod syd:

Book din billet til Top of te Rock

Og hvis du stadig ikke kan vælge mellem Top of the Rock og Empire State Building

Udsigten over Empire State Building fra Top of the Rock| ©Hellotickets
Udsigten over Empire State Building fra Top of the Rock| ©Hellotickets

Dette er et af de evige spørgsmål, som rejsende står over for, når de planlægger en rejse til New York. Hvis du har læst alt om den utrolige oplevelse, der venter dig på Top of the Rock, vil jeg opfordre dig til at læse denne artikel med en sammenligning mellem at bestige Empire State og Top of the Rock.

Ingen kan afgøre det for dig, men denne artikel kan måske afklare nogle af dine tvivlsspørgsmål. Hvis ikke, kan du altid fuldende din New York-oplevelse ved at tage til begge steder!