Paris i august: hemmelighederne bag at få mest muligt ud af din tur

Nyd musik og film i Paris i august, en måned, der også byder på godt vejr til at komme ud og se byen under gode forhold.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Paris i august: hemmelighederne bag at få mest muligt ud af din tur

Natudsigt over Sacre Coeu, Paris | ©Andres Garcia

Hvis du rejser til Paris i august, vil du opdage, at der er masser af attraktioner og ting at lave. Denne måned er berømt for musikarrangementer som Rock en Seine og andre kulturelle arrangementer med relation til international film.

Desuden er det en tid på året med fantastisk vejr. Så lad os uden videre gå i gang med denne guide.

1. Lad dig forblænde af Versailles-fontænernes natlige spektakel

At nyde spektaklet| ©FranceTourist
At nyde spektaklet| ©FranceTourist

Det sker kun om sommeren og kun om lørdagen mellem midten af juli og slutningen af august. Det er her, de storslåede springvand i Versailles bliver oplyst til lyden af klassisk musik fra Solkongens tid.

Jeg anbefaler, at du tjekker de forskellige muligheder for at booke billetter til Vers ailles, så du kan opleve det hele, inklusive det spektakulære fyrværkeri i Versailles' haver. Hvis du er i Paris i august, bør du ikke gå glip af det.

Book en billet til Versailles

2. Tag en strandtur langs Paris Plages

Paris Plages| ©ParisInfo
Paris Plages| ©ParisInfo

Paris Plages er en tradition, hvor der skabes strandstemning på bredden af Seinen. For at give dig en idé transporteres 5.000 tons sand sammen med hundrede palmer og hundredvis af parasoller.

Strandene ligger på Seines bredder fra slutningen af juli til slutningen af august. Så hvis du savner stranden på din sommertur til Paris, ved du, hvor du skal gå hen. Der er masser af boder med mad og drikke, gratis koncerter, dans, vandposter og masser af sjove aktiviteter som konkurrencer i at bygge sandslotte.

Det er et af de bedste steder at besøge om sommeren, både dag og nat. Og om natten kan du se belysningen og al charmen fra floden, hvis du booker et krydstogt på Seinen.

Book et natkrydstogt på Seinen

3. Forfrisk og slap af på Aquaboulevard

Aquaboulevard|©Association Française des Credit Managers AFDCC
Aquaboulevard|©Association Française des Credit Managers AFDCC

Hvis du rejser til Paris i august, skal du ikke tøve med at bestille din billet til Aquaboulevard, et imponerende vandland. Ud over at være det største i Paris er det faktisk også et af de mest anerkendte i Europa. Det har i alt 11 vandrutsjebaner og adskillige vandaktiviteter og attraktioner

. Derudover har det et afslapningsområde med sauna, jacuzzier og swimmingpools, hvor du kan slappe af. Tøv ikke! Det er et ideelt forslag både for de mere dristige og for dem, der leder efter fred og ro.

Book din billet til Aquaboulevard

4. Lad dig forblænde af Monets haver

Claude Monets haver i Giverny|©el copetin en andas
Claude Monets haver i Giverny|©el copetin en andas

Hvis du brænder for Claude Monets arbejde, anbefaler jeg, at du booker en udflugt til Giverny og opdager den impressionistiske malers inspirationskilde, en ideel måde at opdage hans blomstrede haver, hans hus og åkandedammene på, ledsaget af en professionel lokal guide.

Efter turen har du desuden mulighed for at gå på opdagelse i det historiske centrum af byen Giverny, som ligger i Normandiet på Seines vestbred, hvor maleren boede i mere end fire årtier.

Og meget vigtigt, du behøver ikke bekymre dig om, hvordan du kommer derhen, da denne frokosttur inkluderer en returtransport.

Book din tur til Giverny og Monets haver

5. Besøg Montmartre på Tréteaux Nomades-festivalen

Montmartre-kvarteret| ©Ed Webster
Montmartre-kvarteret| ©Ed Webster

Under stjernehimlen i Montmartre-kvarteret finder denne særlige festival sted mellem slutningen af august og begyndelsen af september. Den sjove begivenhed samler kunstnerisk komedie, musicals, poesi og masser af teater.

Du kan se op til 30 skuespillere på scenen på seks forskellige steder med det formål at gøre teater tilgængeligt for alle. Atmosfæren er non-stop fra middag til midnat.

Som et tip til dit ophold i Paris anbefaler jeg, at du altid går tidligt, især til de gratis arrangementer. For mere information anbefaler jeg, at du tager et kig på arrangementets officielle hjemmeside.

Book en rundtur på Montmartre

6. Oplev Eiffeltårnet til Fête de la Libération i Paris

Eiffeltårnet | ©Campus France
Eiffeltårnet | ©Campus France

Den 25. august er en meget vigtig dag i Paris, hvor man fejrer Frankrigs befrielse fra den tyske besættelse med forskellige arrangementer rundt omkring i byen og en stor fest på pladsen foran Hotel de Ville. Fejringen af befrielsen af Paris ledsages normalt af taler, optræden, franske flag og madboder.

Bemærk, at Charles de Gaulle i sin sejrstale bemærkede: "Paris befriet! Befriet af sig selv, befriet af sit folk med støtte fra Frankrigs hære, med hjælp og støtte fra hele Frankrig, fra det Frankrig, der kæmper, fra det eneste Frankrig, fra det sande Frankrig, fra det evige Frankrig!"

Hvis du har tid, vil jeg anbefale dig at bestille dine billetter til Eiffeltårnet i Paris, vælg det sidste mulige tidspunkt, så vil du kunne se lysshowet og flagene over hele parken.

Book dine billetter til Eiffeltårnet i Paris

7. Nyd en udendørs film

Udendørs biograf i Paris| ©Marko Kudjerski
Udendørs biograf i Paris| ©Marko Kudjerski

Troede du, at store filmvisninger hørte fortiden til? Så kan du godt tro om igen. I Paris er der hvert år i august mange gratis filmforevisninger, både klassikere og mere moderne film (de fleste vises i Parc de la Villette).

Filmene bliver som regel vist på originalsproget, så hvis du ikke forstår fransk, kan du måske se en film på engelsk!

Det bedste ved at deltage er, at det ikke kun er gratis at komme ind, men du kan også medbringe din egen picnic eller endda låne liggestole til at sidde og se en film eller to i total komfort.

8. Rock ud på Rock de Seine

Parc de Saint-Cloud| ©Anitsircana
Parc de Saint-Cloud| ©Anitsircana

Slut dig til de parisiske trofaste, der er blevet i byen i august, og rock ud! Den tre dage lange begivenhed finder sted i midten af august i Parc de Saint-Cloud i udkanten af Paris. Det startede i 2003, og der er nu fem scener med 65 bands, som repræsenterer rock, powerpop, elektrisk musik og folkemusik.

Man kan endda slå lejr og overnatte i parken. Sikke en oplevelse! Du skal selvfølgelig booke din campingplads online i forvejen og have et gyldigt pas. Det er vigtigt at vide, at kun dem med en tredagesbillet kan forlade og genindtræde på festivalen.

Den gode nyhed er, at du kan komme dertil med metro på linje 10, så det betaler sig at vide, hvordan man bruger metroen, og hvordan man kommer rundt i Paris generelt, så du ikke går glip af et eneste minut. Hvis du skal til Paris i 3 dage i august, kender du allerede en måde at have det sjovt på. Besøg den officielle hjemmeside for mere information.

9. Deltag gratis i Wonderland Paris Festival

Alice i Eventyrland samling|©Anaïs
Alice i Eventyrland samling|©Anaïs

En af de nye gratis, udendørs aktiviteter, som besøgende i Paris og lokale kan nyde i august, er Wonderland Paris, en sommerfestival, der løber indtil begyndelsen af september.

Fra kendiskokke, der laver lækker mad, til friluftskoncerter.

Wonderland Paris ligger i det 20. arrondissement i Paris og er et besøg værd.

10. Nyd lidt tid til at slappe af med Classique au Vert

Classique au Vert| ©OTC
Classique au Vert| ©OTC

Classiqueau Vert er en klassisk koncertfestival, der hovedsageligt finder sted i august måned i Parc Floral i Bois de Vincennes.

Hvis du vil slappe lidt af og nyde noget god musik i denne storslåede og smukke park, er Classique au Vert en begivenhed, du bør deltage i. At se solnedgangen til rytmen af klassisk musik er noget, som kun parisere og elskere af klassisk musik kan beskrive for dig.

Hvis du kan lide klassisk musik og planlægger at tage til Paris i 7 dage eller mere, vil jeg anbefale dig at booke mindst en dag til denne klassiske begivenhed!

Er Paris lukket i august?

Udsigt fra Montparnasse-tårnet| ©Guilhem Vellut
Udsigt fra Montparnasse-tårnet| ©Guilhem Vellut

Det er rigtigt, at en del af Paris er lukket i august, men det har kun en tendens til at påvirke familievirksomheder og mindre restauranter, som beslutter sig for at holde fri en del af denne måned for at besøge familie og skifte omgivelser.

Så hvis du har hørt det et eller andet sted, kan jeg forsikre dig om, at august stadig er en god måned at besøge byen og få mest muligt ud af de parisiske begivenheder, som du har set i dette indlæg.

Vejret i august

Solrig dag i Paris| ©Regine G.
Solrig dag i Paris| ©Regine G.

Selvom der er mange ting at se og lave i Paris året rundt, er august en ideel måned at rejse til Paris, da gennemsnitstemperaturen ligger mellem 18 og 24 grader celsius, hvilket betyder perfekt vejr til at vandre rundt i de parisiske gader, plus flere solskinstimer til at nyde byen.

Det er værd at bemærke, at Paris, Frankrig og Europa generelt i de senere år har oplevet flere og flere tilfælde af hedebølger. Hvis der kommer en hedebølge under dit besøg i Paris, er det vigtigt at være forberedt: hold dig hydreret og tag køligt tøj på.

Jeg ville også overveje at booke et hotel med aircondition, da denne service i Europa ikke altid er en selvfølge, især på B&B'er og ældre hoteller.

Hvad skal man have på i Paris i august?

Pakning af din bagage| ©Vlada Karpovich
Pakning af din bagage| ©Vlada Karpovich

Der er ét ord, der perfekt beskriver den franske storby i august: varmt! Medbring masser af let, åndbart tøj samt solbriller, hat og solcreme.

På den anden side kan aftenerne være lidt kølige, så det er en god idé at pakke en let jakke for en sikkerheds skyld. Hvis du tager til Paris med tanken om at besøge nogle religiøse bygninger indvendigt, skal du være opmærksom på, at det kan være nødvendigt at dække skuldre og knæ, før du går ind.