Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Roms Piazza Campo dei Fiori: alt du har brug for at vide, før dit besøg

Når du besøger Rom, bør du ikke overse den populære Piazza Campo dei Fiori, som er fuld af turist- og lokal charme. Attraktionerne om dagen og om natten er lidt forskellige, men stemningen er altid livlig, og der er masser af ting at lave - prøv det bare!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

8 minutters læst

Roms Piazza Campo dei Fiori: alt du har brug for at vide, før dit besøg

Berømte Piazza Campo dei Fiori | © Circum Navigation

Italiens hovedstad er berømt for sine pladser fyldt med springvand, statuer og monumenter med smuk arkitektur og en masse historie i baggrunden. Roms Piazza Campo dei Fiori er en af de bedste pladser i Rom på grund af sin fortid og de interessante nuværende funktioner.

Hvis du besøger den, vil du møde mange lokale og turister, især når markedet er åbent om dagen. Når du slentrer rundt på pladsen og de tilstødende gader, vil du opdage betydningsfulde kunstværker og fremragende steder. Her kan du tilbringe noget kvalitetstid og/eller smage på italiensk mad. Her er nogle anbefalinger, så du ved, hvilke du skal besøge, når du har taget turen.

Nyd en spadseretur gennem det livlige og varierede marked

Nyd markedspladsen| ©Mike Kire
Nyd markedspladsen| ©Mike Kire

Den mest bemærkelsesværdige attraktion på Piazza Campo dei Fiori i Rom er uden tvivl det livlige marked. Dette er det mest centrale og største af hovedstadens friluftsmarkeder. Her finder du friske produkter af alle slags, herunder frugt, ost, kød, grøntsager og andre fødevarer af høj kvalitet.

I nogle tilfælde giver de dig endda gratis smagsprøver. Du kan også finde en række forskellige ting, som du kan købe som souvenirs, som du kan tage med hjem, når du vender tilbage. Der er naturligvis gratis adgang, og du kan besøge markedet på alle ugens dage.

De fleste boder har åbent fra kl. 7.00 til 14.00 om morgenen. Selv om der er boder, der arbejder til senere, lukker hele markedet mellem kl. 16 og 17. Hvis du vil have den bedste oplevelse af alle, anbefaler jeg, at du tager af sted omkring kl. 9.00 og går rundt.

Book en gastronomisk rundvisning på Campo dei Fori

Se Giordano Bruno monumentet

Giordano Bruno Monument| ©Wikimedia
Giordano Bruno Monument| ©Wikimedia

Giordano Bruno-monumentet er en af de ting, der fanger din opmærksomhed på Piazza Campo dei Fiori i Rom. Omkring den finder du flere steder, hvor du kan nyde livets glæder. Men denne imponerende skulptur er en påmindelse om de mørke begivenheder, der fandt sted der.

Historien om denne statue, der står på pladsen, vil fascinere dig med den undervisning, den giver dig. Giordano var en kosmolog og matematiker, som var imod visse dogmer. For eksempel sagde et katolsk dogme, at planeten Jorden var centrum i universet.

Den sagde, at alt andet drejede sig om den, hvilket Bruno afviste, da han sagde, at der ikke var noget centrum. På grund af dette blev han fængslet, stillet for retten og dræbt, hvor hans statue står i dag. Derfor er dette monument en repræsentation eller en påmindelse om retten til frihed til undertrykkelse og ytringsfrihed, hvilket vil blive forklaret på alle de rundrejser i Rom, der inkluderer denne plads i deres rejseplan.

Bestil en tur til Roms springvand og pladser

Tilbring noget kvalitetstid på en café

Tilberedning af en cafe| ©Chevanon Photography
Tilberedning af en cafe| ©Chevanon Photography

At tage en drink på en café med italiensk stemning er en stille, men behagelig måde at fordrive tiden på. Før eller efter din rundtur på markedet eller i de omkringliggende gader kan du tage på en café. Der er flere muligheder, hvor du kan tage en pause fra din travle tur rundt på pladsen.

Det er bedst at vælge et af de steder, der har en terrasse, så du kan være udenfor. På den måde har du en god udsigt over Roms Piazza Campo dei Fiori, og du går ikke glip af noget af det, der foregår. Der er 2 meget populære steder i området, som du måske kan overveje at vælge, når du tager dertil:

  • Taba Café: Den ligger lige overfor torvet, og dens rock 'n' roll-stemning er helt i top, meget hyggelig. De har en terrasse, venligt personale og er åbne fra 8:00 til 2:00. Du kan bestille håndværksøl, cappuccino, cocktail, macchiato eller andre drikkevarer.
  • Roma Beer Company: Roma Beer Company ligger på den anden side af pladsen, og priserne er mere overkommelige, og terrassen er cool. De tilbyder forskellige typer kaffe, drikkevarer, snacks og endda mad med god service. Åbningstiden er fra 10:00 til 15:00.

Tag et billede ved det smukke springvand Campo de' Fiori

Springvand på Campo de' Fiori| ©Wikimedia
Springvand på Campo de' Fiori| ©Wikimedia

De minder, du får i Fontana di campo de' Fiori, vil du helt sikkert få mange gode minder. Derfor er det en god idé at medbringe kameraet og tage nogle billeder af dig selv på dette smukke sted. Den har en sådan tiltrækningskraft, at mange udenlandske turister besøger den og beundrer den som en af de vigtigste springvand i Rom.

Den oprindelige blev bygget i 1590, og den har en bassinfigur, der giver den en unik stil. Den nuværende er en kopi af den, som kunstneren Giacomo Della Porta tegnede dengang. Det har stadig bevaret sine smukke detaljer og ligger på den vestlige side af pladsen.

Se en film i Cinema Farnese

Indgang til biografen| ©Dugong Films
Indgang til biografen| ©Dugong Films

Cinema Farnese tilbyder et filmprogram af høj kvalitet med uddannelsesmæssige og lærerige film. Du kan nemt vælge, hvad du vil se, ved at gå ind på deres websted. Her kan du også se, at de arrangerer fremragende filmfestivaler på forskellige sprog.

Filmene er tilgængelige på deres originalsprog. Da udvalget af det, der vises, generelt er fremragende, vil jeg anbefale dig at tage derhen. Du vil kunne se de fleste film, der er klassikere, og som vækker minder om nogle meget interessante epoker.

Det er også et meget behageligt sted med tilstrækkelig plads, ret elegant og smukt. Deres sæder giver dig mulighed for at sidde komfortabelt med et fremragende udsyn over skærmen. Selv deres billetter præsenterer dig for det, du får, ved at bruge sætningen "Enjoy it" på dem.

Hyg dig i en bar med gode drinks

Nyd drikkevarerne| ©Tembela Bohle
Nyd drikkevarerne| ©Tembela Bohle

Vil du vide, hvordan du skal tilbringe din aften på Piazza Campo dei Fiori i Rom? Den bedste måde at gøre det på er at tilbringe din tid i en underholdende bar med gode drinks. Jeg kan forsikre dig om, at en drink i den italienske hovedstad ikke er det samme som en drink andre steder.

Hvis du vil opleve, hvordan det fantastiske natteliv i Rom er, er der ikke noget mere perfekt sted end dette. Faktisk er denne sektor berømt for sit store udvalg af barer og pubber, der tilbyder mange kreative alkoholiske drikkevarer. Her kan du smage eksotiske drikkevarer, som tilberedes efter din smag. Et vigtigt stop på en natlig rundtur i Rom.

Uanset hvad, så sørg for at få et af disse steder med på din liste:

  • The Drunken Ship: Priserne er ikke for høje, de har et udvalg af øl, god musik, og der er som regel mange mennesker. Du vil blive godt behandlet af det smilende og hjælpsomme personale, og du kan sidde ved de små borde udenfor, hvis du foretrækker det. Hvis du er studerende, får du også rabat.
  • Gastone A Kampo: En flink bartender, der forstår at mixe gode drinks i en sjov atmosfære. Resten af personalet er lige så søde og gør det til en fornøjelse at være der. Desuden er udsigten uovertruffen, takket være de udendørs siddepladser.

Book en natlig Segway-tur i Rom

Gå en tur gennem de omkringliggende gader

Sne i Campo dei Fiori| ©Nino Guarnacci
Sne i Campo dei Fiori| ©Nino Guarnacci

Roms Piazza Campo dei Fiori er omgivet af flere smukke gader. Hvis du tager dig tid til at slentre gennem dem, kan du slappe af, se interessante scener og købe ting. Det skyldes, at området omkring piazzaen er et område med mange butikker.

Derfor er det at gå gennem dem et svar på spørgsmålet om, hvad man skal se og gøre i Rom. Disse gader er fulde af historie, og de navne, de har, er repræsentative for, hvad der blev gjort i disse gader. Nogle eksempler er følgende:

-Nøglemagere - Via dei Chiavari -Nøglemagere - Via dei Baullari -Hattemagere - Via dei Cappellari -Armbrøstmagere - Via dei Balestrari -Armbrøstmagere - Via dei Balestrari.

Forkæl dine smagsløg med en autentisk italiensk gelato

Længe leve gelato| ©Rahul Pandit
Længe leve gelato| ©Rahul Pandit

Piazza Campo de' Fiori er en del af den privilegerede liste over de bedste pladser i Rom, og i nærheden af Piazza Campo de' Fiori er der flere interessante steder. Blandt disse er nogle af de bedste gelato-butikker i Rom, hvor du vil elske at være** for at bestille din yndlingssmag eller en, du aldrig har prøvet før.

Hvis du tager til den italienske hovedstad i den varme sommer, vil det være forfriskende og dejligt at spise en gelato. Hvis du er som jeg, vil du faktisk få lyst til gelato, selv hvis du tager af sted i de kolde dage. Få stillet din trang til en sådan lækkerbisken på Piazza Campo dei Fiori i Rom ved at gå ind på:

  • Maravé Gelateria: Det ligger på et hjørne ud mod pladsen og tilbyder sine kunder mere end bare vanilje. Stedet er lyst, pænt og rent og har høflige og effektive medarbejdere. Det er mere end et besøg, at tage derhen er en ny oplevelse af rige smagsoplevelser.
  • Sweet Gelato Roma: 1 gade fra pladsen, hvor man har stor frihed til at tilpasse og kombinere smagsvarianter og toppings. Blandt de fremragende smagsvarianter er hasselnød, mango, pistacie og citronmarengs. Priserne er gode, da de beregnes efter vægt, og atmosfæren er hyggelig.

Besøg en velkendt boghandel med en hyggelig atmosfære

Fahrenheit 451 Boghandel| ©2post
Fahrenheit 451 Boghandel| ©2post

Hvis du elsker at læse og gerne vil købe nogle interessante bøger, skal du besøge boghandlen. Fahrenheit 451 Di Kaos Di Gabrielli Catia står foran Piazza campo dei Fiori i Rom. Den hyggelige og smukke atmosfære og læsningen vil sammen med læsningen føre dig til forskellige steder og begivenheder.

Jeg vil anbefale dig at besøge den, så du ligesom jeg og mange andre kan fordybe dig i en dyb læsning. Når du begynder at læse de bøger, der findes her, vil du fortabe dig i tiden, og du vil have en god oplevelse. Men hvis du ønsker at købe litterære værker for at læse dem senere derhjemme, kan du stadig gøre det.

Dette bibliotek, som er uafhængigt, er som en åben dør, der giver dig adgang til fantasifuld frihed. På den anden side gør udsmykningen, organiseringen og distributionen af bøgerne det let at finde dem. Mangfoldigheden af brugte og antikke bøger giver også stedet et særligt og karakteristisk præg.

Få en lækker middag på en kvalitetsrestaurant

Besøg på Antica Hostaria Romanesca på Piazza Campo dei Fiori| ©HostariaRomanesca
Besøg på Antica Hostaria Romanesca på Piazza Campo dei Fiori| ©HostariaRomanesca

Der er mange restauranter, hvor du kan prøve romersk gastronomi, da de tilbyder et udvalg af kulinariske retter, der vil tilfredsstille din udsøgte gane. Det skyldes, at Piazza Campo dei Fiori i Rom er et turistområde. Du kan spise middag med din partner, da der er flere romantiske steder i Rom

Det er selvfølgelig ikke alle steder, der kan garantere samme kvalitet af service og mad. På samme måde varierer atmosfæren og priserne fra sted til sted. For at du ikke bliver overvældet af så mange alternativer at vælge imellem, er her 3 anbefalinger til sammenligning, og jeg anbefaler dette indlæg om, hvor man kan spise i Rom.

  • Antica Hostaria Romanesca: Enestående service fra personalet i traditionelle, historiske og originale omgivelser. Vigtigst af alt er, at deres mad er virkelig god, og de begrænser sig ikke til de typiske pizzaer og pastaretter. Hvis du tager derhen, kan du bestille og smage lidt ukendte italienske retter.
  • La Carbonara: Navnet antyder stedets mest berømte ret, men den er også kendt for sine ravioli, tiramisu, cannelloni og pasta all'amatriciana. Stedet er elegant, centralt, klassisk og diskret, med rimelige priser og tjenere med en venlig personlighed.
  • Giordi Ristorante: Stor terrasse med en dejlig, uformel atmosfære og smagfuld musik i baggrunden. Menuen byder på en række forskellige drikkevarer og traditionelle romerske retter, som er værd at prøve, samt lækre desserter. Disse serveres af høflige, venlige og effektive tjenere.